Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#3004082 - 25/03/2009 01:56 Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Tabela oraz zestaw par: futbol

Zapraszam do dyskusji smile

Do góry
Bonus: Unibet
#3004110 - 25/03/2009 02:01 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Platini]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
troche za wczesnie, ale juz teraz napisze ze osobiscie gram Gornik 2,55 gruuubo !

To bedzie dla obu druzyn mecz o 6pkt, ale w koncu zabrzanie powinni pokazac miejsce w szeregu druzynie z Gliwic. Ciekawe stadion, jesli mozna to tak nazawac, pomiesci 5 000 kibicow. Z tego co czytalem bilety bedzie mozna kupic tylko w jakims biurze. Ale i tak peweie nie zabraknie kibicow Gornika na stadionie. Licze ze szczescie piasta w koncu opusci i pierwszy mecz u siebie polegna i to mocne... 0-3 !

to tak na szybko

Do góry
#3004643 - 25/03/2009 03:32 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Ojro]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
1.78 na Odrę? Może i nikt nie lubi grać w Wodzisławiu, ale nie oszukujmy się, co prezentuje Odra? Lechia może też nie porywa, ale mimo wszystko uważam, że są lepsi, po za tym kadrowo też to wygląda bardziej obiecująco. Po takim kursie rozważę zagranie Gdańszczan. Wisła po 3.63 też godna uwagi. Piast Zabrze no bet. Gks to dla mnie jednak wielka niewiadoma. Całkiem niezły występ przeciwko Lechowi, następnie fatalna postawa w meczu z Piastem, z Wisłą też nie zachwycili i wygrana z Łks, której mało kto się spodziewał wink Wyżej cenię możliwości Śląska, jednak na wyjazdach nie idzie im tak dobrze jak u siebie, bo po za domem wygrali tylko 2 razy, a tak to przede wszystkim dzielą się puntkami. Zobaczymy po ile będzie stało x2. Cracovia powinna ograć Niebieskich. Nie sądzę, aby Legia po raz trzeci straciła punkty. W konfrontacji dwóch Polonii powinno obyć się bez niespodzianki, ale kurs skutecznie znięcheca do grania. Po tym co prezentuje Łks, jestem skłonny zagrać po takim kursie że wywiozą z Białegostoku punkt(y)

jak to określił Ojro: z mojej strony to też tak na szybko grin

Do góry
#3004644 - 25/03/2009 03:32 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Ojro]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Bardzo ciekawie w naszej lidze druzyny walczą o puchary lub o utrzymanie nie ma biesiady smile

Do góry
#3004704 - 25/03/2009 03:46 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Hakan]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Originally Posted By: Hakan
1.78 na Odrę? Może i nikt nie lubi grać w Wodzisławiu, ale nie oszukujmy się, co prezentuje Odra? Lechia może też nie porywa, ale mimo wszystko uważam, że są lepsi, po za tym kadrowo też to wygląda bardziej obiecująco. Po takim kursie rozważę zagranie Gdańszczan.

Kadrowo wygląda bardzo podobnie czyli slabo a Lechia moim zdaniem na dzien dzisiejszy ma najsłabszy zespół z całej szesnastki. Poza tym mają najgorszy bilans wyjazdowy. Fatalny terminarz co w mojej opinii stawia ich na pierwszym miejscu do spadku czego im życzę smile. Nie twierdzę, żeby grać Odrę kursy na mój gust wystawiono prawidłowo.

Do góry
#3004934 - 25/03/2009 04:36 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Hakan]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Originally Posted By: Hakan
Wisła po 3.63 też godna uwagi. Piast Zabrze no bet.
Pamiętaj, że Wisła będzie grała bez Piotra Brożka i Marcelo. Ich miejsce w obronie zastąpią pewnie - Singlar z Diaz'em. To chyba jednak spore osłabienie.

Poza tym, wg mnie wynik 4:1 w derbach jest bardzo mylny. Wisła naprawdę gra przeciętnie, a ten mecz mógł się skonczyć zupełnie inaczej.

Fakt - Lech w ostatnich 2 meczach spisywał się bardzo mizernie, ale Biała Gwiazda chyba nie przyjedzie do P-nia po 1 punkt.. A to będzie szansa dla Lecha.

Na reprezentacji jest kilku lechitów - Bandrowski, Lewandowski, Bosacki, Wojtkowiak. Murawski ma pęknięty palec u nogi i nie wiadomo na kiedy będzie gotowy.
---
Jaga u siebie będzie mocna. ~1.8 z ŁKSem (do którego cały czas przekonać się nie mogę) wezmę na pewno. Ale lepiej chyba poczekać, kursy na razie raczej diametralnie się nie zmienią - a Frankowski zawsze kontuzji może doznać.. smile

Do góry
#3004940 - 25/03/2009 04:38 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Planowana jest także rozmowa (wychowawcza :))na linii kibice-piłkarze Lecha, przed spotkaniami z Wisłą (bo dochodzi rewanż PP).

Do góry
#3005426 - 25/03/2009 07:45 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: kfjatek]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Wisła zawsze gra o 3 punkty, o ile finalnie zagrają zweryfikuje gra WIsła nie musi wygrać nie może przegrać 3 punkty straty do lidera to nie jest wiele a po tym meczu do konca rundy zostaną do zdobycia 24 pkt (8 kolejek)....
W derbach WIsła pokazała że bez Brożka potrafi sobie doskonale radzic i ma kto strzelać bramki, prosze nie gdybać jak by sie mecz miał potoczyć opierając się na tym śmiesznym golu zdobytym przez Sasina smile Bo tak samo można powiedzieć jak to by wyglądał sezon Lecha gdyby nie te fartowne koncówki w których zdobywali zwyciezkie bramki smile

Czy wy widzieliscie tylko mecz z Bytomiem i na tym opieracie swoje zdanie na temat Wisły bo macie jej dosyć tam na górze laugh laugh....Wisła ewidentnie z meczu na mecz gra coraz lepiej w przeciwienstwie do Lecha który łapie już po 2 meczach na 4 kolejki punkty w doliczonym czasie nie pokazując w żadnym stopniu dominacji na boisku tak było w Bełchatowie i tak było w Zabrzu.....w derbach pierwsza połowa dramatyczna no ale pokazała że zwykły opierdol starczy by poskładać Gwiazdeczki do kupy tongue

Do góry
#3005449 - 25/03/2009 07:59 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Każde druzyny prowadzone przez Smude doswiadczają tego samego .....jest wspaniały moment i wszystko na najwyzszym poziomie potem przychodzi zmęczenie materiału i dupa zbita tongue .....

Do góry
#3005628 - 25/03/2009 15:16 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
di.canio Offline
journeyman

Meldunek: 07/01/2009
Originally Posted By: royalflush
Bo tak samo można powiedzieć jak to by wyglądał sezon Lecha gdyby nie te fartowne koncówki w których zdobywali zwyciezkie bramki smile

Zawsze bawią mnie takie farmazony, bramka zdobyta w 90 minucie to fart ale zdobyta w 1 min, w 45 min, w 69 min to już nie jest fart smile

Do góry
#3005768 - 25/03/2009 17:54 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Każde druzyny prowadzone przez Smude doswiadczają tego samego .....jest wspaniały moment i wszystko na najwyzszym poziomie potem przychodzi zmęczenie materiału i dupa zbita tongue .....
Typowy stereotyp.

Przypominam, że Smuda trenerem Lecha nie jest 1 rok..

Jeśli chodzi o derby, chodziło mi raczej o inne sytuacje dla Cracovii, w tym niewykorzystana "setka" przy 1:1 (po chwili już było 2:1).

Do góry
#3006029 - 25/03/2009 20:11 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: di.canio]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: di.canio

Zawsze bawią mnie takie farmazony, bramka zdobyta w 90 minucie to fart ale zdobyta w 1 min, w 45 min, w 69 min to już nie jest fart smile

Pewnie !! Przyjechać na ostani pociąg 30 minut przed odjazdem a wlecieć do niego jak już rusza to przecież to samo .....nie ma różnicy ..przeciez i tak jestesmy w środku..koko jambo i do przodu .....:D laugh laugh

-------

wiadomo punkty dostaje sie za to czy dana druzyna wiecej razy trafi do siatki....w derbach po pierwszej połowie przecierałem oczy ze zdumienia i nie chodzi tu o wynik 0-1 tylko o akcje które Wisła konczyla podaniami na poziomie ligi okręgowej... Cracovia po 45m była lepszym zespołem..ale jak należała im się ta bramka za gre to Wisle nalezało się ich wiecej w drugiej, chyba że ktoś twierdzi że Pasy zagrały lepszą połowe niż Wisła która wgniotła rywala w ziemie smile

Mecz z Bełchatowem zakonczyl sie 0-0 druzyna Wisły dominowała na boisku piłkarze GKS-u po meczu sami mówili że piłka nożna nie jest sprawiedliwa i gdyby Wisła wygrała tu 0-4 niek nie mógł by mieć pretensji......Mecz z Polonią W-wa w pierwszej połowie przebiegał pod dyktando WIsły, Polonia nie była w stanie przeprowadzić żadnej składnej akcji pod naporem nieustannych ataków Wisły...na drugą połowe wyszli juz z mniej bojowym nastawieniem co ich skarało jednak potrafili dograć mecz do konca i zwyciezyli chociaż Polonia zagrała juz w drugiej czescie dobre spotkanie wygrana WIsły jak najbardziej zasłuzona..
Mecz na inauguracje sezonu fatalny w wykonaniu Wisły ale to był jedyny mecz w którym pokazali się bardzo zle z Lechem mimo porażki gra nie wyglądała zle zreszta jedenastka takze nie była najsilniejsza gdyz własnie mecz z Polonią był wazniejszy dla Wisły takze 3 ostatnie mecze jak najbardziej na + dla Wisły.........Lecha tu moge jedynie ocenic w meczach z Bełchatowem i Górnikiem bo reszty nie widziałem......jak Lech zagra z WIsłą jak gra do tej pory to mimo braku Brożka i Marcello mogą mieć kłopoty zwłąszcza że w Poznaniu z Wisłą ostatnio nie idzie im gładko :)1-4 w Krakowie z Wisłą bez formy zasłuzona ale Lech wtedy był na wyżynach teraz jak powiedziałes grają mizernie a ja tak gry Wisły bym nie nazwał mimo że momentami wygląda to jak w 1 polowie w derbach i Polonią to obecnie tylko momenty smile

15/03-08 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 1:2
16/05-07 Puchar Ekstraklasy Lech Poznan vs. Wisla Krakow 2:2
27/08-06 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 3:3
08/04-06 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 2:1
09/06-05 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 3:1
11/06-04 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 2:2
03/06-03 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 2:4

Do góry
#3006131 - 25/03/2009 21:23 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

..jak Lech zagra z WIsłą jak gra do tej pory to mimo braku Brożka i Marcello mogą mieć kłopoty zwłąszcza że w Poznaniu z Wisłą ostatnio nie idzie im gładko smile

15/03-08 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 1:2
16/05-07 Puchar Ekstraklasy Lech Poznan vs. Wisla Krakow 2:2
27/08-06 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 3:3
08/04-06 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 2:1
09/06-05 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 3:1
11/06-04 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 2:2
03/06-03 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Wisla Krakow 2:4
Te wyniki chyba jednak przeczą temu, co wcześniej sam napisałeś.. Przypominam Ci, że to Wisła królowała w ostatnich latach w polskiej lidze, a jakoś gubiła punkty w P-niu ze średnim Lechem w tych latach. Chyba, że te remisy to były sukcesy.

Kończąc dyskusję - dla mnie Lech w tym roku jest drużyną o większym potencjale niż Wisła (nawet ze zdrowym Pawłem Brożkiem) i tyle. Do meczu jako kibic Kolejorza podchodzę z pewną obawą, ale liczę na 3 punkty.

Do góry
#3006254 - 25/03/2009 22:44 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: kfjatek]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

napisałem że ostatnio im nie szło

Do góry
#3006267 - 25/03/2009 22:49 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

pozatym to z kim ostatnio Lech traci puntkty...z kandydatem do tytułu?

Do góry
#3007485 - 26/03/2009 04:42 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
di.canio Offline
journeyman

Pewnie !! Przyjechać na ostani pociąg 30 minut przed odjazdem a wlecieć do niego jak już rusza to przecież to samo .....nie ma różnicy ..przeciez i tak jestesmy w środku..koko jambo i do przodu .....:D laugh laugh

Sam sobie odpowiedziałeś, różnicy oczywiście nie ma bo cel został osiągnięty, mecz trwa 90 minut i każda z nich jest jednakowo dobra aby zdobyć gola. A pamiętasz mecz Legia - Widzew z 97'? 2:0 do 88 min i 3 bramki w ostatnich minutach. No dobra wiem co powiesz: Boże jaki to był fart smile Żeby nie było że tylko kopię się z koniem tongue Z tej kolejki najciekawszym typem dla mnie jest Górnik, myślę że ambicja i w końcu własny stadion to będzie za mało dla Piasta żeby urwać punkt sporo lepszym piłkarsko i nie mniej umotywowanym gościom. Biorę również zwycięstwo grającej coraz większymi fragmentami ciekawą piłkę Craxy nad bezbarwnym Ruchem. Pasy po zimowych wzmocnieniach potencjałem piłkarskim na pewno od Niebieskich nie odstają, myślę że własny trawnik, mimo wszystko większa determinacja, a przede wszystkim różnica na ławkach trenerskich przechylą szalę. Z pozostałych spotkań poszukam jakiegoś ciekawego handi na Śląsk i być może na Arkę.

Do góry
#3007510 - 26/03/2009 04:50 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: di.canio]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Gdyby Lech był w takiej formie jak w poprzedniej rundzie, nie byłoby dywagacji odnośnie 90 minuty. Dysputa świadczy o tym że Lech nie jest w chwili obecnej na tyle "przekonywujący" i stąd te "dramtyczne" końcówki.

