#2655413 - 14/10/2008 04:45
Re: pytanie odnosnie historii ...
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
A ja chciałbym się dowiedzieć wszystkiego czego jeszcze nie wiadomo na temat: - zamachu na Kennedy'ego - lądowania kosmitów w Roswell - śmierci generała Sikorskiego - gdzie jest Bursztynowa Komnata - co się stało z Hitlerem po wojnie - co kryją Góry Sowie w swych podziemnych labiryntach i jeszcze kto zamknął temat "kibice-ppolicja" 
|
Do góry
|
|
|
|
#2655423 - 14/10/2008 04:49
[Re: zostać modem_MLS]
|
Luc Nilis
Meldunek: 18/10/2007
|
ad.1 - mafia ad.2 - awaria statku, ciała w strefie, wiadomo  ad.3 - poprostu katastrofa, tak bywa... ad.4 - w Rosji, niedaleko Magnitogorska ad.5 - nic, zginol w bunkrze ad.6 - to tylko legendy ad.7 - Experto ewentualnie Lupus  i co z tą smiercia Himmlera ? 100 lat ? skoro sie otrul to po co tyle ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2655430 - 14/10/2008 04:53
[Re: cobra]
|
Carpal Tunnel
|
Co do 3 to raczej mnie delikatnie rozbawiłeś, co do czwartego jaki to obszar? Bo może byśmy się wybrali i poszukali? Co do 5 też śmiem wątpić, co do 6 widziałem na własne oczy i tam coś musi być. A co do pierwszego to określenie "mafia" jest zbyt ogólne. Żądam więcej szczegółów ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#2655456 - 14/10/2008 05:10
|
Carpal Tunnel
|
Ja tam jeszcze małolatem jestem, więc za bardzo nie wiem czemu się utajnia na tak długi okres czasu. Ale jakbym miał to brać tak na logikę to dlatego, że z jednej strony są to jeszcze stosunkowo świeże sprawy. Przez następne lata pojawi się wiele nowych spraw, więc nawet jak koło roku załóżmy 2050 opublikują te materiały to już niewielu będzie to tak bardzo interesować. Po prostu będzie bardzo mało osób w jakiś sposób "związanych" z tymi zagadnieniami.
A tak nawiasem to fajny temat. Aż mi ochoty narobiłeś na jakąś książkę Wołoszańskiego, albo Nienackiego. O tak Nienacki nawet lepszy, jak dla mnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2655468 - 14/10/2008 05:16
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
ad.1 - mafia ad.2 - awaria statku, ciała w strefie, wiadomo  ad.3 - poprostu katastrofa, tak bywa... ad.4 - w Rosji, niedaleko Magnitogorska ad.5 - nic, zginol w bunkrze ad.6 - to tylko legendy ad.7 - Experto ewentualnie Lupus i co z tą smiercia Himmlera ? 100 lat ? skoro sie otrul to po co tyle ? Mówi się,że to dlatego, iż Himller wtedy...nie umarł. Podobno zatrzymano osobę łudząco podobną do Himllera, jego sobowtóra, który został wystawiony(prawdopodobnie za sowitą zapłatą dla niego samego) Amerykanom. W czasie sekcji zwłok, a może nawet wcześniej alianci zdały sobie sprawę, że to tak naprawde nie Himller i jest dla nich wielka kompromitacja, to akta utajniona. To taka wersja, na mój gust bardzo prawdopodobna, bo mało to wojennych zbrodniarzy za cichym przyzwoleniem(dobrze opłaconych) Aliantów kończyło swój żywot w malowniczej Argentynie czy Urugwaju, podczas gdy w Europie wszyscy byli przekonani, że zmarli itp. http://www.woloszanski.com/uploaded_files/broadcasts/Himmler.pdfhttp://czytelnia.onet.pl/0,2921,0,1,nowosci.html
|
Do góry
|
|
|
|
#2655483 - 14/10/2008 05:22
[Re: podstawek]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
Właśnie, jakie książki polecacie związane z różnymi zagadkami historycznymi? To moze być ciekawe: http://www.embooks.pl/pl,product,167124,himmler,i,jego,bracia.html post 29/07/2006, 13:58 Quote Post QUOTE(Net_Skater @ 29/07/2006, 13:44) Uzytkownik Szymeg napisal: QUOTE to że Himmler był w połowie Żydem przeczytałem w książce, której tytuł podałem kilka postów wcześniej. Znalazlem ten wpis: QUOTE Przeczytałem to w książce Niewyjaśnione tajemnice II wojny światowej chyba tak ta książka się nazywała, ale nie jestem do konca pewien Bez autora, brak pewnosci co do tytulu ksiazki, "nie jestem do konca pewien" ... I to mam uznac jako renomowane zrodlo historyczne ?? To nie sa argumenty ktore potrafia mnie przekonac wobec tego twierdzenie napisane w oparciu o tak "cienka" faktografie jest czysta spekulacja. Ta sama obserwacja dotyczy postu uzytkownika Yakubek: QUOTE Opieram się na programie telewizyjnym, którego nazwy i daty emisji nie jestem w stanie przytoczyć W każdym razie próbowano w nim udowodnić żydowskie pochodzenie Hitlera - ukazywano Salomona jako przodka Adolfa Opierac swa wiedze na programach telewizyjnych ?? Miejze wiecej szacunku do samego siebie i do ludzi ktorzy czytaja Twoje posty. Buduj wiedze i II Wojnie czytajac ksiazki reputowanych historykow a nie wpatrujac sie w szklany ekran ! QUOTE Przecież w dochodzeniu do prawdy najpierw się spekuluje Kompletnie pokrecona logika i nie probuj jej tu stosowac. W dochodzeniu do prawdy NAJPIERW szukamy i zapoznajemy sie z faktami. Szczegolnie w tematyce "Biografie" fakty licza sie najbardziej i tylko przy ich znajomosci mozna pokusic sie na wysuniecie konkluzji. Nie ma miejsca na fantazjowanie na podstawie programu telewizyjnego sprzed lat. N_S * Niewyjaśnione tajemnice II wojny światowej William Breuer- tak sie nazywała ta książka
|
Do góry
|
|
|
|
#2655487 - 14/10/2008 05:23
[Re: podstawek]
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
Właśnie, jakie książki polecacie związane z różnymi zagadkami historycznymi? Błażej Śliwiński - Kronikarskie NiedyskrecjeCo prawda o Himmlerze nic tam nie ma, bo książeczka o średniowieczu, ale naprawdę ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.
|
Do góry
|
|
|
|
#2655681 - 14/10/2008 08:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Niestety historia to ściema, nie dowiemy się nigdy prawdy. Tak samo było z 9/11, z historią Chrześcijan, tak samo jest ze starożytnością... Marzy mi się móc przenosić w czasie wstecz z kamerą... I tak by mi nikt nie uwierzył jakbym nagranie pokazał 
|
Do góry
|
|
|
|
#2656004 - 14/10/2008 18:52
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Znalezione na forum gildia.pl Witajcie, dzisiaj rano przeglądałem najnowszy numer Nieznanego świata, w którym jest kontynuowany wątek implikacji ezoteryczno-okultystycznych nazizmu. Tym razem otrzymaliśmy coś niesamowitego, mianowicie zapiski z rozmowy z Himmlerem który przemawiał przez jakieś znane medium, z rozmowy wynika że Henryk siedzi obecnie w piekle( w pewnym sensie wcale nie wydaję się to dziwne....), które wedle jego opisu jest miejscem bez Boga i bynajmniej nie przypomina jakiegoś tam piekarnika. Może wydać się to dziwne, ale Himmler naprawdę żałuje (albo przynajmniej dobrze udaję...) i czuje skruchę z tego co zrobił za swego życia. Co więcej Hitler również siedzi w piekle(bynajmniej nie tam gdzie Himmler...), i chyba też odczuwa skruchę, przy czym wedle Himmlera piekło jest jakby miejscem pokuty, choć od tego jest chyba czyściec. Co ciekawe nie jest to pierwsza rozmowa Henryka od czasu jego śmierci, po raz pierwszy przemawiał w 1947 roku (dwa lata po swojej śmierci...) w Żydowskiej rodzinie, czyli widać że już wtedy zrozumiał swój błąd... Oprócz tego z rozmowy można się dowiedzieć jeszcze więcej związkach okultyzmu z nazizmem
P.s. Wywiad z Himmlerem miał miejsce w 2004 roku we Włoszech. Dzisiaj przeczytałem ten artykuł uważnie, i teraz wiem co mi umknęło... ...Mianowicie Himmler mówił o reinkarnacji, przed swoim ostatnim wcieleniem żył parę razy i za jakiś czas powróci na ziemię, w nowym wcieleniu będzie jak sam mówił Izraelczykiem, a co ciekawe wedle jego słów 90% Palestyńczyków to Niemcy którzy zginęli podczas IIWŚ... To że naziści mieli świra na punkcie szukania różnych tajemnych rzeczy to nie ulega wątpliwości, ale to co przytoczyłem powyżej to gruba przesada  Gdzieś czytałem, że właśnie chyba Himmler (ale dokładnie nie pamiętam o którego z bossów chodziło) wierzył, że żyjemy wewnątrz kuli Historia jest pełna niewyjaśnionych zdarzeń i to jest właśnie w niej piękne.
|
Do góry
|
|
|
|
#2656163 - 14/10/2008 20:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
W świetle tego co wkleiłem, myślę, że czekają na jego reinkarnację  Coś by zmieniła? Wydaje mi się, że jeśli prawda jest inna niż wersja oficjalna, to nawet teraz wywołałoby to sporo zamieszania, a co dopiero zaraz po wojnie. Prawdy o 2 WŚ nie poznamy nigdy. Zbyt dużo dezinformacji, zaginionych ludzi, rzeczy, dziwnych ekspedycji, podwójnych agentów, tajnych bunkrów i zniszczonych akt.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|