Witam
Czas na omówienie trochę dzisiejszych meczy w NHL:
Buffalo - Ottawa
N.Y. Islanders - Chicago
Boston - Montreal
Florida - Philadelphia
Toronto - Pittsburgh
New Jersey - St. Louis
Nashville - Los Angeles
Minnesota - Tampa
Najbardziej interesuje mnie i nietylko mecz Islanders z Chicago ponieważ większoś z nas ma Chicago w progresji na X. Nota dosyć fajna ponieważ Wyspiarze uważani są za faworytów:
N.Y. Islanders -
Chicago(II-10zł) 1.95
4.05 2.95.
Co do analizy tego spotkania to sprawa wygląda jasno czyli powinnien być remis, piszę powinien ponieważ w meczu w tym faworytem statystyki są po stronie wyspiarzy (ale remis i tak będzie
)
Pozycje w tabeli: N.Y Islanders - 24
Chicago - 20
ale
w tabeli dom/wyjazd to : NY Islanders u siebie są na 21 miejscu, a Chicago na wyjazdach jest na 27 miejscu.
Ostatnie OT: Chicago - 11 meczy temu
NY Islanders - 5 meczy temu
Ale ważne jest to że NY ma w tym sezonie na 27 meczy tylko 4 OT tj. bardzo mało a Chicago także mało bo tylko 5.
Ostatnie meczy drużyn: NY Islanders - Ostatnie 3 mecze wygrali z lepszymi od siebie druzynami (Vancouver, Toronto i Pittsburgh).
Chicago - W ostatnich 3 meczach, 2 razy zwyciężyli (Ottawa i Tampa Bay)i raz przegrali (Anaheim).
Tak więc remis jest bardzo prawdopodobny (albo zwycięstwo Islandersów).
Oprócz Caroliny i Chicago do progresji dodajem sobie jeszcze Nashville, Pittsburgh ponieważ obie drużyny mają po 8 meczy bez OT. Zaczynam od 5zł. Tak się składa że obie drużyny grają dzisiaj.
Toronto -
Pittsburgh(I-5zł) 1.80
4.15 3.30
Nashville -
Los Angeles(I-5zł) 2.80
3.95 2.05
Progresja na przegranie danej drużyny: W tej progresji mam tylko jedną drużynę Buffalo które awansowało z ostatniego miejsca w tabeli na przed ostatnie miejsce wyprzedzając Atlante.
Dzisiaj Buffalo gra z Senatorami z Ottawy:
Buffalo - Ottawa 2.45 3.95
2.25 .
Na Buffalo jestem 5zł do tyło a licząc że chce wygrac na czysto 15zł to muszę postawić 16zł.
Patrząc na analize to Buffalo zadziwia wszystkich i ma już sa sobą 3 zwycięztwa pod rząd a Ottawa w ostatnich trzech meczach zaliczyła przegraną (Chicago), remis (St.Louis) i wygraną (Carolina).
Patrząc na miejsca w tabeli to:
Ottawa - 9
Buffalo - 29
Ale w tabeli dom/wyjazd
Ottawa - 19
Buffalo - 22
Tak więc z jednej strony mecz jest wyrównany ale seria zwycięzt cieniasów z Buffalo musi się skończyć i to nastąpi dzisiaj w nocy
Z progresji na wygraną danej drużyny: W tej progresji mam aktualanegi lidera w tej "dyscyplinie". Lotnicy mają już 8 meczy bez zwycięstwa. Dzisiaj grają z Florydą, która przegrała ostatni mecz 0-4 z Edmonton. Ze względu że Filadelfia jest u mnie na I poziomie i że jestem pewny że niedługo wygra to zaczynam od 10zł.
Florida -
Philadelphia 2.70 3.95
2.10 A teraz opiszę kilka innych meczy oraz podam moje typy:
Boston - Montreal Bostończycy po serii zwycięstw doznali w ostatnim meczy wygrali 1-4 z Rangersami z NY. Co zakończyło serię 3 meczy bez czystego zwycięstwa (1 przegraną i 2 zwycięstwa po dogrywce). Boston u siebie jeste bardzo dobry co jest przeciwieństwem Montrealu na wyjazdach.
Typ:
Boston - Montreal
1.70 4.15 3.65
New Jersey - St. Louis Ten mecz powinien odpowiedzieć na pytanie: Czy Blusmeni sa w stanie utżymac swoją forme i nadal być w pierwszej 5 tabeli. Co do analiz poprzednich meczy to obie drużyny grają w kratkę ale moim faworytem jest St.Louis
New Jersey -
St. Louis 1.95 4.05
2.95 Minnesota - Tampa Bay Tampa Bay ostatnie meczy kończy prawiem samymi porażkami, przeciwnie do Minnesoty która miała w ciągu 3 ostatnich meczy 3 OT i jedną wygraną z Vancouver.
Minnesota - Tampa Bay
2.00 3.95 2.90
Podsumowując: N.Y. Islanders -
Chicago(II-10zł) 1.95
4.05 2.95. - progresja na X za 10zł
Toronto -
Pittsburgh(I-5zł) 1.80
4.15 3.30 - progresja na X za 5zł
Nashville(I-5zł) - Los Angeles 2.80
3.95 2.05 - progresja na X za 5zł
Buffalo - Ottawa 2.45 3.95
2.25 - progresja na przegranie danej drużyny za 5zł
Florida -
Philadelphia 2.70 3.95
2.10 - progresja na wygranie danej druzyna za 5zł
Boston - Montreal
1.70 4.15 3.65 - singiel niestawiam (brak kasy)
New Jersey -
St. Louis 1.95 4.05
2.95 - singiel niestawiam (brak kasy)
Minnesota - Tampa Bay
2.00 3.95 2.90 - singiel niestawiam (brak kasy)
Pozd Mondi