#2616910 - 25/09/2008 00:59
Re: Remes Puchar Polski 2008/2009
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/08/2006
|
świetna robota ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) skorzystałem. dokładnie ,również skorzystałem i dziękuje ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2616928 - 25/09/2008 01:04
[Re: twarog2006]
|
old hand
Meldunek: 13/09/2007
|
świetna robota ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) skorzystałem. dokładnie ,również skorzystałem i dziękuje i ja dzięki ![hura](/forum/images/graemlins/default/hura.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2618181 - 25/09/2008 07:09
[Re: CANTORO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/05/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2686800 - 28/10/2008 21:14
[Re: Snajper2]
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Widzę brak zainteresowania Pucharem Polski a to już przecież 1/8 czyli ćwierćfinały. Cracovia Kraków - ŁKS ŁódźDzisiaj w Krakowie przy Kałuży odbędzie się mecz pomiędzy zespołami które zamykają ligową tabele Ekstraklasy, a więc ostatnia Cracovia podejmuję przedostatni ŁKS. W Cracovii doszło do zminy szkoleniowca. Stefana Majewskiego zastąpił Artur Płatek. I już tak się stało, że po pierwszym treningu nowy treneiro musiał wybrać zawodników którzy zagrają w Pucharze Polski przeciwko ŁKSowi. Meczowa 20-stka: Cabaj, Olszewski, Karwan, Radwański, Tupalski, Milosević, Kulig, Wasiluk, Kostrubała, Kłus, Pawlusiński, Szeliga, Majoros, Nowak, Jeleń, Klich, Witkowski, Dudzic, Moskała, KaszubaCo mogę powiedzieć o ŁKSie? Grać trzeba bo jest jeszcze szansa na puchary ( ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) ) Do grodu kraka ŁKS wyruszył już wczoraj, do autokaru nie wsiedli Gabor Vayer i Zdzisława Leszczyński. Do składu awizowani są nieobecni ostatnio w Zabrzu Mladen Kascelan i Dawid Jarka. Teoretycznie ŁKS powaznie traktuje puchar, dlaczego teoretycznie? Daltego, że praktycznie wiemy jak gra ŁKS i na co mozemy liczyć ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Skład na mecz nieznany ponieważ trener Chojnacki jak zawsze tuż przed meczem poda wyjsciową 11-stkę. Jak może się spodziewać w środku pola zagra stary ''znajomy'' Cracovii - Paweł Drumlak. Ciężko wskazać tutaj faworyta, czy Cracovia po @1,70 warta gry? Moim zdaniem nie jest to na pewno value-bet, chociaż wszystko jest możliwe. Jeśli miałbym coś grać to zdecydowanie under 2.5. Walka o puchary ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2687187 - 29/10/2008 00:47
[Re: buldog]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Pod rozwagę poddaje też typ na Ruch dzisiaj. Niebiescy załapali ostatnio niezłą formę (vide wygrana z Lechem, później dość pechowy remis z Piastem). Z resztą ta drużyna ma potencjał na solidnego ligowego średniaka, co już nieraz udowodniła. Podejście Ruchu do tego spotkania, przynajmniej teoretycznie ok, skład też w porządku (http://www.niebiescy.pl/). Odra ostatnio nieznacznie uległa Widzewowi, ale boryka się ze sporymi problemami natury finansowej (problem z płacami czy sytuacja z kapitanem Ganowiczem, szczegóły: http://www.odraopole.com.pl/ ). Poza tym pozycja w tabeli póki co oddaje chyba możliwości tego zespołu. Ja liczę głównie na różnicę w umiejętnościach czysto piłkarskich, jak również na fakt, że Ruch rzeczywiście poważnie traktuje PP, który ma jednak nieco ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) wyższą rangę niż PE. Dla mnie dziś: Ruch DNB + Craxa DNB ako ok.1,8 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2689022 - 29/10/2008 21:43
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2004
|
Gornik utrzyma sie tak i tak.Wisla bedzie grala na maxa chociaz uwazam ze nie wyjdzie naj skladem a Gornik owszem wiec dla mnie ten mecz no bet.Wole zagrac Legie juz grala w tym roku z Jaga i kazdy wie jaki byl wynik teraz drugi garnitur moze i marzy zagrac przeciwko Legii, ale na marzeniach sie skonczy bo tu licza sie umiejetnosic i dzis Legia ma je lepsze. Wiec Legia -1,5 w Pinnacle za 1,94 jak dla mnie 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2689231 - 29/10/2008 23:46
[Re: CANTORO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Wole zagrac Legie juz grala w tym roku z Jaga i kazdy wie jaki byl wynik teraz drugi garnitur moze i marzy zagrac przeciwko Legii, ale na marzeniach sie skonczy bo tu licza sie umiejetnosic i dzis Legia ma je lepsze.
