Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#2655383 - 14/10/2008 04:31 pytanie odnosnie historii ...
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
Mam takie pytanie, ostatnimi czasy zainteresował mnie zwiazek miedzy III Rzeszą a zjawiskami paranormalnymi, przewija sie tam nazwisko szefa SS - Himmlera... i tu pytanie, ten nazista popełnił samobojstwo w czasie przesluchania przez aliantów, połknoł trucizne, zrobiono sekcje zwłok i badania utajniono na okres ... 100 lat ? po coooo ? podobnie jest z wiekszoscia elit III Rzeszy, sekcje utajnione nawet dłuzej niz Himmlera... ???

Do góry
Bonus: Unibet
#2655394 - 14/10/2008 04:36 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: cobra]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Jeśli lubisz posłuchać o tego rodzaju teoriach spiskowych, to sięgnij po audycje Bogusława Wołoszańskiego \:\)

Do góry
#2655411 - 14/10/2008 04:44 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: Bzyku]
cobra Offline
Luc Nilis

w tamtym roku organizowałem spotkanie z nim w Piekarach, promował Twierdze Szyfrów i dał niezły wykład w bibliotece...

szkoda ze go o to nie spytałem wtedy... po co utajniac sekcje zwłok na 100 lat ?... jak myslicie ?

Do góry
#2655413 - 14/10/2008 04:45 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: Bzyku]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006
A ja chciałbym się dowiedzieć wszystkiego czego jeszcze nie wiadomo na temat:
- zamachu na Kennedy'ego
- lądowania kosmitów w Roswell
- śmierci generała Sikorskiego
- gdzie jest Bursztynowa Komnata
- co się stało z Hitlerem po wojnie
- co kryją Góry Sowie w swych podziemnych labiryntach

i jeszcze kto zamknął temat "kibice-ppolicja" ;\)

Do góry
#2655423 - 14/10/2008 04:49 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: zostać modem_MLS]
cobra Offline
Luc Nilis

ad.1 - mafia
ad.2 - awaria statku, ciała w strefie, wiadomo ;\)
ad.3 - poprostu katastrofa, tak bywa...
ad.4 - w Rosji, niedaleko Magnitogorska
ad.5 - nic, zginol w bunkrze
ad.6 - to tylko legendy
ad.7 - Experto ewentualnie Lupus ;\)

i co z tą smiercia Himmlera ? 100 lat ? skoro sie otrul to po co tyle ?

Do góry
#2655430 - 14/10/2008 04:53 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: cobra]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Co do 3 to raczej mnie delikatnie rozbawiłeś, co do czwartego jaki to obszar? Bo może byśmy się wybrali i poszukali? Co do 5 też śmiem wątpić, co do 6 widziałem na własne oczy i tam coś musi być. A co do pierwszego to określenie "mafia" jest zbyt ogólne. Żądam więcej szczegółów ;-)

Do góry
#2655437 - 14/10/2008 04:56 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: zostać modem_MLS]
cobra Offline
Luc Nilis

haha, podtrzymuje ad.3 , niepowiem, tajemnica ;\) , ad.5 ... zagadka totalna, ponoc miał mase haków na kler, watykan i to z jego pomoca dozyl starosci w ameryce pd , ad.6 - nie mam pojecia, jak myslisz , co kryją ? a na serio czemu twoim zdaniem takie zeczy utajnia sie na setki lat ?

Do góry
#2655456 - 14/10/2008 05:10 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: cobra]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Ja tam jeszcze małolatem jestem, więc za bardzo nie wiem czemu się utajnia na tak długi okres czasu. Ale jakbym miał to brać tak na logikę to dlatego, że z jednej strony są to jeszcze stosunkowo świeże sprawy. Przez następne lata pojawi się wiele nowych spraw, więc nawet jak koło roku załóżmy 2050 opublikują te materiały to już niewielu będzie to tak bardzo interesować. Po prostu będzie bardzo mało osób w jakiś sposób "związanych" z tymi zagadnieniami.

