Opcje tematu
#2724121 - 14/11/2008 16:22 Ekstraklasa 14 kolejka 14-16 listopad
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004

Do góry
Bonus: Unibet
#2724331 - 14/11/2008 18:27 Re: Ekstraklasa 14 kolejka 14-16 listopad [Re: Ojro]
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
Arka-Bełchatów

Kilka slow o Arce , w druzynie duzo konuzji (Anderson ,Zakrzewski,Przytuła,Moskalewicz),a ci co grają są bez formy Karwan-kontuzja ale moze wystapi ,Pietron mial niezle 2 mecze na poczatku a teraz slabiutko,Kowalski -obronca kopie sie w czolo,Płotka srodkowy obronca ale Michniewicz uparl sie ze bedzie lewym obroncą, nie radzi sobie w defensywie ,ogrywany na jeden zwód, slaby w ofensywie
Ogolnie nie wyglada to za ciekawie Arka nie wygrala od 7 spotkan
Czlowiek wierzy w jakies cuda ,bo liga ostatnio zaskakuje ,ale patrząc na bukmacherkę wedlug mnie warto zagrac na GKS

Czyli Bełchatow przy remisie zwrot -1,75 SB

I jeszcze 2 slowa o Cracovii to co pokazali z Arka to jest tragedia ,1 strzal na ramke z glówki ,nic poza tym ,ten zespol nie walczy ,zero ambicji i zaangazowania
Gornik powinien zdobyc 3 punkty

Podobnie wyglada sytuacja z Polonią Wawa ,graja strasznie asekurancko,akcji bardzo malo ,wszystko idzie na Ivanowskiego ,ktory gra tylem do bramki, jedyne zagrozenie to stale fragmenty gry i zajebista gra w obronie ,bardzo zawezaja pole gry i 11 zawodnikow porusza sie jako calosc w obrebie 30-40 metrow i tylko z tego powodu ciezko sie przebic pod bramke
Napewno mecz meczowi nierowny ale opisalem to co widzialem 2 razy Craxe i 2 spotkania Polonii
Wiem ze Polonia jest w czubie i wygrywaja ale Lech w normalnej dyspozycji i bez kontuzji zawodnikow powinen ograc Polonie

Do góry
#2724339 - 14/11/2008 18:33 Re: Ekstraklasa 14 kolejka 14-16 listopad [Re: Domingos]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Lech prawdopodobnie w niedziele znów bez Murawskiego. Tym bardziej prawdopodobne, że potem jest zgrupowanie kadry.

Do góry
#2724357 - 14/11/2008 18:45 Re: Ekstraklasa 14 kolejka 14-16 listopad [Re: kfjatek]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
Na pierwszy rzut oka, ciezko wyhaczyc cos fajnego po niezlym kursie. Tym bardziej, ze ostatnio w naszej lidze dzieja sie niesamowite cuda niewidy - bramek, jak na lekarstwo, a jak juz padaja to w samych koncowkach - juz niejeden pewnie ksiegowal jakze rozchwytywany under w ostatnim meczu w Gdansku, a tu klops w ostatanich sekundach, bo LKS wciasnal swoja pierwsza od 4 spotkan bramke.

Ja na pewno kontynuuje progresje na remis GKS-u Belchatow. Nie zanotowali takiego rezultatu juz od 11 pojedynkow ligowych. W zasadzie maja na koncie tylko jeden podzial punktow z 2. kolejki przeciwko Pisatowi u siebie. Co logiczne, nie zremisowali zatem jeszcze na wyjezdzie, co tylko mnie w graniu dalej tejze progresji utwierdza.
Przed rocznym pobytem Arki w II lidze (teraz to I liga), oba zespoly graly w Ekstraklasie 4-krotnie - 2 remisy i po jednym zwyciestwie kazdej z ekip, ale zaden remis nie mial miejsca w Gdyni.

Fajnie zapowiada sie niedziela w Poznaniu. Mecz na szczycie, wiec oczekiwac trzeba meczu wysokich lotow. Polonia ostatnio troche jakby spuscila z tonu, z reszta wczesniej i tak kilka ich wygranych to niezla dawka szczescia. Ostatnio gdyby nie karny, to nie wiadomo, czy znow nie straciliby kolejnych punktow z zespolem od siebie slabszym, i to u siebie. Na Bulgarskiej bedzie jednak o niebo trudniej, choc gdy Lech sie otworzy, kontry w wykonaniu Polonistow moga sie okazac zabojcze. Jezeli mialbym cos probowac to chyba jednak jedynke, ale tu jak wiadomo do obiektywizmu mi daleko. Nie brzydko wyglada tez over 2.5, ale najnizszy kurs z wszystkich ligowych spotkan tej kolejki, przy ostatnich cudach w Ekstraklasie, nieco odstrasza. Zobaczymy...

Do góry
#2724586 - 14/11/2008 20:52 Re: Ekstraklasa 14 kolejka 14-16 listopad [Re: juancarlos]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Chciałem grać X2 na Śląsk z Legią, ale..
na Ł3 na ten mecz wróci doping (pożegnanie "Żylety"). Domyślam się, że "pierdolnięcie" będzie mocne - spory handicap dla wojskowych.

NO BET

Do góry
#2724587 - 14/11/2008 20:54 Re: Ekstraklasa 14 kolejka 14-16 listopad [Re: juancarlos]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
W Gorniku nie zagraja na 100% Zahorski - no i dobrze bo z niego w tym sezonie pozytku nie ma; Pazdan - waleczny, ale wg mnie bez formu od EURO., zwiazane to z kontuzjami.

Co tu duzo mowic, Gornik w cale nie gra tak zle jak to pokazuje, ale jedyna bolaczka jest SKUTECZNOSC, zwlaszcza Pitrego [teraz nie dziwie sie ze w LEchu go nie chcieli]. Gdyby zabrzanie wykorzystali sytuacje jakie mieli to na pewno ze 2/3 mecz wygrallby.

Tym razem w Zabrzu bedzie goscic Cracovia. Mimo fatalnej pozycji w tabeli, prawdopodobnie pogody [zapowiada sie deszcz] w Zabrzu ma pojawic sie ok 20 000 kibicow.

0,53 - tyle średnio bramek w meczu strzelają piłkarze Górnika w tym sezonie

0,38 - a tyle Cracovii \:D to musi byc motywacja dla Nas.

Ja licze na dobra dyspozycje Nowaka w bramce, wydaje mi sie ze to on powinien byc nr1 w Gorniku a nie Vaclavik.

moje typersy:

Gornik @ 1,7 Betsafe 7/10
Cracovia not to score

Do góry
#2726403 - 15/11/2008 17:52 Re: Ekstraklasa 14 kolejka 14-16 listopad [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: kfjatek
Lech prawdopodobnie w niedziele znów bez Murawskiego. Tym bardziej prawdopodobne, że potem jest zgrupowanie kadry.
Do gry wracają pauzujący za kartki Peszko i Djurdjevic.

Prawdopodobny skład Lecha:
Turina - Wojtkowiak, Tanevski (Bosacki), Arboleda, Djurdjevic - Wilk, Bandrowski, Injac, Peszko - Rengifo, Lewandowski.

Do góry
#2726957 - 15/11/2008 21:50 Re: Ekstraklasa 14 kolejka 14-16 listopad [Re: kfjatek]
madel Offline
enthusiast

Meldunek: 15/05/2007
ŁKS Łódź - Ruch Chorzów
typ: obie drużyny strzelą bramkę kurs: 1,95 (expekt)
typ: over 2.5 kurs: (sportingbet)

Krótko mówiąc, obie drużyny należą do ekip strzelających mało bramek w tym sezonie.

ŁKS Łódź strzelił zaledwie 6 goli w 13 meczach, w tym tylko 2 gole w 6 meczach na własnym boisku! Taka impotencja strzelecka nie zdarza się w lepszych europejskich ligach lecz jesteśmy w Polce i niestety musimy ten smutny fakt zaakceptować.
Ruch Chorzów, wielce bramkostrzelniejszy od Łodzian nie jest, gdyż zanotował zaledwie 3 bramki więcej. Co najśmieszniejsze (bądź najżałośniejsze …), Ruch w dotychczasowych 6 wyjazdowych meczach nie strzelił ani jednej bramki!

Dzisiejszy pojedynek będzie dla obu ekip niezwykle ważny, obie drużyny będą chciały w tym meczu zdobyć trzy punkty które są szalenie potrzebne do walki o utrzymanie, czy walce o środek tabeli w przypadku Ruchu Chorzów. O takich spotkaniach mawia się że są to „pojedynki na noże”, co prawda przedłużeń rąk piłkarze używać nie będą ale możemy się spodziewać bardzo ostrej gry, „latająch kolan” czy też nagminnie używanych łokci – wszystko po to aby pokonać przeciwnika.

W porównaniu do poprzednich meczy przetasowań w składach obu ekip możemy spodziewać się głównie w formacjach ofensywnych, chociażby za słabego i nieskutecznego Jarkę (10 występów, 2 bramki) trener Łodzian Marek Chojnacki planuje wprowadzić od pierwszych minut młodziutkiego i perspektywicznego Kamila Bartosiewicza (4 razy wchodził z ławki, 2 bramki). W obozie „Niebieskich” mówi się o wymianie równie nieskutecznego Ćwielonga na Jezierskiego.

Biorąc pod uwagę głód bramek u zawodników obu drużyn oraz motywację do zgarnięcia trzech punktów jestem gotów zagrać tu typ na deficytowe ostatnio bramki w Ekstraklasie – czyli over 2.5 gola, po takim kursie tylko brać

Do góry
#2726963 - 15/11/2008 21:52 Re: Ekstraklasa 14 kolejka 14-16 listopad [Re: madel]
madel Offline
enthusiast

Meldunek: 15/05/2007
coś mi ucięło kurs na over 2.5, a wynosi on 2,60 (sportingbet) \:\)

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro