#2953595 - 04/03/2009 03:47
Re: Remes Puchar Polski 2008/2009
[Re: s_LP]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
To, że Lech gra trzeci mecz w ciągu siedmiu dni - musi się odbić.
Tyle że Wisła nie ma czym straszyć. Dno i muł w starciu z wielką Polonią Bytom (nikomu nie uwłaczając, co tu porównywać potencjał). Dzieje się coś niedobrego i nie mam żadnych wątpliwości.
Zupełnie nie wiem, co może się jutro wydarzyć.
- Ten pierwszy mecz z Lechem jest bardzo ważny. Po meczu w Bytomiu słusznie nas państwo skrytykowaliście. Teraz przychodzi szansa, aby pokazać, że w tej rundzie Wisła jest drużyną, która będzie się jeszcze liczyła w walce o trofea. Wszystko jest w nogach i głowach zawodników. Spodziewam się po drużynie ogromnej ambicji, walki, zaangażowania. Wierzę, że wszyscy pałamy złością po nieudanym meczu z Polonią. Wszyscy możemy wiele zyskać jutrzejszym meczem - mówi Skorża.
Tylko jak im tu wierzyć, jak przed Bytomiem też gadali o wielkiej ambicji.
Nie wiem, muszę się z tym przespać. Na razie nie mam pomysłów.
|
Do góry
|
|
|
|
#2953650 - 04/03/2009 04:00
[Re: mgr]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Mecz owszem będzie ciekawy.Ale trzeba pamiętać,że głównym celem Wiślaków jest mistrzostwo.W najbliżej kolejce graja przecież z warszawską polonią.Wiślacy rewelacyjnie rundy owszem nie zaczęli.Gracze z Poznania mogą czuć zmęczenie.Za wąską kadrę mają ![smirk smirk](/forum/images/graemlins/default/smirk.gif) Według mnie będzie mało bramek w tym meczu.I nie będę zaskoczony rezultatem 0-0.Lech owszem w ofensywie świetnie gra.Defensywę Wisła ma dość dobrą.Kopanina straszna będzie i już ![cool cool](/forum/images/graemlins/default/cool.gif) Bo czego się można spodziewać na naszych boiskach ![tongue tongue](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) A co będzie przekonamy się wkrótce
|
Do góry
|
|
|
|
#2954060 - 04/03/2009 05:45
[Re: Bezdomny]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/06/2007
|
Mecz może być senny. Jutro Środa, nie podejrzewam by na meczu pojawiło się dużo kibiców. Lech w ciągu 7 dni będzie musiał rozegrać trzeci mecz, więc wątpię czy ruszą jak to mają w zwyczaju do frontalnego ataku od pierwszej minuty. Wisły nie widziałem w grze ale wynik z Polonią mówi sam za siebie, do tego absencja Clebera. Lecha 1:0 powinno zadowolić, z drugiej strony wątpię by Wisła strzeliła Lechowi dwie bramki.
Będzie kopanina, parę strzałów i 0:0, 1:0, 0:1 . Ja zagram under 2.5 .
|
Do góry
|
|
|
|
#2954482 - 04/03/2009 18:09
[Re: Kukis]
|
journeyman
Meldunek: 07/01/2009
|
To, że Lech gra trzeci mecz w ciągu siedmiu dni - musi się odbić. Gracze z Poznania mogą czuć zmęczenie. OK ale o jakiego typu zmęczeniu my tu rozprawiamy? Chyba o tym wywołanym podróżami gdyż to trzecia kolejna wycieczka Lecha w ciagu 6 dni. Argument o zmęczeniu meczami do mnie nie trafia. Wiem panuje opinia że polskie kluby nie są przygotowane do grania co 3 dni. Jednak skoro wytrzymali całą poprzednią rundę grając ok. 30 spotkań bez dużej rotacji to teraz po zaledwie 3 meczach rundy, będąc po obozach kondycyjnych nie maja prawa narzekac na zmęczenie grą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2954567 - 04/03/2009 19:49
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Będzie kopanina, parę strzałów i 0:0, 1:0, 0:1 . Ja zagram under 2.5 .
EEEE to lipa nie oglądam skoro mało ciekawe widowisko ma być
|
Do góry
|
|
|
|
#2954574 - 04/03/2009 20:10
[Re: Legia]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/05/2006
|
kukis: jaka będzie ostatnia akcja w 1 połowie meczu ? wyrzut z auta, wykop z pola bramkowego ? bo bym sobie na Bwin obstawił, dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#2954651 - 04/03/2009 21:48
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Mecz może być senny. Jutro Środa, nie podejrzewam by na meczu pojawiło się dużo kibiców. Lech w ciągu 7 dni będzie musiał rozegrać trzeci mecz, więc wątpię czy ruszą jak to mają w zwyczaju do frontalnego ataku od pierwszej minuty. Wisły nie widziałem w grze ale wynik z Polonią mówi sam za siebie, do tego absencja Clebera. Lecha 1:0 powinno zadowolić, z drugiej strony wątpię by Wisła strzeliła Lechowi dwie bramki.
Będzie kopanina, parę strzałów i 0:0, 1:0, 0:1 . Ja zagram under 2.5 . A ja podejrzewam, że trybuny Wisły zapełnią się w zdecydowanej większości. Choćby dlatego, że to pierwszy mecz w tym roku. Wisła nie grała w pucharach, dlatego taka firma jak Lech sprawi, że zapewne sporo kibiców pojawi się dziś przy Reymonta. Dodatkowo tak jak w Poznaniu trwa przebudowa stadionu i ograniczenia są spore. Lech nie potrafi się bronić - dlatego musi atakować. Pisanie, że 1-0 zadowoli Lecha jest naiwne. Krakowianie kulną bramkę w Poznaniu i będzie tzreba strzelić przynajmniej 3. Według mnie to fatalny wynik. do rzeczy: Wisła - Lech typ: over 2,5 kurs: 2,045 (188) stawka: 8/10 Lech w tym sezonie rozegrał 3 mecze - wszystkie zakończyły się overami: 2-2, 1-2, 3-2. Siła ofensywna poznaniaków jest spora i każdy z tego zdaje sobie sprawę. Niestety defensywa pozostawia wiele do życzenia, dziś dodatkowo będzie osłabiona brakiem najlepszego jej ogniwa - Arboledy. Zastąpi go najprawdopodobniej Tanevski, który w tym roku jeszcze nie grał. Być może zobaczymy również zmianę w bramce - gdzie nienajlepiej spisującego się Turinę zastąpi Kotorowski. Według mnie lepszym bramkarzem jest ten pierwszy. Możliwości zestawienia defensywy jest kilka. W obwodzie pozostaje bowiem Kucharski, Kikut, Henriquez - gracze, którzy do tej pory nie mieli okazji do dłuższego pokazania się w meczu o stawkę. Śmiem twierdzić, że w obecnej formie są słabsi niż Ci, którzy występowali w podstawowym składzie, mimo iż nie stanowili pewnego, zwartego szyku. W pomocy i ataku możliwości rotacji zdecydowanie mniejsze. Nie wystąpi ponownie Peszko, poobijani są napastnicy, tylko, że dla nich obecnie nie widać zmienników. Wisła pozbyła się Clebera - i może mieć spory problem ze skompletowaniem lini defensywnej. W bramce pewnie wystąpi Pawełek, któremu zdarzają się spore błędy. Druga linia jak na polskie warunki bardzo silna. Krakowianie posiadają wciąż wielu bardzo dobrych zawodników, którzy potrafią wykorzystać nadarzające się okazje. Graczy takich jak: Brożek, Boguski, Zieńczuk, Sobolewski czy Łobodziński przedstawiać nie trzeba. W meczach Wisła - Lech zazwyczaj padało wiele bramek. Dziś wygląda na to, że będzie podobnie, bowiem obydwie ekipy posiadają olbrzymi potencjał w ofensywie oraz obecnie spore kłopoty w liniach defensywnych. Do tego jako valu wspomniane (-1) Lech - szkoda przejść obok takie kursu obojetnie. Można próbowac, że obie strzelą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2982211 - 17/03/2009 17:48
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Legia Warszawa - Stal SanokJuż od jakiegoś czasu po głowie chodzi mi typ, że Stal nie przegra tego meczu więcej niż jedną bramką, i takie typu na pewno nie zabraknie na mojej dzisiejszej tasiemce z buka naziemnego. Kurs na +1.5 na Stal to okolice kurs ~3,00. Stal to lider IV ligi, grupy podkarpackiej. Sanok żyje dzisiejszym meczem z Legią, ale nie jest to nic dziwnego. Każdy ma w pamięci mecz z 2006 roku kiedy to w rozgrywkach Pucharu Polski miejscowa Stal ograła Legię 2:1. W tej edycji Stal eliminowała już pierwszoligowców: Widzew, Podbeskidzie czy Stal Stalowa Wola nie dały rady piłkarzom Stali. Jan Urban zapowiedział, że da pograć dzisiaj piłkarzom którzy nie mieszczą się w składzie na mecze ligowe. Tak, tak piłkarze zapowiadają rewanż za wynik z 2006 roku, ale nie ukrywajmy priorytet to walka o mistrzostwo Polski, zgodzisz się ze mną Panie McDziarz? Stal +1.5 @3,00 delikatnie do jakiegoś dubelka ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2982226 - 17/03/2009 18:22
[Re: 19marcin08]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Legia Warszawa - Stal SanokJuż od jakiegoś czasu po głowie chodzi mi typ, że Stal nie przegra tego meczu więcej niż jedną bramką, i takie typu na pewno nie zabraknie na mojej dzisiejszej tasiemce z buka naziemnego. Kurs na +1.5 na Stal to okolice kurs ~3,00. Stal to lider IV ligi, grupy podkarpackiej. Sanok żyje dzisiejszym meczem z Legią, ale nie jest to nic dziwnego. Każdy ma w pamięci mecz z 2006 roku kiedy to w rozgrywkach Pucharu Polski miejscowa Stal ograła Legię 2:1. W tej edycji Stal eliminowała już pierwszoligowców: Widzew, Podbeskidzie czy Stal Stalowa Wola nie dały rady piłkarzom Stali. Jan Urban zapowiedział, że da pograć dzisiaj piłkarzom którzy nie mieszczą się w składzie na mecze ligowe. Tak, tak piłkarze zapowiadają rewanż za wynik z 2006 roku, ale nie ukrywajmy priorytet to walka o mistrzostwo Polski, zgodzisz się ze mną Panie McDziarz? Stal +1.5 @3,00 delikatnie do jakiegoś dubelka oczywiście , każdy inny wynik niż pierwsze miejsce w lidze będzie dla nas porażką ale dzisiaj znowu na ustach całej Polski może się znaleźć kopciuszek z Sanoka ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Kadra Legii na mecz ze Stalą Sanok Bramkarze: Mucha, Skaba Obrońcy: Choto, Descarga, Kiełbowicz, Komorowski, Kumbev, Rzeźniczak Pomocnicy: Borysiuk, Giza, Jarzębowski, Koziara, Ostrowski, Radović, Rocki Napastnicy: Chinyama, Majkowski, Paluchowski dorzucam jeszcze 1P x2 mecz do obejrzenia na N-ce więc zapewne i na sopcaście będzie
|
Do góry
|
|
|
|
#2982257 - 17/03/2009 18:56
|
Meldunek: 14/05/2001
|