#3143772 - 19/05/2009 02:58
Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: Inzaghi78]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
czyżby to nie koniec mini-hossy? na to wygląda. istotne poziomy w usraelu nietknięte. rivex Twoje eski jak najbardziej, ale jeszcze nie teraz. sam zamierzam ubrać się w szorty ale wciąż czekam na okazję rzeczywiscie spółki paliwowe u nas moga być dobrym strzałem, stawiałbym bardziej na lotos http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/madoff/view/ -Jest stara chińska opowieść o trzech ślepcach, którzy wędrowali i na swej drodze napotkali słonia. Nie wiedzieli co to jest, więc zaczęli go dotykać. Jeden chwycił słonia za trąbę i mówi: 'Słuchajcie, ten słoń to wielka rura'. Drugi w tym czasie złapał słonia za ogon i woła: 'Słoń to taka gruba lina'. Trzeci, który właśnie trzymał słonia za nogę, bardzo się zdziwił słysząc, co mówią pozostali i krzyknął: 'Przecież to wielka kolumna'. Skończyło się w ten sposób, że się pokłócili, a może nawet pobili. hossa czy bessa?
|
Do góry
|
|
|
|
#3143819 - 19/05/2009 03:26
[Re: mura]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Ja jestem zapakowany w Orlen , wszystko co złe ma już chyba za sobą , a potencjał olbrzymi Co będzie ? stawiam na kolejna probe przebicia styczniowych szczytów w tym tygodniu , jednak myśle ze nie przebijemy tego z AT wynika to wyrażnie ,odbijemy sie i potem zjazd gdzies do połowy lipca do 1600 na wigu , i dopiero wtedy mozna bedzie realnie myslec o jezzdzie do o tych 2500-2700 na wigu poki co polecam opcje na własny użytek z jednej strony paliwo , a z drugiej dolar jednak , ja jestem teraz tak własnie ubrany POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3143946 - 19/05/2009 05:06
[Re: ELDORADO]
|
Joker
|
wygląda to teraz wspaniale pod dalszą jazdę up, jutrzejsze ranne futy zadecydują czy rozszerze swój portfel , orlen juz mam lotos sie od razu nasuwa jak rowniez i skotan i któryś z bankow tym razem mysle o bre ze spekuli o bzz POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3143954 - 19/05/2009 05:12
|
member
Meldunek: 11/08/2005
|
Jak myślicie, warto teraz ładować się w giełdę, czy jeszcze odczekać? Bo tak na zdrowy rozum nie właściwych fundamentów, by wzrosty potrwały w jakimś dłuższym okresie, tym bardziej że w czerwcu czeka nas nowelizacja budżetu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3143969 - 19/05/2009 05:21
[Re: Naki]
|
Joker
|
Jak myślicie, warto teraz ładować się w giełdę, czy jeszcze odczekać? Bo tak na zdrowy rozum nie właściwych fundamentów, by wzrosty potrwały w jakimś dłuższym okresie, tym bardziej że w czerwcu czeka nas nowelizacja budżetu. widzisz tak prawie kazdy grał , prawie kazdy czekał na tą korektę , ona będzie spoko ale jeszcze nie teraz i tak grali tylko nieliczni i teraz spijają nektar , zbyt długo siedze w tym biznesie zeby wyczyścić swoj portfel do konca , ubrałem się w dolara ,ale zostawilem sobie orlen tak dla bezpieki , bo a nuż w tej swojej łepetynie nie mam racji , reszta poszła w sell teraz załuję to sell bo tam było i ingbsk i lotos , ale mam wolny cash i czuję i nie tylko czuje ze w tym tygodniu urosniemy jeszcze te pare procent , odpowiadam Ci więc warto
|
Do góry
|
|
|
|
#3144072 - 19/05/2009 05:59
|
member
|
Jak uważasz przyjdzie głębsza korekta, która zepchnie nas do b. niskiego poziomu? Czy raczej rozpoczyna się(albo już się zaczęła) hossa? Z drugiej strony, patrząc naprzód, wydaje się że nowela budżetu(cholera wie jak bardzo będzie źle) może nieco napsuć, chociaż informacje o tym już napływają, a giełda w jakiś choćby najmniejszy sposób nie reaguje...
|
Do góry
|
|
|
|
#3144106 - 19/05/2009 06:18
[Re: Naki]
|
Joker
|
Jak uważasz przyjdzie głębsza korekta, która zepchnie nas do b. niskiego poziomu? Czy raczej rozpoczyna się(albo już się zaczęła) hossa? Z drugiej strony, patrząc naprzód, wydaje się że nowela budżetu(cholera wie jak bardzo będzie źle) może nieco napsuć, chociaż informacje o tym już napływają, a giełda w jakiś choćby najmniejszy sposób nie reaguje... Według mojej wiedzy i wiedzy na przykład Wojtka Białka przyjdzie korekta , która nas zepchnie do poziomu 1600 na wigu , ale Wojtek kresli swoje wykresiki i ja wraz z nim bardzo podobnie tylko ,że ja jak widzę ,że jakiś gruby kupił akcje Orlenu w ilosci 13 118 na poziomie 27,72 w czasie fixingu to się mogę domyślić ,że poniżej tego on raczej nie sprzeda , i wtedy te moje wykresiki nieznacznie się zaczynają różnić od Wojtka
|
Do góry
|
|
|
|
#3144114 - 19/05/2009 06:24
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Zauwazcie jak wiele instytucji i ludzi cos znaczacych stara sie robic dobra atmosfere wokol naszej gospodarki. Jakos jestem dziwnie spokojny, ze gielda przetrzyma 2 ujemne kwartaly w PKB, ktore nas teraz czekaja (II i III), pojdzie w tym czasie jakas korekta, moze 1600, moze troche nizej, ale raczej katastrofa w postaci Chrztu niemozliwa...a pod koniec roku zaczniemy jechac w gore... Mowiac pol zartem, pol serio Polska to juz nie tylko ostatni bastion Europy srod-wsch., ale i UE ...chyba juz teraz wszystkim zalezy, zebysmy nie dotkneli dna...
|
Do góry
|
|
|
|
#3144125 - 19/05/2009 06:32
[Re: polskignom]
|
member
|
Zauwazcie jak wiele instytucji i ludzi cos znaczacych stara sie robic dobra atmosfere wokol naszej gospodarki.
Bądź naganiają frajerów . Głębsza korekta mogłaby być jednocześnie odpowiedzią na nieciekawą sytuację gospodarczą jak i oczyściłaby z pewnością atmosferę niepewności. Eldorado, pisałeś niedawno jak i dzisiaj o rosnącej cenie ropy i, kto wie, możliwości przebicia przez nią 60$. W związku z tym spółeczki paliwowe mogą być na najbliższy okres w miare pewnym źródłem. Ja na przykład interesuje się Petrolinvestem, chociaż bardziej pod kątem spekulacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#3146185 - 20/05/2009 17:18
|
Joker
|
Opory przełamane , lecimy w górę chyba w hossę dokupiłem BRE tu moze być odpał taki sam odpał jak na ingbsk POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3146219 - 20/05/2009 18:07
[Re: omsi]
|
Joker
|
Eldo masz jeszcze ING? Bo ja trzymam odkąd zakupiłem po 240 zł No to Graty , ja sie niestety wyleszczyłem tylko dlatego ze kasiora była mi pilnie potrzebna , tutaj jazda na 400 potem polecam wywalic teraz wlazłem w BRE scenariusz podobny do ingbsk
|
Do góry
|
|
|
|
#3146525 - 20/05/2009 20:25
|
Joker
|
Paka która teraz poszła na BRE potwierdza mój dobry wybór 9556 szt po 160 Wig jednak nie utrzymał się nad oporem , jesli tego nie zrobi na zamknieciu lub w tym tygodniu , to zjazd w dół stanie się znowu całkiem realny ............
|
Do góry
|
|
|
|
#3146913 - 20/05/2009 23:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
spokojnie Panowie, to łupnie już całkiem niedługo.... mawiają, że zazwyczaj fala uderza w najmniej spodziewanym momencie, co odbieram jako najmniejszą liczbę inwestorów przewidujących spadki Kondzio, czytałeś? Szalony popyt na złoto [2009-05-20 08:23] Zakupy złota wzrosły w pierwszym kwartale o 38 proc. To przede wszystkim popyt inwestycyjny, który po raz pierwszy od 2004 r. przewyższył popyt ze strony branży jubilerskiej - wynika z danych World Gold Council. Inwestorzy kochają złoto Globalny popyt wzrósł do 1015,5 ton z 733,9 ton rok wcześniej - wynika z raportu mającej siedzibę w Londynie WGC. Zakupy inwestycyjne potroiły się do 595,9 tony, podczas gdy zamówienia jubilerskie spadły o 24 proc. do 339,4 tony wklejalem link, że goldmany i morgany siedzą już na longach, na autostradzie lepiej nie jechać pod prąd
|
Do góry
|
|
|
|
|
|