#3078249 - 20/04/2009 21:32
Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: ELDORADO]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Szykuje sie megaminus w Stanach , a u nas nieżle , nasza giełda mimo spadku najsilniejsza w Europie cuda wrecz bo produkcja przemysłowa zaskoczyła BARDZO POZYTWNIE -2,2 prognozowane -5,90 , to dobrze może nie bedzie przez to gwałtownego zjazdu na giełdzie i złotego w czasie tej korekty pisze "moze" bo to wszystko zależy od skali zwały w Stanach , niestety nie wygląda to dobrze i oby DJ nie zszedł ponizej 8000 a niestety na to sie zanosi . a anale z bloomberga pisali o -10% Z mego portfela Stop Loss na Hurtmexie na 0,41 na 2 sesje reszta trzymam : pko słabe niestety dalej i wciaz szykujace sie do wielkich wzrostow ingbsk duda dokupilem jeszcze dzisiaj co nieco usredniajac ostatnie spadki i cały czas trzymma sie tezy ze MD dogada sie z wierzycielami , a wtedy kurs wystrzeli kgh nie kupuje jeszcze dzisiaj licze na dalszy zjazd w dół miedzianki jutro obserwuje ppwk patrzmy dzisiaj na zamkniecie Stanów POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3079830 - 21/04/2009 06:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2008
|
No i mamy megaminus w Stanach , wszystko wskazuje na to ,że jutro ciąg dalszy zjazdu , kiedy wybicie , dzis rano byłem optymistą , teraz szanse oceniam na 50:50 na wybicie w drugiej połowie tygodnia . Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy ranek , giełda lubi zaskakiwac .
POZDRO ELDO niestety eldo nie podzielałbym tej opinii w moim odczuciu spadków możemy się spodziewać do końca tygodnia. Sądzę że realny poziom zejścia jest nawet blisko Grunwaldu. To dla mnie bardzo dobra wiadomość ponieważ zrealizowałem zyski z Midasa w najlepszym dla siebie momencie-tzn. na samym szczycie tej hossy drukarzy i teraz czekam na jeszcze większe okazje inwestycyjne. Czekam i obserwuje rynek. Być może warto spróbować zainteresować się spółkami groszowymi ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3079849 - 21/04/2009 07:07
[Re: gool11]
|
stranger
Meldunek: 19/12/2008
|
Witam!
Chciałbym sie dowiedziec co sadzicie o rynku walutowym.Złoty umacnia wedlug prognoz ma dojsc w okolice 4 złotych za euro i utrzymywac ten stan. Jakie sa wasze przemyslenia? Warto jest inwestowac w najblizszym czasie jakies pieniadze w waluty? Jak tak, to na co szczegolnie zwrocic uwage.
|
Do góry
|
|
|
|
#3080085 - 21/04/2009 14:28
[Re: gool11]
|
Joker
|
No i mamy megaminus w Stanach , wszystko wskazuje na to ,że jutro ciąg dalszy zjazdu , kiedy wybicie , dzis rano byłem optymistą , teraz szanse oceniam na 50:50 na wybicie w drugiej połowie tygodnia . Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy ranek , giełda lubi zaskakiwac .
POZDRO ELDO niestety eldo nie podzielałbym tej opinii w moim odczuciu spadków możemy się spodziewać do końca tygodnia. Sądzę że realny poziom zejścia jest nawet blisko Grunwaldu. To dla mnie bardzo dobra wiadomość ponieważ zrealizowałem zyski z Midasa w najlepszym dla siebie momencie-tzn. na samym szczycie tej hossy drukarzy i teraz czekam na jeszcze większe okazje inwestycyjne. Czekam i obserwuje rynek. Być może warto spróbować zainteresować się spółkami groszowymi ? No i zobacz gool11 co przynosi dzisiejszy poranek , spadki w Azji owszem (ale nie rzeźnia), i zielone futy w Stanach , poza tym ropa up i euro nieco się umacnia na parze z dolarem więc ? obserwujemy dalej rozwój sytuacji .
|
Do góry
|
|
|
|
#3080199 - 21/04/2009 16:58
|
Joker
|
No i mamy zielono na razie , za długo gram już w te klocki ,żeby nie być na to przygotowanym Duda troche odrobił , ale to nie jest to na co czekam , jeszcze nie to banki tak sobie na razie Ale ostroznie z zakupami , sytuacja się jeszcze nie wyklarowała bynajmniej , obserwuję futy w Stanach jesli beda wzrastać dokupie ppwk i moze lotos , jesli bedzie innaczej ,spadamy dalej POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3080772 - 21/04/2009 21:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2008
|
POZDRO ELDO niestety eldo nie podzielałbym tej opinii w moim odczuciu spadków możemy się spodziewać do końca tygodnia. Sądzę że realny poziom zejścia jest nawet blisko Grunwaldu. To dla mnie bardzo dobra wiadomość ponieważ zrealizowałem zyski z Midasa w najlepszym dla siebie momencie-tzn. na samym szczycie tej hossy drukarzy i teraz czekam na jeszcze większe okazje inwestycyjne. Czekam i obserwuje rynek. Być może warto spróbować zainteresować się spółkami groszowymi ? No i zobacz gool11 co przynosi dzisiejszy poranek , spadki w Azji owszem (ale nie rzeźnia), i zielone futy w Stanach , poza tym ropa up i euro nieco się umacnia na parze z dolarem więc ? obserwujemy dalej rozwój sytuacji . powiem szczerze eldo, że jestem mocno zdziwiony sytuacją na naszym parkiecie. Wczoraj stany mocno na czerwono i dzisiaj nic kompletnie nic nie wskazywało na to iż wyjdziemy ponad kreskę. Więc zgodnie z planem rano spadki jednak później zaczelismy odrabiać i się udało wyszliśmy ponad kreskę. To pokazuje tylko, że nasz rynek jest naprawdę "stabilny" a gospodarka mimo tych wszystkich zawirowań jedną z najlepszych w naszym regionie. Dlatego nie dziwię się iż inwestorzy z zagranicy coraz częściej decydują się wejść z gotówką na nasz parkiet. Co do walut uważam (bo tutaj kolega pytał), że euro niestety nie spadnie w przeciwieństwie do dolara gdzie bardzo realny wydaje się poziom 3zł do wakacji. Czekam na to niecierpliwie gdyż szykuję do wyjazdu do Stanów i na słabym dolarze mi bardzo zależy Mimo bardzo "lekkich" wzrostów na naszym parkiecie wciąż czekam i obserwuje. Zgodzę się z Tobą w 100% że póki co nie pora jeszcze na zakupy ponieważ dalej twierdzę iż jeszcze trochę spadniemy. Dlatego czekam,obserwuję i szykuję gotówkę. Pozdrawiam, gool11
|
Do góry
|
|
|
|
#3081023 - 21/04/2009 23:47
|
Joker
|
I Duda się ruszył , reszta średnio , ogólnie sytuacja nierozstrzygnięta , ale jest juz blizej mojej wersji o wzrostach w drugiej połowie tygodnia POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3081090 - 22/04/2009 00:42
[Re: omsi]
|
Joker
|
Eldorado, myślisz ze Duda dalej będzie się pnęła do góry ? Bo ja myslę że w przeciągu miesiąca Duda może jeszcze trochę szkocyć do góry Ja te papiery zaczynam traktować fundamentalnie C/WK = 0,15 Oczywiscie , ryzyko nadal jest i to niemałe , ale jak się dogada z bankami, a stawiam na to ,że się dogada i przejmie go któryś Fund te akcje wystrzelą w kosmos. zielono w Stanach
|
Do góry
|
|
|
|
#3082676 - 22/04/2009 16:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/07/2001
|
mamy, mamy od dawna super , tylko czego wcześniej o tym nie napisałeś bo moja wiedza jest slabiutka, wole poczytac niz wprowadzac w blad
|
Do góry
|
|
|
|
|
|