#2922753 - 18/02/2009 16:54
Re: W co warto dziś inwestować? [4]
[Re: ELDORADO]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Dzisiaj mimo wczorajszej zwały na WS bedzie z rana powinno byś odreagowanie , choćby dlatego ze to co były wczoraj pod koniec sesji gpw to była już panika , a właśnie wtedy najlepiej się kupuje , futy w stanach nie były az takie złe, jak to wczorajsze zamkniecie , Azja z rana choc minusowa - nie panikowała , więc chyba jedziemy ostroznie na północ mimo taaakich niedźwiedziowych przeszkód ja trzymam się nadal tego północnego planu , przypominam ze wczoraj dokupilem miedzianke i pkobb o innych akcjach na razie nie mysle , zbyt dużo min POZDRO EDLO
|
Do góry
|
|
|
|
#2923973 - 19/02/2009 02:48
[Re: z o ® r o]
|
Joker
|
To truizm , o czym piszesz ,że korekty muszą być po drodze ,wiadomo , Odpowiem też truizmem , trendy też muszą się zmieniać . Czy to jest zmiana trendu , wszystko zależy od siły korekty jeśli będzie ona b.głęboka i długa to całkiem prawdopodobne i nie można zapominać ,że przy 5 -ciu stoi w dodatku rudy z młotkiem , który w dodatku wie lepiej od nas kiedy może zmienić kierunek jazda na opcjach. O hossie zaś nigdzie nie pisałem , pisałem o wzrostach i są wzrosty POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2925342 - 19/02/2009 15:19
[Re: gobel]
|
Joker
|
Wchodzimy do ERM2 juz wkrótce ? To nie temat polityka , więc skupmy się tylko na tym jak to wpłynie na kurs walut . Jesli to zrealizują , a wszystko na to wskazuje, bo bedą chcieli obejść konstytucje , to mozliwa jest zmiana trendu na złotówce i jazda w kierunku 3,70 - 4,00 . Więc co. otwiercie lofty na to ? POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2925360 - 19/02/2009 16:05
|
Joker
|
Prognozy na dzisiaj giełda :moje papiery kgh i pkobp (znacznie) w górę @Mura graty za centrozłap , kiedy wyskakujesz z tego? waluta : dalsze umacnianie się złotówki zobaczymy czy sie sprawdzą
|
Do góry
|
|
|
|
#2925406 - 19/02/2009 17:10
[Re: Lao]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/10/2005
|
Bierz w ciemno, ile możesz. Ta firma nie ma szans na ujemny bilans. Kilka elektrowni, miliony odbiorców, znikoma konkurencja - w perspektywie wielu lat... Ze szybkim zyskiem to bym się nie liczył, zdaje się, że akcji pracowniczych nie można sprzedać w przeciągu dwóch lat od debiutu, ale to proszę sprawdzić. Sprawdzilem sprawe z akcjami pracowniczymi i rzeczywiscie mozna je sprzedac dopiero po 2 latach jednak ta forma ktora odkupuje te akcje przeksztalca je na zmienne i wtedy mozna sprzedac od razu po debiucie. Chyba sprawa wyglada dobrze z tym PGE?
|
Do góry
|
|
|
|
#2925453 - 19/02/2009 17:59
[Re: gobel]
|
veteran
Meldunek: 07/03/2002
|
Zmiana ustawy, którą planuje rząd jest też niezwykle korzystna dla PGE, chociażby mieli wydać ekstra 100 mln zł za przyłączenie elektrowni Opole... Ale to kropla w morzu... Najgorsze jest to, że zmiana ustawy jest planowana na połowę roku, a wejdzie pewnie od 2010, i też po drodze może się zmieniać... Oczywiście, należy sobie sensownie zadać pytanie po ile te akcje, jak długo musisz czekać na debiut, jakie opłaty masz po drodze, i zważyć to co piszą tu doświadczeni inwestorze o chrzcie polski w okolicy września... Bo może się też okazać, że przepłaciłeś... ale jak myślisz o dłuższej perspektywie - to raczej to bankowa inwestycja - moim bardzo skromnym zdaniem.
|
Do góry
|
|
|
|
#2925534 - 19/02/2009 19:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
no ładne jaja, pejsy prowokacyjnie to na bloombergu ogłosiły, demostrują swoją siłę pokazując że kurs złotego będzie na takim poziomie jaki oni sobie życzą, no ale to nie polityka, zgadzam się Eldo - teraz umonienie złotówki
co do moich spółeczek, ogólnie przy takich wzrostach na wigu20(najwiekszy + na kontynencie) nie ma się czym chwalić.
centrozłapany ładnie, wciąż trzymam, jak pisałem amerykańce mogą pociągnąć kurs nawet do złotówki beefsan mama na poziomie kupna 22gr (właśnie zbite z 0.23zl) a póki co są wahania o 1 gr w 1 i 2 stronę, co równoznaczne jest ze zmiana o 4,55%
też trzymam na razie i do jutra "prawie na pewno" tak zostawię, fjuty w stanach prezentuja sie dobrze wiec nei powinno być źle. jutro może coś zmienię bo nie jestem pewien czy chcę zostac a akcyjkami na weekend
|
Do góry
|
|
|
|
|
|