Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#2952822 - 03/03/2009 20:12 Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03
di.canio Offline
journeyman

Meldunek: 07/01/2009

Do góry
Bonus: Unibet
#2952857 - 03/03/2009 21:09 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: di.canio]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Na 1 rzut oka GKS Bełchatów do gry, który w meczu z Lechem pokazał się z naprawdę dobrej strony. Kurs 2,6 można złapać.

Do góry
#2956328 - 05/03/2009 16:49 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: kfjatek]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Gornik Zabrze - Arka Gdynia

czyli Ojro versus Kameleon tudziez krol Lew grin wink

Strasznie martwi mnie iz mecz ten jest najpopularniejszym zakladem w Betsson. Czyzby peffka na ta kolejke. Nie bede ukrywal ze faworytem sa gospodarze, ale wg mnie kurs powinien byc >2,0 a tu 1,8-1,9.

Na pewno w skladzie Gornika nie zagra Bonin, ktory bedzie pauzowal za czerwona kartke. Za niego wejdzie od poczatku Gancarczyk. I to nie powinno oslabic zabrzan. Zawodnik juz raz pokazal sie z bardzo dobrej strony. W zeszlej rundzie zagral w podstawowym skladzie w wygranym meczu z Jagiellonia.

Switene recenzje zebral najdrozszy nabytek, Szczot. Duzo mowili o Gorawskim, ze w miare uplywu czasu, zawodnik rozkrecil sie.

W sztani Gornika panuje swietna atmosfera. Chlopaki walcza jak bohaterowie Dumas`a 'jeden za wszystkich, wszyscy za jednego' Trzeba przyznac ze kibicom taka postawa sie bardzo podoba. Mozna przegrac ale walczac... Dodatkowo trener powinien sobie spokojnie poradzic i obrac odpowiednia taktyke na ta spotkanie.

Tak to wyglada z perspektywy Zabrza. Jesli mialbym co kolwiek tu grac to under 2,5. Jakiegos festiwalu bramek nie spodziewam sie.

Do góry
#2956395 - 05/03/2009 18:45 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: Ojro]
ziutek123 Offline
addict

Meldunek: 24/01/2002
Jak dla mnie to mocno przesadzone i pompowane przez dziennikarzy te recenzje dla Szczota. Fakt napastnik musi być obsłużony przez linię pomocy albo atakującego bocznego obrońcę, a jak nie jest to właśnie wyglądało to tak jak w przypadku Szczota , wdaje się w drybling i szybko traci piłkę, niby umie się zastawić a zaraz mu wygarniają piłkę obrońcy. To nie jest typ zawodnika, który sam sobie wypracuje sytuację do zdobycia gola. 4 gole strzelił w poprzednim sezonie dla ŁKSu na 27meczy, 1 w rundzie jesiennej dla Jagi na 14. No jak tak mu pójdzie w Górniku to może i strzeli z 2 bramki na wiosnę. Od napastnika wręcz żąda się aby strzelał gole. A najlepszym przykładem rasowego napastnika jest Frankowski - raz dostawił nogę i gol, drugi raz obsłużony przez Grosickiego ładnym strzałem gol. Ślusarski też grał cienizne ale jak został obsłużony to i gola strzelił.
Tyle, że po jednej kolejce nie ma co oceniać nowych nabytków. Może i Sczot się rozkręci. Może Bonin, Pitry czy Gorawski będą asystować przy golach Szczota.

Do składu Cracovii wraca po pauzie kartkowej Nowak. I to będzie spore wzmocnienie na ŁKS - kurs ponad 3.

Do góry
#2956540 - 05/03/2009 22:24 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: ziutek123]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Całego spotkania Górnika z Ruchem niestety nie oglądałem. Szczor robi duże zamieszanie w polu karnym rywala, ale brakuje tego ostatniego podania, wykończenia. Fajnie wyglądały te jego rajdy, ale tak jak mówili w c+...wiele hałasu o nic. Moim zdaniem Bonin to jednak będzie spore osłabienie, no ale Ojro siedzi lepiej w klimatach Zabrzańskich wink

