Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#3123606 - 10/05/2009 19:36 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Amkwish, mimo mojej olbrzymiej antypatii do Pawła Brożka, jego porównanie z Chinyamą jest co najmniej obraźliwe.

Do góry
Bonus: Unibet
#3123609 - 10/05/2009 19:37 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: zecik]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: zecik

A czy Lech odpadł wcześniej z walki o mistrza?

Nic podobnego, tylko jezeli przewiduje minimum 1 punkt dla Legii w Krakowie, to wydaje mi sie, ze wlasnie ten punkt wystarczy, by zostac mistrzem.

Wydawalo mi sie jeszcze jesienia, ze dla dobra polskiej pilki klubowej byloby fajnie, gdyby to Lechici mogli zagrac w eliminacjach do CL.

Organizacyjnie klub sprostalby temu zadaniu, wydawalo sie, ze zawodnicy i trener rowniez.

Po dwumeczu z Udinese te nadzieje upadly, bo Wlosi byli do wyeliminowania, Lech odpadl wlasciwie na wlasne zyczenie.

Najblizsze ME UEFA organizuje w Polsce i na Ukrainie.
Wydaje mi sie, ze jest w interesie organizatorow tej imprezy promowac klubowa pilke dwoch wspolgospodarzy.
Szachtar jest w finale Pucharu UEFA, w polfinale przeszedl Dynamo Kijow, a polskie zespoly gdzie ?

Moze w najblizszej edycji CL zagra jednak klub z Polski ?
Jak UEFA prowadzi losowania to wszyscy wiemy :),trzeba jednak jeszcze kontynuowac te szczesliwa passe na boisku.

Wisla kolejny raz ? Dziekuje.

Lech ? Jeszcze nie.

Legia ?
Tak, pod warunkiem, ze w wakacje sie troche wzmocni - pieniadze na transfery w Warszawie sie znajda.

Do góry
#3123622 - 10/05/2009 19:44 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: kfjatek]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: kfjatek
Amkwish, mimo mojej olbrzymiej antypatii do Pawła Brożka, jego porównanie z Chinyamą jest co najmniej obraźliwe.

Nie mam zadnej antypatii w stosunku do Brozka, gdyby nie on to Wisla moglaby w zimie zapomniec o szansie na mistrza.

Uwazam, ze na polska lige jest bezcenny, natomiast nie podzielam opinii, ze przebilby sie w sredniej klasy klubie w Anglii czy Hiszpanii.

Na Camp Nou Brozek byl jedynym zawodnikiem Wisly, ktory pokazal,ze ma jaja, jednak nie majac wsparcia niewiele mogl pokazac.
Niemniej jednak to, w jaki sposob osmieszyl Puyola do dzis tutaj sie pamieta i bylo pokazywane w TV3 po meczu z Chelsea w Londynie, kiedy wspominano droge Barcy do tegorocznego finalu CL.

Nie zamierzam dyskutowac czy lepszy jest Brozek, czy gorszy Chinyama.
Zadaniem obu jest strzelac bramki, szczegolnie w takich meczach jak dzisiejszy.

Kazdy jednak wie, ze zaden z nich sam meczu nie wygra.

Do góry
#3123659 - 10/05/2009 20:01 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Amkwish]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Czytam to co piszecie,i nie sposob przyznac racji jednemu czy drugiemu.Dla mnie Legia jako calosc jest na dzien dzisiejszy ciut lepsza,ale Wisla posiada bez watpienia wieksza indywidualnosc w zespole,mam na mysli oczywiscie Brozka...Dlatego nie zdziwie sie jak padnie remis.Mysle ze po taki wynik Legia przyjedzie.W aspekcie LM,dla naszej pilki to bez znaczenia kto bedzie w niej walczyl,bo obydwie druzyny na tle Europy przezentuja ten sam mizerny poziom...

