Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#2800953 - 29/12/2008 22:30 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: ArtekPotito]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2003
Originally Posted By: ArtekPotito
Ja jednak nalegam, żebyś wymienił chociaż parę zalet mbanku smile

A czego Ci tam brakuje z funkcji, które Ci potrzebne?

Do góry
Bonus: Unibet
#2800995 - 29/12/2008 23:07 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: ArtekPotito]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
To może inaczej: Ty wymień te wady, które by dyskredytowały mBank na tle innych banków.

Zgadzam się z Gogetem jak najbardziej. Sam mam konto w mBanku i jak na razie złego słowa powiedzieć nie mogę.

Nie zgodzę się natomiast co do PKO BP i rzekomego długiego przetrzymywania przelewów. W przeciągu ostatnich kilku miesięcy bez wyjątku: kasa wysłana wieczorem, o 13 następnego dnia na koncie (w innych bankach of course). Choć wcześniej faktycznie dało się coś takiego zauważyć. Jeszcze jakieś dwa lata temu dla przykładu przelew do mBanku szedł jakieś 3 dni robocze, w międzyczasie był jeszcze weekend, ale to już "dawno i nieprawda".

Do góry
#2801002 - 29/12/2008 23:11 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Radek_89]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Jedyna wada Mbanku to chyba mała ilość wpłatomatów reszty nie dostrzegam bo nie płace ani grosza za ich obsługe smile

Do góry
#2801011 - 29/12/2008 23:14 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: ArtekPotito]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005

Przede wszystkim (wg mnie):
- bezpłatne prowadzenie konta
- bezpłatne przelewy
- bezpłatne wypłaty w bankomatach Euronet, Cash4You, BZ WBK i inne
- bezpłatne wpłaty we wpłatomatach

Sam miałem Inteligo i zrezygnowałem.

Do góry
#2801025 - 29/12/2008 23:23 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: royalflush]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Originally Posted By: royalflush
Jedyna wada Mbanku to chyba mała ilość wpłatomatów reszty nie dostrzegam bo nie płace ani grosza za ich obsługe smile

Szkoda czasu na jakieś wpłatomaty, czy chodzenie do placówek wpłacać kasę. Jak mam nadmiar gotówki i chce mieć ją na koncie to szybka wymiana z dobrym znajomym i po kłopocie.

Przy zakupach w necie baardzo dużo sprzedawców ma konto w Mbanku.

Do góry
#2801027 - 29/12/2008 23:25 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Goget]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Za szybko pochwaliłem mBank. Obcięli oprocentowania na rachunkach, jebaki leśne...
Trzebabędzie poszukać alternatywy...

Do góry
#2801028 - 29/12/2008 23:25 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Goget]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
Originally Posted By: Goget
Originally Posted By: royalflush

Szkoda czasu na jakieś wpłatomaty, czy chodzenie do placówek wpłacać kasę. Jak mam nadmiar gotówki i chce mieć ją na koncie to szybka wymiana z dobrym znajomym i po kłopocie.

Przy zakupach w necie baardzo dużo sprzedawców ma konto w Mbanku.
jeśli nie masz takiego znajomego, a dodatkowo nie masz w mieście wpłatomatu robi się problem

Do góry
#2801037 - 29/12/2008 23:30 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: ArtekPotito]
mgr Offline
Carpal Tunnel

jeśli nie masz takiego znajomego, a dodatkowo nie masz w mieście wpłatomatu robi się problem

I to dyskwalifikuje mbank, że nie masz w swoim mieście wpłatomatu.

Jasna cholera, ale wy macie problemy. Wymagania i rozkminy, jakbyście obracali nie-wiadomo-jaką gotówką, ale jak bank weźmie piątala w miesiącu to już jest problem.

Ja mam konta w mbanku i Inteligo. Wystarczają mi.
Planuję założyć w ING dodatkowo, ale mi się nie chce na razie.

Do góry
#2801040 - 29/12/2008 23:30 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: mgr]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Mi się akurat podobają inne rzeczy, jak np. dodatkowe usługi które mogą oszczędzić komuś znacznie więcej niż wyniosą opłaty za prowadzenie konta czy za wypłaty w bankomacie.

Niektóre banki przy płatnych kontach oferują bardzo ciekawe pakiety zarówno do domu jak i na drogę. Zepsuł się kibel? Pralka nawaliła? Coś z elektryką nie tak lub z jakiejś rury zaczyna coś cieknąć? Dzwonisz na specjalną infolinię i przyjeżdża hydraulik/elektryk/itd. aby na koszt banku zająć się sprawą. Zepsuje Ci się samochód? Niech go holują a ty udajesz się wraz z osobami towarzyszącymi do pobliskiego hotelu i na koszt banku masz nocleg.

Wiadomo, że nie dla każdego takie rzeczy są przydatne. Innych może rajcować Citi i ich zniżki w niektórych miejscach. Niektórzy patrzą na oprocentowanie i gdzie najlepiej trzymać kasę aby mieć jak najwyższe odsetki. Są też ci, dla których bankomaty są najważniejsze. Dla każdego co innego...

Gdybym dzisiaj miał sobie wybrać nowe konto to nie wiem na jaki bank bym się zdecydował. Na pewno by mnie nie odstraszyły opłaty rzędy kilkanaście złotych miesięcznie gdybym coś fajnego i ekstra za to dostał (choćby kilka ubezpieczeń). Na pewno duży nacisk kładłbym na obsługę innych walut, na karty płatnicze także w Euro (za kilka lat to będzie oczywiście bez znaczenia). Pod względem bankomatów patrzyłbym także aby za darmo były zagraniczne wypłaty.

Do góry
#2801051 - 29/12/2008 23:39 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: ArtekPotito]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Oni dopiero sie rozwijają fakt ze ludzie z mniejszych miast mają problem przeciez w samym Krakowie jest tylko 6 wpłatomatów a ten w centrum na karmelickiej gdzie mam kilka kroków notorycznie sie psuje i dopiero będzie naprawiony po nowym roku akurat ten frown laugh laugh
Jednak wieki plus za to że 2 wpłatomaty znajdują się w otwartym 24/dobe Centrum Handlowym a w innych bankach takie sprawy załątwia sie do 18/19:00 ?? smile

Do góry
#2801070 - 29/12/2008 23:50 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: royalflush]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Ja w ogóle nie rozumiem co to za dyskusja, skoro konto w mBanku jest darmowe. Założyć nie zaszkodzi, a zapewniam, że prędzej czy później z niego skorzystacie.

Do tego jeszcze jakiś bank z placówkami i bankomatami jak najbliżej domu, a jak komuś zależy na usługach wymienionych przez Conrada to sobie zakłada jeszcze jedno konto albo nawet i sześć wink

Do góry
#2801178 - 30/12/2008 00:52 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Goget]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
A jak jest w Inteligo?

Kiedyś były tam jakieś cyrki, że zamrażali kasę, którą bodajże się wypłacało z moneybookers lub neteller na ich konto. Potem trzeba było dzwonić na jakieś linie bądź wysyłać jakieś dokumenty żeby łaskawie odblokowali kasę.

Dalej tak robią?

--

Ja mam konto w mbanku i jestem w pełni zadowolony.

* Konto za free.
* Przelewy za free, lub za 0,50 do innego banku.
* Karta VISA za 25zł/rok, którą wpłacam do każdego buka/pokera. Nie pamiętam, żeby się nią nie dało gdzieś wpłacić.
* Bankomaty akurat dwa w pobliżu domu i pracy.
* Wpłatomat też niedaleko, ale akurat on mi zwisa. Kasę na konto wpłacają pracodawca i buki - ja ją wypłacam w razie potrzeby.
* Mnóstwo ludzi, z którymi robi się transakcje przez internet ma mbank, dzięki czemu wszystko załatwiane jest szybciutko (choćby na allegro).
* I co najważniejsze - nie muszę ruszać dupska i stać w zafajdanych kolejkach żeby coś załatwić.

Mi więcej nie potrzeba więc jestem w 100% zadowolony.

Do góry
#2801379 - 30/12/2008 02:11 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Bzyku]
Hajzel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/03/2006
Originally Posted By: Bzyku
A jak jest w Inteligo?

Kiedyś były tam jakieś cyrki, że zamrażali kasę, którą bodajże się wypłacało z moneybookers lub neteller na ich konto. Potem trzeba było dzwonić na jakieś linie bądź wysyłać jakieś dokumenty żeby łaskawie odblokowali kasę.

Dalej tak robią?

nie nie robia smile

Do góry
#2801416 - 30/12/2008 02:28 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Bzyku]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
A jak jest w Inteligo?

Dalej tak robią?

nigdy tak nie robili, zamrazali kase na 30 dni jak wyplacales jako zwrot na karte, teraz tez to robia, ale na 7 dni

Do góry
#2801653 - 30/12/2008 05:22 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: yaaho]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
Originally Posted By: yaaho
Originally Posted By: jerome
Originally Posted By: Klajd Frog
[quote=jerome]odradzam Inteligo, dla mnie o wiele lepsze ING.

a moglbys napisac dlaczego odradzasz Inteligo?

oczywiscie, po pierwsze to PKO BP:), a tak powaznie:
-platne przelewy
-bank bardzo dlugo przetrzymuje pieniadze, np nie licz na szybkie przeslanie pieniedzy gdziekolwiek (lub otrzymanie), ja mam zlecenie stale na konto do tego samego banku i idzie.... dwa dni, a w Slaskim przelewy gratis, przelewy w tym samym banku w czasie rzeczywistym, a do innych bankow o wiele szybciej, mam konto gratis.

co Ty za glupoty wypisujesz... z Inteligo do innego konta w PKO BP idzie w czasie rzeczywistym, a do innych bankow to tak jak wszedzie, zalezy jakim elixirem poleci

ogolnie to w kazdym banku mozna zalozyc ciekawe konto, najlepiej wybrac je pod kątem bankomatow i placowek w poblizu miejsca zamieszkania czy uczelni lub pracy do ktorej chodzimy, bo co mi po koncie w mBanku jak musze jechac 20 minut do najblizszego wplatomatu czy bankomatu gdzie wyplace kase? mam konto w Inteligo i w promieniu 300 metrow od domu mam 2 bankomaty PKO i jeden na uczelni gdzie studiuje [/quote]

glupoty ty wypisujesz, mam zlecenia stale z PKO BP do Inteligo i ING i do ING dochodzi szybciej! mam 3 konta bankowe, Inteligo od paru lat, wiec co jak co ale z platnymi przelewami i szybkoscia sa daleko z tylu za konkurencja, jak najbardziej odradzam.

Do góry
#2801655 - 30/12/2008 05:23 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: yaaho]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
A jak jest w Inteligo?

Dalej tak robią?

nigdy tak nie robili, zamrazali kase na 30 dni jak wyplacales jako zwrot na karte, teraz tez to robia, ale na 7 dni

oczywiscie ze tak robili, nie raz musialem wyslac dokumenty zeby laskawie ruszyli dupy.

Do góry
#2801672 - 30/12/2008 05:30 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: jerome]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
Originally Posted By: jerome
A jak jest w Inteligo?

Dalej tak robią?

oczywiscie ze tak robili, nie raz musialem wyslac dokumenty zeby laskawie ruszyli dupy.

a kiedy to niby przelewy przychodzace blokowali? laugh NIGDY!!!!!!!!

tak jak napisalem wyzej, blokowali tylko zwroty na karte na 30 dni, teraz blokuja na 7.

Do góry
#2801673 - 30/12/2008 05:32 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: yaaho]
mnk_CK Offline
enthusiast

"...
* Przelewy za free, lub za 0,50 do innego banku.
..."

Ja mam wszędzie za free, pewnie nie tylko ja grin

Do góry
#2801680 - 30/12/2008 05:35 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: mnk_CK]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
To może są za free... pamiętam, że kiedyś tam mi za coś wzięło 0,50zł i tak mi się utarło. W zasadzie to nie zwracam na to uwagi.

A Inteligo - coś tam było, bo pamiętam kiedyś stare tematy jak ludzie się wkurzali na nich, że jakoś tam wypłacali kasę z buków (może to te zwroty na kartę były, nie pamiętam), a tu im zamrażali.

Do góry
#2801744 - 30/12/2008 06:05 Re: Konto bankowe - szybka porada [Re: Bzyku]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Tak, to było przy zwrotach na kartę

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08