Do góry
#3008268 - 26/03/2009 07:51 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: di.canio]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Cos kojarze ale bardziej pamiętam mecz Angli z Francją na Mistrzostwach gdzie Anglia prowadziła 1-0 do 90 minuty i Francuzi walneli 2 bramy w ostatnich sekundach......oczywiście nie ma tu mowy w zadnym stopniu o szczęsciu dla Francji a pechu dla Angli przecież takie sytuacje to zwykła normalka, cel został osiągnięty możemy się rozejsc smile Ciekaw jestem jakie by było twoje stanowisko gdyby podobny numer wywineła Wisła w Poznaniu laugh laugh
CO do typu na Cracovie to z pewnością determinacji i wiary w siebie po ostatnim meczu derbowym nie powinno zabraknąć, Pasy będą optymizmem kosić trawnik siekaczami derby to cos więcej niż pojedynek ligowy .....
Ruch radzi sobie średnio ale patrząc po wynikach to raczej są nieobliczalni a nie bezbarwni, sądze ze craxa w tej kolejce nie pokaże sie z dobrej strony i najwyżej zremisuje z Niebieskimi smile

Do góry
#3008793 - 26/03/2009 15:47 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Nie ma tu się co kłocić będzie sprawiedliwy remis w meczu Lecha z Wisłą...Wątpię żeby Wisła okazała się tak słabą drużyną i przegrała 3ci mecz z rzędu z Lechem , dysproporcja pomiędzy Lechem a Wisłą nie jest na tyle olbrzymia żeby co mecz Wisła dostawała w łeb od Lecha , ostatnie mecze Wisły z Lechem czy to z Legią to pasmo niepowodzeń ...w końcu musi los się i do nich uśmiechnąć i uda im się nie przegrać z faworyzowaną drużyną

Lech-Wisła X 10/10

Do góry
#3008800 - 26/03/2009 15:49 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
Są mecze, które wygrywa się 5-0, inne po 1-0. Bramki strzela się albo w ostatnich minutach, doliczonym czasie lub też na początku spotkania. 3 tygodnie temu dyskutowałem z kibicami z Białegostoku dotyczące pamięci stylu w jakim się rozgrywa spotkania. Jak widać pamięć ta trwa.

Z bramek zdobywanych w doliczonym czasie gry można wysnuć dwa diametralnie róźne wnioski.
Pierwszy, który reprezentują osoby w większości wypowiadające się tutaj - "kwestia szczęścia".
Drugi, że drużyna ma charakter, walczy do końca.
Oba są prawdziwe, bo występuje tutaj relatywizm, a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Można też obydwa zneutralizować i nie odwoływać się do nich wcale, tylko poszukać innych.

Z tymi zdobywanymi golami na początku jest podobnie - można napisać, że ustawiły spotkanie albo że ktoś mocno zaczął i od początku kontrolował grę. Zawsze można nagiąć argumentacje do swojej wizji i idei.
Pisanie i powoływanie się na fakt, że zespoły Smudy słabo zaczynają sezon zupełnie nietrafiony. Zgadza się - może i słabo zaczynają. Tylko początek rundy Lech miał półtora miesiąca wcześniej. Więc jak? Środek sezonu też jest zawsze słaby? Czy może czasami bywa lepiej? Bo przecież z końcówkami też to różnie bywa...

Widziałem wszystkie mecze Wisły (prócz tego w Bytomiu) i Lecha w tej rundzie. Obydwie drużyny nie są w optymalnej formie, ale pamiętajmy, że spotkanie odbędzie się po przerwie na reprezentacje i dyspozycja zawodników może być zupełnie inna.
W Pucharze Polski byłem pełen obaw o wynik konfrontacji w Krakowie. Jednak Wisła została kompletnie zneutralizowana i była zupełnie bezradna.

Dobra - do rzeczy.
Gdyby nie powołania w Lechu o wynik byłbym spokojny. Niestety taka izolacja sporej części Lechitów może nienajlepiej wpłynąć na drużynę. Lech zupełnie inaczej gra w spotkaniach o stawkę, co pokazały mecze w PU, właśnie z wymagającymi przeciwnikami prezentuje się o wiele lepiej niż z ligowymi przeciętniakami. Żarty się skończyły, Wisła zmniejszyła stratę do 3 punktów, a do końca sezonu można zdobyć ich jedynie 27, więc czas odskoczyć. Okazja ku temu znakomita - osłabienia wśród Wisły znaczne. I to jest fakt, który zdecydowanie wpływa na korzyść Lecha. Do kontuzji Murawskiego nie przywiązywałbym zbytniej wagi, ponieważ w przyszły weekend będzie gotowy do gry. Mecz w Poznaniu - również plus dla Lecha. Forma (obecna/zakładana) - na remis. Motywacja - jedni i drudzy "muszą".

Kursy w okolicach 2,0 na Lecha do przyjęcia, bowiem przeciwko argumentów mocnych brak, a opieranie się na przeświadczeniu, że może Lech zagra kolejny słaby mecz, a Wiśle wszystko się ułoży jest bardzo mocno naciągane. Wisła mimo, że niektórzy wciąż nie mogą się z tym pogodzić, nie jest już dominującym zespołem w Polsce.

Do góry
#3008858 - 26/03/2009 16:46 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
di.canio Offline
journeyman

Cos kojarze ale bardziej pamiętam mecz Angli z Francją na Mistrzostwach gdzie Anglia prowadziła 1-0 do 90 minuty i Francuzi walneli 2 bramy w ostatnich sekundach......oczywiście nie ma tu mowy w zadnym stopniu o szczęsciu dla Francji a pechu dla Angli przecież takie sytuacje to zwykła normalka, cel został osiągnięty możemy się rozejsc smile Ciekaw jestem jakie by było twoje stanowisko gdyby podobny numer wywineła Wisła w Poznaniu laugh laugh

Moje byłoby identyczne natomiast mam poważne wątpliwości czy Twoje też smile Zionie w Twoich postach kompleksami, cóż to nie mój problem. Pamiętasz też zapewne taki mecz z Iraklisem, 94 minuta, ostatnia szansa, rzut wolny, Mijailovic, rykoszet, słupek, gol, Boże co za mega fuksiarze Przykład z Francją bardzo trafiony ale na potwierdzenie tezy że wielkie drużyny zasługują na to miano m.in. po charakterze i woli walki do ostatniego gwizdka. Francja nie zdobyłaby mistrzostwa Europy gdyby nie gol w ostatniej minucie z Włochami, MU gdyby nie finisz z Bayernem, wspomniany Widzew z Legią itd. Dla Ciebie to wszystko dzięki fartowi, dla mnie nie. W dzisiejszym futbolu, przy coraz bardziej wyrównanym poziomie często decydują detale, 1 akcja, kopnięcie, gol w doliczonym czasie gry. Wszystko to składa się na wynik, czasami łut szczęścia jest potrzebny ale jak to się mówi 'szczęściu trzeba pomóc' papa

Do góry
#3009218 - 26/03/2009 20:59 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: di.canio]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Zieje ci kompleksami bo uważam że Lech w drugiej rundzie ma więcej szczęścia niż umiejętności?? laugh laugh Sam się wtrąciłes do rozmowy z której pewne zdanie wyciągłes z kontekstu całego wpisu:)i walisz jakies urojone filozofie smile Avans Wisły z Iraklisem był fartowny dla greków pechowy.
Nie pisze że Wisłą wygra w Poznaniu (moze i przegrac) przedstawiam pewne fakty które w dalszej konsekfencji mogą mieć wpływ na tą konfrontacje jak bedzie zobaczymy więc nie pitol głupot

Do góry
#3009260 - 26/03/2009 21:21 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: s_LP]
lulito Offline
stranger

Meldunek: 26/03/2009
Witam mój pierwszy post na tym forum.
Odniosę się do dyskusji na temat meczy Lech vs. Wisła.
Według mnie drużyna, która wygra ten mecz zdobędzie mistrzostwo, w razie remisu będziemy mieć jeszcze trochę emocji.

Ostatnie kolejki pokazały że „nikt nie chce” zdobyć tego mistrzostwa. Gdyby Lech wygrał ostatnie 2 mecze miałby już wystarczającą przewagę. Legia to oddzielny temat – bardzo źle się dzieje w tym klubie.

Wisła przystąpi do tego meczu teoretycznie osłabiona ponieważ nie zagrają podstawowi obrońcy, ale jakoś specjalnie nie martwiłbym się tym faktem. Baszczyński radził sobie na stoperze z lepszymi zawodnikami, jedynie ten Singlar na prawej stronie będzie musiał poradzić sobie z Lewandowskim. Wydaje mi się że właśnie tą stroną Lech będzie przeprowadzał większość ataków. Na lewej obronie Wisły zagra w końcu Junior Diaz, który w tym sektorze boiska radzi sobie najlepiej. Mimo że wróci z reprezentacji dwa dni przed meczem ale jestem przekonany że jeśli będzie zdrowy to wystąpi w tym spotkaniu. Największym problemem Wisły w tym spotkaniu będzie…. bramkarz Pawełek, ostatnio w barze usłyszałem że jakiś bramkarz wpuścił typową „cabajówkę” to określenie mimo że dotyczy innego wirtuoza bramkarskiego z Krakowa idealnie pasuje do umiejętności Pawełka.
W pomocy będzie ciekawa rywalizacja z jednej strony Murawski z drugiej Sobolewski według mnie w dużo lepszej formie jest były reprezentant Polski, który jest prawdziwym liderem Białej Gwiazdy. W Lechu za pewne wybiegną Injac i Bandrowski – dla mnie trochę przereklamowani zawodnicy natomiast u przeciwników Skorza ma do wyboru Jiraska i Cantoro – postawi na Argentyńczyka, bo Pepiczek nie nadaje się do zadań defensywnych a Cantoro ze swoimi kółeczkami będzie pożyteczny.
Co do siły ofensywnej to w lepiej teoretycznie wygląda Lech trio Lewandowski, Rengifo i Stilic jak chce i jest w formie to potrafi skruszyć każdą obronę, tylko coś się ostatnio zacieli Górnik , Arka a nawet spotkanie z Wisła w PP mimo, że Lewandowski strzelił bramkę ale była to przypadkowa sytuacja jeszcze pomógł sobie ręką. Wisła z przodu ma Boguskiego i Ćwielonga oraz na bokach Małeckiego i Zieńczuka. Trójka bardzo szybkich zawodników, może napsuć trochę krwi obrońcom Lecha.
Na koniec wydaje mi się, że Lech ma za krótka ławkę Smuda nie ma żadnego ofensywnego zawodnika na zmianę, który w razie niepowodzenia mógłby wzmocnić ofensywę. Skorza na ławcę będzie miał Łobodzińskiego, Niedzielana, Jirsaka i Beto. Więc ma jakieś pole manewru. Skorza ma jeszcze jeden plus ma całą praktycznie drużynę oprócz Boguskiego do dyspozycji przed tym meczem a wiadomo jak ta sprawa wygląda w Poznaniu.
Według mnie warto zagrać X2 ale to tylko moje zdanie:D

Do góry
#3009283 - 26/03/2009 21:32 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: lulito]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: lulito
.. W Lechu za pewne wybiegną Injac i Bandrowski – dla mnie trochę przereklamowani zawodnicy..
Błądzisz. Bandrowski obecnie w dobrej formie i jest wyróżniającym się graczem Lecha. Injac w słabszej, ale ile jest wart pokazał szczególnie w meczach p.Uefa.

Do góry
#3009312 - 26/03/2009 21:43 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: lulito]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
a co jeśli Legia wygrałaby dwa ostatnie mecze?
skąd wiesz co się dzieje w Legii, i dlaczego akurat źle?
Sobolewski lepszy od Murawskiego?
czyli osłabienia Wisły to tak naprawdę wzmocnienia jednak?
Injac i Bandrowski - "przereklamowani", co to w ogóle oznacza i na jakiej podstawie tak uważasz?
przypadkowa sytuacja po której Lech strzelił bramkę w PP?
(proszę - oprócz fuksiarskich bramek w końcówkach, są jeszcze przypadkowe)
te cztery z września też były przypadkowe?
krótka ławka Lecha?

Reszty Ci oszczędzę. Jedyne z czym mogę się połowicznie zgodzić to fakt, że wśród rezerwowych w Lechu brakuje napastnika.

Do góry
#3009369 - 26/03/2009 22:06 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: s_LP]
forty Offline

Meldunek: 14/05/2001
Panowie,włos się jeży na głowie takie wieści czytając
kura ----Franek+wisła=zenada kibiców wisły

Do góry
#3009378 - 26/03/2009 22:11 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
di.canio Offline
journeyman

Na koniec wydaje mi się, że Lech ma za krótka ławkę Smuda nie ma żadnego ofensywnego zawodnika na zmianę, który w razie niepowodzenia mógłby wzmocnić ofensywę. Skorza na ławcę będzie miał Łobodzińskiego, Niedzielana, Jirsaka i Beto. Więc ma jakieś pole manewru.

Problem Skorży jest taki że ich nazwiska wyglądają lepiej niż prezentowana forma.

Spokojnie cop

Edited by Platini (26/03/2009 23:43)

Do góry
#3009379 - 26/03/2009 22:12 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: s_LP]
lulito Offline
stranger

Bandrowski jest wyróżniającym zawodnikiem Lecha no super ale Lech remisuje z Górnikiem i Arką.
Według mnie w obecnej formie Sobolewski prezentuje się dużo lepiej od Murawskiego.
Krótka ławka Lecha Mecz z Udinese wchodzi Kikut i Wilk i co wnieśli? bramkę w plecy, mecz z Górnikiem Smuda wprowadza tylko Peszkę dlaczego? dlatego że dobrze grali i uważał że nie ma sensu nikogo zmieniać czy nie miał na kogo zmienić. Mecz z Arką jedna ofensywna zmiana Rengifo za Peszkę. Też dobrze grali więc nie zmieniał??
Nigdzie nie napisałem że osłabiona Wisła jest silniejsza od Lecha, wydaje mi się że Lech jest bez formy i przez przerwę reprezentacyjną nie forma Lechitów nie wzrośnie.
Jak Legia wygra dwa ostatnie mecze to na tej samej zasadzie jak Śląsk wygra wszystkie mecze .

Do góry
#3009407 - 26/03/2009 22:16 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: di.canio]
lulito Offline
stranger

Problem Skorży jest taki że ich nazwiska wyglądają lepiej niż prezentowana forma.

Tutaj się z Tobą zgodzę. Jirsak oraz Łobodziński mogą coś wnieść do gry, natomiast Niedzielan i Beto to niewiadoma

Do góry
#3009558 - 26/03/2009 23:06 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: lulito]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

bez wulgaryzmów, bez obrażania.
Wydawało mi się, że jesteś poważną osobą, jak widać sie mylilem.
Odpoczynek Ci sie przyda/ Platini

Edited by Platini (26/03/2009 23:44)

Do góry
#3009687 - 26/03/2009 23:35 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: lulito]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Na koniec wydaje mi się, że Lech ma za krótka ławkę Smuda nie ma żadnego ofensywnego zawodnika na zmianę, który w razie niepowodzenia mógłby wzmocnić ofensywę. Skorza na ławcę będzie miał Łobodzińskiego, Niedzielana, Jirsaka i Beto. Więc ma jakieś pole manewru.

przereklamowany Łobodziński i wielka niewiadoma Niedzielan, jeśli to ma być pole manerwu...

może jeszcze wspomninijmy o stracie w postaci Dawidowskiego, który Wisłę traktuje jak sanatorium

Do góry
#3009861 - 27/03/2009 00:05 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: lulito]
Legia Offline
The Famous McD

Jak Legia wygra dwa ostatnie mecze to na tej samej zasadzie jak Śląsk wygra wszystkie mecze .

....????

shocked smirk confused

Do góry
#3018363 - 29/03/2009 18:59 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Legia]
Chagall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2006
Originally Posted By: McDziarz
Nie ma tu się co kłocić będzie sprawiedliwy remis w meczu Lecha z Wisłą...Wątpię żeby Wisła okazała się tak słabą drużyną i przegrała 3ci mecz z rzędu z Lechem , dysproporcja pomiędzy Lechem a Wisłą nie jest na tyle olbrzymia żeby co mecz Wisła dostawała w łeb od Lecha , ostatnie mecze Wisły z Lechem czy to z Legią to pasmo niepowodzeń ...w końcu musi los się i do nich uśmiechnąć i uda im się nie przegrać z faworyzowaną drużyną

Lech-Wisła X 10/10
Jeszcze niedawno miała Wisła nie wygrac z Ceaxa u siebie, ponoć była bez zebna, dzis dziecko typujesz remis na terenie Lecha argumentując ze Wisła nie jest taka słaba, a absurdem jest stawka jaka na to podajesz, jak już wcześniej sugerowałem, milczenie jest cnotą smirk PS. musi to na Rusi, przynajmniej w bukmacherce

Do góry
#3018496 - 29/03/2009 19:53 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Chagall]
M@rcin Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Chagall

Lech-Wisła X 10/10
Jeszcze niedawno miała Wisła nie wygrac z Ceaxa u siebie, ponoć była bez zebna, dzis dziecko typujesz remis na terenie Lecha argumentując ze Wisła nie jest taka słaba, a absurdem jest stawka jaka na to podajesz, jak już wcześniej sugerowałem, milczenie jest cnotą smirk PS. musi to na Rusi, przynajmniej w bukmacherce

Stawka jak na remis astronomiczna smile chyba, ze te 10/10 to 100 zł tongue

Do góry
#3018540 - 29/03/2009 20:11 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Chagall]
Legia Offline
The Famous McD

Lech-Wisła X 10/10

po 1 ) nie dziś a 26go marca to pisałem , chyba źle sobie czas przestawiłeś

po 2) nie bez zębna tylko bezzębna

Typ na X w tym meczu wynika stąd że macie katastrofalne wyniki w ostatnich bezpośrednich pojedynkach z obecnie najlepszymi drużynami ekstraklasy i najwyższy czas żeby przełamać ten impas i zdobyć jakiś punkcik przez Wisłę w meczu z faworyzowaną drużyną , wszak żadna inna drużyna ekstraklasy biorąc pod uwagę wyniki od 15 kwietnia 2008 do 4 marca 2009 nie schodziła upokorzona tyle razy przez Legię - w ostatnich 5ciu pojedynkach Wiślacy musieli przełknąć gorycz porażki i uznać wyższość Legii oraz dwukrotnie zbierali lanie od Lecha Poznań i to na własnych śmieciach.

2008-04-15 18:15 PE, Wisła Kraków 0-1 Legia Warszawa

2008-04-27 17:00 Ekstraklasa Legia Warsza 2-1 Wisła Kraków

2008-05-13 17:00 PP, Finał Legia Warszawa 0-0 pd. k. 4-3 Wisła Kraków

2008-07-20 20:15 SP, Finał Wisła Kraków 1-2 Legia Warszawa

2008-10-26 17:00 Ekstraklasa Legia Warszawa 2-1 Wisła Kraków

2008-09-14 17:00 Ekstraklasa, Kolejka 5 Wisła Kraków 1-4 Lech Poznań

2009-03-04 20:00 PP, 1/4 finału - I mecz Wisła Kraków 0-1 Lech Poznań

Tak więc typ czysto abstrakcyjny , sądzę że po 7 kolejnych konfrontacjach w których musieliście uznać wyższość najlepszych obecnie drużyn w kraju czas się w końcu przełamać...

Do góry
#3018610 - 29/03/2009 20:42 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Legia]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

.. i stąd 10/10?

McDziarz, gdyby to był mecz Legia-Wisła także, grałbyś na przełamanie Wisły?

Do góry
#3018617 - 29/03/2009 20:46 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: M@rcin]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: M@rcin

Lech-Wisła X 10/10

Stawka jak na remis astronomiczna smile chyba, ze te 10/10 to 100 zł tongue
10, 100 czy 1000 zł - to nie ma znaczenia. Każdy ma swoje 10/10. Absurdem jest to, że McDziarz piszę sobie "X 10/10" , bo takie ma "widzimisie".

Do góry
#3018621 - 29/03/2009 20:47 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: kfjatek]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: kfjatek
.. i stąd 10/10?

McDziarz, gdyby to był mecz Legia-Wisła także, grałbyś na przełamanie Wisły?

ciężko powiedzieć wink zazwyczaj nie ruszam spotkań Legii z Wisłą wink

Do góry
#3029413 - 02/04/2009 06:51 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Legia]
Kawalerzysta Szatana Offline
stranger

Meldunek: 30/03/2009
Ja napewno puszcze kuponik z Bełchatowem, Lechem, Górnikiem i Cracovią... Dlatego, że graja lepsza piłke od swoich rywali na wiośnie...

Do góry
#3030343 - 02/04/2009 19:22 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Kawalerzysta Szatana]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: Kawalerzysta Szatana
Ja napewno puszcze kuponik z Bełchatowem, Lechem, Górnikiem i Cracovią... Dlatego, że graja lepsza piłke od swoich rywali na wiośnie...

przekonałeś mnie swoim wywodem gram to samo , tylko powiedz rozbić to jakoś czy na jednym kuponie wszystko ??? wink

Do góry
#3032329 - 03/04/2009 07:21 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Kawalerzysta Szatana]
Stelmach Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/01/2007

Czy Bełchatow gra lepiej na wiosne od Śląska? hmmm ich atutem moze byc wlasny stadion, bo Sląsk duzo traci na wyjazdach, ogladalem pucharowy mecz Sląska z Ruchem ktory mimo, iz Wrocławianie przegrali to prezentowali sie o niebo lepiej, akcja za akcja, Ruch strzelil 2 bramy z kontry ale nie istnial na boisku.
Bełachatow widzialem jak przyjechal do Łodzi, byl to ich chyba najlepszy mecz na wiosne, wygrali zasluzenie, jednak porownujac ich ze Ślaskiem nie byli lepsi, o ile mozna tak porownac zespoly grajace z roznymi przeciwnikami. Skłaniam sie ku remisowi raczej

Do góry
#3033052 - 03/04/2009 19:15 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Stelmach]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

17:45 Piast Gliwice - Gornik Zabrze

Na poczatek o kibicach: ze wzgledu ze sektor dla gosci nie spelnia wymogow to kibice gosci nie beda wpuszczani na mecz.
10:47 › Zbiórka wszystkich FC Górnika na mecz z Piastem
Zbiórka wszystkich FC Górnika (oprócz Gliwic) oraz kibiców z Zabrza na mecz z Piastem Gliwice odbędzie się w piątek, 3 kwietnia, na dworcu PKP w Zabrzu o godz. 14:45!
Prosimy wszystkich o punktualne przyjście na zbiórkę! (gornikforum.com)
laugh Ciekawe jak to sie rozwiaze...

W kadrze Górnika na mecz z Piastem zabrakło miejsca dla Piotra Madejskiego (przymusowa degradacja do zespołu ME), Przemysława Pitrego (kontuzja) i Adama Banasia (umowa między klubami). Za to powolanie dostal Dawid Jarka, ktory nawet w ME nie preentuje sie dobrze.

Nie zagrają Piast: Gamla (kontuzja) oraz Adamek, Wysocki, Prędota, Krzycki, Folc, Grolik (brak w kadrze meczowej)

Ciezko co kolwiek wytypowac, wiec nie rekomenduje zadnego typu. Aczkolwiek z racji tego ze to pierwszy w historii mecz Pista u siebie, i to nie z byle kim, wydaje mi sie ze Piast zrobi wwszystko zeby to wygrac. W Gliwicach gra Olszar, niezbyt lubiany w Zabrzu, wiec on jeszcze bardziej bedzie zmotywowany.

Do góry
#3033144 - 03/04/2009 20:02 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Ojro]
arturro Offline
old hand

Meldunek: 13/09/2007
Ojro????....na pierwszej stronie piszesz ,że Górnik trzema bramkami wygra z Piastem,,,,,teraz napisałes,że Piast zrobi wszystko,żeby to wygrać.Wnioskuję,że pograaaałes Górnik bo kilka dni temu był fajny kursik[2,55 gram gruuubo??????].Moim skromnym zdaniem....zdecydowane zwycięstwo Górnika .....choć Piast zrobi wszystko,żeby to wygrać.pzdr

Do góry
#3033158 - 03/04/2009 20:10 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: arturro]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: arturro
Ojro????....na pierwszej stronie piszesz ,że Górnik trzema bramkami wygra z Piastem,,,,,teraz napisałes,że Piast zrobi wszystko,żeby to wygrać.Wnioskuję,że pograaaałes Górnik bo kilka dni temu był fajny kursik[2,55 gram gruuubo??????].Moim skromnym zdaniem....zdecydowane zwycięstwo Górnika .....choć Piast zrobi wszystko,żeby to wygrać.pzdr

heheheh dobre to sie nazywa huśtawka nastrojow wink piwo
przynajmniej mamy jakiś pogląd sytuacyjny na ten mecz i zakres możliwych wynikow od 0:3 dla Gornika po zwycięstwo gospodarzy smile

Do góry
#3033161 - 03/04/2009 20:11 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: arturro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

bije sie w piers, jeszcze tydzien temu chcialem dac to jako wysokooprocentowana lokate, ale po tym co widzialem w poniedzialek [Piast z Odra]. Gliwiczanie sa bardzo dobrze poukladani, poza tym te ich boisko to jak kartoflisko. Ze skladu Gornika wypadl drugi prawy pomocnik Madejski, a o Pitrym i Banasiu juz wspominalem. To spory minus.
Jesli juz liczyc na cos to licze na Kasperczaka i jego taktyke. Zabrzanie juz w srode wyjechali na zgrupowanie aby dobrze przygotowac sie. ~To samo zrobil Piast.

dodam ze oficjalnie kibicow Gornika ma nie byc, ale pod stadionem, jesli ich tylko policja nie zawroci, beda w dosyc sporej liczbie.

p.s. nic nie gralem

A dlaczego wg Ciebie zdecydowane zwyciesto Gornika ?

Do góry
#3033184 - 03/04/2009 20:27 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Ojro]
arturro Offline
old hand

Meldunek: 13/09/2007
Górnika gram od jesieni z wiadomym skutkiem[ekstaklasa typerów można sprawdzić]....wiosną dalej gram Górnika i jest zdecydowanie lepiej[chodzi o zarabianie kasy na Górniku].Ja już wczesniej pisałem ,że w Górniku jest prawie wszystko...kasa.sponsor,trener,zawodnicy,atmosfera itp itd,więc kiedyś to zaskoczy i Górnik zacznie grać na miarę oczekiwań.....uwżam ,ze wiosną Górnik gra naprawdę dobrą piłkę i takie mecze jak z Piastem o 6pkt.... wrescie zacznie wygrywać...kurs też fajny....boisko zwerifikuje wszystko....zobaczymy....pozdrawiam wszystkich bardzo ciepło...

Do góry
#3033524 - 04/04/2009 00:25 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: arturro]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006

GKS Bełchatów - Śląsk Wrocław

futbol Ile goli zostanie strzelonych
Typ: Więcej niż 2,5

Ślask nie strzelił gola od dwóch meczy, a to rzadko im się zdarzało, biorąc pod uwagę, że mają jedną z większych ilości bramek na swoim koncie w lidze. Wynika z tego, że ofensywa byłą przedmiotem przygotowań do tego meczu, więc mogę tu liczyć na bramkę z ich strony, dodając że trener Bełchatowa był na zgrupowaniu kadry, a tam nie działo się najlepiej możliwe że nie ustawi za dobrze swoich zawodników.

PGE jest po dobrym wyniku z ŁKS, mają pewność siebie i grają u siebie. Ciąg na bramkę pewny. Obie drużyny - ta sama ilość punktów więc zero kalkulacji obie ekipy idą po zwycięstwo.

Ciekawostą jest,że gra drużyna która ma w lidze najmniej remisów z drużyną która ma ich najwięcej.

Wynik dla mnie 2:1, 2:2

Do góry
#3037012 - 05/04/2009 06:00 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Maldini$$]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
@Bankier$ piwo za trafienie DW GieKSy.

Jagiellonia Białystok - ŁKS Łódź

Zapowiada się jutro ciekawe widowisko w Białymstoku.
Zespół który wygra awansuje na 7 miejsce w tabeli a to będzie bardzo duży handicap do utrzymania się w lidze.
Dodać warto, że przed tym meczem łodzianie zajmują dopiero.. 12 pozycję.
Dlatego jest o co grać.

Zdaję sobie sprawę, jak i każdy w obozie ŁKSu, że wywiezienie z Białego chociażby punktu zadowoliłoby łodzian.
Teren bardzo gorący, gdzie każdemu gra się ciężko.

Wszystko na papierze przemawia za Jagą, która jeszcze w tym roku nie przegrała! (No ale przecież nie można zawsze wygrywać ;-) )

Szkoda bo w ŁKSie nadal grać nie może Marcin Adamski, po raz kolejny zastępować go będzie wychowanek klubu Robert Sierant.

Jest i jakiś plus, do składu wraca Tomek Hajto który pauzował dwa mecze za nadmiar kartek.
Piłkarze dostali swoje zaległe pensje, więc sprawy finansowe na jakiś czas mają z głowy.
ŁKS lubi jak gra w roli ''skazanego na pożarcie'' tak było m.in w Warszawie kiedy to ograli Polonię 3:1.

Przed meczem z GKS Bełchatów mówiłem, że w tym roku pierwszy mecz który nie wygramy będzie w Białymstoku, ale skoro przegraliśmy w Łodzi z GKSem to jutro wypada wygrać ;-)

Co ja będę dużo pisał, faworytem jest Jagiellonia która ma Franka i Grosickiego, a do składu wraca Hermes, ale pamiętajcie ŁKS potrafić płatać figle i na takiego małego jutro liczę piwo

Pozdrawiam pszczółki, Chaoz, Kura.. piwo

Do góry
#3037136 - 05/04/2009 10:21 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Stelmach]
Kawalerzysta Szatana Offline
stranger

Meldunek: 30/03/2009
Originally Posted By: stelmach1982

Czy Bełchatow gra lepiej na wiosne od Śląska? hmmm ich atutem moze byc wlasny stadion, bo Sląsk duzo traci na wyjazdach, ogladalem pucharowy mecz Sląska z Ruchem ktory mimo, iz Wrocławianie przegrali to prezentowali sie o niebo lepiej, akcja za akcja, Ruch strzelil 2 bramy z kontry ale nie istnial na boisku.
Bełachatow widzialem jak przyjechal do Łodzi, byl to ich chyba najlepszy mecz na wiosne, wygrali zasluzenie, jednak porownujac ich ze Ślaskiem nie byli lepsi, o ile mozna tak porownac zespoly grajace z roznymi przeciwnikami. Skłaniam sie ku remisowi raczej

Widziałem meczyk i wg. mnie GKS prezentował lepszą piłeczke. Śląsk może zapomnieć już o pucharach i skupić się myślami nad następnym sezonem bo w tym już raczej nic nie zdobędzie poza dobrym 5-6 miejscem w tabeli.
Co do Górnika to naprawde zagrali najgorszy mecz na wiosne i nie wiem gdzie można w tym teamie znależć przyczyne takich a nie innych wyników. Remisy z Lechem czy Legią nic nie znaczą skoro jedzie się do Gliwic i przegrywa się mecz nie pokazując przy tym nic ciekawego.
Cracovia jednym słowem pech tej drużyny. Sędzia nie uznał im brameczki wg. mnie prawidłowej i tyle akcji zmarnowanych. Szkoda, ale taka piłeczka.

Do góry
#3037154 - 05/04/2009 15:14 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: 19marcin08]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: 19marcin08
@Bankier$ piwo za trafienie DW GieKSy.

Jagiellonia Białystok - ŁKS Łódź

Zapowiada się jutro ciekawe widowisko w Białymstoku.
Zespół który wygra awansuje na 7 miejsce w tabeli a to będzie bardzo duży handicap do utrzymania się w lidze.
Dodać warto, że przed tym meczem łodzianie zajmują dopiero.. 12 pozycję.
Dlatego jest o co grać.

Pozdrawiam pszczółki, Chaoz, Kura.. piwo

Odnośnie Jagi to troche niefortunne określenie wink

Do góry
#3037190 - 05/04/2009 16:27 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Legia]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Originally Posted By: 19marcin08
do utrzymania się w lidze.

bo?

Do góry
#3037227 - 05/04/2009 17:00 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Chaoz]
piotr666 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/02/2009
bo moga nawet wszystko wygrac do konca sezonu a i tak zostac zdegradowani:( zycze jak najlepiej bo te degradacje gówno warte jeżeli poszczagólni winowjacy dalej są na wolności, prawo w tym kraju to jedna wielka parodia

Do góry
#3037234 - 05/04/2009 17:04 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Legia]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Zdaję sobie sprawę, że ciężko mówić o tym by to właśnie Jagiellonia miała spaść z ligi, w końcu mają porządny skład, którym śmiało mogą walczyć o środek tabeli.
I dobrze, bo zasługują na najwyższą klasę rozgrywkową, są zespoły dużo słabsze od Jagiellonia w lidze i to nie ulega wątpliwości, ale nie o to mi chodziło.

Spójrz na tabela, w tym sezonie tak na prawdę nawet zespół który zajmuje 7 miejsce nie może być spokojny o swoją przyszłość uwaga bo zaledwie 4 punkty dzielą siódmy (w tej chwili) Ruch od 14 Lechii Gdańsk.
I to jest swojego rodzaju fenomen w tym sezonie.

Również i Jagiellonia ma o co dzisiaj grać, bo za tydzień grają w Krakowie z Wisłą a tam o punkty będzie ciężko.

Do góry
#3037236 - 05/04/2009 17:05 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: 19marcin08]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

O nie, panowie, pomijam tutaj degradację. Mówię o aspektach sportowych.

Do góry
#3037283 - 05/04/2009 17:33 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: 19marcin08]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
powtórzę się raz jeszcze jak przy okazji meczu Jaga - Arka. Na dzień dzisiejszy Jaga nie spada a walczy o utrzymanie na boisku w OE. Odwołanie zostało rozpatrzone? NIE. Wyrok jest prawomocny? NIE.

No chyba że trzeba będzie zagwarantować miejsce w OE Górnikowi no to wiadomo że ktoś musi im to miejsce zrobić..

Co do meczu to 1x2 raczej no bet. Jaga gra nieźle, ŁKS nie gorzej także ciężko cokolwiek próbować. Może delikatnie over 2.5 i piłkarze w taka ładna pogodę zrobią szybkie widowisko wink

Do góry
#3037285 - 05/04/2009 17:35 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: 19marcin08]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Sprawę degradacji, motywacji , niskich morali Jagi przerabialiśmy przed meczem z Arką. Nikt nie chce skończyć jak Zagłębie Sosnowiec, które pewnie utknie na wieki w niższych ligach.

Wracając do meczu Marcin wszystko ładnie opisał, i również zgadzam się, że Jaga powinna wygrać ale po kursach 1,7 - 1,8 tego meczu nie ruszam, bo w przypadku remisu krzywda żadnej drużynie się nie stanie. Małe sprostowanie - Jaga w tym roku przegrała z Lechem więc dość porażek na wiosnę wink.

Just for fun zagrałem Jaga wygra i nie straci bramki @2,9

Liczę na dobry mecz bo oprócz meczu z Lechem , pojedynki Jagiellonii w tej rundzie stały na dość dobrym poziomie jak na nasze ligowe warunki.
Pozdrawiam

Do góry
#3037496 - 05/04/2009 19:05 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Kura]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Króciutko:
Lech bez Wojtkowiaka, Murawskiego i być może Rengifo.

Prawdopodobny skład:
Turina - Kikut, Arboleda, Bosacki, Djudjevic - Peszko, Bandrowski, Injac, Wilk, Stilic, Lewandowski

Lech w 3 ostatnich meczach undery (1:0, 1:1, 0:0). Wisła powinna celować w 3 punkty i nie będzie się bronić całą jedenastką na własnej połowie. Jak coś grać, to celować w overa. Kursy przyzwoite.

Do góry
#3037516 - 05/04/2009 19:11 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Historia spotkań z ostatnich lat też mocno overowa:

Wisla Lech 1:4

Polish 1st league 2007/2008
Lech Wisla 1:2 15.03.2008
Wisla Lech 4:2 01.09.2007
Polish 1st league 2006/2007
Wisla Lech 0:0 07.04.2007
Lech Wisla 3:3 27.08.2006
Polish 1st league 2005/2006
Lech Wisla 2:1 08.04.2006
Wisla Lech 5:1 24.09.2005
Polish 1st league 2004/2005
Lech Wisla 3:1 09.06.2005
Wisla Lech 4:1 13.11.2004
Polish 1st league 2003/2004
Lech Wisla 2:2 11.06.2004
Wisla Lech 4:2 22.11.2003
Polish 1st league 2002/2003
Lech Wisla 2:4 03.06.2003
Wisla Lech 3:2 23.11.2002
Polish 1st league 1999/2000
Wisla Lech 2:0 29.04.2000
Lech Wisla 4:1 26.09.1999
Polish 1st league 1998/1999
Lech Wisla 1:3 03.04.1999
Wisla Lech 2:1 22.08.1998

Do góry
#3037518 - 05/04/2009 19:12 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: kfjatek]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: kfjatek
Króciutko:
Lech bez Wojtkowiaka, Murawskiego i być może Rengifo.

Prawdopodobny skład:
Turina - Kikut, Arboleda, Bosacki, Djudjevic - Peszko, Bandrowski, Injac, Wilk, Stilic, Lewandowski

Lech w 3 ostatnich meczach undery (1:0, 1:1, 0:0). Wisła powinna celować w 3 punkty i nie będzie się bronić całą jedenastką na własnej połowie. Jak coś grać, to celować w overa. Kursy przyzwoite.

Kfjatek całkowicie pozwole się z Tobą nie zgodzić wink zapewne obydwie drużyny wyjdą z jednym napastnikiem , obydwie wyjdą ze znaczącymi ubytkami kadrowymi , stawka meczu jest bardzo wysoka , żadna drużyna się mocniej nie odkryje i nie będzie przeprowadzać frontalnych ataków...

moje typy na ten mecz to

1P X

1X2 X

oraz dokładny wynik: 0:0

Do góry
#3038988 - 06/04/2009 02:42 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Legia]
Legia Offline
The Famous McD

Lech-Wisła X 10/10

po 1 ) nie dziś a 26go marca to pisałem , chyba źle sobie czas przestawiłeś

po 2) nie bez zębna tylko bezzębna

Typ na X w tym meczu wynika stąd że macie katastrofalne wyniki w ostatnich bezpośrednich pojedynkach z obecnie najlepszymi drużynami ekstraklasy i najwyższy czas żeby przełamać ten impas i zdobyć jakiś punkcik przez Wisłę w meczu z faworyzowaną drużyną , wszak żadna inna drużyna ekstraklasy biorąc pod uwagę wyniki od 15 kwietnia 2008 do 4 marca 2009 nie schodziła upokorzona tyle razy przez Legię - w ostatnich 5ciu pojedynkach Wiślacy musieli przełknąć gorycz porażki i uznać wyższość Legii oraz dwukrotnie zbierali lanie od Lecha Poznań i to na własnych śmieciach.

2008-04-15 18:15 PE, Wisła Kraków 0-1 Legia Warszawa

2008-04-27 17:00 Ekstraklasa Legia Warsza 2-1 Wisła Kraków

2008-05-13 17:00 PP, Finał Legia Warszawa 0-0 pd. k. 4-3 Wisła Kraków

2008-07-20 20:15 SP, Finał Wisła Kraków 1-2 Legia Warszawa

2008-10-26 17:00 Ekstraklasa Legia Warszawa 2-1 Wisła Kraków

2008-09-14 17:00 Ekstraklasa, Kolejka 5 Wisła Kraków 1-4 Lech Poznań

2009-03-04 20:00 PP, 1/4 finału - I mecz Wisła Kraków 0-1 Lech Poznań

Tak więc typ czysto abstrakcyjny , sądzę że po 7 kolejnych konfrontacjach w których musieliście uznać wyższość najlepszych obecnie drużyn w kraju czas się w końcu przełamać...

Lech-Wisła 1:1 piwo Mam nadzieje że gro osób skorzystało z dobrych rad.

ktoś pytał szyderczo czy zagrałem za 10 zł czy za 100

powiem tylko tyle że remis w tym meczu i remis do przerwy dał mi czysty zysk 1700 pln kasa

Pozdrawiam

Do góry
#3039098 - 06/04/2009 03:03 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Legia]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

jak juz sie chwalisz to pokaz screena smile

PS: mecz mógł potoczyć się w różne strony

Do góry
#3039374 - 06/04/2009 04:02 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
Legia Offline
The Famous McD

Prosze bardzo wink

Do góry
#3039396 - 06/04/2009 04:08 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: royalflush]
Legia Offline
The Famous McD

tu akurat szyderca może się pośmiać z kwoty zagranej bo to tylko 18 pln ale wygrana 825 wink drugi taki sam jeszcze jeden puściłem za 12 pln.

plus 400 pln na remis do przerwy

Pzdr

Do góry
#3040472 - 06/04/2009 23:19 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: Legia]
szery Offline
old hand

Meldunek: 22/08/2007
ładnie-respekt dla Ciebie ziomek prosto z falenicy, jedynej enklawy polonii warszawa!

Do góry
#3041823 - 07/04/2009 14:40 Re: Ekstraklasa - XXII kolejka: 3.04-5.04 [Re: szery]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

^^^ laugh laugh
-----------
ryzykowne granie ale jak ma się wizje to nalezy cisnąć...

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro