#2530981 - 10/08/2008 21:47
IO Pekin 2008 - typy, uwagi, komentarze - cz. 2
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2533900 - 12/08/2008 04:26
Re: IO Pekin 2008 - typy, uwagi, komentarze - cz. 2
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
awykonalne ! Pedalskie towarzystwo z PKOL ( nalany czerwony kacyk Nurowski + Irenka Sz. ) - żenujacy poziom transmisji - i qrwa ze 40 wycieczkowiczów , którzy na szczęście już z ekranów znikeli . Nosz franca scenariusz Ateński POWIELONY !!!!!! Łącznie z poziomem tzw. studia olimpijskiego- a przede wszystkim debilnych sprawozdawców , którzy mieli 4 lata żeby sie dowiedzieć czegoś o dyscyplinach , które komentują - i pizda - za krótko . Pojechało tam 50 kalek ( tvp ) i qrwa wiecej niz polowa startow polakow z odtworzenia - dzisiaj 1 raz polaczyli sie w trakcie z jednej areny na drugą - bez "przelotu" przez studio i reklam . To się w pale nie miesci jak tylu ludzi potrafi ............tak wiele spierd......ć - dostroili sie poziomem do naszych Kubertenowcow ........... Co prawda dopiero 3 dni minęly - ale tak szczerze tylko na palcach JEDNEJ RĘKI można policzyć pozytywy - reszta masakra. I proszę polskiego gnoma żeby mi nie pisał na pocieszenie serc jakiś tekstów - bo KOŃ jaki jest - każdy widzi . z nadzieją na mniej poniżeń w kolejnych dniach ...... pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2534081 - 12/08/2008 05:50
[Re: onda]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2002
|
[/quote]
I proszę polskiego gnoma żeby mi nie pisał na pocieszenie serc jakiś tekstów - bo KOŃ jaki jest - każdy widzi .
z nadzieją na mniej poniżeń w kolejnych dniach ...... pozdrawiam Masz prosby do innych wiec ja mam do Ciebie, przestan juz narzekac jak to jest fatalnie i tragicznie, bo nie dosc ze to jest nudne to jeszcze naprawde zenujace. Wiem ze to takie polskie ale moze jednak ...
|
Do góry
|
|
|
|
#2534102 - 12/08/2008 05:57
[Re: gizmo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
I proszę polskiego gnoma żeby mi nie pisał na pocieszenie serc jakiś tekstów - bo KOŃ jaki jest - każdy widzi . z nadzieją na mniej poniżeń w kolejnych dniach ...... pozdrawiam Masz prosby do innych wiec ja mam do Ciebie, przestan juz narzekac jak to jest fatalnie i tragicznie, bo nie dosc ze to jest nudne to jeszcze naprawde zenujace. Wiem ze to takie polskie ale moze jednak ... [/quote] czytaj uważnie - na pewno starty pozytywne są przeze mnie doceniane i opisywane - fakt ze jest ich dramatycznie mało - czy myślisz , że opisywanie tej smutnej rzeczywistości sprawia mi satysfakcję ? Człowieku o niczym innym nie marzę jak o pierwszym ( i kolejnych ! ) medalach ! Qrwa znajomym włochom i francuzom narzie tylko gratuluje ich medali ( szczególnie tym pierwszym ) i uspokajam ,ze sie medali też doczekamy ... pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2534232 - 12/08/2008 07:19
[Re: Skiper]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Nosz franca scenariusz Ateński POWIELONY !!!!!!
Powielony to będzie, jak zdobędziemy te 10 medali. Na razie nic na to nie zapowiada. czyzbys byl nastepny, ktory uwaza, ze Polska tu przegra z kretesem? Moze ktos mi wyliczy te pewne medale, ktore stracilismy do tej pory...albo czekajcie zrobie to za Was. Praktycznie zawiodla na razie tylko Oti na 400 m dow., ale zawiodla na tyle, ze na 200 delf. bedzie faworytka...luczniczki mogly, ale nie musialy (szoste to bardzo slabe miejsce)...innych szans nie bylo...choc dla Kolegi Ondy np. slabo wypadl Wacha, ktory przeszedl juz 2 rundy, ale w kiepskim stylu...cholera. Slabo pewnie tez wypadnie mikst, ktory spoko bedzie w 1/4, ale w koncu to tylko osemka IO, to taki slaby wynik, w sporcie, w ktorym brakuje u nas na odzywki, na dobre przygotowania, doslownie na wszystko. Wielu Olimpijczykow musi pracowac na codzien w innej pracy, by moc wystartowac na IO, ale jeden laik z drugim sie dogadaja na qc mecz.pl i utwierdza w przekonaniu, ze oni maja takie megastypendia, ze nic nie musza...wystarczy...wiekszej bzdury nie slyszalem...no ale coz...to takie trendy, byc razem z forum, miec takie same zdanie, blyszczec glupota. Nic wiecej nie mam do powiedzenia i koncze wspolprace z tym tematem, bo czytajac Wasze kolejne pseudowpisy zauwazam, ze Wasza glupota nie zna granic... AMEN.
|
Do góry
|
|
|
|
#2534316 - 12/08/2008 09:40
[Re: polskignom]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2006
|
Polskignom@ Do mnie tez piejesz ? Daruj sobie wyzywanie nas - pragmatykow - od glupkow, a okreslenie to pozostaw dla naszych sportowcow, z ktorych wielu po oplipiadzie bedziesz tak mogl okreslac Czytajac z poczatku wpisy Ondy o rzekomych "kubertenowcach", ktorzy wybrali sie na wycieczke do Pekinu, chcialo mi sie smiac. Noz przecie kazdy z Nas zna przeciez to okreslenie. Jednak juz po trzecim dniu tychze igrzysk moj usmiech przerodzil sie nerwowe zagryzanie warg. Juz raz pisalem i wiecej nie bede sie powtarzal - wiekszosc tych pseudosportowcow nie potrafi wygrac ze samym soba, co dopiero z przeciwnikiem ! Eh, moglbym litanie na pol strony odstawic - ale mi sie nie chce i zmeczony jestem. Poszedlem za pomyslem Ondy i tez walnalem kila glebszych - oj pomoglo P.S.1 Nie obstawiam zadnych zakladow zwiazanych z olimpiada, przez co jestem w miare obiektywny w swoich osądach. P.S.2 Jestem wielkim kibicem sportu i pasjonatem igrzysk olimpijskich poczawszy od Seulu z roku 1988. P.S. 3 Polskignom - zapewne dla Ciebie kolejnym sukcesem naszych byla druga porazka Polek w turnieju siatkarskim - przeciez walczyly jak nigdy i do konca ... swojego lub jej (czytaj druzyny) (odpowiedz na sarkastyczny wpis na QC na temat naszego narzekania i domniemanego - lub tez nie - sukcesu Korzeniowskiego). Czlowieku, daruj sobie swoj optymizm i modl sie, abysmy na pierwszy medal nie musieli czekac jeszcze tydznien (vide Ateny).
|
Do góry
|
|
|
|
#2534324 - 12/08/2008 09:51
[Re: Warka]
|
old hand
Meldunek: 23/02/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2534534 - 12/08/2008 14:19
[Re: Szewa]
|
Kania gostyń
Meldunek: 27/08/2005
|
Ja oglądam transmisje na Eurosporcie i w necie, a TVP omijam szerokim łukiem. Eurosport jest lepszy?w komentarzu owszem,ale pokazywanie np.skokow do wody z poprzedniego dnia albo wszystkich wyscigow eliminacyjnych w plywaniu(TVP oczywiscie rowniez} to dla mnie zenada.TVP starty Polakow pokazuje wspaniale...fatalne studio z pseudo dziennikarzami,komentatorzy niektorych dyscyplin wzieci chyba z lapanki.Ogolnie to brak slow.
|
Do góry
|
|
|
|
#2534579 - 12/08/2008 14:51
[Re: kaka85]
|
veteran
Meldunek: 02/05/2005
|
dzis pierwszy medal, w koncu mamy wtorek a igrzyska czwarty dzien trwaja. Krawczyk odbierze to co oddal w Atenach, zobaczycie...
|
Do góry
|
|
|
|
#2534580 - 12/08/2008 14:52
[Re: Miłoszq]
|
veteran
|
Robert Krawczyk w II rundzie olimpijskiego turnieju judo w kategorii do 81 kg pokonał reprezentanta RPA Matthew Jago przez waza-ari. Polak w swym pierwszym pojedynku dostał waza-ari i dwa yuko. Krawczyk kontrolował przebieg tego pojedynku i bez trudu zwyciężył.
|
Do góry
|
|
|
|
#2534582 - 12/08/2008 14:52
[Re: Miłoszq]
|
veteran
|
tylko ku...gdzie to mozna obejrzec???
W pierwszym poście masz link do itvp, tam jest kanał nadający teraz cały czas walki judo - Ghost
Edited by Ghost (12/08/2008 14:54)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|