#2729565 - 16/11/2008 21:42
Re: I liga sezonu 2008/2009
[Re: CANTORO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/01/2005
|
Idiota wyznaczył sędziów z Łodzi. To tak jakby mecz Widzew-Motor sędziowała para z Kielc Szrek i Trofimiec. Ręka Wilka raczej bez sprzeczna i karny związku z tym. Chciałbym się jedynie odnieść do powtórki karnego. http://pl.youtube.com/watch?v=bV811eqWHTECantoro, zajrzyj w trakcie wypowiedzi Sasina masz powtórkę (1:23). Jakie 2 metry Cierzniaka? Dudek w finale LM miał dalsze wyskoki. Interwencja Hernaniego na karny na pewno, ale na czerwo? Nie wiem, czy sędziego nie uczyli, że takie decyzje mogą w dużej mierze wypaczyć wynik. Emocje trochę opadły i dobry 1 pkt wywieziony z Łęcznej. Mimo, że Korona była drużyną lepszą. Kornik już się obawia kibiców Korony http://www.korona-kielce.pl/gol.php?&page=wiadomosc&nr=11177&l=l
|
Do góry
|
|
|
|
#2729982 - 17/11/2008 00:31
[Re: Inzaghi78]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
shiva - dzięki za skrót, który dużo wyjaśnia myślę, że wszystkie decyzje sędziego były prawidlowe, ewentualnie o ten spalony po którym padł gol dla gospodarzy mógłbym się wykłucać, ale kamera tak była umiejsciowiona że trudno coś wyrokować... dziwi mnie jedna rzecz - dlaczego sędziowie nie potrafią mieć silnej ręki do naszych piłkarzy, za takie "ataki" na sędziego jakie miały miejsce po decyzji o powtórzeniu karnego spokojnie mogły się posypać żółte kartoniki, a sędzia jedynie się cofał i w pewnm sensie uciekał, rozumiem, że nie chciał jeszcze bardziej rozjuszyć piłkarzy gości, ale moim zdaniem powinien mieć jaja i to on ma być Panem na boisku, a nie, że połowa drużyny Korony biegnie do niego z wielkimi pretensjami wymachując rękami i zapewne używając niecenzuralnych słów... wiem wiem, że to normalna reakcja ludzka ( sędzia nas skrzywdził muszę odreagować ) aczkolwiek powinna ona być racionalna i wstrzemięźliwa - zgodna z przepisami, a interweniować powinien jedynie kapitan. a Cieżniak ma żal do sędziego "bo takich rzeczy się nie robi" najśmieszniejsze jest to, że przy drugim karnym dokładnie tak samo wyskakiwał do przodu przed strzałem, nie dziwie się, że sędzia go utęperował.
|
Do góry
|
|
|
|
#2730101 - 17/11/2008 00:55
|
Carpal Tunnel
|
Nad interpretujesz moje słowa. Nawet jeśli bym bardzo chciał to na takie stwierdzenie się nie zdecyduje. Nawiązywałem do słów Robaka. Na marginesie to jak frekwencja się kształtuje u Was po spadku? Poza tym w każdym wywiadzie powtarza te same brednie. "Ja chcę jeszcze raz powtórzyć, że nie chciałem z Kielc odchodzić, ale rozmowy ze mną odnośnie pozostania nie były konkretne. Podjąłem więc decyzję o przenosinach do Widzewa, mimo że miałem jeszcze 2,5-letni kontrakt do wypełnienia i na siłę nie musiałem zmieniać barw klubowych. Włodarze zdecydowali, żeby zarobić na moim transferze i tak to się potoczyło... " Miał dostawać w zdegradowanej Koronie tyle samo, ile w ekstraklasie. Mówił, że nie interesuje go gra w nowej I lidze. Miał propozycje z Legii i jakąś z Izraela. Nie skorzystał. Rozmowy o pozostaniu w klubie były konkretne, bo włączył się do nich prezydent Lubawski , m.in rozmawiając z każdym z piłkarzy. Nie uczestniczył w treningach drużyny, bo jak stwierdził mniej więcej trener Gąsior: "powiedział mi, że nie chce tutaj grać". Wylądował z konieczności w Widzewie, najśmieszniejsze w tej samej klasie rozgrywkowej. Do jednego się mogę zgodzić włodarzom z panem Żakiem na czele było na rękę wysprzedawać zawodników hurtem. Dopiero po przejęciu klubu przez miasto okazało się, że pieniądze z transferów ulotniły się wraz z firmą pana dobrodzieja Klickiego. Mało kto miał pretensje do Kaczmarka, Bonina, Kusia, czy Mielcarza, bo te odejścia można jeszcze zrozumieć i nie były tak szumne, jak Robaka. To w celu wyjaśnienia do czego tak "pieje" za każdym razem, jak słyszę o Robaku. Co do poniedziałkowego meczu to najprawdopodobniej wypadnie Markiewicz i po czerwonej kartce w Łęcznej Hernani. Nieciekawie, że kilku kopaczy ma zapas kartek, a jak wiemy na wiosnę rewanż w Kielcach.
|
Do góry
|
|
|
|
#2730139 - 17/11/2008 01:02
[Re: shiva]
|
Carpal Tunnel
|
Miał propozycje z Legii i jakąś z Izraela. Nie skorzystał.
Zapomniałem, że był już jedną nogą w Cracovii.
|
Do góry
|
|
|
|
#2730532 - 17/11/2008 02:57
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
MindmanOczywiście ze bylem na meczu bo niestety jestem juz od bardzo dawna uzalezniony choc czasami jak po meczu Z Wisła Plock mialem zrobic jeden przerwy ale karnecik zawsze mnie przywoluje do porzadku Jezeli mowisz o szczesciu to nie do konca sie z Toba zgodze bo takie mecze jak z Plockiem czy Jastrzebiem byly do wygrania 3-4 bramkami a zdobylismy 1 punkt Najwieksze szczescie ma moim zdaniem Zagłebie bo to co u Was zrobili to szok Co do Robaka zgadzam sie z Toba w 100% Wczoraj powiedzialem juz w złosci na sektorze ze bez niego to by kur... grali w srodku tabeli !!! Jako ze jestem obiektywnym kibicem powiem Ci ze Widzew zaprezentowal sie moim zdaniem bardzo slabo i Motor mogl spokojnie zremisowac a nawet wygrac przy odrobinie szczescia choc w duzej mierze wynika to z faktu jak wspomniales ze wszyscy sie muruja i poza 3-4 zespolami nikt nie gra otwartej pilki Nie chce pomagac bukmacherom ale założylem sobie pewne widełki kursowe przy ktorych bede gral czysta 1 na Widzew albo X2 na Korone Ciekawe jak oszacuja szanse ale dla mnie sa ok. po 50%
|
Do góry
|
|
|
|
#2730581 - 17/11/2008 03:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
@Inzaghi, to chyba weźmiesz X2 ... betsafe ma ... 1,55 na Widzew!! Dla mnie to jest totalna pomyłka
|
Do góry
|
|
|
|
#2730794 - 17/11/2008 04:15
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
@Inzaghi, to chyba weźmiesz X2 ... betsafe ma ... 1,55 na Widzew!! Dla mnie to jest totalna pomyłka byłem podobnie jak Inzaghi na meczu i to grał Widzew to mega piach 1,55 na naszych to ktoś musi mieć nie równo pod sufitem Przy osłabieniach Korony kusi remis lub over
|
Do góry
|
|
|
|
#2731246 - 17/11/2008 06:56
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
|
Nie mam konta w betsafe ale jesli takie kursy pojawia sie u bukmacherow gdzie mam wolne srodki to zagram X2 na Korone Historia nie jest na nasza korzysc bo zawsze w plecy Najgorsze jest jednak to ze w kazdym z tych meczy jak dobrze pamietam nie istnielismy niestety ... Mysle ze bardzo wazne bedzie pierwsze 20 minut ktore Widzew ma zawsze zabojcze dla rywali (nie licze patologii jaka wystapila w meczach z Jastrzebiem czy Motorem) Mocno licze na szybkosc Budki i finezje Napoleoniego a takze na skutecznosc Oziebaly (oby wreszcie ) bo pewnie cala uwaga bedzie skupiona na Robaku !! blackjack dobrze tez kombinuje z tym overem bo jak patrzylem ostatnio na obrone to plakac mi sie chcialo Kazdy zawodnik Motoru bez zbytniego biegania i wymiennosci pozycji mial 3-4 metry wolnego Jedyny plus jaki widze to statystyka ... przeciez nie mozemy zagrac trzeciego meczu z rzedu na tak slabym poziomie !!! Reasumujac jesli zagramy na swoim poziomie to bedzie zwyciestwo i to nawet 2 bramkami Jesli zagramy jak z Warta i Motorem beda plecy lub max. remis Wszystko sie okaze jutro
|
Do góry
|
|
|
|
#2731828 - 17/11/2008 22:24
|
Carpal Tunnel
|
Chyba jednak zagram na Czerwona Armie Kurs ponad 2 zarowno w Unibecie jak i Sportingbet kusi, oj bardzo kusi ... Ale rozważam też opcje żeby przyłożyc grubiej na Widzew DNB po 1,50 Mimo wszystko uwazam że nie przegramy tego meczu choć napewno bedzie bardzo ciezko, caly czas sklaniam sie ku remisowi ze wskazaniem na gospodarzy wiec taka opcja jest dla mnie najbardziej optymalna...
|
Do góry
|
|
|
|
#2731844 - 17/11/2008 22:33
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/07/2007
|
Nie,no musza cos naprawde dobrego zagrac wkoncu...rywal gra dosc otwarta pilke,mysle ze win Widzewa,jesli sie spotkanie dobrze ulozy,to nawet dwoma bramkami..
|
Do góry
|
|
|
|
#2731869 - 17/11/2008 22:53
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
|
Inazghi, wpierw piszesz że szanse oceniasz fifty-fifty, a potem że grasz Widzew po kursach odrobinę >2,0 .. tak , szanse oceniam 50/50 ale założyłem sobie co moge juz teraz powiedziec ze przy kursie 1,7 na Widzew nie gram meczu wcale Wszystko ponizej 1,7 na Widzew - gram Korone X2 Wszystko ponizej 1,7 na Widzew- gram Widzew 1 A poza tym napisalem ze mocniej przyloze 1 (DNB) Jeszcze wczoraj jak betsafe wystawil kursy chcialem garc na Korone bo bylo 1,5 na Widzew i 2,05 na X2 ale sytuacja sie zmieniła !!
|
Do góry
|
|
|
|
#2731908 - 17/11/2008 23:19
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Wygrywamy na dużym farcie i dzięki Marcinowi który jest najlepszym transferem od czasów Grzelaka
I znowu wszystko sprowadza się do Robaka ... O niego martwić się nie musicie, noga mu nie zadrży dzisiaj i jeżeli tylko będzie miał okazje, to ją/je wykorzysta. No właśnie - o ile będzie je miał. Swoje uwagi przedstawiłem już wyżej. Teraz krótka pointa - buki co prawda poszły już po rozum do głowy i skorygowały ten anormalny kurs na Widzew. Daje do myślenia ta zmiana z 1,5 na 2,2 czyż nie? Dalej jednak podrztymuję, mimo osłabień w defensywie - value jest w typie na Koronę, względnie X2. Uważajcie z graniem na RTS. W moim odczuciu @blackjack ma sporo racji i obyście nie byli zaskoczeni dzisiejszym wynikiem Atmosfera w Koronie jest naprawdę dobra i o zaangażowanie się nie obawiam, a umiejętności czysto piłkarskie myślę, że jednak z delikatnym wskazaniem na MKS. Mój wynik: 1:2. Osobiście postanowiłem sobie zrobić w tym tygodniu przerwę od typowania, więc nie gram tego meczu, ale doradzam ostrożność.
|
Do góry
|
|
|
|
#2731918 - 17/11/2008 23:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
blackjack gdzie dziś siadasz ?? ja standarcik Sektor B masz racje Robak to transfer życia w wykonaniu Widzewa tylko nie moze byc tak ze liczymy tylko na niego a reszta w chu.. leci i nie potrafi z 2 metrow wpakowac pilki do pustej bramki!!! Mam nadzieje ze chlopaki popracuja nad skutecznoscia bo Korona moze nam nie pozwolic na zbyt wiele ostatnia prywata na forum z tego wzgledu ze teraz przerwa i to ostatni mecz dzisiaj siedzę wyjątkowo z vipami ale doping będzie Czytałem że szykuje się ofensywa transferowa Nazwiska robią wrażenie tylko ile w tym prawdy a ile pobożnych życzeń ? http://www.widzew-fan.com/news.php?extend.63
|
Do góry
|
|
|
|
#2732092 - 18/11/2008 01:24
[Re: Radek_89]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005