To ja opiszę, co mi się przytrafiło. Używałem sobie konta mb parę lat, czytałem różne przestrogi przed nim, ale jak to bywa, wszystko było ok, więc olewałem.
W połowie stycznia dostałem maila, że podstawowy mail na moim koncie został zmieniony. Nie miałem wtedy kasy na koncie, a raczej mieć nie powinienem.Akurat byłem na kompie, to wpadłem na konto mb, zmieniłem hasło, przywróciłem swój mail, i powiadomiłem ichnie security. Odpisało po 3 dniach, pochwaliło mnie, że zmieniłem hasło, podali mi IP, które nie zgadza się z moim krajem. Okazało się, że gościłem na koncie kogoś z Bułgarii. Oraz poprosili o dokumenty. Wysłałem im od razu dokumenty i cisza... Po tygodniu napisałem do nich, i mi odpisali, że mają podstawy wierzyć, że ktoś nieautoryzowany miał dostęp do mojego konta. Byłem w szoku, skąd taki wniosek?? Może dlatego że im sam przecież to zgłosiłem...
Napisali mi jednocześnie, że skoro to konto jest spalone, to żebym otworzył nowe, oni prześlą wszystkie informacje i fundusze na nowe konto. Tak zrobiłem i poinformowałem ich o nowym koncie. W odpowiedzi dostałem maila że nie mogę używać nowego konta i zostanie ono zablokowane. Wkur...iony napisałem do nich czego oni w końcu ode mnie chcą. W odpowiedzi odpisali, że bardzo przepraszają i oczywiście mogę korzystać z tego konta. Potem dostałem jeszcze 2 maile spamu, jak łatwo jest wpłacić na konto mb kasę. Szczęśliwie nie wpłaciłem. Po 2 tygodniach i to konto zablokowali bez słowa. Nie odpisali, jaki był powód.
Co się stało na moim koncie? A stało się 12 wpłat kartami kredytowymi za prawie 2k zł. Sprawę w międzyczasie zgłosiłem na policję. Policjant nawet był zadowolony, bo powiedział, że się nowego paragrafu uczy przy mnie
Śmiać mi się chciało na posterunku, jak każdemu tłumaczyć musiałem, że włamali mi się na konto, ale nic nie ukradli a jeszcze dopłacili

Konto miałem na gmail, wszędzie inne hasła, nigdzie hasła nie podawałem, antyvir, firewall z ręcznym potwierdzaniem każdego połączenia wychodzącego, więc nie widzę opcji, żeby błąd leżał po mojej stronie.
Kasę zarekwirowali, konta zablokowali, tak oto się wyleczyłem z mb. To tak pokrótce wszystko