#2733317 - 18/11/2008 21:42
Re: Puchar Ekstraklasy 2008/2009
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Widzę, że przymiotnik bananowy się przyjął, chociaż wyczuwam lekką ironię w przytoczonym określeniu przez @juanacarlosa Nie chcę nikogo zachęcać/zniechęcać, ale przypomnijcie sobie niedawne spotkanie Legii z nomen omen nieco rezerwową Jagą w PP ... Okoliczności obu spotkań dosyć podobne, musicie przyznać. Nie wiem czy przy kursach jakie teraz są albo jeszcze będą (bo raczej będą lecieć w dół jeszcze) warto się w takie coś bawić. Każdy gra jak uważa i za swoją kasę, a ponieważ ja zrobiłem sobie przerwę, to mogę szczerze życzyć wszystkim powodzenia Masz rację i o dziwo wtedy Legia grała naprawdę silnym skłądem i wymęczyła awans dopiero w karnych,a przecież grała u siebie i to z bardzo rezerwową Jagą. Tutaj jest mecz meczowi nierówny gdyby Legia zagrała podobnym skłądem co w meczu ze Śląskiem nie miałbym wątpliwości co do typu ale tak jestem w kropce boz jednej strony słaby ŁKS no ale piłkarze się przecież nie położą czekając na jak najniższy wymiar kary, o dziwo to zmiany w skłądzie moga wyjśc ŁKS-owi na dobre bo jak gra pierwsza drużyna każdy widzi,a młody Bartoszewicz napastnik ma naprawdę duże umiejętności. Ciężko cokolwiek typować z pucharów jedyne co mi przypada do gry to raczej handi na Piast Gliwice, Wisła Kraków bez Brożka i praktycznie bez napastnika,a Piast w najsilniejszym składzie oprócz Radzewicza i Glika co trzeba przyznać, że jest dośc poważnymosłabieniem. Wiadomo jak zagra Piast raczej defensywnie czekając na kontry,a mają zawodników do zaatakowania. Wisła bez Brożka traci 50% na wartości no i ma zagrać młodzież co jak co ale na pewno piłkarze Piasta Gliwice są lepsi od młodzieży Krakowskiej. Piast już raz wygrał z Wisłą u siebie i wtedy wcale nie był aż taki rezerwowy skłąd. Najlepszym drużynom ten puchar nie jest na rękę i awans jest im zbędny bo po co tracić siły grając dodatkowe mecze i i tak za wiele się za to neiz yskuje. Ten puchar jest dla słabszych i ambitnych drużyn jak np. Piast Gliwice, który chce się pokazać,a nie tylko wyjść żeby mecz się odbył.
|
Do góry
|
|
|
|
#2733318 - 18/11/2008 21:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Taka ciekawostka, skład Legii, który rozpoczął wspomniany mecz z Jagą w PP (a nie PE, co też moim zdaniem może mieć znaczenie).
1. Wojciech Skaba - 25. Jakub Rzeźniczak, 4. Dickson Choto, 15. Inaki Astiz, 11. Tomasz Kiełbowicz - 22. Piotr Rocki, 6. Roger Guerreiro, 7. Piotr Giza, 30. Martins Ekwueme, 28. Marcin Smoliński - 40. Mikel Arruabarena
|
Do góry
|
|
|
|
#2733351 - 18/11/2008 22:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Ja sobie gram: X/1 (4.7) - bo kurs fajny, a prawdopodobieństwo wg mnie dosyć spore. Wiadomo ŁKS jest drużyną o słabszym potencjale, sił powinno z czasem braknąć. Zakładam też, że Chojnacki właśnie po przerwie może dać odpocząć niektórym swoim "asą" (asom?) Legia -2 (7.6) - bo w sumie ciężko tak do końca przewidzieć przebieg tego spotkania, ale jeśli faktycznie piłkarze Legii podejdą poważnie do meczu i szybko strzelą bramke, to może skończy się na jakimś małym pogromie? Czemu nie? Stawki oczywiście małe
|
Do góry
|
|
|
|
#2733352 - 18/11/2008 22:16
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
|
EDIT: oczywiście miałem na myśli X/2
|
Do góry
|
|
|
|
#2733393 - 18/11/2008 22:39
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2004
|
Kfjatek a co myslisz jutro o graniu Bełchatowa z Wami? Podobno jedziecie tam młoda ekstraklasa plus Kotorowski, Kikut i Kucharski. Jakby nie to ze Bełchatów ma pewny prawie pewny awans to był grał to grubiej bo kurs 2 w sts piechota nie chodzi
|
Do góry
|
|
|
|
#2733536 - 18/11/2008 23:41
[Re: aker]
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
Lechia-Arka Po porannym rozruchu, który odbył się dzisiaj o godzinie 11.00 trener Czesław Michniewicz wyselekcjonował grupę, która pojedzie na dzisiejszy mecz z Lechią Gdańsk. Spotkanie odbędzie się w Gdańsku, o godzinie 18.00. W porównaniu z ostatnim ligowym meczem, ruchy w kadrze nie są duże. Trenerzy zadecydowali, że w Gdyni zostaną Marcin Wachowicz, Zbigniew Zakrzewski i Bartosz Karwan, którzy mają być gotowi na sobotnią potyczkę w Wodzisławiu. Do zdrowia powrócił Anderson Silva i jest całkiem prawdopodobne, że zobaczymy go dzisiaj na boisku. W "osiemnastce" po raz kolejny znaleźli się przedstawiciele Młodej Ekstraklasy. Są to Krzysztof Bułka, Paweł Czoska i Wojciech Wilczyński. Bramkarze: 28 Tomislav Basić, 33 Norbert Witkowski Obrońcy: 2. Anderson Silva, 4. Dariusz Żuraw, 21. Michał Łabędzki, 3. Łukasz Kowalski, 34. Wojciech Wilczyński Pomocnicy: 7. Dariusz Ulanowski, 20. Bartosz Ława, 24. Marcin Pietroń, 27. Marcin Budziński, 6. Tomasz Sokołowski, 22. Krzysztof Bułka, 31. Paweł Czoska, 19. Przemysław Trytko Napastnicy: 9. Marcin Chmiest, 10. Damian Nawrocik, 16. Grzegorz Niciński zrodlo: oficjalna Arki Sklad bedzie bardzo podobny do tego z Belchatowem , procz lewego obroncy Płotki ktorego zastapi Anderson oraz bramkarza ale Basic to solidny łapacz Jesli nie bedzie np 6 zmian w czasie przerwy to Arka nie powinna przegrac tego spotkania ,remis nam wystarcza do wyjscia z grupy . Kadra Lechii na mecz Puchary Ekstraklasy z Arką Gdynia: Kapsa, Bąk, Kawa, Andruszczak, Midzierski, Brede, Mysona, Starosta, Miklosik, Kasperkiewicz, Kalkowski, Cetnarowicz, Rybski, Buzała, Kowalczyk, Piątek, Manuszewski, Trafarski. Trafarski to testowany napadzior z Olimpii o ile sie nie myle Zabraknie Kaczmarka co jest duzym oslabieniem , Rafała Kosznika, oraz Borisa Radovanovicia i Frane Cacica. Szansę na grę w tym spotkaniu dostaną zapewne Artur Andruszczak i Piotr Kasperkiewicz, którzy nie pojechali na mecz do Krakowa. Prawdopodobnie zagra również Arkadiusz Miklosik, który wrócił po kontuzji i wystąpił w spotkaniu z Wisłą. Na boisku powinniśmy też zobaczyć Pawła Kapsę, Macieja Kalkowskiego, Piotra Cetnarowicza i Jakuba Kawę. zrodlo oficjalna Lechii Walki nie zabraknie wiec mozna probowac under 2,5 a do lepszego ogladania meczu na polsat sport zabawie sie X/2
|
Do góry
|
|
|
|
#2733579 - 19/11/2008 00:14
|
Carpal Tunnel
|
Kfjatek a co myslisz jutro o graniu Bełchatowa z Wami? Podobno jedziecie tam młoda ekstraklasa plus Kotorowski, Kikut i Kucharski. Jakby nie to ze Bełchatów ma pewny prawie pewny awans to był grał to grubiej bo kurs 2 w sts piechota nie chodzi Witam. Niby tak jak mówisz, ale mam cały czas w pamięci tegoroczny mecz PE w Gdańsku z Lechią gdzie była podobna (gorsza)sytuacja kadrowa i grałem naprawdę mocno na gospodarzy (buki mocno wtedy zaspały). Skończyło się na 0:0. Wracając do tematu. Pograłem 1 ale za prawie symboliczną stawkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#2734361 - 19/11/2008 07:07
[Re: grzesol]
|
Carpal Tunnel
|
Myślę, że dzisiejsze wyniki (składy zespołów) sprawiają, że nazwanie przeze mnie tych rozgrywek bananowymi nie jest, ani trochę przesadą Ja typu na Legię nikomu dziś gratulował nie będę, bo to przecież zejść na zawał można było wygrywając wcale nie taki wielki procent wkładu Przerwa trwa dalej u mnie, a jutro pewnie cała Polska zagra Bełchatów Nie neguję tego typu i życzę wszystkim powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#2734388 - 19/11/2008 07:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Najważniejszy letki plus Zapomniałem, że tak Z tych wszystkich typów w PE to ten jutrzejszy Bełchatów i tak wygląda najlepiej, ale te rozgrywki są dla mnie jednym wielkim no betem Ja powiem tak powinny być NO BETEM ale jak to z typującymi bywa grają trza coś obstawić i czasami można naprawdę wyciągnąć fajne typki jak kiedyś Arka z Lechem u siebie z handi po kursie ok.4 Zastanawiam się nad tym Bełchatowem i jeżeli zagrają z dużą ilością podstawowych to zagram ten typ nawet z handi bo jak już przegrają to wysoko,a nie jedną bramką
|
Do góry
|
|
|
|
#2734389 - 19/11/2008 07:29
|
Carpal Tunnel
|
Mindman widze ze przemawia przez Ciebie troche gorycz dzisiejszych wyników a dokładnie ze dzisiaj nie zagrałes bo Wisła i Legia ładnie weszły. Prawda jest taka ze nie ważne jaki to jest typ rozgrywek bo moze to byc puchar w graniu na organkach ale najwazniejsze że przynosi dochód. Masz racje ze PE to bananowy pucharek ale najwazniejsze ze kasa sie w moim portfelu dzieki niemu juz nieraz pomnożyła
|
Do góry
|
|
|
|
#2734391 - 19/11/2008 07:39
|
Carpal Tunnel
|
Mindman widze ze przemawia przez Ciebie troche gorycz dzisiejszych wyników a dokładnie ze dzisiaj nie zagrałes bo Wisła i Legia ładnie weszły. Sorry, ale za długo siedzę w tym interesie żeby mnie takie coś wzruszało Zrobiłem sobie przerwę od grania w ogóle, tak więc ani mnie to ziębi ani grzeje. Szczerze gratuluję tym, którzy wygrali, tylko nie zazdroszczę 89 minut nerwów po przeciętnym kursie
|
Do góry
|
|
|
|
#2734399 - 19/11/2008 07:45
|
Carpal Tunnel
|
Mindman widze ze przemawia przez Ciebie troche gorycz dzisiejszych wyników a dokładnie ze dzisiaj nie zagrałes bo Wisła i Legia ładnie weszły. Sorry, ale za długo siedzę w tym interesie żeby mnie takie coś wzruszało Zrobiłem sobie przerwę od grania w ogóle, tak więc ani mnie to ziębi ani grzeje. Szczerze gratuluję tym, którzy wygrali, tylko nie zazdroszczę 89 minut nerwów po przeciętnym kursie Ja tez juz siedze ponad 10 lat w tym interesie i miałem już wieksze nerwy i palpitacje serca jak mi do 90 min nie wchodził kurs o wiele mniejszy niż 2,0 które było na Legie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2734526 - 19/11/2008 17:26
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Mindman widze ze przemawia przez Ciebie troche gorycz dzisiejszych wyników a dokładnie ze dzisiaj nie zagrałes bo Wisła i Legia ładnie weszły. Sorry, ale za długo siedzę w tym interesie żeby mnie takie coś wzruszało Zrobiłem sobie przerwę od grania w ogóle, tak więc ani mnie to ziębi ani grzeje. Szczerze gratuluję tym, którzy wygrali, tylko nie zazdroszczę 89 minut nerwów po przeciętnym kursie Ja tez juz siedze ponad 10 lat w tym interesie i miałem już wieksze nerwy i palpitacje serca jak mi do 90 min nie wchodził kurs o wiele mniejszy niż 2,0 które było na Legie. 2.0 na Legię nie taki znowu przeciętny kurs magia nazwy Legia działa Bełchatow był do przyjęcia gdy grałem kursem jeszcze 2.1 wczoraj natomiast dzisiaj za 1.6 czy 1.7 średnio to wygląda. na stronie GKSu tylko info że zagrają testowani zawodnicy...między innymi Chałas z Hetmana ktory w Legii nie przebił się z rezerw.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|