Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#2510117 - 29/07/2008 22:15 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: codi]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Bo zamiast poswiecac sie w pracy, analizowalbys spotkania, siedzial na necie na live etc

Do góry
Bonus: Unibet
#2510122 - 29/07/2008 22:20 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: lupus]
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
A jakby interesowal mnie film, to zamiast poswiecac sie pracy ogladalbym filmy i czytal recenzje ;\)

Do góry
#2510123 - 29/07/2008 22:20 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: codi]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: codi
Originally Posted By: style
a może to własnie zadecydowało że nie zostałeś przyjęty....postawmy się w roli managera/kierownika, czy chcialbys by Twoj pracownik miał takie zainteresowania/hobby jak zakłady bukmacherskie?Bo ja na pewno nie:)

A niby czemu?

Bo pracodawca patrzy aby ze wszystkich stron sie zabezpieczyc i taki pracownik bedzie potencjalnie tym ktory siedzac w pracy bedzie sie zajmowal swoimi zakladami, czyli bedzie marnowal czas za ktory ma placone.

Przyklad pierwszy z brzegu.
Wspolne zainteresowania z szefem to jedno, a kasa lozona na takiego pracownika musi sie zwrocic do firmy, proste.

Pracodawca dajac zatrudnienie oczekuje ze pracownik w tych godzinach daje siebie i pomimo ze umiejetnosci analityczne sa bardzo cenione, a w graniu takie sa niezbedne, to pracodawca w wiekszosci wypadkow bedzie sie bal podejmowac ryzyko i wybierze czesto tego od "muzyki, filmu i podrozy" chocby to bylo najbardziej trywialne.
Oczywiscie to nie zaden standard ale mysle ze wiekszosc tak postapi, a nieliczni dadza sznse liczac ze trafilni nie na powaznego gracza tylko na "dwuzlotowca" ktory ciagle wtapiajac bedzie chcial robic nadgodziny;-)

Sumujac to lepiej sie nie chwalic, taka moja opinia:)

Z drugiej strony przeciez wszyscy tu trzepia spora "kapuste" to gdzie Wy sie na etat pchacie?;-)

Do góry
#2510124 - 29/07/2008 22:22 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Biszop]
lupus Offline
antimadrista

@codi

Zawsze mozesz napisac, ze obslugujesz bezwzrokowo klawiature, i etat w toto mixie masz pewnie zapewniony \:\)

Do góry
#2510129 - 29/07/2008 22:37 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Biszop]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
Originally Posted By: Biszop
Originally Posted By: codi
Originally Posted By: style
a może to własnie zadecydowało że nie zostałeś przyjęty....postawmy się w roli managera/kierownika, czy chcialbys by Twoj pracownik miał takie zainteresowania/hobby jak zakłady bukmacherskie?Bo ja na pewno nie:)

A niby czemu?

Bo pracodawca patrzy aby ze wszystkich stron sie zabezpieczyc i taki pracownik bedzie potencjalnie tym ktory siedzac w pracy bedzie sie zajmowal swoimi zakladami, czyli bedzie marnowal czas za ktory ma placone.

Właśnie... i to widać po nijednym forumowiczu tutaj, przecież ja też jestem teraz w pracy, a co robię ? ...ciężko pracuję \:D

ps. generalnie dziś na plus \:\)

Do góry
#2510137 - 29/07/2008 22:50 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: lupus]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Originally Posted By: lupus
Bo zamiast poswiecac sie w pracy, analizowalbys spotkania, siedzial na necie na live etc
Właśnie teraz w tym miejscu warto zapyta kto jest (był) w pracy i czyta forum \:\)

Do góry
#2510158 - 29/07/2008 23:28 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Vader]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Ja jestem i czytam \:p

Tylko,ze nikt nie moze mnie zwolnic

Do góry
#2510277 - 30/07/2008 00:31 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: rafal08]
lekki Offline
addict

Meldunek: 13/01/2005
Hej, pracowalem w wielu firmach od tych malych kilku osobowych do tych najwiekszych (100,000) na calym swiecie. Okazuje sie ze co moze byc na pierwszy rzut oka dziwne to pytania o zainteresowania padaly jak aplikowalym do wiekszych firm. Pewnie dlatego ze praca w duzych korporacjach wymaga pewnych zachowan i ogolnie dobrej wspolpracy z ludzmi .Pojmowanie pani z HR jest takie dziwne zainteresowania to dziwna osobowosc ato moga byc potencjalne problemy. W swoim CV mam zaklady jako "theory of betting" lub cos takiego i mi nie przeszkodzilo dostac fajnej pracy. Ja zawsze aplikuje na stanowiska technicze gdzie typowy pracownik to introwertyk raczej bez zainterosowac innych niz komputer.

pzdr

Do góry
#2510289 - 30/07/2008 00:34 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: polskignom]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Originally Posted By: polskignom
Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce
"muzyka, film, podroze".

Chociaz faktycznie jak walic taki slogan, to moze lepiej nic nie pisac...

Nie zgodzę się, że lepiej nic nie pisac. Dużo zależy od tego gdzie składa się CV. W większych firmach przeważnie rekrutacja jest bardziej zaawansowana, a to oznacza, że będą Cię pytac o rzeczy, których możesz się nie spodziewac. Nie pisząc o żadnych zainteresowaniach możesz byc odebrany jako głupek, który niczym się nie interesuje. Nie warto jednak pisac na pewno rzeczy, którymi się w rzeczywistości nie interesuje się bo co odpowie ktoś kto napisze, że interesują go podróże jak prawie nigdzie nie był. Ja zawsze to wpisywałem no, ale trochę udało mi się zobaczyc w kilku krajach gdzie byłem więc mogę godzinami opowiadac o swoich podróżach. Proponuję więc pisac o zainteresowaniach, ale tych prawdziwych no i jednak unikac wpisywania rzeczy różnie odbieranych jak bukmacherka.

Do góry
#2510306 - 30/07/2008 00:37 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Bullet]
Bullet Offline
Marat Safin

I jeszcze jedno. Fro zamiast bukmacherki wpisz lepiej tenis ziemny w zainteresowaniach. Na tym się znasz, to lubisz i bez problemu o tym opowiesz jak Cię ktoś spyta.

Do góry
#2510318 - 30/07/2008 00:40 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Bullet]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Można napisać:

Przewidywanie wyników sportowych po przez analizę psychologiczną i statystyczną drużyn bądź zawodników uczestniczących w owym zdarzeniu, a w niektórych przypadkach ustawkach. \:D

Do góry
#2510379 - 30/07/2008 01:00 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Maldini$$]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Czyli skonstatowalismy, ze listujac w CV przebieg nauki, kariery zawodowej, umiejetnosci, certyfikaty, szkolenia, itd. lecz pomijajac zainteresowania ryzykujemy odebranie naszej osoby jako glupka. Temat do zamkniecia \:D

Do góry
#2510389 - 30/07/2008 01:07 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: lekki]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: lekki
Ja zawsze aplikuje na stanowiska technicze gdzie typowy pracownik to introwertyk raczej bez zainterosowac innych niz komputer.
pzdr
No właśnie typowy pracownik ( z wykształceniem technicznym) nie interesuje się niczym innym niż swój "fach". Dlatego taki kandydat będzie pisał jakieś kłamstwa lub wcale nic nie napisze w CV o zainteresowaniach. A jako, że brak jest dobrych (technicznych) fachowców to przyjmą człowieka co w rubryce zainteresowania wpisał [brak]...

Do góry
#2510390 - 30/07/2008 01:10 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Maldini$$]
nowik Offline
addict

Meldunek: 08/03/2006
Originally Posted By: Bankier$
Można napisać:

Przewidywanie wyników sportowych po przez analizę psychologiczną i statystyczną drużyn bądź zawodników uczestniczących w owym zdarzeniu, a w niektórych przypadkach ustawkach. \:D

Gdybym miał pisać o bukmacherce w rubryce "zainteresowania" , to właśnie wpisałbym coś takiego , bo to wyjątkowo dobrze brzmi.. \:D
Niby to samo...a jednak nie to samo... \:D

Do góry
#2510402 - 30/07/2008 01:15 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Vader]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: Vader
Właśnie teraz w tym miejscu warto zapyta kto jest (był) w pracy i czyta forum \:\)

Ja pracuje przy kompie, i musze miec dostep do internetu, a ze od czasu do czasu zerkne co kto naplodzil na forum, nic zdroznego ;\)
Nie marnuje czasu siedzac na qc i piszac gogo ;-)

Do góry
#2510413 - 30/07/2008 01:19 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Bullet Offline
Marat Safin

Czyli skonstatowalismy, ze listujac w CV przebieg nauki, kariery zawodowej, umiejetnosci, certyfikaty, szkolenia, itd. lecz pomijajac zainteresowania ryzykujemy odebranie naszej osoby jako glupka. Temat do zamkniecia \:D

A Ty umiesz czytac ze zrozumieniem czy tylko pajacowac i wstawiac \:D ? Chyba napisałem wyraźnie, że zależy do jakiej firmy składa się CV. Ochłoń i przeczytaj jeszcze raz mojego poprzedniego posta. Tak się składa, że firmy z rozbudowanym działem HR mają często skomplikowane procesy rekrutacji, gdzie zainteresowania nie są bez znaczenia. Nie chcesz nie pisz o zainteresowaniach, ale nie widzę powodu do śmiechu. I jeszcze jedno skończenie szkoły, kursu, posiadanie certyfikatu nie powoduje, że ktoś musi byc mędrcem. Znam mnóstwo inteligentnych ludzi bez wyższego wykształcenia i drugie mnóstwo głupków po studiach. Znam też takich co pokończyli różnego rodzaju szkolenia i nic z nich nie wynieśli poza certyfikatem. Często doświdczony pracownik HR podczas rozmowy momentalnie zdemaskuje osła nawet, gdy ma on w CV wszystko co możliwe. Same CV to za mało, trzeba jeszcze umiec je "obronic" i "sprzedac" siebie.

Do góry
#2510436 - 30/07/2008 01:28 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: lupus]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Ja pracuje przy kompie, i musze miec dostep do internetu, a ze od czasu do czasu zerkne co kto naplodzil na forum, nic zdroznego ;\)
Nie marnuje czasu siedzac na qc i piszac gogo ;-)
No i dobrze \:\) Choć nie "piłem" do Ciebie, że jesteś w pracy i piszesz ;\)
Żebyś tylko miał net w domu i zapodał tabelę konkursu to będzie cacy \:\)

Do góry
#2510613 - 30/07/2008 02:39 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Bullet]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Originally Posted By: Bullet

A Ty umiesz czytac ze zrozumieniem czy tylko pajacowac i wstawiac \:D ? Chyba napisałem wyraźnie, że zależy do jakiej firmy składa się CV. Ochłoń i przeczytaj jeszcze raz mojego poprzedniego posta. Tak się składa, że firmy z rozbudowanym działem HR mają często skomplikowane procesy rekrutacji, gdzie zainteresowania nie są bez znaczenia. Nie chcesz nie pisz o zainteresowaniach, ale nie widzę powodu do śmiechu.

Po co te osobiste wycieczki? Ironicznie skomentowalem Twojego posta, a Ty mnie atakujesz. Sam napisales, ze sa firmy gdzie skladajac CV bez wyszczegolnionych zainteresowan mozna zostac uznanym za glupka. Dla mnie HR-owiec, ktory wyciaga takie wnioski sam jest glupkiem.

Zamiast sie denerwowac, powiedz mi czego mozna sie dowiedziec o kandydacie na podstawie jego zainteresowan. Powinny to byc informacje, ktorych nie uzyskuje sie w inny sposob w toku interview, a sa przydatne dla firmy.

Do góry
#2510870 - 30/07/2008 04:13 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Bullet Offline
Marat Safin

Wychowany Na Nalewce naprawdę nie chce mi się kłócic z Tobą. Jeżeli uważasz, że osoba nie mająca ŻADNYCH zainteresowań poza pracą jest wartościowa, kreatywna i mądra to ja nie mam pytań. Składając CV do spożywczaka czy na budowę (bez urazy dla tych zawodów - podaję tylko pierwsze z brzegu przykłady) byc może nie mają znaczenia zainteresowania, ale zapewniam Cię, że w każdej większej firmie mają. Zresztą lekki napisał na poprzedniej stronie:
"Okazuje sie ze co moze byc na pierwszy rzut oka dziwne to pytania o zainteresowania padaly jak aplikowalym do wiekszych firm. Pewnie dlatego ze praca w duzych korporacjach wymaga pewnych zachowan i ogolnie dobrej wspolpracy z ludzmi"

To pierwszy z brzegu przykład. Jak dalej masz wątpliwości to pogadaj z kimś z HR w jakieś większej firmie czy mam rację czy nie. A za osobiste wycieczki przepraszam jak Cię uraziłem, ale zawsze myślałem, że jesteś poważnym gościem, a tu się wygłupiasz zupełnie niepotrzebnie.

Do góry
#2510902 - 30/07/2008 04:28 Re: CV, a zakłady bukmacherskie... [Re: Bullet]
az3ta Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/08/2007
pracując w chwilowo w kafejce na zastepstwie za znajomego, codziennie drukuje koło 20 cvek, najlepsze ejst jak je potem czytam. Literatura, ksiązki, prawo, a koleś nie umei sie wysłowić i porozumieć, że chce cvke wydrukowac:/ w 955 cvek te same zianteresowania, najlepsze jest to ze osoba inteligetna itp, ma malutka krótka cvke, a ostatni głab drukuje cvke na 4 strony hehe

Do góry
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Biszop, rafal08