A tak nawiasem to fajny temat. Aż mi ochoty narobiłeś na jakąś książkę Wołoszańskiego, albo Nienackiego. O tak Nienacki nawet lepszy, jak dla mnie.

Do góry
#2655465 - 14/10/2008 05:14 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: zostać modem_MLS]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Właśnie, jakie książki polecacie związane z różnymi zagadkami historycznymi?

Do góry
#2655468 - 14/10/2008 05:16 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: cobra]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Originally Posted By: cobra
ad.1 - mafia
ad.2 - awaria statku, ciała w strefie, wiadomo ;\)
ad.3 - poprostu katastrofa, tak bywa...
ad.4 - w Rosji, niedaleko Magnitogorska
ad.5 - nic, zginol w bunkrze
ad.6 - to tylko legendy
ad.7 - Experto ewentualnie Lupus ;\)

i co z tą smiercia Himmlera ? 100 lat ? skoro sie otrul to po co tyle ?

Mówi się,że to dlatego, iż Himller wtedy...nie umarł. Podobno zatrzymano osobę łudząco podobną do Himllera, jego sobowtóra, który został wystawiony(prawdopodobnie za sowitą zapłatą dla niego samego) Amerykanom. W czasie sekcji zwłok, a może nawet wcześniej alianci zdały sobie sprawę, że to tak naprawde nie Himller i jest dla nich wielka kompromitacja, to akta utajniona. To taka wersja, na mój gust bardzo prawdopodobna, bo mało to wojennych zbrodniarzy za cichym przyzwoleniem(dobrze opłaconych) Aliantów kończyło swój żywot w malowniczej Argentynie czy Urugwaju, podczas gdy w Europie wszyscy byli przekonani, że zmarli itp.

http://www.woloszanski.com/uploaded_files/broadcasts/Himmler.pdf
http://czytelnia.onet.pl/0,2921,0,1,nowosci.html

Do góry
#2655483 - 14/10/2008 05:22 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: podstawek]
True02 Offline
veteran

Originally Posted By: podstawek87

To moze być ciekawe:
http://www.embooks.pl/pl,product,167124,himmler,i,jego,bracia.html

post 29/07/2006, 13:58 Quote Post

QUOTE(Net_Skater @ 29/07/2006, 13:44)
Uzytkownik Szymeg napisal:
to że Himmler był w połowie Żydem przeczytałem w książce, której tytuł podałem kilka postów wcześniej.

Znalazlem ten wpis:
Przeczytałem to w książce Niewyjaśnione tajemnice II wojny światowej chyba tak ta książka się nazywała, ale nie jestem do konca pewien

Bez autora, brak pewnosci co do tytulu ksiazki, "nie jestem do konca pewien" ... I to mam uznac jako renomowane zrodlo historyczne ?? To nie sa argumenty ktore potrafia mnie przekonac wobec tego twierdzenie napisane w oparciu o tak "cienka" faktografie jest czysta spekulacja.
Ta sama obserwacja dotyczy postu uzytkownika Yakubek:
Opieram się na programie telewizyjnym, którego nazwy i daty emisji nie jestem w stanie przytoczyć W każdym razie próbowano w nim udowodnić żydowskie pochodzenie Hitlera - ukazywano Salomona jako przodka Adolfa

Opierac swa wiedze na programach telewizyjnych ?? Miejze wiecej szacunku do samego siebie i do ludzi ktorzy czytaja Twoje posty. Buduj wiedze i II Wojnie czytajac ksiazki reputowanych historykow a nie wpatrujac sie w szklany ekran !
Przecież w dochodzeniu do prawdy najpierw się spekuluje

Kompletnie pokrecona logika i nie probuj jej tu stosowac. W dochodzeniu do prawdy NAJPIERW szukamy i zapoznajemy sie z faktami. Szczegolnie w tematyce "Biografie" fakty licza sie najbardziej i tylko przy ich znajomosci mozna pokusic sie na wysuniecie konkluzji. Nie ma miejsca na fantazjowanie na podstawie programu telewizyjnego sprzed lat.
N_S
*

Niewyjaśnione tajemnice
II wojny światowej
William Breuer- tak sie nazywała ta książka

Do góry
#2655485 - 14/10/2008 05:22 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: True02]
True02 Offline
veteran

to wyżej przypadkowy post z historycy.org

Do góry
#2655487 - 14/10/2008 05:23 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: podstawek]
grucha Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Originally Posted By: podstawek87

Błażej Śliwiński - Kronikarskie Niedyskrecje
Co prawda o Himmlerze nic tam nie ma, bo książeczka o średniowieczu, ale naprawdę ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Do góry
#2655648 - 14/10/2008 07:11 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: grucha]
cobra Offline
Luc Nilis

mase bibliografii sie przewineło, bedzie co poczytac, dzieki.

Do góry
#2655681 - 14/10/2008 08:08 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: cobra]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Niestety historia to ściema, nie dowiemy się nigdy prawdy.
Tak samo było z 9/11, z historią Chrześcijan, tak samo jest ze starożytnością...

Marzy mi się móc przenosić w czasie wstecz z kamerą... I tak by mi nikt nie uwierzył jakbym nagranie pokazał ;\)

Do góry
#2655837 - 14/10/2008 17:30 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: micha$]
cobra Offline
Luc Nilis

moze dlatego historia jest tak fascynująca ze do konca jej nie znamy... wtedy fantazja robi swoje i jest pole do popisu...

Do góry
#2655847 - 14/10/2008 17:42 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: cobra]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
jeśli Cię to tak intersuje proponuje też przejrzeć teksty o Martinie Bormannie ;\)

w czasach młodości lubiłem też poczytać o dwóch znakomitych niemickich dowódcach: Guderian, Rommel

Do góry
#2656004 - 14/10/2008 18:52 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: Piostar]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Znalezione na forum gildia.pl

Quote:
Witajcie, dzisiaj rano przeglądałem najnowszy numer Nieznanego świata, w którym jest kontynuowany wątek implikacji ezoteryczno-okultystycznych nazizmu. Tym razem otrzymaliśmy coś niesamowitego, mianowicie zapiski z rozmowy z Himmlerem który przemawiał przez jakieś znane medium, z rozmowy wynika że Henryk siedzi obecnie w piekle( w pewnym sensie wcale nie wydaję się to dziwne....), które wedle jego opisu jest miejscem bez Boga i bynajmniej nie przypomina jakiegoś tam piekarnika. Może wydać się to dziwne, ale Himmler naprawdę żałuje (albo przynajmniej dobrze udaję...) i czuje skruchę z tego co zrobił za swego życia. Co więcej Hitler również siedzi w piekle(bynajmniej nie tam gdzie Himmler...), i chyba też odczuwa skruchę, przy czym wedle Himmlera piekło jest jakby miejscem pokuty, choć od tego jest chyba czyściec. Co ciekawe nie jest to pierwsza rozmowa Henryka od czasu jego śmierci, po raz pierwszy przemawiał w 1947 roku (dwa lata po swojej śmierci...) w Żydowskiej rodzinie, czyli widać że już wtedy zrozumiał swój błąd...
Oprócz tego z rozmowy można się dowiedzieć jeszcze więcej związkach okultyzmu z nazizmem

P.s. Wywiad z Himmlerem miał miejsce w 2004 roku we Włoszech.

Quote:
Dzisiaj przeczytałem ten artykuł uważnie, i teraz wiem co mi umknęło...
...Mianowicie Himmler mówił o reinkarnacji, przed swoim ostatnim wcieleniem żył parę razy i za jakiś czas powróci na ziemię, w nowym wcieleniu będzie jak sam mówił Izraelczykiem, a co ciekawe wedle jego słów 90% Palestyńczyków to Niemcy którzy zginęli podczas IIWŚ...

To że naziści mieli świra na punkcie szukania różnych tajemnych rzeczy to nie ulega wątpliwości, ale to co przytoczyłem powyżej to gruba przesada \:D
Gdzieś czytałem, że właśnie chyba Himmler (ale dokładnie nie pamiętam o którego z bossów chodziło) wierzył, że żyjemy wewnątrz kuli

Historia jest pełna niewyjaśnionych zdarzeń i to jest właśnie w niej piękne.

