#2513752 - 01/08/2008 00:03
Re: Transfery w Premiership
[Re: juancarlos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Temu, że Koguty tak łatwo puściły Malbranque'a mocno się dziwie. Dal mnie naprawdę klasowy pomocnik. Dość uniwersalny, może grać za napastnikiem, może na skrzydle, jak i w środku. Fizycznie bez zarzutu, technika na poziomie, przegląd pola i spore już ogranie w PL. Moim zdaniem dobry ruch Keane'a. Co do Tainio z kolei mieszane w uczucia. W Auxerre z dawien dawna błyszczał, ale na Wyspach gra się DUŻO szybciej i póki co chyba go to przerasta. W Sunderlandzie odbudować się też może po nieudanym sezonie Chimbonda. Swego czasu pamiętam nawet przymierzany na OT  (to by była przesada jednak, za wysokie progi).
|
Do góry
|
|
|
|
#2513775 - 01/08/2008 00:22
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
Odejscie Steeda az tak mocno nie dziwi. Ramos w sparingowych spotkaniach dal mu szanse wystepu jedynie w pierwszym z nich - przeciwko hiszpanskiemu Tavernes, gdzie zagral 45 minut. W pozniejszych 4 sparing-meczach nie wybiegl. A glosy, jakoby Keane byl zainteresowany pozyskaniem Francuza chodzily juz od jakiegos czasu. Transfer wisial w powietrzu i wydaje sie, ze pozyskanie dwoch lepszych graczy, jak Modric i Bentley, tylko dopelnily formalnosci. A Ramos ze swoich zawodnikow, ktorych mial jeszcze przed okienkiem transferowym, ufal chyba bardziej Tomowi Huddlestone'owi - oczywiscie tacy gracze jak Jenas, Lennon, czy Zokora sa poza konkurencja - i poki co to wlasnie on wciaz broni barw Tottenhami, zas Malbranque pozegral sie z WHL.
Ja najbardziej zaluje odejscia Chimbondy. Ciekaw jestem kto teraz bedzie podstawowym defensorem po prawej stronie...
|
Do góry
|
|
|
|
#2513825 - 01/08/2008 00:51
|
Carpal Tunnel
|
 O plotkach na temat Steeda czytałem i wiem, że już od jakiegoś czasu spekulowano na temat tego transferu. Napisałem, że mnie dziwi. To dlatego, że patrząc obecnie na kadrę Tott, to o ile pierwsza jedenastka wygląda naprawdę nieźle, o tyle przy jakichkolwiek kontuzjach, których w trakcie sezonu zapewne nie zabraknie, może być krucho z wartościowymi zmiennikami. Co do obrony - myślę, że na prawej stronie będzie grał Hutton (ew. Stalteri).
|
Do góry
|
|
|
|
#2513848 - 01/08/2008 01:02
|
Carpal Tunnel
|
Hutton to chyba raczej srodkowy defensor. Z reszta jak wiekszosc graczy defensywnych Tottenhamu. W kadrze brakuje ewidentnie bardzo dobrego typowego prawego obroncy. I wlasnie Levy i Ramos, obok poszukiwan napastnika, powinni skupic sie na znalezieniu kogos klasowego na te pozycje. Stalteri ewidentnie za slaby na aspiracje Spurs. Oby kolejne transferowe ruchy Kogutow byly owocne  
|
Do góry
|
|
|
|
#2513858 - 01/08/2008 01:06
|
Carpal Tunnel
|
Hutton to chyba raczej srodkowy defensor.  wydaje mi się i jest to wrażenie graniczące z pewnością ;), że jest to jednak prawy obrońca, względnie defensywny pomocnik. Stalteri ewidentnie za slaby na aspiracje Spurs.
Tu się zgadzam w 100% 
|
Do góry
|
|
|
|
#2513871 - 01/08/2008 01:10
|
Carpal Tunnel
|
Hutton to chyba raczej srodkowy defensor.  wydaje mi się i jest to wrażenie graniczące z pewnością ;), że jest to jednak prawy obrońca, względnie defensywny pomocnik. tym lepiej dla zespolu szczerze powiem, ze nie sledze za bardzo ligi szkockiej i gdzie Hutton gral w Rangersach nie wiem  ale dzieki za info 
|
Do góry
|
|
|
|
#2514948 - 01/08/2008 16:59
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
"Stoke City pozyskał na zasadzie wolnego transferu bramkarza Thomasa Soerensena. Duńczyk podpisał trzyletni kontrakt." Zapomniałem, dodać że to bardzo dobry ruch ze strony beniaminka. Dziwię się, że Koguty, które szukają drugiego bramkarza, nie zdecydowały się ściągnąć Duńczyka.
|
Do góry
|
|
|
|
#2515083 - 01/08/2008 18:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
Z resztą Sorensen w formie bije Gomesa na głowę Więc może by go wygryzł z pierwszego składu, dlatego żałuje, że go nie zobaczę na White Hart Lane  " Rzecznik prasowy mistrza Rosji Zenitu Sankt Petersburg przyznał, że rozmowy w sprawie transferu Andreia Arshavina (fot) do Tottenhamu Hotspur są bliskie sfinalizowania. Najprawdopodobniej dla Kogutów zagra również inny Rosjanin Roman Pavlyuchenko." Jakoś wcale nie cieszą mnie informacje tego typu. Mam obawy, że mogą to być pieniądze wyrzucone w błoto, obym się mylił.
|
Do góry
|
|
|
|
#2515107 - 01/08/2008 18:30
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
|
Przed Sorensenem teraz jeszcze dluga droga, by powrocic do formy, ktora prezentowal kilka sezonow temu. W zeszlym sezonie EPL nie zagral ani jednego meczu w barwach AV. Teraz takze, od kiedy zostal przez klub zwolniony, nie mial okazji do profesjonalnych treningow. A nieograny bramkarz to slaby bramkarz. Dunczyk musi teraz nadrobic zaleglosci... Co do transferow Arshavina i Pavluchenki, rowniez podchodze do nich z dystansem. Dla mnie to wielkie niewiadome. Juz pisalismy, ze w rosyjskiej lidze moga byc gwiazdami, ale czy poradza sobie w lidze, w ktorej zapier### sie jak nigdzie indziej na swiecie, gdzie trzeba caly czas biegac, walczyc, przepychac sie... 
|
Do góry
|
|
|
|
#2557329 - 21/08/2008 02:11
[Re: fala]
|
addict
Meldunek: 23/03/2007
|
Djibril Cisse został do końca sezonu wypożyczony z Marsylii do Sunderland. źródło: http://www.soccerway.com
|
Do góry
|
|
|
|
#2580977 - 01/09/2008 22:28
[Re: Baqu]
|
veteran
Meldunek: 23/12/2005