Strona 2 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#2511658 - 30/07/2008 19:38 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: bitnap]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Nie twierdzę, że Wisła jest tu jakimś faworytem. Szanse oceniam-jak już wspomniałem- 50/50, a może używając terminologii bokserskiej remis ze wskazaniem na drużynę Białej Gwiazdy. W sparingach choćby z FC Kopenhaga czy Liverpoolem Skorża pokazał,że potrafi poukładać drużynę. Jasne, że wszyscy chcieli w Wiśle wielkich transferów przed eliminacjami LM,ale wszystkich podpowiadaczy kogo i za ile ma kupić Cupiał zapraszam do współfinansowania tych zakupów i ich dalsze utrzymywanie.

Inna sprawa to te "wielkie" wręcz mityczne wzmocnienia Beitaru.
3 mln w europejskiej walucie wydane na wzmocnienia ma rzucić wszystkich w Polsce na kolana? Dario Fernandez? Co o nim wiecie? Możecie scharakteryzować grę tego zawodnika? Ja choć interesuję się piłką iberoamerykańską nie znam tego zawodnika.
Być może dlatego,że w Argentynie kariery nie zrobił żadnej. Bo trudno za taką uznać 13 występów w Godoy Cruz, 0 w Chacarita Juniors(tu posiłkuję się danymi z wikipedii). 66 meczów w Panionosie też wrażenia na mnie nie robi.

Sebastian Abreu? Tego zawodnika akurat kojarzę. Niestety, najlepsze lata rosły napastnik rodem z Urugwaju ma już za sobą. Wysoki, dobrze grający głową, nieźle wyszkolony technicznie. To naprawdę niezły zawodnik,ale po dobrym sezonie w MEX( 5 bramek dla San Luis,potem 7 w barwach Tigres) przeszedł do River Plate.Tu jednak kariery nie zrobił w 17 spotkaniach strzelił 2 bramki, więc pozbyli się bez żalu.

Beitar u siebie będzie musiał atakować. Tego oczekują od nich fani oraz właściciel, co może być szansą dla Wiślaków, bo co jak co,ale z kontry grać potrafią, z dystansu też ma kto uderzyć.

Typ X2 po kursie 1,67 wydaje mi się być do grania za średnią stawkę.

Do góry
Bonus: Unibet
#2511661 - 30/07/2008 19:40 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: bitnap]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Celewm Wisly dzisiaj powinno byc strzelenie bramki,
jesli ta sztuka im sie uda to przy ewentualnym remisie 1-1 sa blizej awansu,

Co do samych druzyn ciezko oceniac Izraelitow skoro malo kto widzial ich jakis mecz,
budzet budzetem, trener trenerem, najwazniesi i tak biegaja po murawie i to oni musza wybiegac mecz.
Szukajac plusow Wisly to stawialbym na to ze sa zgrani, nikt konkretny nie doszedl wiec sklad jest ograny, a co wazniejsze calkiem madrze zorganizowany, oczywiscie nie ma mowy o tym zebym sie podniecal Wisłą i stawial na nich duze pieniadze widze ich mankamenty ale Skorza wpoil im pewne zasady, pewien sposob gry ktory relatywnie konsekwentnie realizuja na boisku, mecz z Liverpoolem nie powinien byc tutaj zadnym wyznacznikiem aczkowiek ich gra zwlaszcza z 1 polowy sprawiala dobre wrazenie zwlaszcza pod wzgledem inteligencji gry i samej organizacji.

Kwestie rywala ciezko rozpatrywac, jak dla mnie rywal w zasięgu jesli Wisla nie pojdzie na wymiane ciosow ale tez nie bedzie grala zbyt asekuracyjnie to jest szansa na wywiezienie ciekawego wyniku,
rywale beda spieci i zmotywowani, beda w moim odczuciu chcieli zalatwic sprawe na swoim boisku i to moze byc szansa dla Wislakow.

Trzymam kciuki i licze ze dadza rade,
z graniem wstrzymam sie raczej do samego meczu bo z kursow ciezko cos ciekawego wybrac na ta chwile, ew myslalem ze Wisla strzeli ale na razie odpuscilem.

Do góry
#2511663 - 30/07/2008 19:40 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: punter UK]
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/02/2005
punter pomyliles dzialy. tutaj dyskutujemy o meczach drugiej rundy kwalifikacyjnej ligi mistrzow. mysle ze powinienes zalozyc odpowiedni topic w to i owo i tam przeniesc dyskusje na temat zachowania kreczmera, malego czlowieczka przesiaknietego szowinizmem.

Do góry
#2511671 - 30/07/2008 19:47 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: Ignorator]
punter UK Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Originally Posted By: Ignorator

2. Osłabienia kadrowe Wisły Kraków. W tym największa strata, aż trzech piłkarzy: Dariusz Dudka, Adam Kokoszka i Jean Paulista.

Hmm. jedyny zawodnik z podstawowego składu, który nie zagra to Dudka. Tomas Jirsak ma jednak to czego nie ma/miał Dudka. Jest on o wiele bardziej nastawiony na akcje ofensywne, jest bardziej kreatywny z przodu w czym może odciązyc Cantoro. Kokoszka? Młody zawodnik, z potencjałem, któremu baaardzo zawrócono w głowie - pamiętam jak dzięń po meczu z Chorwacją mijałem Bońka na lotnisku, który rozmawiał przez komórkę i gdy skończył powiedział do Hajty:' Wydzwaniaja do mnie włoscy menadżerowie pytając 'kim jest ten Kokoszka?' Grywał jedynie 'ogony' w Ekstraklasie więc to mała strata.
Paulista? Rany boskie.... potrzebował 10 szans na strzelenie jednej bramki. Cypr mu dobrze zrobi. Powodzenia.

Do góry
#2511679 - 30/07/2008 19:51 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: punter UK]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Kreczmer na serio wziales informacje z wikipedii i na tej podstawie ostro pocisnales przeciwko Wisle?

Do góry
#2511695 - 30/07/2008 20:16 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: polskignom]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: polskignom
Kreczmer na serio wziales informacje z wikipedii i na tej podstawie ostro pocisnales przeciwko Wisle?
A Ty nie korzystasz z wikipedii????

Tak sobie patrzylem jakie zespoly udalo sie pokonac Beitarowi w poprzednich podejsciach do pucharow, warto zobaczyc a lista nie jest dluga;-)

Naprawde nie chce stwierdzac ze Wisla ma awans w kieszeni czy cos rownie ostatecznego,
stwierdzam ze z Izraelczykow zrobiona smoka, a wcale na takie miano nie zasluguja.

Do góry
#2511697 - 30/07/2008 20:19 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: polskignom]
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/02/2005
chcesz mnie sprawdzic polskignomie?

prawda jest taka ze bylem w szkole straszny nieuk i hebrajskiego nie umiem za pierona. tak korzystalem z wikipedii w tym przypadku. przyznaje sie

Do góry
#2511698 - 30/07/2008 20:19 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: Biszop]
polskignom Offline
Live fast, die young

korzystam...ale jak Beitaru nigdy nie widzialem, tak nawet nie oceniam szans Wisly na awans, a tym bardziej na podstawie wikipedii ;\)

A granie przeciwko, bo Polska, to Polska uwazam za szczyt glupoty. Zeby nie siegac daleko...wystarczy przejrzec wczorajszy koszykarski QC.

Do góry
#2511707 - 30/07/2008 20:44 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: polskignom]
takizwykły Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2003
Widzę, że rozpętała się wojna: Patrioci vs Obserwatorzy wszechobecnego bagna w polskiej piłce.

Skoro Wisła chciała awansować do LM kilka już kilka razy i zawsze jej nie wychodziło, to dlaczego ma jej się udać w sezonie kiedy nie jest to AŻ TAK WIELKIM PRIORYTETEM. Wiadomo - powalczą. Uważam jednak, że w Izraelu zdecydowanym faworytem są gospodarze.

Do góry
#2511710 - 30/07/2008 20:47 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: takizwykły]
polskignom Offline
Live fast, die young

Wlasnie poczytalem biografie tego coacha...nie wiem czemu niby on bije Skorze na glowe, ale wiem jedno...historia lubi sie powtarzac.

w 2004 zdobyl dublet z Pana...na poczatku nastepnego sezonu zostal wyrzucony, w 2007/08 zdobyl dublet z Beitarem, na pczatku 2008/09 zostanie...

Co do tego calego faworyzowania Beitaru i przywolywania poprzednich kampanii Wisly, to nie przypominam sobie, zeby Wisla odpadla w II rundzie...no i tych rywali tez chyba nie ma co porownywac.