Do góry
#2656115 - 14/10/2008 19:54 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: Ghost]
cobra Offline
Luc Nilis

tak jak mówisz to jest piekne i intrygujace, tylko po co utajniac rzeczy na 100 czy wiecej lat ? taka smierc czy nie Himmlera ujawniona teraz cos by zmieniła ? nie sadze , a pokolenie II WŚ poznało by prawde...

Do góry
#2656163 - 14/10/2008 20:17 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: cobra]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

W świetle tego co wkleiłem, myślę, że czekają na jego reinkarnację ;\)

Coś by zmieniła? Wydaje mi się, że jeśli prawda jest inna niż wersja oficjalna, to nawet teraz wywołałoby to sporo zamieszania, a co dopiero zaraz po wojnie.

Prawdy o 2 WŚ nie poznamy nigdy. Zbyt dużo dezinformacji, zaginionych ludzi, rzeczy, dziwnych ekspedycji, podwójnych agentów, tajnych bunkrów i zniszczonych akt.

Do góry
#2656215 - 14/10/2008 20:46 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: Ghost]
cobra Offline
Luc Nilis

a myslisz ze w 2045 jak minie te 100 lat dowiemy sie czy dalej odtajnia tylko to co wygodne ? przeciez gdyby sie teraz okazało ze np Ewa Hitler przezyła to co by to zmienilo ? nic...

Do góry
#2656356 - 14/10/2008 21:33 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: cobra]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Myślę, że w 2045 nikt nie będzie pamiętał, że mieli to odtajnić. Na pewno dla wielu rządów pewne niewygodne fakty lepiej jest na zawsze zatrzymać w tajemnicy.

Nie porównuj Ewy Braun do Himmlera, czy umarła czy nie, to faktycznie nie ma żadnego znaczenia.

Do góry
#2656373 - 14/10/2008 21:38 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: Ghost]
cobra Offline
Luc Nilis

nie do konca bez znaczenie, są historycy ktorzy twierdza ze przezyła i była w ciazy... a to juz intryguje...

Do góry
#2657807 - 15/10/2008 04:25 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: zostać modem_MLS]
paoblo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/02/2007
Originally Posted By: zostać modem_MLS

- co kryją Góry Sowie w swych podziemnych labiryntach

Parę wykopanych tuneli, na których miejscowi chcą zarobić troche grosza \:\)

Do góry
#2657943 - 15/10/2008 05:28 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: paoblo]
cobra Offline
Luc Nilis

Do góry
#2659364 - 16/10/2008 02:00 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: zostać modem_MLS]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Originally Posted By: zostać modem_MLS
- zamachu na Kennedy'ego

z chęcią odpowiem Ci na to pytanie!

kluczem do poznania prawdy jest poznanie "executive order 11110"

Kennedy został zamordowany bo wydał dekret 11110, który miał uniezależnić politykę pieniężną USA od FED i oprzeć dolara o wielkie wówczas rezerwy srebra,
nie było to na rękę żydkom więc szybko później srebro wyprzedano, żeby nikt nie chciał powtórzyć działań Kennedyego, gdyż pokusa manipulowania rynkiem przez FED jest zbyt wielka i zbyt dochodowa dla jego właścicieli

ciekawe fakty:
-w 1934 roku za czasów prezydenta Franklina D. Roosevelta, zabroniono Amerykanom posiadania złota w jakiejkolwiek postaci, z wyjątkiem rzadkich monet. Kara, jaką przewidziano za nieposłuszeństwo była ogromnie surowa - 10 lat wiezienia i 10 000 dolarów co, jak na tamte czasy, było kolosalną sumą. Jankesi musieli sprzedawać państwu swoje złoto po 20.66 dolarów za uncję.

----------

Mit Fort Knox, pełnego złota w podziemnych sejfach, trwał długo bo aż do 1974 roku. Wtedy to po raz pierwszy zaczęły się pogłoski, że tak naprawdę skarbiec jest pusty

----

Rozkazy wykonawcze wykorzystują w pełni przywileje prezydenckie. Kierowane są do agencji i departamentów rządowych, albo uiszczane w sytuacji zagrożenia, kiedy nie ma czasu na uchwały parlamentu. Na przykład, prezydent Roosevelt wydał rozkaz wykonawczy (E.O. 9066) 19 lutego 1942 roku, który nakazywał internowanie obywateli amerykańskich japońskiego pochodzenia. Rozkazy wykonawcze charakteryzują się tym, że, na bazie konstytucji USA, muszą zostać wykonane.
Jedynym rozkazem wykonawczym, który został całkowicie zignorowany, był rozkaz E.O. 11 110, wydany przez J. F. Kennedy'ego, 4 czerwca 1963 roku, a więc na kilka miesięcy przed zabójstwem.

Rozkaz wykonawczy E.O. 11 110
Pierwszy powojenny, realny zamach na Amerykę przeprowadził prezydent Harry Truman w 1951 roku. Wydał rozkaz wykonawczy E.O. 10 289. W rozkazie czytamy: Sekretarz Skarbu jest tu i teraz odpowiedzialny za wykonywanie następujących opisanych poniżej funkcji prezydenckich bez aprobaty, zatwierdzenia, ratyfikacji, czy innej akcji prezydenta. Następnie rozkaz wymienia i opisuje wszystkie te funkcje. Wynika z nich, że od tego momentu Sekretarz Skarbu może i powinien wykonywać zadania bez kłopotania nimi prezydenta. Zadania te dotyczą polityki ekonomicznej i monetarnej. Oznacza to, że całą władzę nad ekonomią USA i ich systemem monetarnym oddano w ręce elity finansowej. Elita ta mogła rządzić bez powiadamiania o swych krokach prezydenta USA, nie mówiąc już o takim „drobiazgu", jak parlament. Całą władzę nad finansami przejęła FED.
Prezydent Kennedy zorientował się, czym grozi taka sytuacja. Chcąc ratować resztki ekonomii i wykupywanej własności Stanów Zjednoczonych, uiścił E.O. 11 110. W zasadzie była to poprawka do E.O. 10 289 Trumana, ale wywracała ona całą elitę finansową. Kennedy rozkazał, by Skarb USA wypuścił certyfikat na posiadane srebro. Na każdą posiadaną uncję srebra musiałby być wystawiony rachunek. Tylko takiego rachunku można by było używać jako pieniądza. Innymi słowy, wyprodukowano by tylko taką ilość dolarów, jaka miałaby pokrycie w srebrze. Kontrola tej produkcji znajdowałyby się w rękach rządu. Kennedy zdecydował się na srebro, zamiast złota, ponieważ rynek srebra jest dużo trudniej kontrolować, a tym samym trudniej go podrobić. Kennedy postanowił wypuścić w obieg 4,3 miliarda dolarów, powstałych w oparciu o realną wartość posiadanego srebra, w oparciu o skarb państwa, a nie FED (kredyty).
Ten ruch natychmiast wyrzuciłby z biznesu organizacje finansowe, oczyściłby giełdę ze spekulantów i zmusił do zawieszenia spekulacyjnej działalności FED. Ukrywa się fakt, że tego samego dnia, kiedy Kennedy podpisał E.O. 11 110, podpisał również ustawę o zmianie rewersu amerykańskiego dolara, na złoty. Ustawa dotyczyła pieniędzy o nominale 1 i 2 dolary. Do dzisiaj są w Stanach Zjednoczonych osoby, które posiadają takie pieniądze. Po zabójstwie Kennedy'ego natychmiast wycofano je z użycia. Najwyraźniej E.O. 11110 był tylko pierwszym krokiem prezydenta do całkowitego uzdrowienia amerykańskiej ekonomii i wydarcia jej z rąk międzynarodowej finansjery.

