info: Rozmawiasz z konsultantem Sportingbet
SportingBet_Przemek: Witam w obsludze klienta Sportingbet. Mam na imie Przemek. W czym moge pomoc?
Artur: Witam z tej strony Artur mam pytanie bo jeszcze wczoraj gralem za XX funtow lige rumunska a dzis moglem za 10 a teraz juz tylko za 5 - co jest grane
SportingBet_Przemek: Prosze podac numer ID konta gracza.
Artur: User ID: ........
SportingBet_Przemek: Limity na dane zdarzenie za ustalane indywidualnie przez nasz dzial tradingu.
Artur: co to znaczy ustalane indywidualnie
SportingBet_Przemek: Moge potwierdzic tylko tyle, ze Pana konto gracza ma status gracza zawodowego. Status gracza zawodowego nadawany jest graczowi, który posluguje sie pewnymi metodami wspomagajacymi osiaganie niezwykle korzystnych wyników z gry.
Artur: ale co to konkretnie znaczy
Artur: gram to co wystawiacie
Artur: nic wiecej bo sie nie da
Artur: wiec jaki problem
SportingBet_Przemek: Dokladnie, i wlasnie na niektore zdarzenia sportowe nie moze Pan wiecej zagrac, poniewaz nasz dzial tradingu nie chce i nie bedzie oferowac panu mozliwosci wniesienia wiekszych stawek.
Artur: a czemuz to
SportingBet_Przemek: Poniewaz otrzymal Pan status gracza zawodowego. Status ten przyznaja nasi maklerzy/traderzy, na wynik którego my jako Polski Dzial Obslugi Klienta nie mamy wplywu.
Artur: no dobrze ale pytanie brzmi dlaczego otrzymalem status tego gracza - jesli Pan nie umie odpowiedziec to prosze mi podac kontakt do tych maklerow/traderow
SportingBet_Przemek: Niestety nie ma mozliwosci kontaktu z dzialem tradingu. Moge jedynie potwierdzic, ze decyzje dotyczace statusu gracza zawodowego sa nieodwracalne.
Artur: hmm to moze jakas rada jak unikac tego statusu na przyszlosc?
Artur: przynajmniej w innych bukmacherach oczywiscie
SportingBet_Przemek: Prosze pamietac, ze w Sportingbet gracz moze zarejestrowac tylko jedno konto gracza. Otarcie nowego moze spowodowac zablkokowanie wszystkich kont gracza przez nadz dzial finanansowy.
SportingBet_Przemek: Jezeli chodzi o inne firmy bukmacherskie - naprawde cizko mi powiedziec, poniewaz decyzje w tej sprawie sa podejmowany przez dzial tradongu, ktore w roznych firmach moze roznie przyznawac "status gracza zawodowego"
Artur: no rozumiem
Artur: ale jakie sa cechy ogolne Pan pracuje w firmie moze Pan sie orientuje
Artur: co to znaczy 'gracz zawodowy'
SportingBet_Przemek: Ogolnie mowiac (naturalnie bez zadnego zwiazku z Pana przypadkiem), ze w kazdy dzial tradingu nada status graczowi, ktory jest podejrzewany (wystarczy) np. o stosowanie arbitrazu (granie tzw. granie surebetow - po polsku).
SportingBet_Przemek: Przykro mi, ale wiecej na ten temat nie moge sie wypowiadac.
Krotko mowiac 'parówkowym skrytożercom mówimy nie' i zdecydowane zwyciestwo w prywatnej kategorii złota malina - dobra strona jest ze maja miekkie podbrzusze i da sie ' stosowac metody umozliwiajace osiaganie niezwykle korzystnych wyników z gry'

no co za ludzie