#2912955 - 14/02/2009 23:21
Re: PlusLiga Mężczyzn 2008/2009
[Re: Radek Stepanek]
|
enthusiast
Meldunek: 10/01/2009
|
A ja gram na Skre, @ 1.50 to już wystarczający kurs, szczególnie, że ławka długa, a tego typu typy, na które rzucają się wszyscy, często okazują się przesadną euforią i nadinterpretacją niektórych faktów. Kursy nie spadają, dlatego że bukmacherzy dowiedzieli się o osłabieniach, tylko dlatego że duże sumy są grane na Jadar. Ale oczywiście nie twierdzę, że Radomianie nie wygrają tego meczu, +2.5 setów mogłoby być niezłym rozwiązaniem, ale w sieci dawno już nie jest dostępne.
|
Do góry
|
|
|
|
#2913009 - 14/02/2009 23:42
[Re: 28111207]
|
member
Meldunek: 12/01/2009
|
przeciez w normalncyh okolicznosciach to skra gladko, ale tu wlasnie chodzi o okolicznosci...
choroba ale tylko taka zaslona zeby bylo usprawiedliwienie. skra na 95% pierwsze miejsce po zasadniczym i mecz sezonu za 4 dni wiec co by nie mowic juz o tym mysla
jesli skra zagra jak z dynamem to nie bedzie co zbierac z jadaru, ale jesli zagraja na pol gwizdka na co licze to wygra jadar.
wczoraj do zlapania bylo +1.5 po 2.6
|
Do góry
|
|
|
|
#2913011 - 14/02/2009 23:43
[Re: loydek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2913387 - 15/02/2009 01:25
[Re: Arek1x2]
|
journeyman
Meldunek: 30/01/2009
|
Resovia - Jastrzebski Wegiel -1 1.65 Spotkanie bardzo ważne dla uklady tabeli, zespól ktory dzis wygra bedzie zajmowal samodznielnie 3 pozcyje i wciaz bedzie mial szanse na wyprzedzenie drugiego obecnie Mostostalu, obecnie oba zespoly maja po 30 punktow, ale w lepszej sytuacji jest Resovia, bo jesli dzis wygra to bedzie miala nie mal ze pewne 3 badz 2 miejsce, bo za tydzien gra na wyjezdzie z Treflem a za 2 tygodnie u siebie z Politechnika i mysle ze spokojnie wygra z tymi zespolami, Jastrzebie natomiast ma ciezkie mecze u siebie z Mostostalem i Skra. Dzis mecz o 6 punktow bo zespol ktory bedzie zajmowal 3 pozycje po seoznie zasadniczym w PO nie trafi na Skre, i to napewno daje zepsolom podwojna motywacje. Resovia jest wdobrej formie, przed tygodnie wygrala w Olsztynie 3-1, a dwa tygodnie temu u siebie z Czestochowa 3-0. Jastrzebie tez ma serie 3 zwyciestw z rzedu, u siebie Olsztyn i na wyjezdzie Trefl i Czestochowa, i porazka wyjazdowa w Warszawie z Politechnika. W pierwszje rundzie W Jastzrebiu góra byla Resovia wygrywajac 3-1, i dzis taki sma wynik jest jak jak najbardziej realny, w srode Jastrzbie gralo 5 setów s Sisleyem i zawodnicy moga byc podmeczeni, a resovia sie przygotowala do dzisiejszego spotkania i dzis jest wg mnie faworytem spotkania i niech to potwierdza na parkiecie zwyciezajac. 3-0 szybko i bez wiekszych nerwów.
|
Do góry
|
|
|
|
#2937310 - 24/02/2009 08:56
[Re: phantom]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/05/2006
|
Interesujący artykuł do poczytania w dzisiejszej Gazecie Wyborczej:
"Trener Jadaru Radom zarzuca młodym siatkarzom z Częstochowy podkładanie się rywalom, a drużynie z Bydgoszczy, że załatwia sobie mecze. Za swoje słowa zapłaci dziś 4 tys. zł kary.
W lidze siatkarzy kończy się runda zasadnicza. Za dwa tygodnie osiem czołowych zespołów zagra o medale, dwa najgorsze muszą walczyć w barażach o utrzymanie. Ostatni na pewno będzie Trefl Gdańsk, ale przed decydującą kolejką (wszystkie mecze w sobotę o godz. 14.45) wciąż nie wiadomo, kto będzie jego rywalem - Delecta Bydgoszcz (15 punktów) czy Jadar Radom (15 punktów, ale gorszy stosunek setów).
Trenerem Jadaru jest Jan Such. W sobotę jego zespół przegrał 1:3 z rewelacyjnym w tym sezonie i w lidze, i w europejskich pucharach AZS Częstochowa. Po meczu Such był wściekły. - Brawo, dziś Częstochowa grała sportowo, ale widziałem też, jak grała przed tygodniem w Bydgoszczy z Delectą - rozpoczął konferencję prasową. Jeszcze przed meczem apelował, by wszystkie drużyny zagrały sportowo. Tydzień wcześniej częstochowianie przegrali z Delectą 2:3, dzięki czemu bydgoszczanie zdobyli dwa bezcenne punkty w walce o utrzymanie.
- Najpierw AZS przegrał dwa sety na przewagi, później zdeklasował rywala, a w tie-breaku w ciągu minuty i 48 sekund Delecta prowadziła już 7:1. Zmierzyłem czas. Z nami Bartosz Janeczek był nie do zatrzymania, Zbigniew Bartman grał wspaniale, choć w Bydgoszczy wypadł bardzo słabo. Wiedziałem, że... - trener nie dokończył zdania. - Szkoda, że trenerzy nie mogą grać w totalizatora sportowego, bo na Delekcie bym bardzo dużo zarobił.
AZS Częstochowa to najmłodszy zespół w lidze. Większość zawodników ma około 20 lat, niektórzy - jak Fabian Drzyzga czy Paweł Zatorski - dopiero wyszli z wieku juniora. Ich trener Radosław Panas był oburzony wypowiedzią Sucha. - Podnoszą się głosy, że może warto było odpuścić [mecz z Jadarem]. Nie mogę powiedzieć chłopakom w szatni: Ten mecz odpuśćcie. Wbrew temu, co mówi trener [Such], wymagam od nich zwycięstw w każdym meczu. Odpuszczanie jest wbrew mojej filozofii. No, ale trener ma sprawdzone wiadomości i wie, że odpuściliśmy mecz z Delectą. I co? Ja miałem powiedzieć 19-letniemu chłopakowi: Stary, teraz przyjmuj w buraki?
Such uważa również, że Delecta zdobywa punkty poza boiskiem. W ostatniej kolejce bydgoszczanie znów zdobyli niezwykle ważny punkt, przegrywając dopiero po tie- breaku z AZS Olsztyn, choć na początku meczu gospodarze prowadzili 2:0. - Wiadomo, kto załatwia... - ocenił to spotkanie Such. - Z Jastrzębiem też przegrywali 0:2 i znokautowali ich później 3:2. I tak parę meczów...
Konferencja w Częstochowie została nagrana i trafiła do internetu. Wysłuchał jej m.in. Cezary Matusiak, główny komisarz ligi, i zwrócił się do zarządu o wszczęcie postępowania wobec Sucha. - To karygodne, co wygadywał trener Such. Odsłuchiwałem kilka razy i trudno mi było uwierzyć. Zarząd ligi spotkał się natychmiast i wymierzył Suchowi karę 4 tys. zł - opowiada Matusiak.
Trener Such, który mówi, że nie gra w zakładach bukmacherskich, obstawia wyniki na jednym z blogów (wytypował porażkę swojej drużyny z AZS 2:3), miał wczoraj wyłączony telefon. Konrad Pakosz, prezes klubu z Częstochowy, odpowiedział krótko: - Bez komentarza.
Delecta Bydgoszcz nie zajęła jeszcze stanowiska w tej sprawie."
|
Do góry
|
|
|
|
#2945947 - 28/02/2009 04:05
[Re: szpak007]
|
old hand
Meldunek: 25/06/2006
|
Wlasnie zastanawiam sie czy w Gdansku padnie 136 pkt, czy nie. Delekta ma duzo do zyskania, Trefl kompletnie nic chyba. Ale 136 pkt?? Przeciez gdanszaczanie nie poloza sie na parkiecie..
|
Do góry
|
|
|
|
|
|