ja to widze tak :
Benfica-Napoli x2
Benfica nie gra najlepiej, widzialem mecze z Rio Ave i Fereira i powiem krotko: Wlosi, ktorzy wspaniale zaczeli sezon ligowy, maja spore szanse, zeby z tej batalii wyjsc zwyciesko
-----------------------------------------------------------------
FBK Kaunas-Sampdoria 1x
krotko i na temat: 5-0 z pierwszego meczu powinno ustawic rewanz, do tego Sampa lubi w tym sezonie remisy(0-4-1 w lidze) - 0-0 czy 1-1 i nikt sie na nikogo nie pogniewa, tym bardziej, ze Wlosi raczej juz mysla o wyjezdzie do Bergamo ...
Kalmar-Feyenoord 1
Kalmar wygral w Holandii 1-0, jest w niezlej formie i nic nie zapowiada tego, zeby przetrzebiony kontuzjami Feye powalczyl ...
Rapid-Wolfsburg 2
w pierwszym meczu wilki wygraly 1-0, spodziewam sie podobnego wyniku w rewanzu - jesli tylko Niemcy zlapia rytm, powinni byc naprawde mocni, okienka transferowego nie przespali, wloski zaciag bla bla
trener Rapidu podobno po tym meczu odchodzi, dodac do tego niezbyt dobra postawe zespolu w lidze ... ja gram 2
Urziceni-HSV 2
bylby wstyd, gdyby HSV, ktore ogrywalo przed sezonem stara dame, odpadlo z Rumunami - ledwo bezbramkowy remis w pierwszym meczu do tego po bardzo nudnym meczu, pora wygrac i pokazac, kto tutaj rozdaje karty
Petric strzeli ? TAK ...
Artmedia-Sporting 2
Petrzalka, ktora nie tak dawno grala w grupowej LM, jest teraz w wielkich klopotach - w lidze zupelne dno i ledwo 1pkt przewagi nad ... ost zespolem
, pierwszy mecz przegrany w stosunku 0-4 - Braga niby moze zagrac nieco bardziej rozluzniona, ale czuje, ze przejada sie po Slowakach po raz drugi
patrze na sklad, ktory pojechal na Slowacje oraz wyjsciowa "11" z pierwszego meczu i wyglada to tak:
kadra Portugalczykow na rewanz:
Eduardo, Mário Felgueiras, Kieszek, João Pereira, Moisés, Rodriguez, Evaldo, Stélvio, Frechaut, Vandinho, Luís Aguiar, Mossoró, Alan, Jorginho, Matheus, Paulo César, Meyong, Renteria, Orlando Sá
wyjsciowa "11" z pierwszego meczu:
Eduardo, Rodriguez, Evaldo, João Pereira, Moisés, Mossoró, Vandinho, César Peixoto, Renteria, Albert Meyong, Alan
lawka : Mário Felgueiras, Paúlo César, Frechaut, Jorginho, Luis Aguiar, Roland Linz, Matheus
+ Joao Pereira zapowiada, ze zespol powalczy o wygrana i ... pieniedze z kolejnej wygranej
FC Kopenhaga-FK Moskwa 1
FK mozna bylo obejrzec w akcji w dwumeczu z Legia ... dno i metr mulu - takie zespoly nie maja prawa bytu w pucharze Uefa
Levski Sofia-Zilina 1
Bulgarzy i Slowacy jednoglosnie stawiaja na Levskiego ... postawie i ja
ponadto spotkania Partizana i Heerenveen powinny byc raczej meczami bez historii
Wisle i Lecha sobie odpuszcze, po pierwsze za duzo zlego sie dzieje ostatnio wokol naszej pilki, bysmy zobaczyli 2 ekipy w fazie grupowej
... po 2 mam zle przeczucia ...