#2616910 - 25/09/2008 00:59
Re: Remes Puchar Polski 2008/2009
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/08/2006
|
świetna robota skorzystałem. dokładnie ,również skorzystałem i dziękuje
|
Do góry
|
|
|
|
#2616928 - 25/09/2008 01:04
[Re: twarog2006]
|
old hand
Meldunek: 13/09/2007
|
świetna robota skorzystałem. dokładnie ,również skorzystałem i dziękuje i ja dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#2618181 - 25/09/2008 07:09
[Re: CANTORO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/05/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2686800 - 28/10/2008 21:14
[Re: Snajper2]
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Widzę brak zainteresowania Pucharem Polski a to już przecież 1/8 czyli ćwierćfinały. Cracovia Kraków - ŁKS ŁódźDzisiaj w Krakowie przy Kałuży odbędzie się mecz pomiędzy zespołami które zamykają ligową tabele Ekstraklasy, a więc ostatnia Cracovia podejmuję przedostatni ŁKS. W Cracovii doszło do zminy szkoleniowca. Stefana Majewskiego zastąpił Artur Płatek. I już tak się stało, że po pierwszym treningu nowy treneiro musiał wybrać zawodników którzy zagrają w Pucharze Polski przeciwko ŁKSowi. Meczowa 20-stka: Cabaj, Olszewski, Karwan, Radwański, Tupalski, Milosević, Kulig, Wasiluk, Kostrubała, Kłus, Pawlusiński, Szeliga, Majoros, Nowak, Jeleń, Klich, Witkowski, Dudzic, Moskała, KaszubaCo mogę powiedzieć o ŁKSie? Grać trzeba bo jest jeszcze szansa na puchary ( ) Do grodu kraka ŁKS wyruszył już wczoraj, do autokaru nie wsiedli Gabor Vayer i Zdzisława Leszczyński. Do składu awizowani są nieobecni ostatnio w Zabrzu Mladen Kascelan i Dawid Jarka. Teoretycznie ŁKS powaznie traktuje puchar, dlaczego teoretycznie? Daltego, że praktycznie wiemy jak gra ŁKS i na co mozemy liczyć Skład na mecz nieznany ponieważ trener Chojnacki jak zawsze tuż przed meczem poda wyjsciową 11-stkę. Jak może się spodziewać w środku pola zagra stary ''znajomy'' Cracovii - Paweł Drumlak. Ciężko wskazać tutaj faworyta, czy Cracovia po @1,70 warta gry? Moim zdaniem nie jest to na pewno value-bet, chociaż wszystko jest możliwe. Jeśli miałbym coś grać to zdecydowanie under 2.5. Walka o puchary
|
Do góry
|
|
|
|
#2687187 - 29/10/2008 00:47
[Re: buldog]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Pod rozwagę poddaje też typ na Ruch dzisiaj. Niebiescy załapali ostatnio niezłą formę (vide wygrana z Lechem, później dość pechowy remis z Piastem). Z resztą ta drużyna ma potencjał na solidnego ligowego średniaka, co już nieraz udowodniła. Podejście Ruchu do tego spotkania, przynajmniej teoretycznie ok, skład też w porządku (http://www.niebiescy.pl/). Odra ostatnio nieznacznie uległa Widzewowi, ale boryka się ze sporymi problemami natury finansowej (problem z płacami czy sytuacja z kapitanem Ganowiczem, szczegóły: http://www.odraopole.com.pl/ ). Poza tym pozycja w tabeli póki co oddaje chyba możliwości tego zespołu. Ja liczę głównie na różnicę w umiejętnościach czysto piłkarskich, jak również na fakt, że Ruch rzeczywiście poważnie traktuje PP, który ma jednak nieco wyższą rangę niż PE. Dla mnie dziś: Ruch DNB + Craxa DNB ako ok.1,8 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2689022 - 29/10/2008 21:43
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2004
|
Gornik utrzyma sie tak i tak.Wisla bedzie grala na maxa chociaz uwazam ze nie wyjdzie naj skladem a Gornik owszem wiec dla mnie ten mecz no bet.Wole zagrac Legie juz grala w tym roku z Jaga i kazdy wie jaki byl wynik teraz drugi garnitur moze i marzy zagrac przeciwko Legii, ale na marzeniach sie skonczy bo tu licza sie umiejetnosic i dzis Legia ma je lepsze. Wiec Legia -1,5 w Pinnacle za 1,94 jak dla mnie 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2689231 - 29/10/2008 23:46
[Re: CANTORO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Wole zagrac Legie juz grala w tym roku z Jaga i kazdy wie jaki byl wynik teraz drugi garnitur moze i marzy zagrac przeciwko Legii, ale na marzeniach sie skonczy bo tu licza sie umiejetnosic i dzis Legia ma je lepsze.
Wiec Legia -1,5 w Pinnacle za 1,94 jak dla mnie 8/10 w PE Legii nie było już tak różowo mimo że grali w miarę mocnym składem (pierwsza 11 praktycznie poza bramkarzem?) to mieli dużo szczęścia nie przegrywając. Także rezerwami spotkały się te drużyny przed sezonem na Łazienkowskiej i skończyło się 0-2 W Jadze zdecydowanie bardziej szykują się na niedzielę na Cracovię. Z drugiej strony nie sądzę że Urban rzuci do walki wszystkich najlepszych piłkarzy tuż po meczu z Wisła i przed kolejnym ligowym z Lechią. Tak czy siak Legia POWINNA wygrać, może nawet z handi i zachowaniem czystego konta.
|
Do góry
|
|
|
|
#2951757 - 02/03/2009 22:51
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
W środę szlagier - Wisła Kraków podejmuje Lecha Poznań. Kursy http://www.betexplorer.com/soccer/poland/polish-cup-2008-2009/nextmatch.php?matchid=6453214W Wiśle zabraknie Clebera, który wyjechał na 3 dni do jakiegoś klubu na testy medyczne (on nie jest za stary na jakieś transfery?). Paweł Brożek ma być gotowy do gry. W Lechu za czerwoną kartkę pauzować będzie Arboleda. W jego miejsce zapewne zagra Tanevski. Mocno poobijany wczoraj był Rengifo, ale nie ma póki co wieści o jego ew.absencji w tym meczu. Lech grał czwartek-niedziela. Kadra jest dość krótka. Znając Smude to pewnie jednak zagra tym samym składem (oprócz Arboledy). Zdrowia Peszki też pewnie jeszcze nie będą ryzykować. Wisła na inaugurację zagrała ponoć bardzo przeciętnie. PP żadna duzyna nie odpuści, ale chyba jednak bardziej priorytetowo w obecnej sytuacji traktuję go ekipa Wisły. Dla mnie póki co - NO BET i tak raczej do środy zostanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2951799 - 03/03/2009 00:03
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
Lech grał czwartek-niedziela. Kadra jest dość krótka. Znając Smude to pewnie jednak zagra tym samym składem (oprócz Arboledy). Zdrowia Peszki też pewnie jeszcze nie będą ryzykować.
Dużo się dyskutowało o przygotowaniu Lecha. Narzekano na "katusze" Smudy. W meczu z Udine druga połowa znacznie gorsza niż pierwsza. W Bełchatowie gra Kolejorza w drugiej części też nieco siadła. Wątpię, aby było to spowodowane założeniami taktycznymi ( bronienie rezultatu), być może ponownie niewypał z przygotowaniem kondycyjnym. Smuda nie ma wielkiego pola manewru ,w dłuższej perspektywie nie wygląda to różowo. Dla Wisły priorytetem będzie ligowa potyczka z Polonią W, która czeka Wisłę w najbliższej kolejce, choć z drugiej strony pamiętne 1-4 z września tamtego roku... wypadałoby wziąć rewanż za tamto spotkanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2951865 - 03/03/2009 01:19
[Re: Chaoz]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Pisanie o Lechu w kontekście złego przygotowania kondycyjnego - to szukanie dziury w całym. Można zarzucić wiele drużynie na podstawie ostatnich trzech występów - począwszy od fatalnej dyspozycji bramkarza, przez słabą organizację gry obronnej czy też niewykorzystane sytuacje, ale nie to. W pierwszym meczu z Udine to właśnie ostatnie minuty zadecydowały o tym, że Kolejorz wciąż był w grze, również wczoraj bramka w doliczonym czasie sprawiła, że Lech wygrał spotkanie. To samo tyczy się kadry zespołu. Różowo nie jest, ale bez przesady. Trzon zespołu nie został osłabiony, kadra uzupełniona, po kontuzji wracają zawodnicy, których jesienią nie oglądaliśmy prawie wcale - Henriqez i Kikut, mogą oni grać w roli obrońców jak i skrzydłowych odciążając Peszkę i Wilka. Środek bardzo silny - ze Stlicem i Murawskim na czele, w obwodzie zostaje Bandrowski i Injac. Gorzej wygląda sytuacja z przodu. W tej formacji jedynie dwóch znanych - wartościowych napastników - Rengifo i Lewandowski. Póki co niewiadomą jest Handzic. W każdym razie miło, że wszyscy w takich aspektach próbują się doszukiwać uchybień Lecha. Dla mnie jest to jednoznaczne . ONI BOJĄ SIĘ NAS Wracając do PP. Wisły nie widziałem. Lech gra niepewnie. Bardzo możliwe, że w środę wystąpi w nieco eksperymentalnym składzie, bowiem walka w lidze jest bezwątpienia priorytetem numer 1. Pytania jak zagra Wisła? Wynik pozostaje sprawą otwartą - za mało danych. Natomiast inna opcja mi się nasuwa. Poszukanie overa. Tak jak pisałem - obrona Lecha dziurawa, nie zagra Arboleda, być może ktoś jeszcze odpocznie (Turina?). W ofensywie wciąż wielka siła. Dlatego wynik oscylujący w okół 2-1 dla któreś z ekip, bądź opcja, że obie strzelą nie jest złym rozwiązaniem. Zwłaszcza, iż w pojedynkach Wisła - Lech zazwyczaj pada sporo bramek. Pamiętać należy, że jest jeszcze rewanż. Dlatego to raczej Wisła musi, a Lech może wygrać pierwszy mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#2951962 - 03/03/2009 02:40
[Re: s_LP]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
W pierwszym meczu z Udine to właśnie ostatnie minuty zadecydowały o tym, że Kolejorz wciąż był w grze, również wczoraj bramka w doliczonym czasie sprawiła, że Lech wygrał spotkanie. To samo tyczy się kadry zespołu. Różowo nie jest, ale bez przesady. Trzon zespołu nie został osłabiony, kadra uzupełniona, po kontuzji wracają zawodnicy, których jesienią nie oglądaliśmy prawie wcale - Henriqez i Kikut, mogą oni grać w roli obrońców jak i skrzydłowych odciążając Peszkę i Wilka. Środek bardzo silny - ze Stlicem i Murawskim na czele, w obwodzie zostaje Bandrowski i Injac. Gorzej wygląda sytuacja z przodu. W tej formacji jedynie dwóch znanych - wartościowych napastników - Rengifo i Lewandowski. Póki co niewiadomą jest Handzic.
. 1 pogrubienie: Gdyby gra nie siadła, nie byłoby tak nerwowej końcówki. Zamiast postawić kropkę nad i, kontrulując spokojnie mecz, oddali gospodarzom inicjatywę, co się zemściło. Ostatecznie Lechowi udało się przechylić szalę zwycięstwa, ale jednak ta druga połowa daje do myślenia i jak wspomniałem wcześniej nie tylko ta. Może wszystko się ustablizuje a może czarny scenariusz się sprawdzi, nie gdybajmy dłużej, poczekajmy, czas pokaże 2 pogrubienie: Ich powrót to wzmocnienie dla rywali, może znowu sprezentują przeciwnikom jakieś gole Najważniejsze dla Poznania, że Lech się nie osłabił, co do uzupełnienia kadry, to wstrzymam się ze swoim sceptycznym komenatrzem, poobserwuję bacznie jak rozwinie się sytuacja, może to rozwieje moje wątpliwości. Nie da się ukryć, że w chwili obecnej na tle Legii czy Wisły i tak Lech wypada najlepiej.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|