#2994592 - 21/03/2009 16:48
Curling
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3002996 - 24/03/2009 19:46
Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet [Gangneung, Korea]
[Re: retoox]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
ostatnio było tak... 2pewniaki +1z2 Rosja - Kanada Typ: Canada pewniak USA - Chiny Typ: China -1,5 Norwegia - Szwajcaria (1 2) Typ: Szwajcaria pewniak Dania - Niemcy (Handicap) Typ:Niemcy +1,5 ... więc para na kolejną propozycje.
Włochy - Chiny Typ:China -2,5 Korea Płd. - USA Totals, punkty (włącznie z extra-ends) Typ:Więcej niż 12,5 Szkocja - Rosja Typ:Rosja +1,5 Szwecja - Kanada Typ:Canada -1,5
Włoszki graja tu po prostu słabo a Dianie Gaspari najlepiej na tym turnieju wychodzi... strojenie dziwnych min. Chinki maja spory atut w postaci swojego skip'a Bingiu Wang - odkrycie zeszłego sezonu. Kapitan Chin zaczęła ten turniej w bardzo dobrym stylu, teraz jednak obniżyła nieco swoje loty (jak i statystyki), wciąż jednak można powiedzie ze gra przynajmniej o jedna klasę lepiej od Włoszek. Szkocja - Rosja, dwie młode głodne sukcesu panie kapitan bez zbyt wielkich osiągnięć. Bez porównania lepiej sobie radzą tu jak narazie Szkotki, ale ja bym nie skreślał Rosjanek. Rosjanki bardzo zmieniały skład jak i pozycje na których grały poszczególne zawodniczki. Rozgrywki są już na półmetku więc optymalne ustawienie powinno już być znalezione a różnicą w potencjale obu drużyn jest moim zdaniem zbliżoną. Szwedki zagrały dziś bardzo słabo w nadzwyczaj ofensywnie grającymi Niemkami. W meczu z Kanadą napewno można spodziewa się podobnych rozwiązań taktycznych jak w spotkaniu Swe-Nie z tym, że Kanadyjki są jeszcze lepszymi i skuteczniejszymi zawodniczkami. Jeśli Lindahl i Norberg zagrają podobnie ten mecz może bardzo szybko się skończyć...
|
Do góry
|
|
|
|
#3007865 - 26/03/2009 06:20
|
Pooh-Bah
|
Małe podsumowanie: Włochy - Chiny Typ:China -2,5Korea Płd. - USA Totals, punkty (włącznie z extra-ends) Typ:Więcej niż 12,5Szkocja - Rosja Typ:Rosja +1,5Szwecja - Kanada Typ:Canada -1,5 Norwegia - Włochy Wynik: 8-6Dania - Korea Płd Wynik: 4-7Niemcy - Szkocja Wynik: 7-6Szwajcaria - Szwecja Wynik: 6-8Korea Płd. - RosjaRosjanki sa niepokonane od trzech spotkań. Od drużyny została odsunięta Privivkowa która grała tu słabo a jej miejsce zajęła dawna sprawdzona już pani kapitan Margarita Fomina. Efektem jest to, że Rosja od 3 spotkań jest niepokonana, moim zdaniem jest spora szansa, żeby w tym spotkaniu ta passe podtrzyma tym bardziej że Koreanki nic specjalnie ciekawego niegraja i co rusz pani skip popełnia proste błędy. Rosja z hc warta poważnego rozważenia.... Włochy - Kanada Ostatnie 3 gry w wykonaniu kanady to dwie porażki i wymęczona wygrana z Koreą. Prawdę mówiąc zaskakuje mnie tutaj postawa Kanadyjek, zwłaszcza Jennifer Jones która gra nadzwyczaj słabo, niby zasłania się przeziębieniem itp. ale zawodniczka tej klasy nie powinna popełniać takich błędów jakie jej się ostatnio przytrafiają. Włoszki to idealny kandydat na odbudowanie pewności siebie, prawo serii mówi ze czwarty słaby występ Kanady pod rząd tez jest bardzo mało prawdopodobny wiec Kanada z hc wygląda na dobre rozwiązanie. Szkocja - USATutaj kursy są moim zdaniem po prostu przeszacowane. Szkocja przegrała dziś wygrany mecz z bardzo przeciętnie grającymi Niemkami z USA napewno nię będzie im łatwiej o wygraną a na Amerykanki mozna wyszuka kursy powyżej @2,00. Co do ostatniego spotkania to również granie Szwedek po kursie powyżej @2.00 nie jest złym pomysłem. Szanse obu ekip oceniam tu po równo. W sesji rozgrywanej o 7:00 stawiałbym na faworytki tj. Niemki, Szwajcarki, Szwedki i Dunki.
|
Do góry
|
|
|
|
#3045268 - 09/04/2009 02:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Na wieczorną odsłonę (naszego czasu) - wybrałem mocno niekonwencjonalnie - singla + 2/3 Śr 08/04/09 20:00 Kanada - USA Curling MŚ Mężczyzn 2 6.75 Kanadyjczycy na 100% w drugiej rundzie (na 80 bedą startowali z pozycji lidera) - amerykanie po bardzo słabym poczatku jakby powoli się rozkręcali - ale na przegrane nie mogą sobie pozwolic (jak chcą grac o medale) - licze na dekoncetrację gospodarzy ui ich pierwszą porazke w rozpisie (tu lajtowa stawka) system: 2/3 pokaz kupony systemowe Śr 08/04/09 20:00 China - Niemcy akumulacyjne Curling MŚ Mężczyzn 1 2.65 Śr 08/04/09 20:00 Francja - Scotland akumulacyjne Curling MŚ Mężczyzn 1 3.40 Śr 08/04/09 20:00 Kanada - USA akumulacyjne Curling MŚ Mężczyzn 2 6.75 Dufur gra świetne mecze które przeplata kompletnie nieudanymi - pora na kolejny dobry - mecz b. ważny dla obu zespołłów Chińczycy wreszcie się rozbudzili 3 win z rzędu - będzie ciąg serii - mam nadzieję
|
Do góry
|
|
|
|
#3046225 - 09/04/2009 06:37
[Re: KRAJAN]
|
Pooh-Bah
|
Ja prawde wieczorna sesje widziałem ciut inaczej ale juz po frytkach więc się nie będę mądrkowal tylko napisze co sadze o wieczornej. Switzerland - Czech Republic Typ: Szwajcaria -1,5 @1,55 Szwajcarzy maja bilans jak narazie słaby, ale do rozegrania pozostały im mecze z teoretycznie najsłabszymi drużynami. Mobilizacji wiec Helwetom tu nie zabraknie, Czesi już bez szans na awans. USA - Finland Typ: USA -1,5 @1,60 Sytuacja bardzo podobna z tym, że Finowie grają jak narazie jeszcze większa kaszane niż Czesi. Scotland - Norway Typ: Norway @1,85 Tutaj po prostu przeczucie, ale ani złotówki w to przeczucie inwestował nie będe Germany - Denmark Typ: Denmark @2,30 Umiejętności obu zespołów bardzo zbliżone, to jak dziś zagrali Niemcy przeciwko Chinom jakoś mnie nie przekonuje. Lekko przeszacowany kurs.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|