Strona 4 z 4 < 1 2 3 4
Opcje tematu
#3116541 - 07/05/2009 18:27 Re: Remes Puchar Polski 2008/2009 [Re: zecik]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Trener Ruchu Chorzów Waldemar Fornalik ma problemy z zestawieniem składu na dzisiejszy mecz. Za kartki pauzować będzie musiał kapitan zespołu Wojciech Grzyb. Kontuzjowany jest Marcin Zając, w defensywie zabraknie Krzysztofa Nykiela i Macieja Sadloka. Nie zagra także Artur Sobiech, a poz znakiem zapytania stoi występ Martina Fabusa.

Co do Legii to Urban musi równomiernie szachować siły na Ruch i Wisłe dlatego myślę że Iwański który ostatnio grzał ławę z ŁKSem zagra dziś pełne 90 minut a Roger z Gizą się zamienią i po 45 każdy z nich pogra. Radovic który ostatnio grzeje non stop ławę też pewnie zagra od pierwszych minut. Chinyama pewnie 45 minut tylko. napewno Urban nie desygnuje do gry głębokich rezerw wszak stawka jest spora i na tym etapie odpuszczenie kosztem ligi byłoby głupotą dlatego zagramy dzisiaj mocnym składem ale zapewne racjonalnie dysponując siłami. CEL JEST PROSTY MÓWI URBAN : DUBLET

dlatego dzisiaj proponuje grać zwycięstwo Legii

kurs 2.2 - poważnie przetrzebiony skład gospodarzy którzy co warto podkreślić grając na stadionie Śląskim mocno zawodzą to dobre rozwiązanie

Do góry
Bonus: Unibet
#3116548 - 07/05/2009 18:33 Re: Remes Puchar Polski 2008/2009 [Re: Legia]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
wczoraj Lech też miał "problemy" z formacją defensywą, a prawie zagrali na 0 z tyłu. Przed Legią ciężki mecz w Krakowie, Ruch walczy o utrzymanie, dla mnie no bet, po wczorajszych "cyrkach", trudno przewidzieć, jak się potoczy to spotkanie.

Do góry
#3144398 - 19/05/2009 16:46 Re: Remes Puchar Polski 2008/2009 [Re: Hakan]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Finał 20:00 Stadion Śląski

Ruch Chorzów - Lech Poznań

25 000 [w tym 9100 kibicow z Poznania] bedzie wspierac swoich ulubiencow. Zapowiada sie jeden z najlepszych finalow tych rozgrywek w ostatnich latach.
Osobiscie widze zwyciestwo Lecha [i bukmachersko rowniez]. W prwdzie Lech ma szanse na tytul mistrzowski, ale nie wydaje mi sie aby kto kolwiek odpuscil ten puchar.
Ruch bez 3 podstwowych zawodnikow:
Marcin Zając jest wyłączony z gry do końca sezonu, Maciek Sadlok leczy kontuzję, a występ Krzyśka Nykiela stoi pod znakiem zapytania.

Nie bede sie zbytnio rozpisywal. Wg mnie, ambicja i wola walki nie wystarczy chorzowianom do siegniecia po trofeum. Pilkarsko to sklad maja slabszy od Lecha ! Co ty pierdolisz... 2-0 na Cichej, 1-1 w Poznaniu !!! No wlasnie psychicznie to Niebiescy juz wygrywaja.

Z tematu 'uklady i ukladziki': mecz wygrywa Lech po OT. Remes sponsor klubu i PUCHARU POLSKI nie chcialby chyba widziec zdobywcy jako Ruch. Poza tym jak klub borykajacy sie z problemami finansowymi mialby reprezentowac Nasz kraj w pucharach [znowu odpasc w kwalach? z drugiej strony czy Ruch jest gorszy niz Belchatow/Polonia].

Lech wygra Puchar, Ponad 40,5 pkt [kartki zolte i czerwone].

p.s. bez zbednego pierdolenia i wazeliny: trzymam kciuki za Ruch, niech wygra, a mecze za '5' niech zgromadza i utrwala rzesze kibicow na Cichej, tak jak to udalo sie kibicom zabrzanskiego klubu.
Moze w koncu uda pozyskac moznego sponsora np. konkurenta Allianz.

Do góry
#3144809 - 19/05/2009 20:41 Re: Remes Puchar Polski 2008/2009 [Re: Ojro]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Finały się ogląda więc nic dzisiaj nie postawię grin
Mam nadzieję, że puchar zdobędzie Lech i że nie zostanie mistrzem. Obojętnie, która drużyna zajmie 4. miejsce w lidze to na pewno będzie w stanie zdziałać więcej w Lidze Europejskiej niż Niebiescy. Ale żeby Lechowi nie było tak łatwo to liczę na dogrywkę i karne laugh i później stratę punktów w Warszawie laugh

Do góry
#3145870 - 20/05/2009 05:39 Re: Remes Puchar Polski 2008/2009 [Re: podstawek]
karmann Offline
newbie

Meldunek: 17/04/2009
kilka słów ode mnie odnośnie finału. Jako że było mi dane być na tym meczyku krótki mój komentarz

Bardzo słabe widowisko (piłkarsko) mało strzałów na bramkę, takie piłkarskie szachy. Lepszych piłkarzy ma niewątpliwie Lech i to on wygrał zasłużenie. Osobny temat kibice, którzy spełnili moje oczekiwanie. Zarówno Lech, jak i Ruch potwierdzili że są ekipami z czołowki i godnie się zaprezentowali.

P.S. dla zbieraczy jeśli kogoś interesuje posiadanie biletu z tego wydarzenia pisać na priv chętnie odeśle

Do góry
Strona 4 z 4 < 1 2 3 4

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro