#2830178 - 14/01/2009 01:12
Re: Elitserien
[Re: Alternator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/01/2008
|
Ja dziś konsekwentnie gram [/b]Hovik-Stabaek 1 1,85 Hovik ostatnio wygrywa nie tylko u siebie ale i wyjazdy,bilans ze Stabaek w tym sezonie 7-5d i 5-7w.Goście na wyjazdach sporo słabsi jak dotąd niż u siebie,z rozpędzonym Hovik mam nadzieję też polegną.
Vanersborg[b]-Sandvikens 1X 2,02 Muhren,najlepszy strzelec SAIK,ma jakieś problemy z plecami po piątkowym meczu z Siriusem,nie wiem czy zagra,a jeśli już to czy na 100% w kontekście zaczynających się w niedzielę Mistrzostw Świata.Pierwszy mecz Vanersborg wygrał na wyjeżdzie 8-2,co akurat mnie trochę niepokoi,goście mogą podejść do meczu bardzo ambicjonalnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2830862 - 14/01/2009 05:19
[Re: KRAJAN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Dzisiejsze wyniki Elitserien: 19:00 Elitserien: Broberg/Söderh.Bandy - Örebro SK/BK 4-5 spora niespodzianka 19:00 Elitserien: Edsbyns IF/BF - IFK Motala Bandy 8-2 19:00 Elitserien: IK Sirius BK - Västerås SK/BK 4-9 19:00 Elitserien: Vetlanda BK - Hammarby IF/BF 0-3 19:00 Elitserien: Villa-Lidköping BK - Gripen/Trollhätt. BK 7-2 pechowe 5min 88 7 - 1 Mål (spelmål) Jesper Bryngelsson, Villa-Lidköping BK 93 7 - 2 Mål (spelmål) Misja Pasjkin, Gripen/Trollhätt. BK 19:00 Elitserien: IFK Vänersborg - Sandvikens AIK/BK 3-3troszkę szczęscia travis 83 3 - 3 Mål (spelmål) Tony Eklind, IFK Vänersborg i troszke sprego pecha dla moich remisów: 19:00 Elitserien: IFK Kungälv - Bollnäs GoIF/BF 5-6 92 5 - 6 Mål (spelmål) Erik Olovsson, Bollnäs GoIF/BF - w doliczonym czasie gry
|
Do góry
|
|
|
|
#2842444 - 18/01/2009 18:39
[Re: travis]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/01/2008
|
Dziś zaczynają się Mistrzostwa Świata w Szwecji WCH 2009 Tradycyjnie wygląda na to,że walka o tytuł rozegra się pomiędzy Szwecją i Rosją.O brąz Finlandia z Kazachstanem,chyba że Norwegia tu wtrąci swoje 3 grosze. Szwedzi bez najlepszego w ostatnim turnieju w Rosji Daniela Anderssona,na szczęście postawili na nogi Muhrena. W pierwszym meczu grają dziś z Finlandią,w zeszłym roku wygrali z nimi wyraźnie chociaż nie bardzo wysoko 6-2.Myślę,że mimo braku Anderssona powinni wygrać na swoim terenie różnicą kilku bramek dlatego spróbuję tu zagrać Sweden - Finland H(0.0 - 3.0) 1 2.00
|
Do góry
|
|
|
|
#2842525 - 18/01/2009 19:35
Re: Mistrzostwa Świata 2009
[Re: travis]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
Jakiś czas się tu nie odzywałem, ale zaczynają się MS wiec wtrącę swoje 3 grosze... Co do meczu Rosji... rok temu było 17- 3, dwa lata temu... 18-2, wiec hc na poziomie 12-13 wydaje się dość dobrze sensownie wystawiona linią. W tym miejscu trzeba dodać, że Rosjanie rok temu zagrali w osłabieniu gdyż w ich ekipie była lekka epidemia grypy. Był to tez jednak mecz otwarcia ponad 5k kibiców na trybunach. Są aspekty przemawiające za typem na over ale niema jakichś konkretów, więc jeśli ktoś chce coś koniecznie zagrać polecam Rosja -12,5 @1,85 bez stawki. mecz będzie można obejrzeć dziś na żywo na Es2 wiec ewentualnie na żywo można obserwować jak przebiega spotkanie i próbować jakichś hc wystawianych na live. Szwecja - Finlandia u Szwedów plecy Muhrena to moim zdaniem zwykła zasłona dymna, wiec tym się bym specjalnie nie przejmował. Co do Anderssona to nie jest on niezastąpionych (osobiście ciekawi mnie co pokaże Christoffer Edlund). Finowie może i ostatnio przegrali dość wysoko ze Szwecja ale w ostatnich latach mecze miedzy tymi drużynami są bardzo wyrównane. Do tego biorąc pod uwagę wyniki finów z dwóch meczów sparingowych przeciwko Rosji z początku roku (5-4 i 3-5) bardzo atrakcyjnie zaczyna wygladac dla mnie typ Finlandia +4 w Fonbecie 2-3j moim zdnaiem to dobra inwestycja. Jednym co mnie odstrasza to fakt, ze będzie to mecz otwarcia a MS rozgrywane sa w Szwecji.
STRONA MISTRZOSTW ŚWIATA
|
Do góry
|
|
|
|
#3487354 - 31/10/2009 22:01
Re: Mistrzostwa Świata 2009
[Re: retoox]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
Katrineholm Värmbol vs. Villa-Lidköping Typ: over 10,5 @1,85 b365 2/10 (limit 500zł z haczykiem), tobet Wynik: 3-15
Katrineholm jest uważane za outsidera tego rocznej ligi, w meczach przed sezonowych grali podobno (opieram się na rozmowie z jednym z kibiców) słabo, wolno się poruszali ich podania też zostawiały wiele do życzenia. W dzisiejszym spotkaniu zabraknie jednego z obrońców Olofa Remröda (choroba). Katrineholm to zespół który od kilku lat balansuje na krawędzi Elitserien w tym roku najprawdopodobniej też spadną gdyż nie poczynili specjalnych wzmocnień. Stefan Andersson i Nils Wikström (nowe nabytki) na pewno wzmocnią dziś atak gospodarzy i coś strzelą, ale na Elitserien to moim zdaniem za mało. Dziś dodatkowym atutem gospodarzy będzie pełna hala, gdyż na mecz będzie wstęp wolny - ma to na celu zmobilizować miejscowych do lepszej gry jak i zachęcić miejscowych do kibicowania swojej drużynie, ten fakt też moim zdaniem przemawia za overem, gdyż przegrywając 3-4 bramkami nie będą odpuszczać i będą walczyć do końca o kolejne brami żeby jak najlepiej wypaść przed swoja liczna publicznością. Villa to typowy średniak, przed sezonem do zespołu dołączył do drużyny Johan Andersson, co moim zdaniem trzeba uznać za spore wzmocnienie. Druga linie też wzmocnił Arjanko, dzięki typ zawodnikom moim zdaniem zespół ten sporo zyska w środku pola. W ataku nic się nic nie zmieniło. Jesper Bryngelsson (4 w punktacji kanadyjskiej w zeszłym sezonie) oraz Daniel Andersson to zawodnicy którzy będą w głównej mierze odpowiadać za bramki w tym sezonie. Podsumowując atak Villi jest ze sobą zgrany pomoc wzmocniona dwoma solidnymi zawodnikami, gospodarze w meczach przedsezonowych wyglądają mizernie, ale dziś wspierać będzie ich duża grupa kibiców. Szwedzki svenskaspel over 9,5 wycenia na @1,6. Moim zdaniem lekko przeszacowany kurs warty gry.
Edited by retoox (01/11/2009 01:09)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|