Wiec Legia -1,5 w Pinnacle za 1,94 jak dla mnie 8/10 w PE Legii nie było już tak różowo mimo że grali w miarę mocnym składem (pierwsza 11 praktycznie poza bramkarzem?) to mieli dużo szczęścia nie przegrywając. Także rezerwami spotkały się te drużyny przed sezonem na Łazienkowskiej i skończyło się 0-2 ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) W Jadze zdecydowanie bardziej szykują się na niedzielę na Cracovię. Z drugiej strony nie sądzę że Urban rzuci do walki wszystkich najlepszych piłkarzy tuż po meczu z Wisła i przed kolejnym ligowym z Lechią. Tak czy siak Legia POWINNA wygrać, może nawet z handi i zachowaniem czystego konta.
|
Do góry
|
|
|
|
#2951757 - 02/03/2009 22:51
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
W środę szlagier - Wisła Kraków podejmuje Lecha Poznań. Kursy http://www.betexplorer.com/soccer/poland/polish-cup-2008-2009/nextmatch.php?matchid=6453214W Wiśle zabraknie Clebera, który wyjechał na 3 dni do jakiegoś klubu na testy medyczne (on nie jest za stary na jakieś transfery?). Paweł Brożek ma być gotowy do gry. W Lechu za czerwoną kartkę pauzować będzie Arboleda. W jego miejsce zapewne zagra Tanevski. Mocno poobijany wczoraj był Rengifo, ale nie ma póki co wieści o jego ew.absencji w tym meczu. Lech grał czwartek-niedziela. Kadra jest dość krótka. Znając Smude to pewnie jednak zagra tym samym składem (oprócz Arboledy). Zdrowia Peszki też pewnie jeszcze nie będą ryzykować. Wisła na inaugurację zagrała ponoć bardzo przeciętnie. PP żadna duzyna nie odpuści, ale chyba jednak bardziej priorytetowo w obecnej sytuacji traktuję go ekipa Wisły. Dla mnie póki co - NO BET i tak raczej do środy zostanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2951799 - 03/03/2009 00:03
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
Lech grał czwartek-niedziela. Kadra jest dość krótka. Znając Smude to pewnie jednak zagra tym samym składem (oprócz Arboledy). Zdrowia Peszki też pewnie jeszcze nie będą ryzykować.
Dużo się dyskutowało o przygotowaniu Lecha. Narzekano na "katusze" Smudy. W meczu z Udine druga połowa znacznie gorsza niż pierwsza. W Bełchatowie gra Kolejorza w drugiej części też nieco siadła. Wątpię, aby było to spowodowane założeniami taktycznymi ( bronienie rezultatu), być może ponownie niewypał z przygotowaniem kondycyjnym. Smuda nie ma wielkiego pola manewru ,w dłuższej perspektywie nie wygląda to różowo. Dla Wisły priorytetem będzie ligowa potyczka z Polonią W, która czeka Wisłę w najbliższej kolejce, choć z drugiej strony pamiętne 1-4 z września tamtego roku... wypadałoby wziąć rewanż za tamto spotkanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2951865 - 03/03/2009 01:19
[Re: Chaoz]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Pisanie o Lechu w kontekście złego przygotowania kondycyjnego - to szukanie dziury w całym. Można zarzucić wiele drużynie na podstawie ostatnich trzech występów - począwszy od fatalnej dyspozycji bramkarza, przez słabą organizację gry obronnej czy też niewykorzystane sytuacje, ale nie to. W pierwszym meczu z Udine to właśnie ostatnie minuty zadecydowały o tym, że Kolejorz wciąż był w grze, również wczoraj bramka w doliczonym czasie sprawiła, że Lech wygrał spotkanie. To samo tyczy się kadry zespołu. Różowo nie jest, ale bez przesady. Trzon zespołu nie został osłabiony, kadra uzupełniona, po kontuzji wracają zawodnicy, których jesienią nie oglądaliśmy prawie wcale - Henriqez i Kikut, mogą oni grać w roli obrońców jak i skrzydłowych odciążając Peszkę i Wilka. Środek bardzo silny - ze Stlicem i Murawskim na czele, w obwodzie zostaje Bandrowski i Injac. Gorzej wygląda sytuacja z przodu. W tej formacji jedynie dwóch znanych - wartościowych napastników - Rengifo i Lewandowski. Póki co niewiadomą jest Handzic. W każdym razie miło, że wszyscy w takich aspektach próbują się doszukiwać uchybień Lecha. Dla mnie jest to jednoznaczne ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) . ONI BOJĄ SIĘ NAS ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Wracając do PP. Wisły nie widziałem. Lech gra niepewnie. Bardzo możliwe, że w środę wystąpi w nieco eksperymentalnym składzie, bowiem walka w lidze jest bezwątpienia priorytetem numer 1. Pytania jak zagra Wisła? Wynik pozostaje sprawą otwartą - za mało danych. Natomiast inna opcja mi się nasuwa. Poszukanie overa. Tak jak pisałem - obrona Lecha dziurawa, nie zagra Arboleda, być może ktoś jeszcze odpocznie (Turina?). W ofensywie wciąż wielka siła. Dlatego wynik oscylujący w okół 2-1 dla któreś z ekip, bądź opcja, że obie strzelą nie jest złym rozwiązaniem. Zwłaszcza, iż w pojedynkach Wisła - Lech zazwyczaj pada sporo bramek. Pamiętać należy, że jest jeszcze rewanż. Dlatego to raczej Wisła musi, a Lech może wygrać pierwszy mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#2951962 - 03/03/2009 02:40
[Re: s_LP]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
W pierwszym meczu z Udine to właśnie ostatnie minuty zadecydowały o tym, że Kolejorz wciąż był w grze, również wczoraj bramka w doliczonym czasie sprawiła, że Lech wygrał spotkanie. To samo tyczy się kadry zespołu. Różowo nie jest, ale bez przesady. Trzon zespołu nie został osłabiony, kadra uzupełniona, po kontuzji wracają zawodnicy, których jesienią nie oglądaliśmy prawie wcale - Henriqez i Kikut, mogą oni grać w roli obrońców jak i skrzydłowych odciążając Peszkę i Wilka. Środek bardzo silny - ze Stlicem i Murawskim na czele, w obwodzie zostaje Bandrowski i Injac. Gorzej wygląda sytuacja z przodu. W tej formacji jedynie dwóch znanych - wartościowych napastników - Rengifo i Lewandowski. Póki co niewiadomą jest Handzic.
. 1 pogrubienie: Gdyby gra nie siadła, nie byłoby tak nerwowej końcówki. Zamiast postawić kropkę nad i, kontrulując spokojnie mecz, oddali gospodarzom inicjatywę, co się zemściło. Ostatecznie Lechowi udało się przechylić szalę zwycięstwa, ale jednak ta druga połowa daje do myślenia i jak wspomniałem wcześniej nie tylko ta. Może wszystko się ustablizuje a może czarny scenariusz się sprawdzi, nie gdybajmy dłużej, poczekajmy, czas pokaże ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) 2 pogrubienie: Ich powrót to wzmocnienie dla rywali, może znowu sprezentują przeciwnikom jakieś gole ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Najważniejsze dla Poznania, że Lech się nie osłabił, co do uzupełnienia kadry, to wstrzymam się ze swoim sceptycznym komenatrzem, poobserwuję bacznie jak rozwinie się sytuacja, może to rozwieje moje wątpliwości. Nie da się ukryć, że w chwili obecnej na tle Legii czy Wisły i tak Lech wypada najlepiej.
|
Do góry
|
|
|
|
#2952293 - 03/03/2009 05:50
[Re: Hakan]
|
old hand
|
nie twierdzę, że Lech zagrał w Bełchatowie dobrze, wręcz przeciwnie, jednak przebłyski składnej gry występowały - żadna polska drużyna nie jest w stanie utrzymać wysokiego tempa gry przez 90 minut plan został wykonany - 3 punkty są, w końcówce potrafili się spiąć, gdyby nie wytrzymali kondycyjnie - nie strzeliliby tej bramki
uzupełnienie nie jest tożsame ze słowem wzmocnienie wszyscy mówią, że pozyskani gracze to melodia przyszłości, jeżeli któryś przebije się jak Stilic od razu to będzie to raczej miłe zaskoczenie niż przemyślane działanie
co do Kikuta - owszem po kontuzji gra słabo, ale zeszłego sezonu odmówić mu nie można - gdzie błyszczał i z całą pewnością nie był wzmocnieniem dla rywali
|
Do góry
|
|
|
|
#2953595 - 04/03/2009 03:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
To, że Lech gra trzeci mecz w ciągu siedmiu dni - musi się odbić.
Tyle że Wisła nie ma czym straszyć. Dno i muł w starciu z wielką Polonią Bytom (nikomu nie uwłaczając, co tu porównywać potencjał). Dzieje się coś niedobrego i nie mam żadnych wątpliwości.
Zupełnie nie wiem, co może się jutro wydarzyć.
- Ten pierwszy mecz z Lechem jest bardzo ważny. Po meczu w Bytomiu słusznie nas państwo skrytykowaliście. Teraz przychodzi szansa, aby pokazać, że w tej rundzie Wisła jest drużyną, która będzie się jeszcze liczyła w walce o trofea. Wszystko jest w nogach i głowach zawodników. Spodziewam się po drużynie ogromnej ambicji, walki, zaangażowania. Wierzę, że wszyscy pałamy złością po nieudanym meczu z Polonią. Wszyscy możemy wiele zyskać jutrzejszym meczem - mówi Skorża.
Tylko jak im tu wierzyć, jak przed Bytomiem też gadali o wielkiej ambicji.
Nie wiem, muszę się z tym przespać. Na razie nie mam pomysłów.
|
Do góry
|
|
|
|
#2953650 - 04/03/2009 04:00
[Re: mgr]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Mecz owszem będzie ciekawy.Ale trzeba pamiętać,że głównym celem Wiślaków jest mistrzostwo.W najbliżej kolejce graja przecież z warszawską polonią.Wiślacy rewelacyjnie rundy owszem nie zaczęli.Gracze z Poznania mogą czuć zmęczenie.Za wąską kadrę mają ![smirk smirk](/forum/images/graemlins/default/smirk.gif) Według mnie będzie mało bramek w tym meczu.I nie będę zaskoczony rezultatem 0-0.Lech owszem w ofensywie świetnie gra.Defensywę Wisła ma dość dobrą.Kopanina straszna będzie i już ![cool cool](/forum/images/graemlins/default/cool.gif) Bo czego się można spodziewać na naszych boiskach ![tongue tongue](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) A co będzie przekonamy się wkrótce
|
Do góry
|
|
|
|
#2954060 - 04/03/2009 05:45
[Re: Bezdomny]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/06/2007
|
Mecz może być senny. Jutro Środa, nie podejrzewam by na meczu pojawiło się dużo kibiców. Lech w ciągu 7 dni będzie musiał rozegrać trzeci mecz, więc wątpię czy ruszą jak to mają w zwyczaju do frontalnego ataku od pierwszej minuty. Wisły nie widziałem w grze ale wynik z Polonią mówi sam za siebie, do tego absencja Clebera. Lecha 1:0 powinno zadowolić, z drugiej strony wątpię by Wisła strzeliła Lechowi dwie bramki.
Będzie kopanina, parę strzałów i 0:0, 1:0, 0:1 . Ja zagram under 2.5 .
|
Do góry
|
|
|
|
#2954482 - 04/03/2009 18:09
[Re: Kukis]
|
journeyman
Meldunek: 07/01/2009
|
To, że Lech gra trzeci mecz w ciągu siedmiu dni - musi się odbić. Gracze z Poznania mogą czuć zmęczenie. OK ale o jakiego typu zmęczeniu my tu rozprawiamy? Chyba o tym wywołanym podróżami gdyż to trzecia kolejna wycieczka Lecha w ciagu 6 dni. Argument o zmęczeniu meczami do mnie nie trafia. Wiem panuje opinia że polskie kluby nie są przygotowane do grania co 3 dni. Jednak skoro wytrzymali całą poprzednią rundę grając ok. 30 spotkań bez dużej rotacji to teraz po zaledwie 3 meczach rundy, będąc po obozach kondycyjnych nie maja prawa narzekac na zmęczenie grą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2954567 - 04/03/2009 19:49
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Będzie kopanina, parę strzałów i 0:0, 1:0, 0:1 . Ja zagram under 2.5 .
EEEE to lipa nie oglądam skoro mało ciekawe widowisko ma być
|
Do góry
|
|
|
|
#2954574 - 04/03/2009 20:10
[Re: Legia]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/05/2006
|
kukis: jaka będzie ostatnia akcja w 1 połowie meczu ? wyrzut z auta, wykop z pola bramkowego ? bo bym sobie na Bwin obstawił, dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#2954651 - 04/03/2009 21:48
|
old hand
|
Mecz może być senny. Jutro Środa, nie podejrzewam by na meczu pojawiło się dużo kibiców. Lech w ciągu 7 dni będzie musiał rozegrać trzeci mecz, więc wątpię czy ruszą jak to mają w zwyczaju do frontalnego ataku od pierwszej minuty. Wisły nie widziałem w grze ale wynik z Polonią mówi sam za siebie, do tego absencja Clebera. Lecha 1:0 powinno zadowolić, z drugiej strony wątpię by Wisła strzeliła Lechowi dwie bramki.
Będzie kopanina, parę strzałów i 0:0, 1:0, 0:1 . Ja zagram under 2.5 . A ja podejrzewam, że trybuny Wisły zapełnią się w zdecydowanej większości. Choćby dlatego, że to pierwszy mecz w tym roku. Wisła nie grała w pucharach, dlatego taka firma jak Lech sprawi, że zapewne sporo kibiców pojawi się dziś przy Reymonta. Dodatkowo tak jak w Poznaniu trwa przebudowa stadionu i ograniczenia są spore. Lech nie potrafi się bronić - dlatego musi atakować. Pisanie, że 1-0 zadowoli Lecha jest naiwne. Krakowianie kulną bramkę w Poznaniu i będzie tzreba strzelić przynajmniej 3. Według mnie to fatalny wynik. do rzeczy: Wisła - Lech typ: over 2,5 kurs: 2,045 (188) stawka: 8/10 Lech w tym sezonie rozegrał 3 mecze - wszystkie zakończyły się overami: 2-2, 1-2, 3-2. Siła ofensywna poznaniaków jest spora i każdy z tego zdaje sobie sprawę. Niestety defensywa pozostawia wiele do życzenia, dziś dodatkowo będzie osłabiona brakiem najlepszego jej ogniwa - Arboledy. Zastąpi go najprawdopodobniej Tanevski, który w tym roku jeszcze nie grał. Być może zobaczymy również zmianę w bramce - gdzie nienajlepiej spisującego się Turinę zastąpi Kotorowski. Według mnie lepszym bramkarzem jest ten pierwszy. Możliwości zestawienia defensywy jest kilka. W obwodzie pozostaje bowiem Kucharski, Kikut, Henriquez - gracze, którzy do tej pory nie mieli okazji do dłuższego pokazania się w meczu o stawkę. Śmiem twierdzić, że w obecnej formie są słabsi niż Ci, którzy występowali w podstawowym składzie, mimo iż nie stanowili pewnego, zwartego szyku. W pomocy i ataku możliwości rotacji zdecydowanie mniejsze. Nie wystąpi ponownie Peszko, poobijani są napastnicy, tylko, że dla nich obecnie nie widać zmienników. Wisła pozbyła się Clebera - i może mieć spory problem ze skompletowaniem lini defensywnej. W bramce pewnie wystąpi Pawełek, któremu zdarzają się spore błędy. Druga linia jak na polskie warunki bardzo silna. Krakowianie posiadają wciąż wielu bardzo dobrych zawodników, którzy potrafią wykorzystać nadarzające się okazje. Graczy takich jak: Brożek, Boguski, Zieńczuk, Sobolewski czy Łobodziński przedstawiać nie trzeba. W meczach Wisła - Lech zazwyczaj padało wiele bramek. Dziś wygląda na to, że będzie podobnie, bowiem obydwie ekipy posiadają olbrzymi potencjał w ofensywie oraz obecnie spore kłopoty w liniach defensywnych. Do tego jako valu wspomniane (-1) Lech - szkoda przejść obok takie kursu obojetnie. Można próbowac, że obie strzelą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2982211 - 17/03/2009 17:48
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Legia Warszawa - Stal SanokJuż od jakiegoś czasu po głowie chodzi mi typ, że Stal nie przegra tego meczu więcej niż jedną bramką, i takie typu na pewno nie zabraknie na mojej dzisiejszej tasiemce z buka naziemnego. Kurs na +1.5 na Stal to okolice kurs ~3,00. Stal to lider IV ligi, grupy podkarpackiej. Sanok żyje dzisiejszym meczem z Legią, ale nie jest to nic dziwnego. Każdy ma w pamięci mecz z 2006 roku kiedy to w rozgrywkach Pucharu Polski miejscowa Stal ograła Legię 2:1. W tej edycji Stal eliminowała już pierwszoligowców: Widzew, Podbeskidzie czy Stal Stalowa Wola nie dały rady piłkarzom Stali. Jan Urban zapowiedział, że da pograć dzisiaj piłkarzom którzy nie mieszczą się w składzie na mecze ligowe. Tak, tak piłkarze zapowiadają rewanż za wynik z 2006 roku, ale nie ukrywajmy priorytet to walka o mistrzostwo Polski, zgodzisz się ze mną Panie McDziarz? Stal +1.5 @3,00 delikatnie do jakiegoś dubelka ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2982226 - 17/03/2009 18:22
[Re: 19marcin08]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Legia Warszawa - Stal SanokJuż od jakiegoś czasu po głowie chodzi mi typ, że Stal nie przegra tego meczu więcej niż jedną bramką, i takie typu na pewno nie zabraknie na mojej dzisiejszej tasiemce z buka naziemnego. Kurs na +1.5 na Stal to okolice kurs ~3,00. Stal to lider IV ligi, grupy podkarpackiej. Sanok żyje dzisiejszym meczem z Legią, ale nie jest to nic dziwnego. Każdy ma w pamięci mecz z 2006 roku kiedy to w rozgrywkach Pucharu Polski miejscowa Stal ograła Legię 2:1. W tej edycji Stal eliminowała już pierwszoligowców: Widzew, Podbeskidzie czy Stal Stalowa Wola nie dały rady piłkarzom Stali. Jan Urban zapowiedział, że da pograć dzisiaj piłkarzom którzy nie mieszczą się w składzie na mecze ligowe. Tak, tak piłkarze zapowiadają rewanż za wynik z 2006 roku, ale nie ukrywajmy priorytet to walka o mistrzostwo Polski, zgodzisz się ze mną Panie McDziarz? Stal +1.5 @3,00 delikatnie do jakiegoś dubelka oczywiście , każdy inny wynik niż pierwsze miejsce w lidze będzie dla nas porażką ale dzisiaj znowu na ustach całej Polski może się znaleźć kopciuszek z Sanoka ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Kadra Legii na mecz ze Stalą Sanok Bramkarze: Mucha, Skaba Obrońcy: Choto, Descarga, Kiełbowicz, Komorowski, Kumbev, Rzeźniczak Pomocnicy: Borysiuk, Giza, Jarzębowski, Koziara, Ostrowski, Radović, Rocki Napastnicy: Chinyama, Majkowski, Paluchowski dorzucam jeszcze 1P x2 mecz do obejrzenia na N-ce więc zapewne i na sopcaście będzie
|
Do góry
|
|
|
|
#2982257 - 17/03/2009 18:56
|
Meldunek: 14/05/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2982265 - 17/03/2009 19:07
[Re: forty]
|
Carpal Tunnel
|
Dzisiaj na pustym Stadionie Śląskim (bez publiczności) grają jeszcze Ruch Chorzów z Zagłębiem Lubin. http://www.niebiescy.pl/?id=3895http://www.zaglebie-lubin.pl/www/index.php?id=art&nr=4678"Trener Jończyk musi ostrożnie szafować siłami. Priorytetem jest liga, czego nikt w Lubinie nie ukrywa. Wydaje się, że szansę na występ dostaną Ci piłkarze, którzy nie wystąpili w ligowym meczu z Górnikiem Łęczna oraz Ci, którzy grali mało. Jednak szkoleniowiec zaznacza, że lubinianie jadą na Śląsk po korzystny rezultat: - Cała mądrość będzie polegała na tym, jak i kim jechać na Chorzów, żeby zrealizować priorytety. Na pierwszym miejscu jest liga, to jednak nasze zmartwienie, bo musimy rozplanować pracę. Zagramy tak, żeby z Chorzowem osiągnąć jak najbardziej korzystny wynik, nie możemy jednak niczego zaniedbać i ryzykować kontuzji zawodników - mówił w sobotę trener." Ruch też w przemeblowanym składzie, w porównaniu z 11tką z meczu w Bytomiu. Dla mnie NO BET, ew. X za małą stawkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#2982277 - 17/03/2009 19:23
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
McDziarz Wyłacz capsa, czytać sie tego nie da ![blush blush](/forum/images/graemlins/default/blush.gif) Co do meczu - w Sanoku oczywiście duzo nadziei, po cichu liczą na sensację. Swoje już ugrali, zaszli naprawdę daleko. No i dzięki temu meczykowi i tv N zarobo swoje w Sanoku ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) I w Expekt juz 3,1 na to, że Stal strzeli ..
Edited by Platini (17/03/2009 19:26)
|
Do góry
|
|
|
|
#2982289 - 17/03/2009 19:47
[Re: Platini]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
A co myslicie o over 1,5 w pierwszej polowie ? Kurs 2,10 w Gamebookers. Nie gram pucharow krajowych w zadnej lidze,ale mysle ze tutaj moge zrobic wyjatek.Tylko nie wiem z jakim nastawieniem zagra Legia.Moga sobie spokojnie klepac pilke wiedzac,ze przed nimi caly mecz,albo zaczac od razu ostro
|
Do góry
|
|
|
|
#2982326 - 17/03/2009 20:18
[Re: kamasutra]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
No ok,ale z tego co wiem to Legia pierwszy mecz gra nie w Sanoku, a u siebie w Warszawie
|
Do góry
|
|
|
|
#2985816 - 19/03/2009 02:09
[Re: kamasutra]
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
![futbol futbol](/forum/images/graemlins/default/futbol.gif) Polonia Warszawa - Cracovia Kraków 1 @1,75 65/100 BwinTrzeba na pewno zacząć od tego że prezes Polonii zapowiedział że jeśli jego klub nie wygra to ostatni raz będzie oglądał mecz z trybun - każdy wie jak szanowny pan Wojciechowski wpływa na zespół. Bobo Kaczmarek udzielił wywiadu w którym dał jasno do zrozumienia że przez sytuację jaka zaistniała w klubie Polonia będzie chciała zagrać w pucharach ale nie przez zajęcie miejsca premiowanym awanse w lidze a właśnie przez Puchar Polski. Polonia dzisiaj nie będzie się oszczędzać ponieważ bardzo im zależy na zwycięstwie aby w drugim meczu mieli już pewną zaliczkę. A co w Krakowie? Trener Płatek zapewnia że podejdą do tego spotkania bardzo poważnie. Trochę w to jednak wierzyć mi się nie chcę bo wraz z całym zespołem do Warszawy nie pojechał kapitan zespołu Arkadiusz Baran i Dariusz Kłus. W dodatku w tym tygodniu dla Cracovi bardzo ważny mecz z Wisła, chyba o wiele bardziej prestiżowy niż pojedynek w Pucharze Polski z Polonią Warszawa. Życzę powodzenia ![piwo piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2985912 - 19/03/2009 02:47
[Re: Jose]
|
Carpal Tunnel
|
![futbol futbol](/forum/images/graemlins/default/futbol.gif) Polonia Warszawa - Cracovia Kraków 1 @1,75 65/100 BwinExpekt ma 1.95. " Szansa dla młodychPrawdopodobnie Bogusław Karczmarek da dziś szansę gry kilku młodym zawodnikom Polonii. W ofensywie maja zagrać: Daniel Gołębiewski z zespołu Młodej Ekstraklasy oraz Damian Jaroń i Daniel Mąka. W kadrze ma znaleźć się też Damian Ciach. W pierwszej jedenastce zapewne wyjdzie były piłkarz Cracovii - Łukasz Skrzyński. Przypuszczalny skład Polonii: Sebastian Przyrowski - Radek Mynar, Łukasz Skrzyński, Tomasz Jodłowiec, Jarosław Lato - Daniel Mąka, Łukasz Piątek, Radosław Majewski, Igor Kozioł, Damian Jaroń - Daniel Gołębiewski." Nie wygląda to więc wcale tak dobrze jak pisałeś.
Edited by Platini (19/03/2009 03:27)
|
Do góry
|
|
|
|
#2986192 - 19/03/2009 03:36
[Re: zagdan82]
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Trochę ponad 20 minut do meczu to Ja proponuję jeszcze jeden news warty przeczytania:
http://www.remespucharpolski.pl/pl/aktualnosci/,778,platek_nikogo_nie_oszczedzam___dam_szanse_innym.html
|
Do góry
|
|
|
|
#3042604 - 07/04/2009 23:58
[Re: Tommy Lee]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3044236 - 08/04/2009 17:04
[Re: Cavior]
|
Carpal Tunnel
|
Lech-Wisła K. http://www.sports.pl/pilka_nozna/artykul.asp?Artykul=46835 - zgadzam się z autorem i też spodziewam się dzisiaj conajmniej 3 goli. Lech jak to Lech za Smudy, wystąpi pewnie w tym samym składzie jak w niedzielę. Pole manewru niewielkie, Wojtkowiak wypadł do końca sezonu. Murawski jeszcze dzisiaj nie będzie gotowy, może jedynie Rengifo wskoczy do składu. Lech ostatnio ma problemy ze zdobywaniem goli. W lidze zanotował 4 kolejne undery (1:1, 1:0, 0:0, 1:1), w PP też ostatnie 2 mecze to wygrane 1:0/0:1. Nie ukrywam, lubię grać na przełamanie i oczekuję, że dzisiaj na Bułgarskiej padnie overek. Wisła nie ma nic do stracenia, zapowiada odważniejszą grę niż w weekend. Kurs 2.0 fajny, więc próbuję. 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3044248 - 08/04/2009 17:12
|
old hand
Meldunek: 29/12/2008
|
i chyba nie zagra Arboleda, bo jak sie nie myle to zostal mu jeszcze mecz do odpekania za czerwien z Odry, wiec overek bardziej prawdopodobny no i moze Franek wreszcie wypusci Cueto od poczatku bo w takiej formie nie chce ogladac Wilka biegajacego po lewej stronie, Cueto=ciag na brame+dobre dosrodkowanie+renifer na szpicy i gole beda over bardzo prawdopodobny
|
Do góry
|
|
|
|
#3044250 - 08/04/2009 17:13
[Re: milan0305]
|
Carpal Tunnel
|
Zapomniałem, Arboleda musi nadal pauzować za czerwo z poprzedniej rundy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3113801 - 06/05/2009 21:21
|
old hand
|
Polonia - Lech over 2,5 @2,2
Kurs jak dla mnie mocno przeszacowany. Lech musi stzrelić bramkę,żeby myśleć o czymkolwiek. Do tego w bramce Polonii stanie najprawdopodobniej Majdan. W Lechu dziurawa obrona, zmiana bramkarza, wraca Rengifo, może wreszice przód zacznie funkcjonować. Myślę, że rzez to wszystko będzie sporo sytuacji i warto zainwestować w overka, zwłaszcza po takim kursie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3114016 - 06/05/2009 22:08
|
Carpal Tunnel
|
Ja tam wola leciutko pograć dw 1:1 Intuicyjnie. Czuję w kościach dogrywkę, a i sam wynik jest ostatnio zdecydowanie "ulubionym" jeśli chodzi o Lecha.
|
Do góry
|
|
|
|
#3115491 - 07/05/2009 05:05
[Re: Cukier]
|
addict
Meldunek: 17/03/2009
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3144398 - 19/05/2009 16:46
[Re: Hakan]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Finał 20:00 Stadion Śląski
Ruch Chorzów - Lech Poznań
25 000 [w tym 9100 kibicow z Poznania] bedzie wspierac swoich ulubiencow. Zapowiada sie jeden z najlepszych finalow tych rozgrywek w ostatnich latach. Osobiscie widze zwyciestwo Lecha [i bukmachersko rowniez]. W prwdzie Lech ma szanse na tytul mistrzowski, ale nie wydaje mi sie aby kto kolwiek odpuscil ten puchar. Ruch bez 3 podstwowych zawodnikow: Marcin Zając jest wyłączony z gry do końca sezonu, Maciek Sadlok leczy kontuzję, a występ Krzyśka Nykiela stoi pod znakiem zapytania.
Nie bede sie zbytnio rozpisywal. Wg mnie, ambicja i wola walki nie wystarczy chorzowianom do siegniecia po trofeum. Pilkarsko to sklad maja slabszy od Lecha ! Co ty pierdolisz... 2-0 na Cichej, 1-1 w Poznaniu !!! No wlasnie psychicznie to Niebiescy juz wygrywaja.
Z tematu 'uklady i ukladziki': mecz wygrywa Lech po OT. Remes sponsor klubu i PUCHARU POLSKI nie chcialby chyba widziec zdobywcy jako Ruch. Poza tym jak klub borykajacy sie z problemami finansowymi mialby reprezentowac Nasz kraj w pucharach [znowu odpasc w kwalach? z drugiej strony czy Ruch jest gorszy niz Belchatow/Polonia].
Lech wygra Puchar, Ponad 40,5 pkt [kartki zolte i czerwone].
p.s. bez zbednego pierdolenia i wazeliny: trzymam kciuki za Ruch, niech wygra, a mecze za '5' niech zgromadza i utrwala rzesze kibicow na Cichej, tak jak to udalo sie kibicom zabrzanskiego klubu. Moze w koncu uda pozyskac moznego sponsora np. konkurenta Allianz.
|
Do góry
|
|
|
|
#3145870 - 20/05/2009 05:39
[Re: podstawek]
|
newbie
Meldunek: 17/04/2009
|
kilka słów ode mnie odnośnie finału. Jako że było mi dane być na tym meczyku krótki mój komentarz
Bardzo słabe widowisko (piłkarsko) mało strzałów na bramkę, takie piłkarskie szachy. Lepszych piłkarzy ma niewątpliwie Lech i to on wygrał zasłużenie. Osobny temat kibice, którzy spełnili moje oczekiwanie. Zarówno Lech, jak i Ruch potwierdzili że są ekipami z czołowki i godnie się zaprezentowali.
P.S. dla zbieraczy jeśli kogoś interesuje posiadanie biletu z tego wydarzenia pisać na priv chętnie odeśle
|
Do góry
|
|
|
|
|
|