Puchar Ekstraklasy
Lechia Gdańsk - Lech Poznań
Typ: 1 Zazwyczaj nie ruszam tych rozgrywek, ale nie mogę odżałowac, że nie zagrałem Śląska z Wisłą w tym tygodniu i jutro nie chcę popełnic podobnego błędu choc kurs już nie ten. Za stroną Lechii Gdańsk:
"Piątkowy mecz z Lechii z Lechem będzie okazją dla trenerów do przyjrzenia się zawodnikom mniej grającym.
Lech, który na zgrupowanie kadry wysłał 5 podstawowych zawodników, w obliczu czekających go ważniejszych gier w lidze i Pucharze UEFA wystawi drugi skład.
Dawid Kręt, Zlatko Tanevski, Anderson Cueto, Jakub Wilk, Mateusz Machaj, Jacek Kadziński i Maciej Kononowicz. Do nich mogą dołączyć także inni zawodnicy z Młodej Ekstraklasy, oraz między innymi leczący w ostatnim czasie kontuzję, Ivan Djurdjevic czy nowo pozyskany golkiper, Ivan Turina. Duże szansę na grę w dwóch pierwszych kolejkach Pucharu Ekstraklasy mieliby również Andrzej Witan i Maciej Wożniak, lecz ci piłkarze zostali powołani do kadry U-19. Zatem za nich do zespołu Lecha włączeni mogą zostać inni młodzi gracze np. Bartosz Tatarczuk i Michał Wawszczak. Niestety przeciwko Lechii i GKS Bełchatów nie zagra dwóch młodych lechitów, Łukasz Bialożyt i Przemysław Królak. Obaj leczą kontuzje i szansy na grę w tej rundzie już raczej nie dostaną. - takich zawodników awizują redaktorzy serwisu
http://www.kkslech.com. Trener Jacek Zieliński także zapowiedział, że w meczu z Lechem pozwoli sobie na eksperymenty w składzie. Natomiast poniedziałkowy mecz z Arką zagra potencjalnie najlepszym ustawieniem.
Tak więc biorąc pod uwagę kontuzje i występy w tym sezonie można spodziewać się następującego składu:
Sobański - Starosta, Radovanović, Brede, Mysona - Andruszczak, Kasperkiewicz, Cacić, Kalkowski - Hirsz, Kowalczyk."
W zasadzie więc wszystko jasne, ale zapomnieli napisac o tym, że Lech gra dodatkowo jutro mecz towarzyski w Żaganiu z Czarnymi (
Czarni-Lech ). W związku z tym nie wiem skąd wezmą graczy na oba mecze? Może mnie powołają bo ekipa z młodej ekstraklasy nie wystarczy żeby obsadzic dwa składy
. Reasumując Lechia powinna ten mecz rozstrzygnąc na swoją korzyśc po kursach dochodzących do 2.5