Do góry
#3123708 - 10/05/2009 20:30 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: kamasutra]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Poziom jest mizerny skoro szczytem ambicji i marzeniem polskiego zespołu jest sama kwalifikacja do LM - no tak nie liczy się wynik, ale sam udział laugh znane powiedzenie porażkowiczów

Tendencja w polskich klubach idzie w stronę taką, że robimy z piłkarza gwiazdę i sprzedajemy go kasa , zysk pewniejszy od tego czy wejdzie do LM. A przecież prezesi klubów to bazarowi biznesmeni, nie mający zamiaru budować drużyny, na lata. Chociaż mi się wydaje, że jesteśmy w przejściowym momencie naszej ligi i będzie poziom się podnosił, ale to dopiero po Euro.

Do góry
#3123725 - 10/05/2009 20:36 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Podroznik]
zecik Offline
addict

Meldunek: 17/03/2009
Originally Posted By: Podroznik
Originally Posted By: zecik
Originally Posted By: Podroznik

Przy naszym zwycięstwie będziemy bardzo blisko tytułu. Jeśli wygra Wisła, będzie miała tylko punkt przewagi nad nami. Jeśli zaś padnie remis, do stawki drużyn walczących o mistrzostwo dołączy Lech"

A czy Lech odpadł wcześniej z walki o mistrza?

Ja tylko zacytowałem to co powiedział wielki fachowiec trener Legii Jan Urban byc moze on zakładał że Śląsk zagra tak jak mówił w jakims wywiadzie Mila i wygra z Lechem wink

Nigdzie nie zauważyłem, iż to cytat, czyjeś słowa, toteż nie dziw się memu pytaniu.

Do góry
#3123754 - 10/05/2009 20:45 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Maldini$$]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Bankier$
Poziom jest mizerny skoro szczytem ambicji i marzeniem polskiego zespołu jest sama kwalifikacja do LM

I vice-versa, z jakosci marzen rodzi sie poziom grin

Brak wiary we wlasne mozliwosci jest tu czynnikiem bardziej decydujacym niz sie wydaje.

Artmedia wansuje do CL i nie jest tam chlopcem do bicia, rok temu BATE.
Cluj rozgrywa swoj pierwszy mecz w elicie i wygrywa w Rzymie z Roma.

Wiec...mozna, bo podane wyzej przyklady to zaden kosmos, tylko poziom osiagalny dla polskich druzyn.

Wisla wychodzi na Camp Nou, by przegrac w jak najmniejszym wymiarze, w rewanzu okazuje sie ,ze mozna, ale kiedy karty sa juz rozdane.

Jakis nieznany Amerykanin jedzie na olimpiade po wygrana, czesto to sie udaje.
Znanemu polskiemu sportowcowi stawia sie za cel miejsce w pierwszej 10-tce.

"Przygotowanie mentalne" to temat obcy i polskim sportowcom i ich opiekunom, jeden Malysz to mial i wygrywal jak chcial smile

Szkoda ,ze nikt nie potrafi wyciagac wnioskow.

Do góry
#3123761 - 10/05/2009 20:48 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Maldini$$]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Ruch Chorzow v Piast Gliwice
futbol Ruch Chorzow

Piast Gliwice na wyjazdach nie strzela goli za to się mocni u siebie, a Ruch jest podbudowany remisem w Poznaniu i zwycięstwem z Legią w pucharze. W Ruchu się nie płaci pensji, więc piłkarze będą chcieli jakoś się wypromować żeby się wybić z tej sytuacji. Nie wygrali u siebie od 4 meczy. A czasami na własnym stadionie potrafią zaskoczyć jak wygrana z Lechem czy Wisłą.

1:0 dla Rucha. Poziom obu drużyn jest wyrównany i zapewne jakaś jedna sytuacją rozstrzygnie losy spotkania.

Do góry
#3124253 - 10/05/2009 23:15 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Amkwish]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: amkwish
Legia +0,5 juz 1,80

Pewnie pare minut przed meczem bedzie 1,9-1,95.

Naprawde dziwi mnie, ze tak zdecydowana wiekszosc grajacych widzi zwyciestwo Wisly, tym bardziej wobec absencji Baszczynskiego.

Pozostaje miec nadzieje, ze obedzie sie bez brutalnych zagrac, wydrukowanego karnego i wzajemnego oskarzania sie po meczu.

Niech wygra lepszy :-)

Typ dosyć dobry zważywszy że w ostatnich 6 spotkaniach Legii z Wisłą Krakowianie NIE ZDOŁALI WYGRAĆ ŻADNEGO MECZU

w Expekcie 1.85 dostaniemy na +1 czy x2 jak kto woli

To już nie ta Wisła co jeszcze pare lat temu gdy lige wygrywali w cuglach , Wisła wyjdzie spięta i zdenerwowanie będzie po jej stronie bo remis w tym meczu praktycznie przekreśla ich szanse na zdobycie MP. Będą musieli się mocno odkryć i chcąc nie chcąc Roger Giza Iwański będą mieli sporo miejsca , zauważcie że jak Legia strzeli to z Wisły zejdzie powietrze...POWTARZAM LEGIA MOŻE WISŁA MUSI...CZYNNIK PSYCHOLOGICZNY BĘDZIE TU MIAŁ DOSYĆ ISTOTNE ZNACZENIE...zapomnijcie o zmęczeniu w takich meczach gdy stawka jest niebotyczna a adrenalina i chęć odniesienia zwycięstwa bardzo wysoka zmęczenie znika

Do góry
#3124328 - 10/05/2009 23:38 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Legia]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
A mi mówiłeś, że Legia nie ma szans tongue

Do góry
#3124895 - 11/05/2009 02:03 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: podstawek]
Legia Offline
The Famous McD

Qrva takie sety zmarnować to się w głowie nie mieści . Co ten asfalt wyprawiał dziś to się w głowie nie mieści chyba nawet Piotrowi Włodarczykowi...

Do góry
#3125028 - 11/05/2009 02:41 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: CANTORO]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2004
Originally Posted By: CANTORO
Wisla Krakow - Legia Warszawa @1.9 1 7/10 Expekt

Gram na Wisle bo??takiego piachu jaki gra Legia dawno nie widzialem kopia sie po glowach patrza i modla sie aby tylko Tekturka cos ustrzelil na Wisle im sie to nie uda ...juz w meczu z Lechem mowie o drugiej polowie nie wiedzieli co zrobic a Lech gra slabo w meczu z Lks bili sie po glowach nie wiedzieli jak dziadkow Adamskiego i Hajto przejsc nie stworzyli sobie zadnej sytuacji, a wyreczyl ich Sierant ciekawe co dostal od ITI moze dozywotni abonament hehe.Podchodzac do meczu Legia w takiej formie nie ma szans Wisla w skladzie z Brozkiem ktory bedzie chcial udowadnic ze jemu nalezy sie korona rozbije slaba Legie.Wisla bedzie blisko majstra bo Legia im nie zagrozi ani w tym meczu ani w tym sezonie.W legi nie wiadomo co z Jarzebowskim co do kartek musze jeszcze sprawdzic(choto rzezniczak)w Wisle brak Baszczu ktorego pewnie zastapi Singlar.Dla mnie typ tej kolejki po fajnym kursie

Slask Wroclaw - Lech Poznan @2,1 2 3/10 Expket

Probuje Lecha slabo gra kolejorz w ost meczach nie mozna winic tylko Kotora bo caly zespol gra slabo..Licze na przelamanie Wisla wygrywa w meczu na szczycie i w Lechu znow odrzyja nadzieje.Slask popelnia rowniez mase bledow w obronie lecze ze do skladu wroci Renifer co pomoze Lewandowskiemu na wiecej miejsca na boisku a co pozwoli na gola.Licze na to ze Slask bez Tarsiewicza na lawie nie bedzie walczyl jakby tego trener chcial Slask zagra dla Wisly ale czy da rade?mysle ze Lech bedzie chcial sie przelamac i udowodnia ze potrafiagrac i dla najlepszych kibicow w Polsce zrobia to we wroclawiu gdzie napewno bedzie fajna atmosfera.W lechu nie zagra zapewne Kikut Bosy Djura Henriquez licze ze Tanewski godnie zastapi Bosego Wilk chociaz slaby jest powlaczy na lewej obronie a Kikuta zastapi Kucharski.Licze ze lech pokaze walke z jakiej slynie i wygra mecz i bedzie nadal sie liczyc w wlace o mistrza..

No i piekne wyniki dzis kupon konczyla Wisla i pewne zwyciestwo chociaz tylko 1-0 kto pogral moje typki ten nie zaluje jak mowi Urban zespol ktory w 1 polowie zagral slabo cos ruszylo od 60 min ale Legia juz mam nadzieje odpada z walki teraz nadchodzi czas wielkiego Lecha wiec gogog Kolejorz po mistrza

Do góry
#3125181 - 11/05/2009 03:19 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: CANTORO]
Legia Offline
The Famous McD

No nic trzeba mieć nadzieje że osłabiona Wisła pogubi punkty. Tutaj trzeba przyznać że Borysiuk wykonał kawał dobrej roboty wyłączając na dłuższy czas z gry Boguskiego i Sobolewskiego.

Do góry
#3125204 - 11/05/2009 03:27 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Legia]
Kibickr Offline
veteran

Meldunek: 27/06/2007
Originally Posted By: McDziarz
No nic trzeba mieć nadzieje że osłabiona Wisła pogubi punkty. Tutaj trzeba przyznać że Borysiuk wykonał kawał dobrej roboty wyłączając na dłuższy czas z gry Boguskiego i Sobolewskiego.

Jest taka zasada. Najpierw pomyśl potem mów. Jak można mówić, że wykonał kawał dobrej roboty, bo załatwił do końca sezonu dwóch zawodników. Paranoja. Brak słów panie McDziarz.

Co do meczu. Wisła zagrała słaby mecz, Legia kompletnie ustawiona defensywnie. To nie był "Piłkarski Spektakl Wiosny" Mecz chyba jeden z gorszych w wykonaniu obu zespołów. Cieżko typować Mistrza na dzień dzisiejszy. smile

Adios! papa

Do góry
#3125315 - 11/05/2009 03:56 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Legia]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004

dobra robote to by wykonal ten kto by zagazowal tak myslacych kibicow jak ty ... ale o to cala "stolica"...

Do góry
#3125320 - 11/05/2009 03:57 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Inzaghi78]
Kibickr Offline
veteran

Meldunek: 27/06/2007
Originally Posted By: Inzaghi78

dobra robote to by wykonal ten kto by zagazowal tak myslacych kibicow jak ty ... ale o to cala "stolica"...

Inzaghi78 piwo dla Ciebie smile

Do góry
#3125333 - 11/05/2009 04:04 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Kibickr]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Nikt nikomu nie życzy kontuzji. Szczególnie wtedy, jeśli sam wcześniej coś trenował i kontuzja przerwała karierę.
Jednak brak Sobolewskiego będzie bardzo widoczny, bo dopóki grał to Legia nie istniała. Brak Boguskiego też będzie odczuwalny.
Wisła pomimo dzisiejszego zwycięstwa nie może być pewna mistrzostwa. Trzeba zauważyć, że wygrała zaledwie 4 mecze na wyjeździe, co jest wstydliwym wynikiem

Do góry
#3125337 - 11/05/2009 04:05 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Legia]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Watpie zeby Sobolewski i ten Murzyn pauzowali w nastepnych meczach.

Do góry
#3125571 - 11/05/2009 05:36 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: kfjatek]
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Do diaska, Panowie przecież to nie jest piaskownica gdzie można jeszcze nie rozumiec przyjętych zasad ..

Ile razy mam przypominac by było OK ? Juz sam nie wiem.

Chcecie kolejne BAN-y? Jesli tak to nie ma sprawy.

MaDziarz - jeszcze jedna głupia, prowokująca wypowiedź i bedzie BAN na jak najdłuższy czas.

Inzaghi78 - niepotrzebnie się wdałes w tą prowokację.

Pozdrawiam.

Do góry
#3126849 - 12/05/2009 01:07 Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj [Re: Platini]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
wiem ze w sporcie wszystko mozliwe itd itd... ale uwazam ze Unibet dal 15% lokate na dwa tygodnie grin

Legia -Polonia Warszawa 1,15 na Legie

4 punkty przewagi i zakladajac ze Polonia ma jeszcze mecze z Lechem i w Zabrzu z walczacym o zycie Gornikiem to mimo tak malego kursu jest on dla mnie olbrzymi w porownaniu do ponoszonego ryzyka ...

P.S. Oprocentowanie stale grin

Do góry
Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro