#2755201 - 30/11/2008 23:08
Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl
[Re: lupus]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
Jak sobie przypominam ostatnią dyskusję o naprawie forum,to wyklęci byli Ci,co pisują w TiO, teraz biorący udział w konkursach i rankingach. Skąd przekonanie,że jak znikną rankingi,to nagle nastąpi wysyp super-merytorycznych postów w działach?
Ja biorę udział w rankingu i nie pisuję już postów w Stadionie Piłkarskim. Niemniej jednak przestałem pisać znacznie wcześniej i mój udział w rankingu nie ma nic do rzeczy.Przeciwnie,jest to jedyna rzecz, która sprawia,ze w ogóle pojawiam się w tamtym dziale i przy okazji zajrzę do niższych angielskich,czasem poczytam,co do powiedzenia ma Vindom w Lidze francuskiej itp.
Sprzeciwiam się także próbie wprowadzania równości userów na forum:) Nie można traktować,w mojej opinii, tak samo"zasłużonego"(wiem,wiem zasłużeni to leżą na Powązkach) usera, gdy mu czasem puszczą nerwy na QC i tak samo nastolatka, którego całkowity dorobek na forum stanowią okazałe wyzwiska na czacie. Stąd mój pomysł na brigowanie, czyli czasowy zakaz wstępu na forum w zależności od przewinienia od 3-14 dni takich zawiasów. Pod nickiem powinno się wyświetlać np. in the brig.
Kefir 70,takie strzelanie fochów w stylu,że jak nie wywalicie rankingu,to ja biorę sobie zabawki i idę do mamy,to najprostsza droga do całkowitej już degrengolady na forum(bo że nie jest dobrze,to się zgadzam). Nie leczmy dżumy cholerą. Postarajmy się znaleźć inne wyjście.
|
Do góry
|
|
|
|
#2755262 - 30/11/2008 23:32
[Re: Llama]
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Jeśli chcesz coś zachowywać dla siebie, to rób to od początku do końca. W przeciwnym razie wystawiasz się na śmieszność. Znamienne jest to, co napisał WNN: Rozwiazanie: Wrocic do korzeni - pozbyc sie wszelkiej maści rankingów, a ruch ukierunkować na tematy ligowe, przymykając początkowo oko na typy bez analiz. Moze wtedy powroci na forum to co jest istota jego definicji - dyskusja. Moderator roku: Goget, Experto - nie zawsze sie z nimi zgadzam, ale wydaje mi sie, ze swoja robote wykonuja bez zarzutu otóż Goget w dziale KT tnie wszystko co popadnie i przez właśnie takich jak on ten dział umarł. Zerknij na dziecinny QCZ, pokolenie letki plus, który pisze jakieś info, pseudo analizy, foty z bandażami(pamiętacie wklejkę Piomila?) właśnie w qcz. tam jest źródło info, niestety. wspominałem kiedyś o tym, ale cóż, trudno. dział umarł. kolejna ciekawostka: temat CZYM JEST W OBECNEJ CHWILI MECZ.pl powstaje w TO i OWO  a nie np w dziale forum dyskusyjnym. czemu? bo jest najpopularniejszy? nie cofniemy kijem wisły. pzdr Nie Llama - to że temat powstał tutaj to czysty przypadek..Zastanawiałem się czy nie napisać notki w Oskarach dyskuję ale stwierdziłem , że temat wart jest coś więcej.. To założyłem tutaj.. Ok. niech sobie będzie TiO i walka w kisielu w Polityce , ale powinno się uczynić wszystko aby promować to co jest kwintesencją forum bukmacherskiego - rzetelne typy, dyskusje nad nimi, wymianę poglądów w tym zakresie. Płacenie za typy nic nie da. Moim zdaniem szanujący się typer ma gdzieś jakieś 20-30 czy ileś tam zł za dobrą analizę..Trzeba czegoś innego..coś co wypromuje inny typ zachowań.. Bo w tej chwili nie promuje się tych co mają faktycznie coś do powiedzenia..
|
Do góry
|
|
|
|
#2755267 - 30/11/2008 23:34
[Re: Kefir70]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
Jeśli chcesz coś zachowywać dla siebie, to rób to od początku do końca. W przeciwnym razie wystawiasz się na śmieszność. Znamienne jest to, co napisał WNN: Rozwiazanie: Wrocic do korzeni - pozbyc sie wszelkiej maści rankingów, a ruch ukierunkować na tematy ligowe, przymykając początkowo oko na typy bez analiz. Moze wtedy powroci na forum to co jest istota jego definicji - dyskusja. Moderator roku: Goget, Experto - nie zawsze sie z nimi zgadzam, ale wydaje mi sie, ze swoja robote wykonuja bez zarzutu otóż Goget w dziale KT tnie wszystko co popadnie i przez właśnie takich jak on ten dział umarł. Zerknij na dziecinny QCZ, pokolenie letki plus, który pisze jakieś info, pseudo analizy, foty z bandażami(pamiętacie wklejkę Piomila?) właśnie w qcz. tam jest źródło info, niestety. wspominałem kiedyś o tym, ale cóż, trudno. dział umarł. kolejna ciekawostka: temat CZYM JEST W OBECNEJ CHWILI MECZ.pl powstaje w TO i OWO  a nie np w dziale forum dyskusyjnym. czemu? bo jest najpopularniejszy? nie cofniemy kijem wisły. pzdr Nie Llama - to że temat powstał tutaj to czysty przypadek..Zastanawiałem się czy nie napisać notki w Oskarach dyskuję ale stwierdziłem , że temat wart jest coś więcej.. To założyłem tutaj.. Ok. niech sobie będzie TiO i walka w kisielu w Polityce , ale powinno się uczynić wszystko aby promować to co jest kwintesencją forum bukmacherskiego - rzetelne typy, dyskusje nad nimi, wymianę poglądów w tym zakresie. Płacenie za typy nic nie da. Moim zdaniem szanujący się typer ma gdzieś jakieś 20-30 czy ileś tam zł za dobrą analizę..Trzeba czegoś innego..coś co wypromuje inny typ zachowań.. Bo w tej chwili nie promuje się tych co mają faktycznie coś do powiedzenia.. Co do tego zgoda, tylko co proponujesz?
|
Do góry
|
|
|
|
#2755270 - 30/11/2008 23:36
[Re: True02]
|
old hand
|
Jak sobie przypominam ostatnią dyskusję o naprawie forum,to wyklęci byli Ci,co pisują w TiO, teraz biorący udział w konkursach i rankingach. Skąd przekonanie,że jak znikną rankingi,to nagle nastąpi wysyp super-merytorycznych postów w działach?
Ja biorę udział w rankingu i nie pisuję już postów w Stadionie Piłkarskim. Niemniej jednak przestałem pisać znacznie wcześniej i mój udział w rankingu nie ma nic do rzeczy.Przeciwnie,jest to jedyna rzecz, która sprawia,ze w ogóle pojawiam się w tamtym dziale i przy okazji zajrzę do niższych angielskich,czasem poczytam,co do powiedzenia ma Vindom w Lidze francuskiej itp.
Sprzeciwiam się także próbie wprowadzania równości userów na forum:) Nie można traktować,w mojej opinii, tak samo"zasłużonego"(wiem,wiem zasłużeni to leżą na Powązkach) usera, gdy mu czasem puszczą nerwy na QC i tak samo nastolatka, którego całkowity dorobek na forum stanowią okazałe wyzwiska na czacie. Stąd mój pomysł na brigowanie, czyli czasowy zakaz wstępu na forum w zależności od przewinienia od 3-14 dni takich zawiasów. Pod nickiem powinno się wyświetlać np. in the brig.
Kefir 70,takie strzelanie fochów w stylu,że jak nie wywalicie rankingu,to ja biorę sobie zabawki i idę do mamy,to najprostsza droga do całkowitej już degrengolady na forum(bo że nie jest dobrze,to się zgadzam). Nie leczmy dżumy cholerą. Postarajmy się znaleźć inne wyjście. MI akurat nie chodzi o wyrzucenie rankingów i konkursów.. aż taki ultras nie jestem.. Sam biorę z dużą przyjemnością udział w jednym z konkursów..Ale nalezy zacząć od tego , że miejsce konkursów jest w dziale konkursów a nie w działach tematycznych. Jesli hiszpańskie ma Amkwish - to prosty apel. Amkwish - przenieś konkurs do Działu konkursów. Myślę , że to tylko techniczna kwestia. Wiem , żę ja jestem szczególnie mało predysponowany do takiego apelu - ale pokaż , że jesteś nad urazy osobiste.
|
Do góry
|
|
|
|
#2755282 - 30/11/2008 23:38
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
wiec pytanie do Ignoratora i amkwisha?? zmieni sie cos jak Wasze konkursy zostana przeniesione do odpowiedniego dzialu?? bo ja mysle ze nic a bedzie to z korzyscia dla forum (tak mi sie wydaje) chocby ze wzgledu na to ze beda bardziej przejrzyste. Konkretnie. 1.Zorganizowałem na tym forum dział US Sports. Pierwsze co zrobiłem to...pozbyłem sie konkursu  Mineło troche czasu ,uległem namowom wiekszości ,konkurs wszedł do repertuaru 2.Temat Ligi Hiszpańskiej był prawie martwy. Starałem sie w nim pisywac regularnie ,ale...nie mozna ciagle dyskutowac z samym soba. Myslałem ,ze konkurs rozrusza równiez temat. Nic z tego. Na PW w rodzaju "Cze ,co dzis polecasz z hiszpańskiej ?" ,nie odpowiadam  3.Wielokrotnie pisałem ,ze forum schodzi na psy. Byłem naiwny ,wierząc ,ze da sie to naprawic. NIE DA SIĘ  A wiecie dlaczego ? Dlatego ,ze dla Admina i "topowych" userów liczy sie przede wszystkim KASA z banerów.
Im wiecej userów ,tym lepiej ,wieksza szansa ,ze poklikają w linki z promocjami u buków.
Nie zastanowiło nikogo ,ze nazwy buków podlinkowuja sie automatycznie ?  Forum jest darmowe. Conrad musi miec środki na to ,by to utrzymać i tu koło sie zamyka. Na forum myka sobie mnóstwo osób dawno zbanowanych. Maja drugi ,trzeci i kolejny nick. Tu liczy sie ILOŚĆ nie JAKOŚĆ i jezeli ktoś nie zdaje sobie z tego sprawy to bedzie wołał co jakis czas o "poprawę".Z własnego doświadczenia wiem ,ze bedzie to głos wołajacego na puszczy. Ci ,którzy dziś świecie wierza ,ze można cos zmienic na lepsze ,za pare miesiecy napisza post podobny do mojego. I takie zdarzenie gram po 1,01  AMEN !
|
Do góry
|
|
|
|
#2755296 - 30/11/2008 23:42
|
Carpal Tunnel
|
Wiem , żę ja jestem szczególnie mało predysponowany do takiego apelu - ale pokaż , że jesteś nad urazy osobiste. Nie mam do Ciebie żalu ,chociaz przegiałes troche z nominacjami  Mówiac szczerze nawet Cie troche polubiłem po tym ,co TU napisałeś. Dlaczego ? To proste ,jestes tak samo naiwny ,jak ja byłem rok ,dwa lata temu. Cóż ,wielokrotnie nie przebieram w słowach ,ale...jestem sentymentalny  PS. W konkursie La Lega nie biore udziału. Jest to konkurs z tak zwanym wpisowym ,a takiej formie przeciwstawiam sie na tym forum od zarania mojej tu bytnosci. Ogrywa sie buka ,a nie siebie nawzajem ! Konkursu nie chciałbym przenosić bez zgody bioracych udział w konkursie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2755301 - 30/11/2008 23:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
ale przeciez nie z kazdym dzialem tak jest...w koszykowce temat o PLK jest swietny, sezon trwa 2 miechy, a tam juz prawie 300 postow, liga hiszpanska tez calkiem dobrze sie trzyma, siatkowka podobnie, tam mamy coraz wiecej analiz, w korcie tenisowym nie jest tak dobrze jak kiedys, ale tragicznie tez nie jest, tematy o czelkach rozgrywanych u nas w Polsce sa prowadzone genialnie, wedlug mnie na tym forum mozna znalesc wszystko co dotyczy polskich lig i turniejow odbywajacych sie u nas, a to jest na takim forum najwazniejsze, bo wiedza o rodzimych ligach jest najlatwiej dla nas osiagalna, przejrzalem na szybko dzial pilki noznej i widze, ze tam o lidze polskiej tez jest sporo, tak wiec nie wiem skad te oburzenia, ze forum upada i to tylko TiO i qc
|
Do góry
|
|
|
|
#2755307 - 30/11/2008 23:47
|
Carpal Tunnel
|
amk wiec skoro konkurs w hiszpanskiej nie przyniosl okreslonych celow wiec go skoncz, w ostatecznosci przenies do dzialu o konkursach, a w temacie o pilce iberyjskiej niech dalej panuje posucha, bo konkurs tego nie naprawil Dziabor ,sam wiesz jak było. Sam ze sobą miałem "dyskutować". Słowo honoru ,ze nawet postu mi sie nie chce pisać ,nawet wtedy ,gdy mam naprawde dobre typy (na przykład na wczoraj). Sam niczego nie zrobię ,jeżeli nie bedzie odzewu ze strony userów. Wielu najchetniej zobaczyłoby post z typem i odgapiło.
Oczywiscie jak nie wejdzie to potrafia pierwsi "podziekować"  Cholera ,jakos ostatnio nie mam napedu do pisania "analiz". Pewnie to chwilowe ,a moze jest to juz syndrom zniechecenia do forum ? Mozliwe.
|
Do góry
|
|
|
|
#2755312 - 30/11/2008 23:50
|
old hand
|
a co to zmieni czy beda klikac w stadion pilkarski czy w dzial konkursowy?? zgodzili sie brac w nim udzial, wplacili wpisowe, napewno beda grac dalej jak konkurs bedzie w dziele konkursow i ja takie zdarzenie biore po kursie 1.01 Popieram - zacznijmy od czegoś .. jak mawiają chińczycy każdy najdłuższy marsz zaczyna się od pierwszego kroku.. Przenieśmy konkursy do konkursów..teraz jest tak , żę wchodzę , tak jak pisałem jest temat - np. XIX kolejka - mam nadzieję , żę przeczytam coś o zbliżających się meczach.. a tam konkurs... TO PO PROSTU ZNIECHĘCA DO ODWIEDZANIA TEMATÓW O LIGACH
|
Do góry
|
|
|
|
#2755316 - 30/11/2008 23:51
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/03/2008
|
forum mecz.pl upadlo nie ze wzgled na konkursy, tio, czy inne cuda tylko z powodu.... rozpwoszechnienia internetu
kilka lat temu gdy internet byl malo rozpowszechniny w pewnym sensie miala go elita, i to tacy ludzie budowali niezle tematycznie fora
z czasem gdy dostep do internetu zaczal miec kazdy kowalski internet zalał plebs (w polskiej wersji tzw. dzieci neo) dzeciarnia zaczeła zalewac fora, obnizajac ich poziom, weterani zaczeli uciekac i zakladac wlasne poukrywane fora, lub z dzialalnosc forumowej totalnie rezygnoac
taki mechanizm zaobserowalem na wielu forach o naprawde zroznicowanej tematyce, hardwarowe, bokserskie, socjologiczne itd
oczywiscie przestarzala konstrukcja tego forum, paru niefajnych amdinow dzialaja in minus, ale nie maja decydiujacego wplywu
|
Do góry
|
|
|
|
#2755317 - 30/11/2008 23:51
|
Carpal Tunnel
|
Przepraszam ,ze nastepny post ,ale zapomniałem o jednym. Chcecie poprawic forum ? OK 1)Likwidacja wszelkiej masci konkursów (z wyjatkiem prestizowego PO) 2)Dział "To i owo" do smietnika 3)Usprawnienie oprogramowania tak ,by uniemozliwiać "neostradowcom" zakładanie kolejnych kont i wyelinowac multikontowców. Dziekuje za uwagę  PS.1,2,3 - praktycznie niewykonalne ,szansa jeden na milion ,ale jak mawiał Lloyd..."to znaczy ,ze jednak jest szansa" 
|
Do góry
|
|
|
|
#2755338 - 30/11/2008 23:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Przepraszam ,ze nastepny post ,ale zapomniałem o jednym. Chcecie poprawic forum ? OK 1)Likwidacja wszelkiej masci konkursów (z wyjatkiem prestizowego PO) 2)Dział "To i owo" do smietnika 3)Usprawnienie oprogramowania tak ,by uniemozliwiać "neostradowcom" zakładanie kolejnych kont i wyelinowac multikontowców. Dziekuje za uwagę  PS.1,2,3 - praktycznie niewykonalne ,szansa jeden na milion ,ale jak mawiał Lloyd..."to znaczy ,ze jednak jest szansa" podpisuje sie pod 1,2,3 ZROBMY COS bo i tak jest zle a moze bedzie lepiej
|
Do góry
|
|
|
|
#2755351 - 01/12/2008 00:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Przepraszam ,ze nastepny post ,ale zapomniałem o jednym. Chcecie poprawic forum ? OK 1)Likwidacja wszelkiej masci konkursów (z wyjatkiem prestizowego PO) 2)Dział "To i owo" do smietnika 3)Usprawnienie oprogramowania tak ,by uniemozliwiać "neostradowcom" zakładanie kolejnych kont i wyelinowac multikontowców. Dziekuje za uwagę  PS.1,2,3 - praktycznie niewykonalne ,szansa jeden na milion ,ale jak mawiał Lloyd..."to znaczy ,ze jednak jest szansa" 1 i 2 jak najbardziej. Wystarczy jedynie kilka bezcennych kliknięć Conrada.  3 można pominąć. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|