ja dzis znowu zawitalem do profa. stawiam dzis na trojke: kalla, shevchenko i steira wiec zagralem tak:
steira 1-3 @1.7, shevchenko 1-6 @1.65 i muranen-medvedeva 2 @1.91
muranen ma niewielkie doswiadczenie w takich biegach. tydzien temu w drugiej czesi biegu laczonego medvedeva dobrze pobiegla. w la clusaz gonila za steira. u siebie w rosji startowala na dluzszych dystansach.
to jest 30km wiec wiele moze sie wydarzyc. trzeba o tym pamietac.
Ogolnie Muranen na 30 km to jest jakies nieporozumienie, 70% ze nie ukonczy biegu.
Ja zagralem ja w parze z Valbusa po 1.75 w uni.
Wloszka doswiadczona zawodniczka, wiele takich biegow w swojej karierze juz rozegrala im dalej w dystans tym wyzej powinna sie przesuwac i kolo 20 miejsca powinna skonczyc, Muranen jesli nawet zakonczy, w co nie wierze, to bedzie kolo 40-50 miejsca.
Druga para ktora narazie zagralem:
Shevchenko-Follis 1 1.45
Valentina dzis celuje w medal, dla Wloszki 30 km to dystans dwukrotnie za duzy aby miala szanse sie utrzymac, pojdzie zapewne atak Steira-Shevchenko+jakies 1-2 inne zawodniczki na mniej wiecej 20 km i Follis odpadnie.
Zastanawiam sie jeszcze nad Johaug-Longa 1 1.95 i Sachenbacher-Kristoffersen 1 1.75, dla mlodej norwezki to raczej za duzy dystans, Niemka dobrze biega takie polmaratony.Jak to widzisz Kreczmer?