W Arce na pewno nie zagrają Zakrzewski, Sokołowski, Niciński oraz Karwan. Wszystkie bramki w Białymstoku padały po akcjach z lewej strony, czyli tam gdzie powinien być Sokołowski. Kowalski zadaniu nie sprostał i jutro pewnie zacznie spotkanie na ławce. W jego miejsce prawdopodbnie Płotka, który w rundzie jesiennej grał po lewej stronie i nie spisywał się zbyt dobrze, zresztą Michał woli grać na środku. Niepwne są występy Ławy i Scherfchena. Ława to jedyny piłkarz Arki, który po meczu z Jagiellonią był dobrze oceniany. We wtorek Arkowcy rozegrali sparing z Cartusią (3x30 min), wygrali 2:0. Grali słabo. Bramki po rzucie rożnym i karnym. Słabo, napastnicy dalej nie strzelają. Może jutro rozstrzygnie się sprawa Ławy, jeśli nie zagra stawiam na Górnik.

Do góry
#2956603 - 05/03/2009 23:45 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: Kameleon]
rainman Offline
stranger

Meldunek: 02/03/2009
Dzisiaj skończyłem się katować oglądaniem meczy z ostatniej kolejki.Wierzcie mi-nie było lekko(np cracovia-piast albo polonia-legia).Po obejrzeniu wszystkich meczy proponuję na weekend zagrać lech-jagiellonia +2,5 i piast-bełchatów 2.W jagielloni Frankowski chyba odrodził się na nowo.Grał tak jak kiedyś w wiśle-bez fajerwerków ale był tam gdzie być powinien żeby strzelić czy tylko dostawić nogę.Super mecz zagrał też Grosicki-rajdy skrzydłami i dokładne wrzutki na pole karne.Jeżeli zagrają tak z lechem to jaga na pewno coś ustrzeli bo obrona lecha nie jest nie do przejścia i też popełnia wiele błędów i zdecydowanie lepiej poznaniowi idzie z przodu niż z tyłu.Mając taką pomoc i atak o bramki dla lecha też nie ma się co martwić.Reasumując strzelą jedni i drudzy i liczę że będą to przynajmniej 3 gole.
Co do drugiego typu to...O piaście nie ma nawet co pisać bo wg mnie to była największa nędza i dno tamtej kolejki.Oglądanie meczu cracovia-piast sprawiało mi ból.Zero ładu i składu w grze obu drużyn,zero pomysłu na grę.I wątpię w to żeby piast u "siebie"(chyba na stadionie w wodzisławiu) coś mógł urwać gksowi który naprawdę dobrze zaprezentował się w poznaniu.

Do góry
#2957405 - 06/03/2009 05:19 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: rainman]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
info odnoście Legii:

"Takesure Chinyama z powodu kontuzji nie zagra w niedzielnym meczu z Odrą Wodzisław. Niezdolni do gry są bramkarz Jan Mucha, obrońca Dickson Choto i pomocnik Tito. Przez dwie kolejki, ze względu na czerwoną kartkę, pauzować musi kapitan zespołu, obrońca Wojciech Szala. Do końca rundy kontuzjowany będzie Bartłomiej Grzelak, przez jej większość także Sebastian Szałachowski." pilkanozna.pl

bez Chinyamy, Choto, Muchy, trzech swoich najlepszych zawodników przystąpi Legia do meczu z Odra. Klasyczne NO BET.

Do góry
#2957572 - 06/03/2009 06:29 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: Ryan20]
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Zgodnie z życzeniem wink

Originally Posted By: Hakan
Wstępna wizja:

Aż żal patrzeć na to co w chwili obecnej prezentuje Wisła. Nie zdziwię się jak pierwszym zwolnionym trenerem w rundziej wiosennej będzie Skorża, a znając "cierpliwość" Cupiała, może to się stać już po weekendzie, bo ciężko jest mi sobie wyobrazić by Biała Gwiazda wygrała zbliżające się spotkanie. Kursy na Polonię kuszą...

Legia po tym co zaprezentowała w derbach, a raczej czego nie zaprezentowała plus absencje plus kurs - odpada

Ciekawe czy Franek znowu pozytywnie zaskoczy wink Lechowi też podziękuję

Łks - Cracovia

Cracovia raziła nieskutecznością i niepewnymi poczynaniami w defensywie. Niewiele brakowało, a nie wygraliby spotkania z Piastem. Wyjazdy nigdy nie były domeną Pasów, a ŁKS to niewygodny rywal u siebie. Punkty gubiła tu Legia, Polonia W czy Śląsk. Uważam że wynik będzie oscylował wokół remisu. rozważam under 2.5 ( zapewne kurs nie będzie rozpieszczał)
oraz połowa lub koniec X ,

Gks, Lechia, Śląsk - te trzy ekipy pozostawiły po sobie dobre wrażenie. W nadchodzącej kolejce powinny zgranąć komplet punktów. Mimo wszystko zdecyduję się na asekuracyjne rozwiązania: Gks zagram z opcją DNB, Lechię chyba też.

Do góry
#2957743 - 06/03/2009 07:53 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: Platini]
nokaut Offline
stranger

Meldunek: 06/03/2009
Rainman można wiedzieć skąd ściągasz pełne mecze polskiej ligi? Pozdro

Do góry
#2957856 - 06/03/2009 15:12 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: nokaut]
rainman Offline
stranger

Meldunek: 02/03/2009
Originally Posted By: nokaut
Rainman można wiedzieć skąd ściągasz pełne mecze polskiej ligi? Pozdro

Nie ściągam.Oglądam na canal plus i orange.

Do góry
#2957998 - 06/03/2009 19:20 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: rainman]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
06/03 20:00 Górnik Zabrze - Arka Gdynia 1 1.80 8/10 Unibet

W Zabrzu przy ulicy Roosevelta tamtejszy Górnikpodejmować będzie Arkę Gdynia. Gospodarze bardzo dobrze zaczęli sezon pokonując w Derbach Śląska Ruch Chorzów, co na pewno znacznie wpłynęło na morale drużyny. Wielokrotnie w bramce świetnie spisywał się Nowak. Arka natomiast została wysoko pokonana przez Jagiellonie, co można uznać za lekką niespodziankę, może nie sam wynik, ale rozmiary. Jeśli jednak ma się w składzie Frankowskiego "łowcę bramek", to każdy zespół w Polsce musi czuć przed nim respekt. Gónik zajmuje narazie 15. miejsce w tabeli, a Arka jest na 7. miejscu, a różnica między tymi zespołami to 8 pkt. Jednak w przypadku wygranej gospodarzy, przewaga maleje już tylko do 5 pkt. i wtedy sytuacja Arki już nie jest taka wesoła. Czeka ją dzisiaj bardzo trudny mecz, tym bardziej że do Zabrza przyjechali dość osłabieni. Za kartki pauzuje Zakrzewski, kontuzjowany jest Sokołowski, do kadry nie załapał się Karwan, a niepewni występu są Ława i Scherfchen, którzy zapewne zagrają na środkach przeciwbólowych. W zespole gospodarzy zabraknie tylko Bonina, który nałapał już 4 żółte kartki w tym sezonie. Stawiam na gospodarzy w tym meczu. Po prostu w ten klub zostało wpompowane za dużo pieniędzy, żeby teraz spadli i takie mecze muszą wygrywać. Ponadto problemy sportowe (kadrowe) i pozasportowe Arki są duże i Górnik powinien spokojnie wykorzystać nadarzająca się szansę i gładko wygrać.

Do góry
#2957999 - 06/03/2009 19:21 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: rainman]
taniak Offline
old hand

Meldunek: 27/11/2006
Gornik Zabrze - Arka Gdynia

Emocje po Derbach już chyba opadły, wszyscy zawodnicy Górnika od poniedziałku powtarzają że żyją już meczem z Arką. Kasperczak oprócz Bonina ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy, którzy po pierwszym wygranym meczu wyjazdowym są nieźle nakręceni wink Jak już pisał Kameleon Arka bez Zakrzewskiego, Sokołowskiego, Nicińskiego oraz Karwana. W ostatnim meczu sie nie pokazała z nalepszej strony i nigdy bym się nie spodziewał że zbierze takie baty. Pewnie będą po takim meczu chcieli się pokazać z lepszej strony no i z kim jak nie z ostatnią drużyną w lidze wink Ale zadanie nie będzie łatwe w Górniku wielkie zmiany kadrowe no i gra już też lepiej wygląda. Po Derbach wszyscy są rządni gry i liczą na 3 kolejne zwycięstwo. Na stadionie najprawdopodobniej 17 000 widzów co na pewno pomoże Górnikowi smile Mój typ na ten mecz to wygrana Górnika oraz można under spróbować. Pozdrawiam

Do góry
#2958075 - 06/03/2009 20:24 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: antyfutbol]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Originally Posted By: michael89
06/03 20:00 Górnik Zabrze - Arka Gdynia 1 1.80 8/10 Unibet
[img]http://i.wp. Po prostu w ten klub zostało wpompowane za dużo pieniędzy, żeby teraz spadli i takie mecze muszą wygrywać. Ponadto problemy sportowe (kadrowe) i pozasportowe Arki są duże i Górnik powinien spokojnie wykorzystać nadarzająca się szansę i gładko wygrać.

Dawno nier czytałem tak bzdurnej argumentacji jak ta przytoczona powyżej blush Co to znaczy, że w klub zostało wpompowano tak dużo pieniędzy, że nie może spaść? Pamiętam sezony gdy Wisła Płock miała super budżet a spadała. Pieniądze nie grają. A kogo Oni tam kupili? Szczota? Najbardziej przepłacony transfer roku mom zdaniem. Ledwie wyrózniający się zawodnik, wart tyle ile wcześniej Jaga za niego zapłaciła, a nie ile Górnik przepłacił. Żadna rewelacja. Strąk? No fakt, kiedyś się wyróżniał tylko kiedy to było? W Austrii w słabym klubie grał słabo i tyle. Banaś? Owszem utalentowany, dobry transfer o ile poradzi sobie z presją. Gorawski? Tu też powinno być dobrze choć w szatni może mieć ciężkie życie jak raz czy dwa zagra słabiej bo wszyscy się naczytali ile to kasuje. No i Przybylski. Trochę śledzę polską ligę i jakoś specjalnie nie wpadł mi w oko, no ale może mam problemy z widzeniem wink A teraz druga sprawa. Jakie to specjalne problemy kadrowe ma Arka? Nie zagra Sokołowski i Zakrzewski to fakt, ale np. Ława? Z powodzeniem moze go zastąpić Ljubenov czy Olo, tak jak Szeryfa Uli czy Przytuła. Problemy pozasportowe? Buhahaha i tyle. Proszę na przyszłość o argumentację prawdziwą, a nie z dziedziny fantastyki. Ja wiem, że żadnych problemów nie ma. Pieniądze wszyscy dostają na czas, nikt nie płacze za Polnordem bo budżet jest stabilny. Może Ty będąc gdzieś daleko wiesz coś czego nie wiem ja na miejscu. Reasumując Górnik ma szanse wygrać ten mecz lecz bliżej mi do remisu. Ani Górnik nie zagrał fantastycznie z Ruchem, ani Arka tak słabo jak wskazuje wynik z Jagą. Moje typy to 1-0, 0-0 lub 1-1 i under 2.5 gola.

Do góry
#2958090 - 06/03/2009 20:40 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: taniak]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
06/03 17:45 ŁKS Łódź - Cracovia Kraków NO BET

W Łodzi ŁKS podejmować będzie Cracovię. Jest to mecz o 6 punktów. Oba kluby walczą o utrzymanie i w przerwie zimowej wzmocniły się. Łodzianie wymienili praktycznie pół zespołu i są to zmiany wg mnie tylko krótkotrwałe. Średnia wieku jest bardzo wysoka, są to w większości piłkarze, którym bliżej do końca kariery. Jednak tacy zawodnicy jak Świerczewski, który już zaliczył asystę czy Hajto powinni znacznie przyczynić się do utrzymania. W Cracovii ściągnięty Ślusarski już zapewnił 3 punkty w meczu z Piastem strzelając jedynego gola. ŁKS zagrał bardzo dobry mecz z Odrą i zwycięstwo 1:0 to najmniejszy wymiar kary. O czym myślał Czerkas nie strzelając na pustą bramkę, to chyba wie tylko on sam. Być może spory wpływ miała szybka czerwona kartka dla bramkarza Odry, ale i tak gra łodzian wyglądała znacznie lepiej niż w większości meczów rundy jesiennej. U gospodarzy nie zagra na pewno Adamski, który nadal jest kontuzjowany. W Cracovii natomiast do składu wraca Nowak. Ponadto w pierwszej "11" powinniśmy zobaczyć Sasina, który zagrał bardzo dobrze w meczu z Piastem, mimo że wszedł z ławki. Reasumując czeka nas bardzo wyrównany mecz. Trudno wskazać jednoznacznie faworyta w tym meczu. Sporo osób gra w tym meczu under 2,5, ja jednak odradzam ten typ. Po pierwsze oba kluby sprowadziły zawodników ofensywnych chyba nie po, żeby się bronić. Po drugie co daje remis w tym spotkaniu Cracovii cz łodzianom ? Absolutnie nic.

Do góry
#2958151 - 06/03/2009 21:43 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: antyfutbol]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
LKS Lodz v MKS Cracovia Krakow
futbol X 3.00

Cenny mecz dla obu drużyn z piwnicy ligi, odstawiania nogi nie będzie. Mecz raczej na zasadzie przeszkadzania sobie nawzajem niż jakich składnych akcji i gry taktycznej. Ł mają kilku doświadczonych zawodników jak Świerczewski, Hajto, Adamski i Wyparło. Są oni wstanie powstrzymać, samego Ślusarskiego, na którym na pewno skoncentruje się ich gra obronna.

Wygrana Cracovi tylko 1:0 z Piastem u siebie, nie wróży najlepiej, w szczególności w meczu na wyjeździe, z walczącym ŁKS. Świadczy to raczej o braku pomysłu na ofensywę. Jedna udana akcja w meczu to jednak za mało.

Obie drużyny zagęszczą środek pola, nie chcąc się otworzyć i czekający na swoją okazję. Akcje jednak będą rozbijane. Boki pomocy raczej nie wytrzymają zbyt długo na wysokich obrotach, a kopani po kostkach szybko zrezygnują z zbyt odważnym zapędzaniem się.

Mecz na remis.

Do góry
#2958223 - 06/03/2009 22:53 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: Maldini$$]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
ŁKS Łódź - Cracovia Kraków

Wiele już zostało napisane o dzisiejszym meczu w Łodzi.
W tym meczu tak na prawdę żaden wynik mnie nie zaskoczy, realna wygrana ŁKSu ale także i Cracovii, remis w prawdzie nie daje nic ani jednym ani drugim ale również jest możliwy.
W pierwszych meczach wiosny ŁKS jak i Cracovia ograły swoich rywali, skromnie bo skropnie, ale Cracovia ograła Piasta zaś ŁKS zdobył komplet oczek w wyjazdowym meczu z Odrą.

Oba zespoły wzmocniły się na wiosne i w Łodzi jak i w Krakowie może być ciekawie.
Trener łodzian otwarcie powiedział ,że zwycęskiego składu się nie zmienia.

Tak więc znow możemy spodziewać się takiego oto składu:

Wyparło - Papeckys, Hajto, Ognjanović, Radzius - Smoliński, Świerczewski, Kascelan, Geworgian - Drumlak - Djenić/Czerkas

Tak jak we Wodzisławiu i dzisiaj zagrać nie może środkowy obrońca Marcin Adamski, który leczy kontuzję.

Wydaje mi się, że ten mecz nie jest do grania, gdyż każdy wynik możliwy.
Ale śmiem twierdzić, że nie będzie zapobiegawczej gry i bronienia wyniku z jednej czy drugiej strony!
Otwarta gra, bo każdy chce wygrać, punkty jednym i drugim bardzo potrzebne. Nie inwestowałbym większej gotówki w under dzisiaj.

osobiście ominę ten mecz, pójdę na stadion i będę wierzyć by 3 punkty zostały w Łodzi.
Jednak jeśli miałbym coś ruszać to typ, że Obie strzelą wysunąłby się na pierwszy tor, a kurs @2,10 smaczny smile

Pozdrawiam!
M.

