#2754844 - 30/11/2008 20:19
Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Nominacje WNN i zawarte w nich przemyślenia skłoniły mnie do założenia tego tematu. Który z jednej strony jest miejscem do wymiany poglądów , a z drugiej apelem do osób mających realny wpływ na funkcjonowanie tego forum - o zmiany. Podpisuje się pod większością tego co napisał w nominacjach napisał WNN , czyli w dużym uproszczeniu , że forum jako forum bukmacherskie pada. I przejawem tego są choćby moje nominacje jako typera roku. To nie jest przejaw fałszywej skromności ani oczekiwanie poklepywania teraz po plecach - ale przejaw zdroworozsądkowego spojrzenia . Po prostu w chwili obecnej na bezrybiu i rak ryba. To forum - z nazwy i założenia bukmacherskie przekształca się w coraz większym stopniu w zwykłe forum dyskusyjne. Gdzie królową tematów jest Polityka - polegająca o maksymalnym obrzucaniu błotem osób o innych poglądach tudzież tematy na inne pierdóły , z bukmacherką nic nie mające wspólnego. No i q-chat. Ja nie mówię , że takich tematów miało by nie być. Ale jeśli stają się ono 95%zawartością forum - to jest bardzo źle.. A tego czego można by na forum bukmacherskim oczekiwać jest niestety coraz mniej. Jako tako funkcjonuje jeszcze dział Lig brytyjskich - i tutaj duża zasługa przede wszystkim Konstruktora. Kiedy wchodzę do działu ligi polskiej - to na dzień dobry ..konkurs. Kiedy wchodzę w dział lig iberyjskich - jest link VII bodaj kolejka .. a tam ..konkurs... Jako tako wygląda jeszcze francuska ale to tylko dzięki Vindom -owi  Coś czasami można jeszcze poczytać , niestety trochę niesystematycznie we włoskich.. I bardzo okazjonalnie w innych (pisze o piłce bo to tylko obstawiam). Jeśliby zliczyć tych którzy biorą udział w merytorycznych dyskusjach o meczach , dają analizy - to w skali forum - mam na myśli piłkę - nie ma chyba więcej jak 10-15 osób.To jest tragedia. A w działach tematycznych królują konkursy !! Dlaczego - skoro jest odrębny dział Konkursy.. A teraz konkluzje , czyli co moim zdaniem można trzeba zrobić.. 1.wyrzucić wszystkie konkursy z działów tematycznych do działu konkursy. To sprawi , że przynajmniej poprawi się przejrzystość działów tematycznych. 2.niestety konieczna jest weryfikacja zachowań niektórych modów..bo ja napisze tak , być może gdybym miał naście lat, a moja obecność na forum polegała jedynie na puszczaniu tekstów "go go go" na q-chacie - to chamskie odzywki niektórych modów mniej by mi przeszkadzały.. Ale , że lat mam więcej i też coś w to forum wnoszę - to wejścia moda w dyskusję o meczu reprezentacji (gdzie kilku z nas wyraziło wcześniej negatywną opinię o grze Boruca) typu - "wszyscy którzy krytykują Boruca to idioci" czy też ordynarne bluzgi w temacie POlityka - przeszkadzają mi. No chyba , że kwintesencję funkcjonowania tego typu działów oddał jeden z tekstów typu - my tu się wzajemnie obrażamy ale nikt się tym nie przejmuje ( to nie jest dokładny cytata i nie moda). No to oświadczam , że ja faktycznie się przejmuję bo nie przywykłem do rozmów na poziomie rynsztoka..A jak ktoś ma takiego podejście to załóżcie dział "Zapasy w kisielu" ..W każdym razie albo admin i inni którzy maja na to wpływ zweryfikują swoją ocenę niektórych modów i ich zachowania oraz to czy faktycznie powinni być modami...albo Ci którzy oczekują od forum czegoś więcej jak politycznych pyskówek i monosylab na q-chacie - stopniowo forum będą opuszczać..I nie chodzi o to , że mod musi czasami podejmować niepopularne decyzje , zwracać mniej lub grzeczniej komuś uwagę...Jest różnica pomiędzy tym - a sytuacją kiedy mod całkowicie swobodnie i bezkarnie obrzuca kogoś epitetami i tekstami za które ktoś inny z miejsca dostałby bana. Tyle. Mam nadzieję , że to coś zmieni..Niedawno zaczęłem się zastanawiać nad opuszczeniem tego forum..poszperałem trochę w sieci..i są miejsca gdzie nadal na 1 miejscu jest bukmacherka i to w ciekawym wydaniu..I nie rozumiem dlaczego tutaj nie może być podobnie..
|
Do góry
|
|
|
|
#2754870 - 30/11/2008 20:32
Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl
[Re: Kefir70]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Kefir70 zgadzam sie w 100% z punktem 1 Twojej wypowiedzi, zwracalem uwage jak zaczely powstawac w kazdej lidze odrebne konkursy ze to zabije dyskusje w tematach ligowych ale jakos wiekszego odzewu nie bylo. wiekszosc (90% userow) idzie na latwizne nie piszac zadnych analiz tylko wrzuci suche typy do konkursu. ja osobiscie nawet nie otwieram tematow konkursowych w ligach. a co do nominacji Kefira do oskarow to akurat popieram bo jestes jedna z tych 10-15 osob ktore cos na forum jeszcze pisza!! rispekt  jak najbardziej jestem za tym zeby wyrzucic konkursy z dzialow o ligach pilkarskich do odpowiedniego dzialu, lub zrobic z nimi to co dzieje sie z tematami umieszczonymi w nieodpowiednim miejscu
|
Do góry
|
|
|
|
#2754904 - 30/11/2008 20:48
[Re: Dziabor]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
jak najbardziej jestem za tym zeby wyrzucic konkursy z dzialow o ligach pilkarskich do odpowiedniego dzialu, lub zrobic z nimi to co dzieje sie z tematami umieszczonymi w nieodpowiednim miejscu Ja tez. I to juz od dawna. Z rankingami w koncu udalo sie mi zrobic porzadek. Konkury tez z dluga historia zostawilem, a reszta, ktora pozostala w dzialach, bo jest nie do tkniecia ze wzgledu na pewne osoby, ale to juz pretensje kieruj do nich 
|
Do góry
|
|
|
|
#2754925 - 30/11/2008 20:59
[Re: Radek_89]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
Hmm, odkąd pamiętam, to taka dyskusja jest podnoszona średnio dwa razy w roku. Zawsze są górnolotne deklaracje, ale Conrad do tej pory głosu nie zabrał chyba ani razu - a bez niego to my tu sobie możemy dyskutować, dyskutować i na nic to się zda. no właśnie! wiele osób to zauważa od dawna a nie zmienia się nic, jak myślicie dlaczego?  można przestać pisać (wariant prawdopodobny bo regularnie aktywność zmniejsza wielu wartościowych typerów), albo przenieść się gdzie indziej, tu się za wiele nie zmieni, będzie nowy narybek, karawana jedzie dalej, idee padły, liczy się kasa 
|
Do góry
|
|
|
|
#2754930 - 30/11/2008 21:02
[Re: Radek_89]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Takie tematy pojawiaja sie pod koniec kazdego roku, gdzie zawsze jest okres refleksji itp.
Forum te to forum juz nie bukmacherskie, jak nazwa moglaby wskazywac, ale forum konkursowo-towarzyskie - gdzie od czasu do czasu pojawia sie jakies konkretne analizy i typy.
Zycie, a niekiedy folwark, ktorego jestem uczesnikiem, toczy sie w tematach/dzialach, ktore wymienil autor.
Zawsze ciekawie jest czytac te Nominacje a potem wyniki, poniewaz zawsze mozna sprawdzic lub utwierdzic sie w przekonaniu, ktore to grupy towarzyskie/wzajemnej adoracji oddaja glos na siebie, a potem osoby oddaja je z jeszcze przeslodszym komentarzem.
z wyrazami szacunku, Ojro
p.s. wypowiedz nie odnosi sie do tematu 'Biathlonu'
|
Do góry
|
|
|
|
#2754979 - 30/11/2008 21:19
[Re: Ojro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Na tym forum rozpoczynalem swoja przygode z bukmacherka, stad pewien sentyment. Najpierw dosc dlugo jedynie czytalem forum zanim odwazylem sie napisac pierwszego posta (byl to temat w Private Picks i typ na Chester City po 1,61  ) - teraz czesc osob na forum tlucze posta za postem, traktujac je jak gg czy czat. Niektorzy w ogole nie zajmuja sie bettingiem (!!). Konkursy to jest generalnie jakas wielka pomylka - nie wiem czy ktokolwiek tam zaglada poza uczestnikami, a odkad konkursy i rankingi zagoscily we wszystkich dzialach, liczba postow w tematach ligowych spadla do minimalnego poziomu. Conrada jak sadze, ani to ziebi, ani grzeje dopoki ruch na forum sie zgadza. Rozwiazanie: Wrocic do korzeni - pozbyc sie wszelkiej masci rankingow, a ruch ukierunkowac na tematy ligowe, przymykajac poczatkowo oko na typy bez analiz. Moze wtedy powroci na forum to co jest istota jego definicji - dyskusja.
|
Do góry
|
|
|
|
#2754998 - 30/11/2008 21:28
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Najpierw dosc dlugo jedynie czytalem forum zanim odwazylem sie napisac pierwszego posta Hehe, były kiedyś takie czasy, że człowiek nawet będąc anonimowym, dbał o swój wizerunek w internecie i nie chciał pisać jakichś głupot. Dzisiaj ludzie mają w dupie czy się będzie z nich śmiać cała Polska czy tylko pół. Stąd tyle bzdurnych filmików na youtubie  Rozwiazanie: Wrocic do korzeni - pozbyc sie wszelkiej masci rankingow, a ruch ukierunkowac na tematy ligowe, przymykajac poczatkowo oko na typy bez analiz. Moze wtedy powroci na forum to co jest istota jego definicji - dyskusja. Amen
|
Do góry
|
|
|
|
#2755079 - 30/11/2008 22:08
[Re: Llama]
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Wiecie, że macie rację i wiecie, że nic się nie zmieni. Bullet, niektórych userów i modów.co to znaczy? brak odwagi cywilnej? pzdr Jeśli się ma nic nie zmienić to ja zmykam...i może jak zniknie reszta tych co mają coś do powiedzenia to niektórych skłoni to do pewnych refleksji.. jak dla mnie to podstawowa kwestia na dziś- WYRZUCIC KONKURSY Z DZIAŁOW TEMATYCZNYCH...nie ma jakiegokolwiek uzasadnienia dla ich istnienia .. Kto o tym decyduje - konkretnie - Ligi polskie , kto ? Liga hiszpańska - kto ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2755199 - 30/11/2008 23:07
[Re: lupus]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Jeśli chcesz coś zachowywać dla siebie, to rób to od początku do końca. W przeciwnym razie wystawiasz się na śmieszność. Znamienne jest to, co napisał WNN: Rozwiazanie: Wrocic do korzeni - pozbyc sie wszelkiej maści rankingów, a ruch ukierunkować na tematy ligowe, przymykając początkowo oko na typy bez analiz. Moze wtedy powroci na forum to co jest istota jego definicji - dyskusja. Moderator roku: Goget, Experto - nie zawsze sie z nimi zgadzam, ale wydaje mi sie, ze swoja robote wykonuja bez zarzutu otóż Goget w dziale KT tnie wszystko co popadnie i przez właśnie takich jak on ten dział umarł. Zerknij na dziecinny QCZ, pokolenie letki plus, który pisze jakieś info, pseudo analizy, foty z bandażami(pamiętacie wklejkę Piomila?) właśnie w qcz. tam jest źródło info, niestety. wspominałem kiedyś o tym, ale cóż, trudno. dział umarł. kolejna ciekawostka: temat CZYM JEST W OBECNEJ CHWILI MECZ.pl powstaje w TO i OWO  a nie np w dziale forum dyskusyjnym. czemu? bo jest najpopularniejszy? nie cofniemy kijem wisły. pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
|
|