#2755034 - 30/11/2008 21:43
Re: Żyjecie z bukmacherki?
[Re: syndykat]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Nauczyciele to generalnie maja dobra sytuacje. Ucza w szkole, moga (i wiekszosc tak robi) dorabiac korepetycjami, no chyba, ze ktos religii. Do tego dochodzi okres wakacyjny, gdzie tez mozna dorobic A jak slysze jak biadola o strajkowaniu, o odbieraniu im przywilejow to mnie krew zalewa, zreszta podobnie jak u lekarzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2755065 - 30/11/2008 22:03
[Re: Bullet]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2755066 - 30/11/2008 22:03
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
U mnie w powiecie te w szpitalu maja 1500 na reke. MOwie tutaj o stalej pensji, pomiajac fakt, ze moga dorabiac. Wiec do sredniej krajowej troche brakuje Tylko że zdecydowana większość dorabia, nadgodziny , jeszcze różne dodatki i robi się średnia krajowa, coś o tym wiem:)
|
Do góry
|
|
|
|
#2755081 - 30/11/2008 22:08
[Re: syndykat]
|
Carpal Tunnel
|
z tymi pensjami nauczycieli i pielęgniarek to też przesadzają, biadolą i strajkują, mam znajomą nauczycielke i pielęgniarkę , co prawda pracuje troche ponad normę, ale mają średnią krajową i nie narzekają. Ostatnio był jakiś straj pielęgniarek i słyszałem w radiu właśnie wypowiedź jednej z protestujących. Powiedziała, że jej się żal robi jak wyjdzie na ulice i zobaczy jak ludzie żyją, a jej na to nie stac. Szczerze mówiąc, jak ja rano jade do pracy i koło mnie stanie Mercedes S-klasy to też mi się żal robi - chyba zacznę strajkowac. haha to najlepszy wypróbowany sposób pielęgniarek, można by zapytać , skoro im źle to po co się pchały do tego?, co nieco się dowiedziałem ile zarabiają te "biedne " pielęgniarki dlatego nigdy tych protestów nie popre, bo niektórzy ludzie na prawdę żyją na skraju ubóstwa , a dlaczego strajukja? proste...bo mogą:) to dlaczego nie powalczyć o jeszcze więcej kasiury?
|
Do góry
|
|
|
|
#2755091 - 30/11/2008 22:12
[Re: Loony25]
|
Carpal Tunnel
|
jeszcze jedna sytuacja, babki w kredyt banku (pracuje tam krewniak) przecierają oczy jak widzą zaświadczenia o zarobkach, większość nauczycieli i pielęgniarek którzy przychodza po kredyt to okazuje się , że zarabiają więcej niż CI bankierzy,
a narzekać zawsze bedą bo jak można strajkować to czemu nie. Tylko uważam że jest mase ludzi żyjcych na skraju nędzy zarabiających grosze i to im trzeba pomóć
|
Do góry
|
|
|
|
#2755100 - 30/11/2008 22:17
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
jeszcze jedna sytuacja, babki w kredyt banku (pracuje tam krewniak) przecierają oczy jak widzą zaświadczenia o zarobkach, większość nauczycieli i pielęgniarek którzy przychodza po kredyt to okazuje się , że zarabiają więcej niż CI bankierzy,
a narzekać zawsze bedą bo jak można strajkować to czemu nie. Tylko uważam że jest mase ludzi żyjcych na skraju nędzy zarabiających grosze i to im trzeba pomóć Dodajmy,że nauczyciel ma 18-godzinne pensum,czyli tyle wynosi ich tydzien pracy. Każda godzina przepracowana więcej jest płatna dodatkowo, średnio 30-35 zł brutto. Możliwość dorabiania w szkołach policealnych itp. Strajku nauczycieli nie poprę nigdy. Co do pielęgniarek to się nie wypowiadam, bo nie znam tego środowiska.
|
Do góry
|
|
|
|
#2755114 - 30/11/2008 22:22
[Re: True02]
|
Carpal Tunnel
|
Dodam że nauczycielka i pielęgniarka mają rodzine, dzieci, dobry samochód, ładne mieszkanko, wyjazdy (nauczyciel) na wakacje za granice.. i gdzie ta NĘDZA o której mówią w strajku, że żal im patrzeć jak inni żyją a ich nie stać i głodują? Jak słysze w TV takie wypowiedzi to krew mnie zalewa
Choć potrafią przyznam zrobić wode z mózgu i pojechać na uczuciach naszych i współczuciu, kiedyś na prawdę myślałem, że oni nie mają jak z tego wyżyć ik pewnie wiele osób nieznających prawdy też tak myśli i popiera tych "biedaków" a sami zarabiają połowę mniej.
|
Do góry
|
|
|
|
#2755676 - 01/12/2008 02:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2007
|
z tymi pensjami nauczycieli i pielęgniarek to też przesadzają, biadolą i strajkują, mam znajomą nauczycielke i pielęgniarkę , co prawda pracuje troche ponad normę, ale mają średnią krajową i nie narzekają. Ostatnio był jakiś straj pielęgniarek i słyszałem w radiu właśnie wypowiedź jednej z protestujących. Powiedziała, że jej się żal robi jak wyjdzie na ulice i zobaczy jak ludzie żyją, a jej na to nie stac. Szczerze mówiąc, jak ja rano jade do pracy i koło mnie stanie Mercedes S-klasy to też mi się żal robi - chyba zacznę strajkowac. haha to najlepszy wypróbowany sposób pielęgniarek, można by zapytać , skoro im źle to po co się pchały do tego?, co nieco się dowiedziałem ile zarabiają te "biedne " pielęgniarki dlatego nigdy tych protestów nie popre, bo niektórzy ludzie na prawdę żyją na skraju ubóstwa , a dlaczego strajukja? proste...bo mogą:) to dlaczego nie powalczyć o jeszcze więcej kasiury? a ile dodatkowo dostaja z łapów...
|
Do góry
|
|
|
|
#2756113 - 01/12/2008 05:24
[Re: True02]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Dodajmy,że nauczyciel ma 18-godzinne pensum,czyli tyle wynosi ich tydzien pracy. Każda godzina przepracowana więcej jest płatna dodatkowo, średnio 30-35 zł brutto. Możliwość dorabiania w szkołach policealnych itp. Strajku nauczycieli nie poprę nigdy. Dodaj, że nauczyciele nie mają płatnych godzin sprawdzania prac, przygotowywania się do lekcji, wywiadówek, gron pedagogicznych itd...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|