Do góry
#2958635 - 07/03/2009 03:45 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: 19marcin08]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Kto by się spodziewał takiego widowiska w meczu underowych drużyn grin
trzeba będzie obejrzeć mecz w C+
brawo Rycerze Wiosny

Do góry
#2959030 - 07/03/2009 06:36 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: di.canio]
Luvstruck Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2006
Piast - GKS 2

Kursy ~ 2,50 napewno warte gry z kilku powodów. Przede wszystkim jednak z faktu, iż strata punktów w Wodzisławiu praktycznie przekreśla szanse Bełchatowian na skuteczną walkę o miejsce premiowane występem w europejskich pucharach. Tylko 3 punkty pozwolą dalej bić się o najwyższe cele i myślę, że trener Ulatowski i zawodnicy zdają sobie z tego sprawę.
Nowak już trenuje, jednak w kadrze meczowej jeszcze go nie ma, pewnie szykowany jest na mecz z Wisłą. Kuklis także się wyleczył, ale dopiero rozpoczyna treningi. Cecot zostaje w Bełchatowie ( narodziny dziecka ).
Optymizmu jest wiele, szczególnie gdy spojrzy się w dwie statystyki. Pierwsza - w dotychczasowych meczach z Piastem nie tylko nie przegraliśmy ani razu, ale także nie straciliśmy żadnej bramki. Druga - z 6 dotychczasowych potyczek z klubami z Górnego Śląska zwycięsko wychodziliśmy 5 razy. Jedyny remis przydarzył się w 2 kolejce z ... Piastem Gliwice na Sportowej w Bełchatowie. Do tej pory nie rozumiem, jak mogliśmy tego nie wygrać, ale początek sezonu, był dla zespołu naprawdę katastrofalny. Gdyby nie on z pewnością nie oglądalibyśmy dziś pleców paru klubów.
Piast gra jeszcze 'u siebie' w Wodzisławiu, a patrząc z jakimi tuzami ligi gromadzili tam punkty kursy wystawione przez buków na GKS wyglądają naprawdę kusząco. Pobieram. cool

Do góry
#2959043 - 07/03/2009 06:44 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: podstawek]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
musze przyznac ze dawno nie widzialem tak ofensywnego meczu w polskiej lidze jak ten ŁKS-u. padło 7 goli a spokojnie moglo pasc 3-4 wiecej min Smolinski zaliczyl poprzeczke po kapitalnym strzale. Łodzianie zaimponowali uporem, konsekwencja, gra skrzydlami, polotem. Obrona rzecz jasna niezbyt smile tak czy inaczej mnostwo goli dzis a ze w przyrodzie musi byc rownowaga to w kolejnych meczach nie powinno byc juz tak efektownie tongue

proponuje undery: Piast-GKS (bo Gliwiczanie ani w pomocy ani w ataku na kolanach nie powalają potencjalem, a GKS bez Garguly to o wiele slabszy w ofensywie team niz z nim, pachnie 0-0), Wisla-Polonia (nie zdziwie sie na kolejna partie szachow w meczu Czarnych Koszul po Derbach, a Wisla robi sie coraz bardziej chimeryczna), Slask-Bytom (czyli bicie glowa w mur w wykonaniu Wrocławian), Legia-Odra (baardzo oslabiona Legia z... Paluchowskim w ataku, Odre zapewne 0-0 satysfakcjonuje juz przed meczem)

i 1 over: Lech-Jagiellonia (co tu kryc Lech u siebie gra ofensywnie, pieknie i widowiskowo. Sami Lewy i Stilic moga zrobic overa, Jaga wg mnie tez cos trafi, atak Frankowski-Grosicki wg mnie ciekawa sprawa, Zawistowski widzialem go w paru meczach w 2 lidze jak wiazal nogi obroncom, 2 brazylijczykow, nie taka ta Jaga slaba. wiec both to score tez mozliwy)

udanego weekendu papa piwo

Do góry
#2959107 - 07/03/2009 07:08 Re: Ekstraklasa XIX kolejka, 06 - 08.03 [Re: Ryan20]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
przychylam sie do podanych typów na GKS i over Lecha, ale...

GKS biore w opcji DNB, kursy ok 1,77, więc nie jest źle, Bełchatów na tle Lecha nie zaprezentował się źle, a raczej bardzo solidnie, Piast nie zagrał nic, tylko, że dziś miało być podobnie w Zabrzu

over wygląda nieźle
niewiadomy jest jednak występ Stilica, a to bardzo może ograniczyć siłę ognia, poza tym coś za dużo bramek już padło w pierwszych dwóch - wydawałoby się - typowo underowych spotkaniach :), podobnie miało być w PP, a skończyło się wymęczonym 0-1. Z całym szacunkiem do Jagielloni, ale chcąc zdobyć MP, Lech musi takie mecze wygrywać przekonująco, różnicą 2-3 bramek, dlatego też over bardzo możliwy.

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro