Strona 4 z 4 < 1 2 3 4
Opcje tematu
#2801896 - 30/12/2008 06:51 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: mgr]
lelu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/11/2006
Ja kiedys wyplacilem kase z expekta na inteligo, dostlaem 30 zamrozenia. Napisalem tu, napisalem tam maila i odblokowali smile

Generalnie na inteligo nie narzekam, 5zl za serwis sms ktory moge wylaczyc ale nie chce bo warto wiedziec czy ktos kasy nie ciagnie z konta smile
1zl za przelewy jakos nie psuje mi klimatu. Do tego sa ubezpieczenia za co szacun dla inteligo ;] Szybka obsluga (tego samego dnia badz do 24h) klienta mowa o mailu bo na infolinie to niedzwonie bo nie pamietam kodu jaki ustawilem laugh

Mozna tak w kolko, kazdy swoje chwali, proste wink

Do góry
Bonus: Unibet
#2801937 - 30/12/2008 07:07 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: lelu]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2006
Może nic odkrywczego nie napiszę ale najlepiej mieć w kilku smile
Oczywiście jeżeli są darmowe lub prawie darmowe.
U mnie jest tak:
-pierwsze bo dużo bankomatów (wakacje, wyjazdy do domu itp.)
-drugie bo mam tam tanie przelewy, nawet dobre lokaty, dostęp do biura maklerskiego, dobry kontakt z Doradcami, fajnie zrobiona stronka
-trzecie bo musiałem założyć laugh

Do góry
#2824745 - 11/01/2009 02:38 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Stalion]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Originally Posted By: Stalion
Jestes wybrany Lupus grin

Ja z mBankiem nie mialem nigdy wiekszych problemow.

A moze Alior Bank? tongue Trzeba wyprobowac czasem cos nowego wink

Na razie dali mi spokoj.
Pewnie za jakis czas znow sie odezwa, chyba bede musiał im juz teraz prosto z mostu mówic, ze mbank moze mnie cmoknac smile

Generalnie nie ma dla mnie ten bank zalet.

Ludzie chwala sobie ilosc bankomatów, zyje w malym miescie, jest ich kilka, ale wszystkie naleza do danych bankow, wiec placilbym prowizje.
3 miesiace temu wybudowali Tesco, i jest juz bankomat euronetu, ale supermaket znajduje sie na wyjezdzie z mojego miasta, wiec nie po drodze.

Na codzien jestem w Bielsku, tu bankomatow badzo duzo, ale tylko 1 wplatomat, w Tesco na obrzezach miasta (maja jakas umowe z ta siecia czy co? tongue )
Wiec zasuwac tam, z kasa tez bezsensu.

Oczywiscie zaleta tego sa niskie koszty prowadzenia rachunku jak i przelewy, ale brak placowek to moim zdaniem minus.
Czasem trzeba cos jednak zalatwic w placówce banku, a tych jest niewiele i tylko w najwiekszych miastach Polski.
A ja mam dosc uzerania sie z ludzmi na infoliniach.

Juz nie mowie o tym jakbym mial tam brac kredyt laugh

Co do ING.

Kobieta z tego banku dzownila do mnie dosc czesto, ale akurat nie moglem wtedy rozmawiac, to zaczela dzownic do mnie z roznych numerow, nawet jak bylem w szpitalu.
Muszą miec niezle prowizje od pozyskanych klientow.
I byla bardzo rozgoryczona jak ich nie wybralem wink

Osobiscie zdecydowalem sie na konto w Multibanku.
BZ WBK okazał sie dla mnie jednak za drogi.
Mam wpłatomat 100m od biura oraz placówkę, bankomat tez tam jest.
Druga placowkę mam na tej samej ulicy jakies 300m dalej, czynna do 19. Kiedy wiekszosc bankiow byla juz zamknieta, ja w placowce zakładałem konto o 18:30 (wczesniej bylem w pracy).
I tam tez bankomat oraz wpłatomat.
Na chwilę obecna jestem zadowolony.

No moze poza tym, ze moge miec problem z dostaniem karty kredytowej (a nie zadam wielkich limitow)
To juz jest w ogole jakas paranoja jak dla mnie, bo nie mam w bankach zadnej historii kredytowej.
Dlaczego?
Bo wszystko kupuje za gotówke laugh

Musialbym jeszcze otworzyc u nich osobisty rachunek i wtedy moze byc dostał.
Ale sie nie poddaje i jakos postaram sie to pchnac, w koncu znam juz osobiscie nawet dyrektorkę grin smile

Do góry
#2825235 - 11/01/2009 05:59 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: lupus]
morski_ptak Offline
addict

Meldunek: 21/12/2008
lupus piszesz ze masz zalozone konto w multibanku a potem ze nie dostajesz karty k. bo musialbys u nich otworzych "rachunek osobisty" to co ty masz otwarte tam wkoncu ??

Do góry
#2825314 - 11/01/2009 06:34 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: morski_ptak]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Konto firmowe.

Do góry
#2845156 - 19/01/2009 05:36 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: -Adrian-]
-Adrian- Offline
veteran

Meldunek: 10/08/2005
Originally Posted By: -Adrian-
Originally Posted By: mav2007
Ekhmm, przepraszam najmocniej że się wcinam, ale mam następujące pytanko, poniekąd związane z bankowością.
Otóż dziś rano zleciłem wypłatę 1100 zł w bankomacie. Problem polega na tym, że wziąłem tylko 50 zł, bo reszta siedziała tak głęboko że nie byłem w stanie ich dosięgnąć. Bankomat resztę zachował. Oczywiście stan wynosi tyle jak bym wziął to 1100zł.
Przeprowadzając dalsze eksperymenty zauważyłem, że pieniądze których wypłatę zlecimy, a nie odbierzemy (bankomat po 30 sekundach chowa nie wzięte pieniądze) giną z konta.
Zadzwoniłem na infolinię i koleś stwierdził że trzeba będzie złożyć reklamację.
Ktoś doświadczył czegoś potrzebnego ??

Generalnie zglaszasz reklamacje w swoim banku (tym ktorego karty uzywales). Jesli to jest bankomat obcego banku to nie zaszkodzi rowniez tam zajsc do oddzialu - moze to przyspieszyc procedure. Twoj bank kontaktuje sie z bankiem/firma obslugujaca dany bankomat i po ustaleniach pieniadze wracaja. Niestety - ale zazwyczaj zajmuje to ok. 14 dni.

Jaki bank? Bo jesli mBank to szykuj sie ze kase odzyskasz srednio po 60 dniach (a w praktyce jest wiele przypadkow ze po ok 90 dniach, a nawet po 180 dniach).

Bank Pekao SA . Pieniądze brałem z bankomatu w tymże samym banku. Koleś na infolinii mówił coś o 30 dniach, możliwe że wcześniej, czego sobie życzę smile

Pieniążki wróciły na moje konto. Podsumujmy: do zdarzenia doszło 26 grudnia, zgłoszono 29, zatem jakieś 3 tygodnie minęły. Co ciekawe takowy problem miałem nie tylko ja. Okazało się, że kilkudziesięciu klientów miało podobną przygodę z tym bankomatem tego dnia. Najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło.

Do góry
#2851345 - 21/01/2009 02:27 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: -Adrian-]
-Adrian- Offline
veteran

Troszkę nie na temat, ale takie pytanko...

Powiedzmy że chciałbym ulokować pewną sumę, na jakieś 3 czy 6 miesięcy. Może ktoś byłby w stanie coś polecić ??

Do góry
#2851393 - 21/01/2009 02:40 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: -Adrian-]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004

Do góry
#2851494 - 21/01/2009 03:13 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Bzyku]
-Adrian- Offline
veteran

Ekhm, może inaczej...
Leżą sobie pieniążki na moim koncie studenckim. Część z nich wykorzystuję do bukmacherki, a reszta leży i nie zarabia na siebie. A banki są teraz takie hojne w rozdawaniu % że hoho wink

Do góry
#2851869 - 21/01/2009 04:45 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: -Adrian-]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Ekhm, może inaczej...
Leżą sobie pieniążki na moim koncie studenckim. Część z nich wykorzystuję do bukmacherki, a reszta leży i nie zarabia na siebie. A banki są teraz takie hojne w rozdawaniu % że hoho wink

http://fundusze-lokaty.pl/porownanie-lokat

Do góry
#2851957 - 21/01/2009 05:00 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Szewa]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Załóż sobie odnawialną lokatę Killer w Banku Pocztowym albo jakąś terminową w Noble Banku, tam mają najlepsze procenty (na razie).

Do góry
#2888041 - 04/02/2009 03:26 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: micha$]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2003
Ostatnio głośno jest o Alior Banku, to napiszę co nieco tak dla każdego i dołączę propozycję.

0 złotych za prowadzenie, 0 za przelewy. 3 złote za kartę miesięcznie, ale nie trzeba jej wyrabiać. Poza tym wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce bez prowizji.

W każdym razie piszę o tym (normalnie bym pewnie nie pisał), bo jest promocja rekomendacyjna - 50 złotych dla poleconego i polecającego. Jak ktoś jest zainteresowany i chce zarobić na kuponik/flaszkę, czy inne piwo, to na PW się zgłaszać. Generalnie sprawa prosta.. Drukuje się formularz, wpisuje odpowiednie cyferki, jak to w programie parnterskim i trzeba iść do placówki założyć konto (szybciutko to idzie). Jedyny warunek, to taki, że trzeba posiadać tysiaka i go wpłacić na chwilę (dzień, czy tam ileś) na konto, żeby po tym bonusie dali na konto.

Kilka znajomych już namówiłem, więc można powiedzieć, że liczba miejsc ograniczona laugh laugh

Swoją drogą, to ładnie nabijają klientów takimi akcjami. Ale jakoś muszą, bo by się nie przebili.

piwo

Do góry
Strona 4 z 4 < 1 2 3 4

Moderator:  Biszop, rafal08