#3116184 - 07/05/2009 07:49
Gdzie szukać pracy w PL
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Jak w temacie.
Gdzie szukacie? Chodzi mi glownie o strony internetowe. Tak wiem ze jak wpisze w google to wyskoczy mi mase, ale chce wybrac kilka na ktorych bedzie najwiecej ogloszen, przede wszystkim z IT. Aha i zeby nie trzeba bylo uploadowac tego wszystkiego co juz jest w CV.
kilka ciekawych ogloszen mozna dorwac na: -praca.pl -pracuj.pl -trojmiasto.pl (akurat jestem z Trojmiasta)
Anonse jakos do mnie nie przemawia, na allegro nic nie ma. Zaraz sprawdze polskie gumtree. Jak macie jeszcze jakas stronke albo agencje gdzie przegladacie oferty pracy to wrzuccie prosze.
|
Do góry
|
|
|
|
#3116186 - 07/05/2009 07:53
Re: Gdzie szukać pracy w PL
[Re: barciu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3116189 - 07/05/2009 07:57
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
akurat te strone tez przegladalem i bardzo malo jest ogloszen
|
Do góry
|
|
|
|
#3116514 - 07/05/2009 17:44
[Re: Szewa]
|
stranger
Meldunek: 04/05/2009
|
Barciu, jeżeli chodzi o branże IT, polecam stworzenie profili w serwisach branżowych, takich jak profeo.pl, digart.pl itp. (w zależności od Twojej specjalizacji). Oczywiście trzeba mieć co pokazać w portfolio.
To naprawdę skuteczne. Poza propozycjami etatu, możesz złapać ciekawe zlecenia jako freelancer. Dużo propozycji zdalnej współpracy.
Ponadto, jeżeli masz doświadczenie, proponował bym wpisać w google 2 hasła: "Agencja interaktywna", "Tworzenie stron www". Wyświetlą Ci się setki stron potencjalnych pracodawców. Warto porozsyłać swoje CV wraz z portfolio.
PS. A czym dokładnie się zajmujesz?
|
Do góry
|
|
|
|
#3547539 - 05/12/2009 07:00
[Re: olo1984]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
Te wszystkie portale z ogłoszeniami są do du... wsadzić  Wiele ogłoszeń jest fikcyjnych. Do tego jak widzę ofertę pracy - wakat 1, ilość złożonych aplikacji 350 - to sobie myślę, co tu kur... jest grane? Czy rzeczywiście jest aż tak źle, by na jakiegoś magazyniera ubiegało się aż tyle osób? Prawda jest taka, że jak ktoś nie ma szczęścia albo znajomości to ciężko jest zacząć... Ewentualnie można próbować w firmach dopiero co wchodzących na rynek. Wtedy łatwiej jest o awans, są też częstsze roszady w pionie kierowniczym.
|
Do góry
|
|
|
|
#3547601 - 05/12/2009 07:44
[Re: chim123]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Te wszystkie portale z ogłoszeniami są do du... wsadzić  Wiele ogłoszeń jest fikcyjnych. Dokladnie, o kanto dupy to potluc, niepotrzebna strata czasu. Portale fachowe ? Owszem, czasem cos ciekawego mozna znalezc, ale moim zdaniem nic nie zastapi tego, ze zadzwonisz, napiszesz maila, skontaktujesz sie i zapytasz o prace osobiscie. Rzecz jasna mozna liczyc na znajomych, ktorzy juz pracuja w firmie, ktora Cie interesuje. Linki do portali skasuj.
|
Do góry
|
|
|
|
#3547605 - 05/12/2009 07:51
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
ja obecnie szukam pracy i co to portali typu gumtree, jakze bardzo mnie wk.... masa odpowiedzi na moje ogloszenia, gdzie oferuja wrecz nachalnie reklamowanie perfum  albo skladanie dlugopisow (gdzie jeszcze najpierw musisz nie wiadomo jaka kaucje wyslac), a praktycznie 0 konkretnych ofert, tragedia to jest
|
Do góry
|
|
|
|
#3547963 - 05/12/2009 21:52
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Wysyłanie maili też niewiele daje. Najlepsza (z tego co znajomi mówili) jest metoda: gazeta + telefon. Zdecydowanie najlepsza. Ale jest taki problem. Że ogłoszeń "specjalistycznych" mało jest w gazecie - weźmy pod uwagę branżę IT. I tutaj niestety więcej jest w internecie. @chim123 A to rzeczywiście rozbrajające jest. Ciekawa oferta pracy i co najmniej trzycyfrowa liczba chętnych. I tak jest. Kolega znajomego musiał robić rekrutację dla swojej firmy. Szukał sekretarki. Bez doświadczenia. Płaca coś ok.1000zl netto/miesiąc. I jakież było jego zdziwienie gdy dostał 120 CV. Cóż...Taki mamy rynek pracy :/
|
Do góry
|
|
|
|
#3548136 - 06/12/2009 00:05
[Re: Stalion]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
Ostatnio usłyszałem o bardzo ciekawej sytuacji. Wiele osób ubiegających się o bardziej odpowiedzialne stanowiska zawiera w swoich CV informację, że przez pierwszy rok jest skłonna pracować za 50% stawki, tylko po to aby zdobyć doświadczenie. Ot taka ciekawostka  Co do rekrutacji, to firmie logistycznej, w której pracuje znajomy, prowadzono rekrutację na stanowisko najniższego szczebla. W 1 dzień wpłynęło prawie 200CV z czego zapoznano się tylko z 7. Na rozmowę zaproszono 2 osoby. Efekt? Zatrudniono znajomego innego pracownika, a na reszcie CV zbiera się teraz kurz  I tak to właśnie u nas wygląda...
|
Do góry
|
|
|
|
#3548733 - 06/12/2009 04:52
[Re: chim123]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Co do rekrutacji, to firmie logistycznej, w której pracuje znajomy, prowadzono rekrutację na stanowisko najniższego szczebla. W 1 dzień wpłynęło prawie 200CV z czego zapoznano się tylko z 7. Na rozmowę zaproszono 2 osoby. Efekt? Zatrudniono znajomego innego pracownika, a na reszcie CV zbiera się teraz kurz  I tak to właśnie u nas wygląda...  wolne zarty... to po jakiego ch.. daja ogloszenie, nie dosc ze osoba poszukujaca traci czas to i osoba odpowiedzialna tez - no chyba ze poprostu w ciagu tygodnia 'kadrowa' nie ma co robic to se CV czyta jak ksiazki. Co do Urzedu Pracy, osoba bez zasilku nie ma co liczyc na jaka kolwiek pomoc z ich strony. Mi babka szczerze powiedziala, jesli nie jestem na zaislku dla bezrobontego to ich to gowno odpowiedzi 'radz se pan sam'... 'do widzenia'.
|
Do góry
|
|
|
|
#3548743 - 06/12/2009 04:56
[Re: Ojro]
|
solus contra omnes
Meldunek: 17/02/2002
|
jobrapido.pl - zebrane z kilku portali z ogłoszeniami sam znalazlem prace przez ten serwis 
|
Do góry
|
|
|
|
#3548787 - 06/12/2009 05:20
[Re: [a]domaitis]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2006
|
money.pl zakładka praca skorzystałem niedawno 
|
Do góry
|
|
|
|
#3548833 - 06/12/2009 05:39
[Re: (J)]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
120 CV, tam 200 CV na pierwsze z brzegu słabo płatne stanowiska pracy - a w telawiwzji pier*olą, że w Polsce jest super i nie ma kryzysu. Gdyby nie fala emigracji (bardziej to wygladało na eksodus) to na jedna oferte pewnie i z 1000 CV by sie trafilo. Ps .Bezrobocie rejstrowane teraz jest ile? na oko 12 + kilka procent, ktore nie widzi sensu jechac do urzedu i sie podpisywac + najnowsza fala emigracyjna =...?? Bede strzelał 25 % na wejscie.Kto da wiecej? 
|
Do góry
|
|
|
|
#3549095 - 06/12/2009 08:59
[Re: Rysio Ochudzki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
Ale w Polsce nie ma kryzysu.Tak rzecze Tuskaszenka Tukaszenka tukaszenką, a ten drugi pajac Kaczyszenko? to samo by gadal... jeden i drugi chuja warty
|
Do góry
|
|
|
|
#3549096 - 06/12/2009 09:00
[Re: Bzyku]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Pewnie faktyczne bezrobocie w tych granicach u nas jest. I ciągle się zwiększa. Niby kryzysu nie ma, a padają wielkie zakłady jeden za drugim.
Co rusz widzę w gazetach, że tu kilkaset osób poszło na bruk, tam padł zakład i kolejnych kilkaset, tam jakiś gigant kilkaset wywalił w grupowych cięciach. Sam pracuję na poczcie i w tym roku zwolnili około 2000 osób, a w przyszłym roku ma polecieć jeszcze więcej.
W pobliskich Policach padają właśnie zakłady chemiczne. Robią po kilkaset milionów strat rocznie, zamykają linie produkcyjne. Lada moment na bruku może wylądować około 5000 pracowników. Czyli 10% populacji całego miasta. zachodniopomorskie jest poza jakimikolwiek normami w skali kraju. totalne uwstecznienie na tle innych regionów. co do sprawy polickiej, ciekawy temacik szyty grubymi nićmi. straty mają dopiero drugi rok, konsumpcja kosmicznych zysków z drugiego kwartału 2007 zakończona. klasyka reliktu komuny. aż rzygać się chce. same zchp to jakieś 2000 ludków, ze spółkami zależnymi będzie z 4 koła, utworzynymi na wręcz skandalicznych zasadach. niezła parodia w polskim wydaniu. a kończę ten przykry temat, nie chce mi się o tym gadać 
|
Do góry
|
|
|
|
#3549113 - 06/12/2009 09:43
|
Carpal Tunnel
|
Ps .Bezrobocie rejstrowane teraz jest ile? na oko 12 + kilka procent, ktore nie widzi sensu jechac do urzedu i sie podpisywac + najnowsza fala emigracyjna =...?? Bede strzelał 25 % na wejscie.Kto da wiecej? Podałes raczej dokładna liczbe, wydaje mi sie ,ze pomiedzy 22 a 27%. Weźmy jeszcze pod uwage , ze brudasów, wyciagajacy socjal, praktycznie nie ma.
|
Do góry
|
|
|
|
#3549171 - 06/12/2009 12:58
[Re: (J)]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Inaczej sprawa wygląda od kuchni, kiedyś szukałem redaktorów do pewnego portalu internetowego, dostawałem po 20-30 CV dziennie, a może i jeszcze więcej. Odpowiedziałem na każdy, kazałem ludziom napisać jakie mają doświadczenie w branży oraz aby napisali tekst na próbę. W 90% przypadkach ludzie albo nie odpisywali, albo pisali, że nie są zainteresowani. Nosz kur*a mać, i tak to wygląda, siedzi taki pachołek i wysyła swoje CV gdzie tylko popadnie. Jeżeli zależy Wam na konkretnej posadzie z ogłoszenia to nic poza telefonem lub osobistą wizytą nie wchodzi w grę. Ktoś napisał, że denerwuje go, że inni mu trują coś w stylu: praca jest ale szukać się nie chce. Praca jest, tylko jeżeli ma się wymagania większe niż umiejętności to wybaczcie, ale tak jest u większości. Każdy by chciał zarabiać gruby chajs, ale nikomu się nie chce się wysilać.\ Pozwolę sobie tutaj nawiązać do wyśmianych już w tym temacie perfum i ich dystrybucji, na chwilke pozbądźcie się wszystkich stereotypów i przeczytajcie ten artykuł z Wprost: http://www.wprost.pl/ar/174762/Czym-jest-network-marketing/?I=1395I gadajcie sobie co chcecie, ja już na tym zarabiam i będę zarabiał jeszcze więcej, a Wy (przynajmniej większość) dalej będziecie narzekali jak to ciężko o pracę bez znajomości. Właśnie, znajomości, kolejne pieprzenie, nie trzeba mieć żadnych znajomości, ale jak jest się ofermą to jest to niezłe wytłumaczenie, pt. dlaczego mi nie wyszło. Idę o skrzynkę wódki, że jakbym potrzebował iść do pracy to w pon-wt bym poszukał, a we środę już bym pracował. Wystarczy chcieć. Pozdrawiam, Janusz
|
Do góry
|
|
|
|
#3549265 - 06/12/2009 18:58
[Re: gnacik]
|
Carpal Tunnel
|
Właśnie, znajomości, kolejne pieprzenie, nie trzeba mieć żadnych znajomości, ale jak jest się ofermą to jest to niezłe wytłumaczenie, pt. dlaczego mi nie wyszło. Idę o skrzynkę wódki, że jakbym potrzebował iść do pracy to w pon-wt bym poszukał, a we środę już bym pracował. Wystarczy chcieć.
Pozdrawiam, Janusz To ja ide o 3 skrzynki wódki, ze za miesiac musiałbys powtarzać swój "rytuał" ,pon-wt, sroda itd  Zakładajac jeszcze, ze bierzesz wszystko jak leci. Z tym "niechciejstwem" masz duzo racji, ale samo "chciejstwo" problemu nie załatwia. Jeden wielki kretynizm z CV. Szukasz pracownika i przyjniesz go widzac tylko jakiś papierek, albo odrzucisz, bo CV nie ułozone wg schematu ? W kazdym szaleństwie jest jednak metoda, jak sie uzbiera pare tysiecy takich karteczek, to powstaje całkiem spora baza danych osobowych, ktos moze ja kupi, a frajerzy niech dalej śla maile, bedzie wieksza  Kolejna sprawa - pośrednicy. W wiekszości tanie cwaniaczki, nieroby, szukajacy głupszych od siebie. Pisze do mnie maila jakas lala z jakiejs agencji pośrednictwa pracy i ma ogromna prosbę, zebym zorientował sie jakich i ilu specjalistów potrzeba w Katalonii, to ona wystapi z ofertą pracy. Odpisuję : "Paniusiu, skoro zajmujesz sie badaniem rynku pracy to przyjedź tu i sama go sobie zbadaj albo zlec to komus, komu za to zapłacisz (ja odpadam, mam co robic), a nie szukaj frajera" Potem taka lala oferuje komus pracę i ciagnie z tego 25-30% zarobków, bowiem jeleń niezorientowany w sytuacji podpisuje umowe i pełnomocnictwa, a dopiero po fakcie dowiaduje sie, jak został wyruchany. W poszukiwaniu pracy nic nie zastapi kontaktów prywatnych, tak jest na całym swiecie i w Polsce nie moze byc inaczej. Najpewniejsza formą znalezienia pracy jest to ,ze ktos cie do kogos poleci, zarekomenduje. Wysyłanie maili, odpowiadanie na kazde ogłoszenie to tylko strata czasu, dodatkowo pogłebiajaca stres u tych, którzy sa w wiekszym lub mniejszym przymusie i zalezy im na kazdej pracy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3549270 - 06/12/2009 19:04
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Heh Gnacik dobrze napisane. Ale tutaj widzę tylko wysyp różnej maści malkontentów, ktorzy chcą temat na politykę bis przerobić. Po pierwsze radzę, żeby każdy sam się zastanowił czy chce pracować czy tylko za wszelką cenę realizować swoje ambicje i robić tylko to co sobie założył albo to czego się nauczył. Po drugie niech każdy się zastanowi co zrobił aby tą pracę znaleźć? Ja jak szukałem na początku roku pracy to po kilka godzin dziennie analizowałem wszystkie portale typu pracuj, ogłoszenia z UP, ogłoszenia na Trójmiasto, strony agencji wyszukiwania pracowników, zakładnłem swoj profil na jobpilot, pracuj. Czy każdy obdzwonił wszystkich znajomych, czy wysyłał swoje aplikacje do firm, które nie ogłaszają się, ale które zajmują się tym czym chciałbym się zajmować itp itd. Dodatkowo w UP traktowali mnie normalnie i Pani zawsze wyszukiwała mi aktualne i zgodne z moimi oczekiwaniami oferty. Po trzecie fajnie, że podajecie przykłady, że gdzieś tam przychodzi po 100,200 czy 300 cv tylko, że ja znam przykłady gdzie jest problem ze znalezieniem pracownika vide sklep, w którym moja żona jest kierowniczką i co chwilę robi tam rekrutacje. Ani 100 cv tam nie przychodzi, a z tych kilkunastu co przychodzi połowa jest na poziomie gimnazjum. A praca nie jest zła bo po okresie próbnym jest 1500 na rękę dla sprzedawcy plus premia i wszystko na papierze. Dodatkowo pełen socjal. Reasumując zanim się weźmie za szukanie pracy to proponuję przeanalizować też swoje cv, listy motywacyjne. Po czwarte są obecnie takie czasy, że pracodawca stawia nam warunki, a nie odwrotnie. Ja sam założyłem sobie, że za mniej niż 1500 na rękę na okresie próbnym nie pójdę nigdzie, ale poszedłem za trochę mniej i nie żałuję bo obecnie zarabiam 2 razy tyle.
Stosując się do tego co napisałem powyżej zanalzłem pracę po trzech miesiącach. Wysłałem około 50 cv, byłem na 10 rozmowach. Teraz jestem zadowolony i pozdrawiam optymistów oraz naprawdę zaangażowanych w to co robią.
|
Do góry
|
|
|
|
#3549281 - 06/12/2009 19:20
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
że ja znam przykłady gdzie jest problem ze znalezieniem pracownika vide sklep, w którym moja żona jest kierowniczką i co chwilę robi tam rekrutacje. Ani 100 cv tam nie przychodzi, a z tych kilkunastu co przychodzi połowa jest na poziomie gimnazjum. A praca nie jest zła bo po okresie próbnym jest 1500 na rękę dla sprzedawcy plus premia i wszystko na papierze. Dodatkowo pełen socjal. w Trójmieście powiadasz? chyba szuka desperatów dziwne że się ktokolwiek zgłasza bo w innych sklepach jest 1,5 raza więcej nie mówiąc już o możliwości wyjazdu zagranicę i tamtejszych płacach
|
Do góry
|
|
|
|
#3549303 - 06/12/2009 19:40
[Re: Nirtz]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
że ja znam przykłady gdzie jest problem ze znalezieniem pracownika vide sklep, w którym moja żona jest kierowniczką i co chwilę robi tam rekrutacje. Ani 100 cv tam nie przychodzi, a z tych kilkunastu co przychodzi połowa jest na poziomie gimnazjum. A praca nie jest zła bo po okresie próbnym jest 1500 na rękę dla sprzedawcy plus premia i wszystko na papierze. Dodatkowo pełen socjal. w Trójmieście powiadasz? chyba szuka desperatów dziwne że się ktokolwiek zgłasza bo w innych sklepach jest 1,5 raza więcej nie mówiąc już o możliwości wyjazdu zagranicę i tamtejszych płacach Tak się składa, że trochę lepiej znam zapewne od Ciebie specyfikę sklepów bo tam pracowałem ładnych kilka lat jak studiowałem zaocznie. Ale jak już tak piszesz to wskaż mi łaskowco te sklepy gdzie sprzedawca zarabia ponad 3k. Poza tym ja pisze tylko o podstawie, a są też premie, które co miesiąc wyrabiają, ale Ty wiesz lepiej zapewne. No fakt lepiej siedzieć w domu za darmo niż iść do pracy. Właśie o takich jak Ty malkontentach pisałem Nirtz.
|
Do góry
|
|
|
|
#3549314 - 06/12/2009 19:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
że ja znam przykłady gdzie jest problem ze znalezieniem pracownika vide sklep, w którym moja żona jest kierowniczką i co chwilę robi tam rekrutacje. Ani 100 cv tam nie przychodzi, a z tych kilkunastu co przychodzi połowa jest na poziomie gimnazjum. A praca nie jest zła bo po okresie próbnym jest 1500 na rękę dla sprzedawcy plus premia i wszystko na papierze. Dodatkowo pełen socjal. w Trójmieście powiadasz? chyba szuka desperatów dziwne że się ktokolwiek zgłasza bo w innych sklepach jest 1,5 raza więcej nie mówiąc już o możliwości wyjazdu zagranicę i tamtejszych płacach Tak się składa, że trochę lepiej znam zapewne od Ciebie specyfikę sklepów bo tam pracowałem ładnych kilka lat jak studiowałem zaocznie. Ale jak już tak piszesz to wskaż mi łaskowco te sklepy gdzie sprzedawca zarabia ponad 3k. Poza tym ja pisze tylko o podstawie, a są też premie, które co miesiąc wyrabiają, ale Ty wiesz lepiej zapewne. No fakt lepiej siedzieć w domu za darmo niż iść do pracy. Właśie o takich jak Ty malkontentach pisałem Nirtz. Nie to żebym się czepiał,ale 1500 * 1,5 = 2250zł Mimo to jestem ciekawy w jakim sklepie sprzedawca zarabia te 2250zł na rękę?!
|
Do góry
|
|
|
|
#3549388 - 06/12/2009 20:25
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
A własna działalność? Próbujcie w tym kierunku..
|
Do góry
|
|
|
|
#3549409 - 06/12/2009 20:35
[Re: MagiK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Nie to żebym się czepiał,ale 1500 * 1,5 = 2250zł Mimo to jestem ciekawy w jakim sklepie sprzedawca zarabia te 2250zł na rękę?!
Przyłączam sie do pytania  Nirtz. Czy my na pewno myślimy o tym samym?
|
Do góry
|
|
|
|
#3549696 - 06/12/2009 22:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
To ja ide o 3 skrzynki wódki, ze za miesiac musiałbys powtarzać swój "rytuał" ,pon-wt, sroda itd  Zakładajac jeszcze, ze bierzesz wszystko jak leci. To ja mógłbym podbić jeszcze do 5 skrzynek, że jakbym się zwolnił po 3 przepracowanych miesiącach to pracodawca w przeciągu pół roku by do mnie zadzwonił czy nie chcę wrócić  Jestem typem człowieka, który jak się weźmie porządnie tylko za jedną rzecz to jest w tym wirtuozem, np. w wakacje 2008 pracowałem w Polsacie, do tej pory 4 razy dzwonił do mnie szef abym wrócił, a w minione wakacje chciał kogoś zwolnić tylko po to aby zrobić dla mnie miejsce. Trochę takie bałwochwalstwo, no ale o czymś to świadczy  Oczywiście nie podejmę się tego zakładu FM, grafika i prowadzenie własnego portalu w zupełności mi wystarczy. W poszukiwaniu pracy nic nie zastapi kontaktów prywatnych, tak jest na całym swiecie i w Polsce nie moze byc inaczej.
Najpewniejsza formą znalezienia pracy jest to ,ze ktos cie do kogos poleci, zarekomenduje.
Wysyłanie maili, odpowiadanie na kazde ogłoszenie to tylko strata czasu, dodatkowo pogłebiajaca stres u tych, którzy sa w wiekszym lub mniejszym przymusie i zalezy im na kazdej pracy.
Oczywiście nie uważam, że kontakty w ogóle nie są przydatne, bez nich też można sobie poradzić, po prostu osiągnięcie celu zajmie więcej czasu. Mi moje "kontakty" też nie raz ułatwiły życie i pozwoliły więcej zarobić, ale to była raczej zawsze dodatkowa kasa za zlecenie niż stała praca. Co do pisania CV, to wg. mnie lepiej skupić się na liście motywacyjnym niż na CV, jak w minione wakacje składałem podanie do agencji reklamowej to skupiłem się bardziej na tym aby CV ładnie wyglądało, aby gościu który będzie je czytał zauważył, że ma do czynienia z konkretną osobą. A co do samego listy motywacyjnego, moja rada: nie powielać, lepiej wysłać mniej podań, ale konkretniej i napisac to w taki sposob aby zauważyli, że pisałes to tylko i wyłącznie pod nich. Ja wysłałem 8 podań, na 3 się odezwali, a w dwóch chcieli przyjąć. Po pierwsze radzę, żeby każdy sam się zastanowił czy chce pracować czy tylko za wszelką cenę realizować swoje ambicje i robić tylko to co sobie założył albo to czego się nauczył. Bardzo dobrze napisane, to chyba T.A.Edison powiedział: nie przepracowałem w życiu ani jednego dnia, wszystko co robiłem to była przyjemność. Są więc trzy możliwości: realizujemy się, robimy kasę lub po prostu pracujemy, a raczej zapi*rdalamy 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|