#3044771 - 08/04/2009 23:46
Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: ELDORADO]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
tylko jeszcze jedno info mura pod rozwagę apropos POLI na stadion narodowy Do drugiego etapu zakwalifikowane zostały również: konsorcjum Przedsiębiorstwa Robót Inżynieryjnych Pol-Aqua z Mostostalem- Warszawa i J&P AVAX, konsorcjum Eiffage Budownictwo MITEX SA, Strabag sp. z o.o., Baugesellschaft Walter Hellmich GmbH, konsorcjum irlandzko-polskie John Sisk& Son Ltd. i Henpol Sp. z o.o. oraz konsorcjum firm MSF Moniz da Maia, Serra &Fortunato Empreiteiros SA, MSF-Polska sp. z o.o., Sociedade de construçáo, Soares da Costa SA, FDO Construçňes, Alexandre Barbosa Borges SA, ABB-FDO Polska Sp. z o.o., MARTIFER. Jutro o 15,30 owarcie kopert,a o 16 ogłoszenie wyników.Wygrywa najtańsza oferta.Mura jak jedziemy ??? , bo spekulacja do 15:30 bedzie total na papierze
|
Do góry
|
|
|
|
#3044812 - 09/04/2009 00:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
no co, trzymamy i czekamy:) scenariuszy jest kilka, należy być elastycznym, najbliżej mi do teorii że z projektu lipa,ale .... przynajmniej do ogłoszenia wyników spekuła może kupować marzenia. jutro pewnie znów kilka odpałów, warto przemysleć i podłączyć się do jakiegoś. odezwę się dziś lub jutro rano, pozdro spekulanci
|
Do góry
|
|
|
|
#3044826 - 09/04/2009 00:22
[Re: mura]
|
Joker
|
no co, trzymamy i czekamy:) scenariuszy jest kilka, należy być elastycznym, najbliżej mi do teorii że z projektu lipa,ale .... przynajmniej do ogłoszenia wyników spekuła może kupować marzenia. jutro pewnie znów kilka odpałów, warto przemysleć i podłączyć się do jakiegoś. odezwę się dziś lub jutro rano, pozdro spekulanci Wiadomo, wszystko zalezy od przebiegu sesji , ale mysle nad taka strategią zeby wyzbyc sie papiera juz kolo poludnia , bo wiekszosc pewnie bedzie wywalala papier koło 15-tej . To taka refleksja jna gorąco po ćwiartce Bourbona
|
Do góry
|
|
|
|
#3045756 - 09/04/2009 04:33
|
Joker
|
COMMERCIAL UNION zwiekszył zaangazowanie w akcje ING BSK o 150 000 sztuk dane z walnego Równocześnie Zarząd ING Banku Śląskiego S.A. informuje, że według powziętych przez Bank informacji w dniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia następujące podmioty posiadały 5 lub więcej procent akcji i ogólnej liczby głosów w Spółce: Nazwa podmiotu Liczba akcji i głosów % ogólnej liczby głosów Data otrzymania informacji ING Bank N.V. 9.757.500 75,00 25.03.2009 r. Commercial Union Otwarty Fundusz Emerytalny BPH CU WBK 850.000 6,53 26.03.2009 r. Spółka informuje, że akcjonariusze nie mają obowiązku uczestniczyć w Walnym Zgromadzeniu wszystkimi posiadanymi akcjami. MESSAGE (ENGLISH VERSION) cierpliwosc popłaca Stany powrot do zieleni ,chyba w cos znowu zapakuje bbz mura co sądzisz o tym
|
Do góry
|
|
|
|
#3045885 - 09/04/2009 04:55
|
Carpal Tunnel
|
cierpliwość to jedna z największych cnót na giełdzie, po tym info powinniście mieć lepiej, magia fundów działa bbz? no way, dlaczego? po takim obrocie jak dziś i dzisiejszym knocie z zamknięciem na minimach nie wygląda to za dobrze, tym bardziej że wskaźnik momentum akurat przekroczył 100 z góry - co prowadzi zazwyczaj do ataku niedźwiedzi, jeśli nie wyskoczył z jakimś cudownym info to stawiam że kurs będzie zjeżdżał na nowe, historyczne minima
|
Do góry
|
|
|
|
#3046141 - 09/04/2009 06:04
|
Carpal Tunnel
|
Żurawie to typowa spółeczka, która lubi być grana podczas takich podbitek, z impetem weszła na giełde, dobrze się kojarzy spekulantom, no i działa w branży w której dzieją się cuda zresztą pisałem o niej jakiś czas temu, że technicznie mi się spodobała, wciąż jest u mnie na liście "top20", w ocenie trendu się nie pomyliłem, ale nie skorzystałem :| bywa i tak, przyzwyczaiłem się do tego, tak jak i do tego że czasami kurs ucieka po sprzedaży vide u mnie redukcja 50% viktorii a ona dziś ładnie poszła w górę. do rzeczy, żurawie w krótkim czasie urosły 60%, do tego mają sympatyczne układy z niektórymi pismakami którzy dobrze o nich piszą, niedoceniłem troche inwestorów bo wzroście o 35% bałem się już podłączyć dziś widzę to tak że następna przeszkoda moze pojawić się na 1,83 potencjału więc jest jeszcze na kilkanaście % , później przystanek 2,20 ale ja nie kupuję, spróbuję gdzie indziej, gdzie potencjał wzrostów widzę większy, zresztą nie jest powiedziane że żuraw jutro ruszy:) myślę że tak, ale szukam bardziej dynamicznych wybić, tutaj już trochę urosło, są spółki gdzie zasięg wzrostów był mniejszy a maja chrapkę na coś więcej poza tym zobacz rsi, powyżej 70 i dywergencja - nowy szczyt poniżej ostatniego co może zwiastować zmianę trendu
|
Do góry
|
|
|
|
#3046389 - 09/04/2009 14:22
[Re: mura]
|
Joker
|
Witam Rozne są opinie na temat dzisiejszego dnia na giełdzie , jedni mówią że bedzie dzisiaj realizacja zyskow drudzy ze dalsze wzrosty , zobaczymy, moim zdaniem rosniemy dalej , bo nasza giełda jest mocno odleszczona , wiec nawet jesli czesc leszczy ucieknie z papiera przed swietami to i tak nie bedzie mialo to wiekszego wplywu na iideksy , jesli fundusze i za granica bedzie dalej kupowac , Przegląd mego portfela : pkopb - obecny lider wig20 - trzymam co najmniej do 30 zeta ingbsk - trzymam , i nie sprzedaje dopoki kurs nie osiagnie 300 kgh - wywwalam jak kurs przekoczy 55 by znowu dokupic na korekcie polaqua - tu ryzykuje i trzyma nie sprzedaje przed ogłoszeniem wyników narodowego orlen - trzymam bez jakiegos wiekszego planu na razie na nim obserwuje zurawie i PPWK , ale chyba ich dzisiaj nie dokupie , bo portfel mam juz spory i zostaje z papierem na świeta POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|