Do góry
#2511780 - 30/07/2008 21:59 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: polskignom]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
ja OBIEKTYWNIE oceniam szanse Wisly i Beitaru na awans w stosunku 60-40 \:\)

zgadzam sie z Biszopem, po ost pucharowych wpadkach z zespolami z Gruzji, Litwy czy innych mocarstw, Beitar zostal mylnie pojety prez spora czesc ludzi jako wielki krezus ... do tego doszledl brak wzmocnien mistrza Polski i mozna zauwazyc, ze niektorzy sa gotowi stawiac caly swoj dorobek na Izraelczykow \:D

Do góry
#2520429 - 04/08/2008 20:58 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: bitnap]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
dobry kurs na Beitar , buki mocno przeszacowały szanse Wisły na zwycięstwo w tym meczu... bez przesady ale z dziurawą obroną wisła nie wygląda za dobrze...pewnie zagrają Diaz i Singlar z konieczności. więc boki Wisły będą bardzo słabe , ponadto sam Baszczyński już sra po gaciach i przyznaje że wariant z nim na środku to osłabienie dwóch pozycji...

"Niewykluczone, że Marcin Baszczyński w rewanżowym spotkaniu z Beitarem Jerozolima zastąpi na środku obrony kontuzjowanego Arkadiusza Głowackiego. Sam piłkarz nie jest przekonany do tego pomysłu. - Wolałbym wystąpić na prawej stronie, bo tam czuję się najlepiej. Środek obrony to nie jest moje ulubione miejsce na boisku i gdybym na nim zagrał, to można powiedzieć, że osłabia się tak naprawdę dwie pozycje. - mówi w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej".

Sytuacja jeszcze będzie ciekawsza gdy na środku obrony zagra Diaz...

ogólnie mizernie wyglądająca obrona Wisły + niepewny bramkarz skłaniają do gry na graczy Beitaru

x2 po kursie 2,0 też jest opcją wartą zagrania

szanse wisły na zwycięstwo są iluzoryczne a już napewno nie tak duże jak sądzą bukmacherzy

Do góry
#2520435 - 04/08/2008 21:08 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: Legia]
As Offline
old hand

Meldunek: 03/10/2003
Ja tu widzę overa. Beitar przy tak zestawionej obronie krakusów pewnie coś ukłuje. Z drogiej strony Izraelczycy tez nie najlepiej wyglądali w poczynaniach defensywnych. Moim zdaniem Wisła strzeli w tym meczu więcej goli od Beitaru, na tyle by starczyło do awansu. Wynik 3-1.

Do góry
#2520436 - 04/08/2008 21:11 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: Legia]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Wisla Krakow - Beitar Jerusalem 2 kurs 5.10

Wisła musi zapłacić frycowe...to śmiech na sali żeby drużyna która chce walczyć w poważnych rozgrywkach nie miała zmiennika na środku obrony...to jest rażący błąd za który przyjdzie słono zapłacić...ten mecz to koniec przygody z pucharami dla Wisły w tym sezonie.

nikt o zdrowych zmysłach nie sądzi że wisła jest w stanie sprawić niespodziankę...z porażką z Beitarem pogodzili się już nawet zarządzający w wiśle którzy wstrzymują transfer Neia czekając na rozwój nomen omen WYPADKÓW...;)

Do góry
#2520753 - 05/08/2008 01:37 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: Legia]
wolfiks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2006
Originally Posted By: McDziarz
Wisla Krakow - Beitar Jerusalem 2 kurs 5.10

Wisła musi zapłacić frycowe...to śmiech na sali żeby drużyna która chce walczyć w poważnych rozgrywkach nie miała zmiennika na środku obrony...to jest rażący błąd za który przyjdzie słono zapłacić...ten mecz to koniec przygody z pucharami dla Wisły w tym sezonie.

nikt o zdrowych zmysłach nie sądzi że wisła jest w stanie sprawić niespodziankę...z porażką z Beitarem pogodzili się już nawet zarządzający w wiśle którzy wstrzymują transfer Neia czekając na rozwój nomen omen WYPADKÓW...;)
Ale ty jestes obłedny Beitar Grał jakos dobrze?? NIE !! Diwe bRamki Stzrelone Jak ?? tzw fuksem . W Krakowie 2-0 dla Wisełki !!

