#2546151 - 16/08/2008 05:53
Re: Olimpiada w Pekinie - ile medali?
[Re: Pierniczek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/09/2006
|
My też mamy swoją olimpiadę  Typowanie 200 zdarzeń stylem dowolnym Rzut kuponem Maraton na lajfie Pięcobet nowoczesny Skok po over/under
|
Do góry
|
|
|
|
#2546165 - 16/08/2008 05:57
[Re: rafal08]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/10/2005
|
Istnieje opcja Powiadom Moderatora, wystarczy z niej skorzystac :-) A ile kasy dostaniesz jak mnie zbanujesz? Bo jeden moderator mówił mi, ze dostajecie kasę za bany. Jak sobie na mnie zarobisz to czemu nie O za 2005 rok to calkiem,całkiem Mówisz? Mój bart miał tu kiedyś konto też chyba z 2005 roku i już nie korzysta. Musiałbym sie tylko hasła dowiedzieć. Ale to żaden problem 
|
Do góry
|
|
|
|
#2563586 - 24/08/2008 03:26
[Re: Linc]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Dzaidek69 ma rację, bo to same cwaniaczki siedzą. Codziennie żłopią piwo i brzuszyska im rosną...a na samą myśl o siłowni czy joggingu im sie gorzej robi. Ale wymagania to mają...co Wy se kur.wa myślicie, ze oni nie chcą zdobyć medalu? Który z Was potrafiłby żyć takim samym stylem życia jak oni? Zero czasu dla rodziny, dieta, ciągłe treningi, presja. Ale jeden z drugim zarzuci nogę na stół rozpi.erdoli się na kanapie, pizza na stole, piwo w ręce i teksty: "ale z nich cioty". W igrzyskach startuje wiele krajów i kibice każdego kraju mają takie same oczekiwania medalowe. Każdy chce żeby ich sportowcy stawali na podium. Ale cóż tu jest Polska, tu sie pije i kozaczy. racja ale, no wlasnie ale ... kazdy robi to na co sie zdecydowal i za to mu placa, ja w pracy jak cieniuje, nie wyrabiam normy itp. to mnie zwolnia lub zabiora premie a taki jeden z druga gwiazdeczka albo obrazi sie na krytyke albo rozbierze sie w playboyu, nie jestesmy jakims trzecim swiatem, tu jest Polska, tu sie wymaga honoru i ambicji, tu sie wymaga wynikow Pawel Randa dorabial na magazynie, teraz jest srebrnym medalista IO. Marta Pihan przez 3 miesiace pracowala w Grecji jako barmanka, zeby spelnic swoje marzenie o IO..z 263 osob, ok. 130-140 musi pracowac gdzie indziej, zeby utrzymac rodzine. Jakis 5-10 jest fajnymi dupami i moze zadzwonic do playboya. Tylko reszta moze sie utrzymac ze sportu, gdyz jest w tym po prostu dobra. Nasi pilkarze reczni sa uwazani za absolutna czolowke swiatowa, mistrzowie dyscyplin maja swoich ind. sponsorow...najlepsi nasi sportowcy, zajmujacy miejsca w pierwszej osemce imprez mistrzowskich maja stypendia w wysokosci kilku k zlotych, gdzie k<5...wiekszosc z naszych sportowcow moze tylko pomarzyc o warunkach, jakie maja najlepsi. W Wlk. Brytanii lozy sie na zeglarstwo ponad 10x wiecej niz u nas...maja w sztabie psychologow, fizjologow, serwisme(a)now itd. U nas w naszej mistrzowskiej zalodze stara od wszystkie sa Zycki, Zawieja i Kusznierewicz...o innych juz nie wspominam. W szermierczej ekipie rosyjskiej tez jest bardzo rozbudowany sztab...zobacz ile oni medali zdobyli, jak zawiedli...u nas nie ma nikogo poza trenerem, ktory by chcial, zeby jego podopieczna nie bzykala sie z Wlochem. Wielu ma pretensje do sportowcow, ze zadowala ich final, miejsce w osemce...ciekawe co oni by zrobili, jakby wiedzieli, ze jak osemki nie osiagna beda musieli zajac sie czyms innym...wszystkie kur.ewsko ciezkie treningi pojda na marne...przez to czesto wychodzi tak, ze w elim. nasi osiagaja lepsze wyniki, presja psychiczna itd., wtedy jest potrzebny psycholog. Ale u nas nie ma na psychologow, jest za to na dzialacza, ktory pojechal do Pekinu jako trener i sie tak naj.ebal, ze spal na trawniku. Blanik trenowal na korytarzu, w Polsce nie ma ani jednego obiektu gimnastycznego na wysokim poziomie...ale narod powie po co budowac? Po co oni jada...sa wazniejsze sprawy...pzeciez ja mam 30 lat, mam udawana rente, ale ktos mi musi ja zaplacic, co nie? Ale jakby Blanik medalu nie zdobyl to na pal z nim. Mozna o tym pisac i pisac, ale zapewniam Cie, ze zawodowi sportowcy sa ostatnim czynnikiem w ukladance, gdzie trzeba dokonac poprawek, aby to mialo jakis sens...aby nasi nie zdobywali coraz mniej medali. Ilu z nas regularnie sie rusza? Ilu uczniow cwiczy na wfie i dlaczego rodzice notorycznie godza sie na pisanie usprawiedliwien? Czemu u nas nie mozna sie utrzymac z trenerki na szkolym poziomie? Kto ma trenowac mlodych dzieciakow? Gdzie maja trenowac?
|
Do góry
|
|
|
|
#2563599 - 24/08/2008 03:34
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/01/2007
|
przecież Tusk buduje boiska
|
Do góry
|
|
|
|
#2563791 - 24/08/2008 05:00
[Re: Ludwiczek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/01/2007
|
Tak tylko że nasz rząd tego nie zmieni. Ani Kaczyński ani Tusk, trzeba czekać na lepsze czasy  choć my się chyba ich nie doczekamy
|
Do góry
|
|
|
|
#2563840 - 24/08/2008 05:45
[Re: Ludwiczek]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Dziwić sie jak w kraju najpopularniejsza jest piłka nożna - to oczywiście piłkarzy trzeba mieć. Na WF-ach też - granie w piłke 80 % czasu.
Taa lepiej co miesiąc przegrywać ze Słoweniami, Litwami, Łotwami i MŚ czy ME oglądać w TV, żeby tylko w klasyfikacji końcowej igrzysk być na 9 miejscu, a nie na 16-stym. Za kilka dni prawie cały świat zapomni o igrzyskach, nie licząc samych sportowców. W dzisiejszych czasach większy wstyd być nisko w rankingu FIFA, niż w klasyfikacji końcowej igrzysk. Z Anglików się do dzisiaj wszyscy śmieją, że nie zakwalifikowali się do Euro. Co do kolejnych igrzysk to warto kasę wpompować we wioślarstwo i kajakarstwo. Tam można masę medali nastukać, a Amerykanie i Chińczycy się tym nie interesują. Co do tych 263 sportowców to trzeba pamiętać, że nie wszyscy startują w indywidualnych konkurencjach. Same drużyny (siatka x2 plus ręczna) to jakieś 40 osób, do tego sporo mieliśmy sztafet wioślarskich i kajakarskich (ósemki, czwórki, dwójki). Najbardziej zawiedli pływacy (17 sztuk i zero medali i chyba tylko 3-4 finały). 60 lekkoatletów to też sporo za dużo.
|
Do góry
|
|
|
|
#2563873 - 24/08/2008 06:36
[Re: Goget]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Mnie trochę śmieszy fakt, że pół narodu nagle zostało wielkimi kibicami sportu (choć o większości dyscyplin nie miało pojęcia, że istnieją). Te pół narodu dostawało sraczki na widok medali (lub ich braku). Jak by to była rzecz najważniejsza na świecie.
Co 4 lata jest tak samo. Wysyłamy na olimpiadę armię sportowców, z których wiadomo od początku do końca, że 80% jedzie tylko na wycieczkę. Potem Szaranowicz ze Szpakiem mają 2 tygodnie spuszczania się w majty z tej okazji. W Polsce zapada jakaś mania medali - jakby lud wierzył, że dogonimy żółtych i jankesów i będziemy najlepsi na świecie. Oczywiście nie jesteśmy, a te 15-20 miejsca w klasyfikacji medalowej to realne miejsce. A patrząc na ogólne warunki do uprawiania sportu w naszym kraju to i tak za wysokie. Ponieważ medali nie ma tyle, ile pismaki by chciały, to tradycyjnie promujemy średniactwo (sam udział się liczy, ale walczył...).
Olimpiada się kończy, wszyscy wracają do swoich zajęć, gorączka opada, a wyczerpani komentatorzy TVP idą na urlopy. Gorączka medalowa opada.
Sportowcy, którym się udało te medale zdobyć wracają do Polski i robią dalej to, co potrafią. Na ich (w większości) niszowe sporty dalej pies z kulawą nogą dalej nie zagląda, znalezienie sponsora dalej graniczy z cudem... słowem, życie toczy się dalej.
Tylko ktoś tam zawsze liczy grube miliony z tego tytułu, że udało się sprzedać milionom produkt, który na co dzień im wisi i powiewa. Dawna idea ruchu olimpijskiego już dawno skończyła jako papier toaletowy - teraz przyjeżdżają tam w większości nakoksowane roboty, którym ciężko przejść kilka metrów na stadionie by nie potknąć się o baner reklamowy Coca-Coli. Olimpiada jest cool i trendy. Dzięki Bogu, że tylko raz na cztery lata.
|
Do góry
|
|
|
|
#2563877 - 24/08/2008 06:47
[Re: hbr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2006
|
Polska nie stwarza młodym ludziom możliwości sportowego rozwoju! Powiedzmy sobie to raz na zawsze...
Jesteśmy sto lat za murzynami... i to nie tylko przez brak boisk, obiektów sportowych. Bo czasami gdy takie obiekty się znajdą- są niedostępne, bo komuś jest tak wygodniej, lub ktoś szuka na nich dobrego zarobku... A przecież te wszystkie obiekty budowane są z publicznych pieniędzy- k****ca mnie bierze, kiedy mam płacić za godzinę grania na małej sali kilkadziesiąt złotych, które pójdą na premie dla tych leniuchów (czyt. nauczycieli), lub prosto do kieszeni dyrektora.
Lekcje WFu to farsa. Może przez to nasz naród jest kaleki, póki co nikt jeszcze nie zrozumiał, że sport to zdrowie.
polska mentalność jest godna pogardy.
*są wyjątki, pasjonaci, dzięki którym mamy jeszcze 10 medali na IO.
|
Do góry
|
|
|
|
#2563878 - 24/08/2008 06:54
[Re: D@mian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Jesteśmy sto lat za murzynami... i to nie tylko przez brak boisk, obiektów sportowych. Bo czasami gdy takie obiekty się znajdą- są niedostępne, bo komuś jest tak wygodniej, lub ktoś szuka na nich dobrego zarobku... A przecież te wszystkie obiekty budowane są z publicznych pieniędzy- k****ca mnie bierze, kiedy mam płacić za godzinę grania na małej sali kilkadziesiąt złotych, które pójdą na premie dla tych leniuchów (czyt. nauczycieli), lub prosto do kieszeni dyrektora. Liczysz na to, że każde wejście obcej osoby na boisko (salę) szkolną powinno być gratis? Nie dość, że szkoły są biedne to jeszcze mają utrzymywać ogromne sale?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|