12 listopada 1963 roku, przemawiając do studentów Uniwersytetu Columbia, Kennedy miał powiedzieć: Stanowisko prezydenta zostało użyte do zorganizowania spisku, który zniszczy wolność. Zanim opuszczę Biały Dom, muszę o tym poinformować amerykańskich obywateli. W dziesięć dni później został zamordowany.
---------
wcześniej zamordowany został kongresman McFadden usiłujący ujawnić zasady działalności FED. prawie udało mu się donprowadzić do przegłosowania odpowiedniej ustawy.

------

Kiedy w 1981 roku prezydent Reagan objął urząd prezydencki, wysłał do Fort Knox specjalna komisję która miała za zadanie przeliczenie narodowego majątku w złocie. Komisja wróciła z raportem, że ministerstwo skarbu Stanów Zjednoczonych Północnej Ameryki w ogóle nie posiada złota. Co prawda trochę kruszcu w sejfach jeszcze pozostało ale należy ono do FED, jako zabezpieczenie narodowego długu.

Do góry
#2659390 - 16/10/2008 02:09 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: mura]
cobra Offline
Luc Nilis

po pierwsze mura witam wsród zywych ;\) , ciekawe to co piszesz, a jak sie odniesiesz do pytan z II wojny ? pzdr.

Do góry
#2659620 - 16/10/2008 03:39 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: mura]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: mura

Kennedy został zamordowany bo wydał dekret 11110, który miał uniezależnić politykę pieniężną USA od FED i oprzeć dolara o wielkie wówczas rezerwy srebra,
nie było to na rękę żydkom więc szybko później srebro wyprzedano, żeby nikt nie chciał powtórzyć działań Kennedyego, gdyż pokusa manipulowania rynkiem przez FED jest zbyt wielka i zbyt dochodowa dla jego właścicieli

Jak widzę takie historie to od podchodzę sceptycznie...

Do góry
#2659622 - 16/10/2008 03:39 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: micha$]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

"to od razu podchodzę" miało być.

Do góry
#2660464 - 16/10/2008 06:28 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: micha$]
mura Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: micha$
"to od razu podchodzę" miało być.

@Michale, wobec tego przeczytaj sobie fakty, które przytoczyłem i zapomnij o zwrocie kto tym wszystkim rządzi,

prawda jest taka, że ciężko w to uwierzyć, ale jak już przyjmiesz do świadomości fundamentalne pojęcia to będę mógł przytoczyć kolejne aspekty z tej dziedziny,

czyli geneza Jekyll Island, sprawa Yisarela Perryego, czym jest AIPAC, Eustace Mullins - Secrets of the Federal Reserve, Jimmy Carter - Peace not Apertheid i wiele innych.

na początek przytoczę aktualne korzenie najważniejszych osób FEd-u :

"all 5 Federal Reserve governors are jews, including chairman Ben S. Bernanke and assistant chairman Donald L. Kohn. Others are: Kevin M. Warsh, Randall S. Kroszner and Frederick S. Mishkin."

w wikipedii na podstronie "american jews" masz infa o 4 z nich. o Warshu nie ma, ale:

Kevin Warsh is the son-in-law of Ron Lauder, son of Estee Lauder. Of Ron Lauder, Wikipedia says:

Quote:
Lauder is actively involved in numerous civic organizations, including the Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, the Jewish National Fund, the World Jewish Congress, the American Jewish Joint Distribution Committee, the Anti-Defamation League, the Jewish Theological Seminary, Brandeis University, and the Abraham Fund. With his brother he founded the Lauder Institute at Wharton School. Lauder has also served as a Finance Chairman of the New York State Republican Committee. He was elected President of the World Jewish Congress on June 10, 2007 beating South African businessman Mendel Kaplan by 11 votes to 4.

----

FED nie jest typowym bankiem centralnym tylko instytucją prywatną, realizującą własną politykę niekoniecznie zgodną z interesem USA

po dojścu do władzy syjonistów FED stał sie narzędziem do budowy Wielkiego Izraela - wojna z Irakiem, itp. a to wymagało taniego pieniądza bo za coś te bomby trzeba było kupować

Do góry
#2669425 - 20/10/2008 05:53 Re: pytanie odnosnie historii ... [Re: mura]
mura Offline
Carpal Tunnel

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Biszop, rafal08