Do góry
#2520768 - 05/08/2008 01:44 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: wolfiks]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Dla mnie dobry typ to, że obie drużyny strzelą gola. Zarówno defensywa Wisły jak i Beitaru nie jest monolitem. Bramkarze to też nie są wielcy wirtuozi więc over i both to score

Do góry
#2520774 - 05/08/2008 01:49 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: podstawek]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Originally Posted By: podstawek87
Dla mnie dobry typ to, że obie drużyny strzelą gola. Zarówno defensywa Wisły jak i Beitaru nie jest monolitem. Bramkarze to też nie są wielcy wirtuozi więc over i both to score

Też takie typy chodzą mi po głowie dołożę do tego dokładny wynik 2-1 coś czuje że będziemy oglądali więcej niż 90 minut

Do góry
#2520786 - 05/08/2008 01:57 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: podstawek]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Jakie kursy na awans ?

Originally Posted By: wolfiks
Ale ty jestes obłedny Beitar Grał jakos dobrze?? NIE !! Diwe bRamki Stzrelone Jak ?? tzw fuksem . W Krakowie 2-0 dla Wisełki !!

Jakoś rozszyfrowałem to zdanie i widze tu kibica Wisły \:p

Żadnego "fuksa" w tych bramkach nie było. Beitar wypunktował Wisłe, wykorzystał błędy i strzelił zasłużone dwa gole. Spóźniony Cleber, zachowanie Sobolewskiego, głupota Zieńczuka, gra Pawełka, zmęczenie Wiślaków pod koniec. Wszystko złożyło sie na porażke.

W rewanżu zmiany w składzie i obrona wygląda tragicznie. Nie wiem jak gra Singlar więc o nim nic napisać nie mogę, ale Diaz w pierwszym składzie bardzo martwi. Teraz jeszcze doszła do tego Barcelona w trzeciej rundzie i zrobił się wielki szum. Media bardziej skupiają się na meczu z Katalończykami niż na potyczce z Beitarem.

Słabo widze szanse Wiślaków. Widać, że opóźniony start Ekstraklasy nie pomaga. Widoczny będzie też brak Zieńczuka, może nie grał dobrze w spotkaniu w Izraelu, ale asyste zaliczył.

Do góry
#2520799 - 05/08/2008 02:07 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: wolfiks]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Originally Posted By: wolfiks

Nie sztuką jest wygrać jak gra się dobrze, sztuką jest wygrać jak gra się źle.

I tą sztuke pokazał właśnie Beitar. Zresztą z tego co pamiętam to własnie jest to zespół który ma nienajlepsze I połowy, przewaźnie (gdzieś wyczytalem, że 83% meczy Beitar gra lepiej w drugiej połowie co oczywiście nie zawsze przekłada się na wynik) to II połówka żydkom wychodzi o niebo lepiej.
W bezmyślny sposób osłabił zespół Zieńczuk, dodatkowo absencja Arka Głowackiego. W bramce Pawełek który wiemy jak zagrał w pierwszym meczu - zobaczymy co zagra w środę, na pewno będzie szansa na pokazanie, że mecz w Izraelu był jego wypadkiem przy pracy.
W jednej i drugiej drużynie szwankuje defensywa i tutaj upatrywał bym typu oba zespoły strzelą
Na szczęscie jest jeszcze troche czasu, od jutro zaczniemy rozpracowywać Beitar - ale na pierwszy rzut oka kurs w granicach @1,65 na Wisłe to troche malo i wybrałbym raczej X2 gdzie kurs jest w granicach @2.

Do góry
#2521523 - 05/08/2008 17:07 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje II runda [Re: 19marcin08]
santiago Offline
veteran

Meldunek: 25/11/2004
Nie no, nie przesadzajmy z tą dobrą grą Beitaru... Według mnie po tym co zobaczyłem w 1 meczu jest to mocno przereklamowana ekipa. Wisła miała od cholery sytuacji na strzelanie goli i to ze ich nie wykorzystała zadecydowało o porazce. W rewanzu Wisła ma zdecydowanie wiecej szans na zwycięstwo, kurs w granicach 1,7 jak dla mnie za srednia stawke do wziecia jak najbardziej

pozdrawiam

Do góry
Strona 2 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  Akhu, Biszop