#2944749 - 27/02/2009 16:14
Re: W co warto dziś inwestować? [4]
[Re: (J)]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Oczywiście macie racje Panowie z tymi bankami Dzisiaj giełda zjazd , dobra okazja na dzalsze budowanie miedzianego portfela :), bo cenę 55-60 za akcje kgh .zobaczymy wiosną tego roku Waluta - na razie Zorro ma racje , na razie , ja trzymam się nadal tezy ,że złoty w przyszłym tygodniu bedzie testował 4,95 POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2944783 - 27/02/2009 17:33
[Re: ELDORADO]
|
veteran
Meldunek: 26/12/2003
|
Ze zlotowa jestescie strasznie niecierpliwi .
Spokojnie .Oslabila sie ,jest slaba ,teraz sie umacnia w swojej slabosci czytaj konsoliduje ,przyzwyczajajac sie do nizszych poziomow .
Trzeba po prostu czekac na nastepny impuls .
|
Do góry
|
|
|
|
#2944891 - 27/02/2009 19:25
[Re: kapitansb]
|
Joker
|
Ze zlotowa jestescie strasznie niecierpliwi .
Spokojnie .Oslabila sie ,jest slaba ,teraz sie umacnia w swojej slabosci czytaj konsoliduje ,przyzwyczajajac sie do nizszych poziomow .
Trzeba po prostu czekac na nastepny impuls . Dotychczas crosy mi świetmie wchodziły i to w takich czasach jak te , dlatego przy takiej stabilizacji głupieje ,dawno takiej nie było . Po głebszych przemyśleniach , nie jestem już taki jednoznaczy w prognozie do dalszego osłabiania się złotego, ktoś skupuje złotego i nie jest to tylko Donek (jeśli wogóle coś skupuje) fundusze , spekula --- to mi pasuje bardziej , czyżby zmiana trendu przed nami na złotym , czy tylko dłuższa stabilizacja w kanale 4,55-4,75 ? nie wiem , walut na razie nie ruszam , i zachłystuje sie ,moim kgh strasza straszą Ameryką --- czyżby blisko już wybicie w górę ? POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2951468 - 02/03/2009 15:43
|
Joker
|
Witam w nowym tygodniu
@waluta : nocna jazda na eurodolarze , brak zastrzyku euro do krajow środkowej Europy , spadki na giełdach , duza nerwowość na fixingu pytam starych graczy i sprzeczne prognozy wybitnych graczy jeden mówi w dół ,drugi w górę , ale ta niepewność żle wróży złotemu , ja trzymam się moich ubiegłotygodniowych prognoz obstawiam jazde w dół.
@giełda : Już toniemy ,czy bedzie jeszcze jakieś silne odreagowanie? , wszyscy czekają na Stany i liczą tam na wybicie , ale się doczekać nie mogą, bo dołka na SAP o DJ nie widać i chyba trzeba go szukać w latach 90-tych , dzisiejsza Azja fatalna ...
czarny poniedziałek zmowu ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2951584 - 02/03/2009 19:52
|
Joker
|
@mura jak tam Twoj beefsan, tylko nie pisz ze go jeszcze trzymasz ?, dokupiłem miedzianke z rańca ponizej 34 , mysle o lotosie i orlenie mimo ich kiepskich wynikow, reszta to rosyjska ruletka teraz zadziwiające niezłe PKB dzisiaj myslalem ze pomoze to złotemu i pomogło by , gdyby nie zapowiedz pietkiewicza z rady głupców o większym cięciu stóp w marcu
|
Do góry
|
|
|
|
#2951598 - 02/03/2009 20:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
@mura jak tam Twoj beefsan, tylko nie pisz ze go jeszcze trzymasz ?,
trafiony zatopiony oczywiście dawno sprzedany ale i tak ze stratą i to większą niż mam w zwyczaju akceptować ale liczyłem się z tym. i przeliczyłem że ktoś grubszy będzie zbierał na takich spółkach trzeba być gotowym na bujanie. bywa. trudno. centro- też już nie mam, zysk śladowy zaksięgowany, miałem wywalić wcześniej i czaić się na niższych poziomach, pazerność lekko mnie zgubiła ale tą spółkę cały czas filtruję bo uważam że wciąż będzie warto kupić. pytanie kiedy. szeroki rynek nie pozwala i .. zadziwia niemocą. technicznie wygląda to tragicznie. myślałem że USrAel politycznie zrobi mini-hosse do wakacji a przynajmniej wiosny. ale robi się coraz goręcej. CDSy wkrótce wkroczą do akcji, zawirowania na rynkach coraz większe. głowię się nad wypowiedzią tego kongresmena o wypłynięciu 550mld dolców we wrześniu ubiegłego roku w 2godziny. czy to kontrolowanmy dezinformacyjny wyciek, czy raczej jest coś na rzeczy. wisimy nad przepaścią. póki co lekko się dystansuję do gry, zawalczę za 2 tyg o licencję więc mam mniej czasu na bieżące śledzenie stanu rzeczy. P.S. Sobol spękał i ostatecznie w piątek się nie pojawił, był za niego członek zarządu bzwbk i mówił że w ogóle go nie zdziwi pkb na zerowym poziomie w tym roku a o bardziej czarnych swoich wizjach wolał się publicznie nie wypowiadać.
|
Do góry
|
|
|
|
#2951664 - 02/03/2009 21:38
[Re: Kellthorn]
|
Joker
|
nie znam się na rynku walutowym, stąd moje pytanie do ekspertów: jak przewidujecie zachowanie złotówki względem euro w obecnym miesiącu ? dzisiaj 1.256 na eurodolarze i jedziemy w kierunku 1:1 , to bardzo śmiała prognoza , ale realna , zwłaszcza, jeśli EBC zetnie stopy , wtedy nic nie powstrzyma zjazdu złotego na 5 z hakiem za euro i grubo 4 z hakiem za dolara akcje : ropa(lotos i orlen) i miedż(kgh) w górę ---- bo surowce są rozliczane w dolarach POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2952691 - 03/03/2009 15:54
|
Joker
|
Witam moje wczorajsze prognozy to prawie strzał w 10-tkę zobaczymy co dzisiaj giełda : Stany są już w latach 90-tych , a my wczoraj up , czy dzisiaj więc rzeź ? wszystko na to wskazuje , zwłaszcza, że Azja niezle pikuje , ale mozliwy jest tez wczorajszy scenariusz , rano spadek przy niewielkich obrotach , a potem up , dobre nie ? ktoś "gruby" gra naszą szulernią i o ile jemu żyłka nie pęknie pod wpływem takiego zjazdu w Stanach, to scenariusza tego nie można wykluczyć waluta bardzo ciekawie : z reguły po takich giełdowych zjazdach dolar się umacniał , a dzisiejszej nocy wrecz odwrotnie , czy to tylko korekta na eurodolarze po ostatnim mocnym umocnienie sie zielonego wobec euro ? czy może ???? hmmm nie wiem czas pokaze , Osłabienie dolara słuzy złotemu i jesli się przedłuży , złoty się dzisiaj umocni POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2952728 - 03/03/2009 17:06
|
veteran
Meldunek: 26/12/2003
|
Spokojnie ,rynki poruszaja sie z reguly malpujac Ameryke ,ale sa momenty ,ze nikt nie chce juz sprzedawac po obecnych cenach a trzeba pamietac ,ze GPW jest jak byla malo plynna ,fndusze emerytalne dalej sobie skupuja -przyklad na wlasnej skorze -KGHM ,raczej tutaj juz tylko fundamenty -slaby zloty amortyzuje spadek cen miedzi no i majatek trwaly (wystarczy wziac kalkulator ) .
|
Do góry
|
|
|
|
#2952738 - 03/03/2009 17:21
|
Joker
|
kapitanie racja częściowa , bo głowny powód to misie , które boją sie wystawiać s-ki na niższych poziomach , bo spodziewają się odbicia w górę , a to są już bardzio tłuste już misie, więc nieskłonne do ryzyka , w rezultacie rakieta pęcznieję i tylko czekać jak wystrzeli w górę , a iskrą będzie odbicie w Stanach POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2952861 - 03/03/2009 21:19
[Re: Kellthorn]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
złotówka się umacnia http://waluty.onet.pl/1926842,wiadomosci.html Złoty znów się osłabia http://waluty.onet.pl/1926972,wiadomosci.html Lepiej rzucić okiem na kursy. Nie ma co kierować się tym co piszą na onecie. Zwłaszcza, że z reguły są o krok do tyłu i najczęściej jest dokładnie na odwrót niż piszą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2954421 - 04/03/2009 16:19
[Re: z o ® r o]
|
Joker
|
Euro przebiło wczoraj kanał na 4,75 wiec zmiany jakieś są , ale kluczowym bedzie poziom na 4,80 , czy przebije : ogólnie kursy walut są bardzo wysokie i europa zaczyna sie bać słabego złotego , ale są jeszcze morgany i inni kolesie, którym słabszy złoty byc może im dalej służy , zobaczymy co bedzie , ja teraz na foreksie mam tylko pootwierane niewielkie pozycje , zaś w realu money wyskoczyłem z walut i czekam na dalsze wydarzenia , wazne bedzie jutrzejsze posiedzenie EBC o stopach . giełda : wyskoczyłem wczoraj z żalem z cześci akcji kgh , tylko z częsci bo z jedneh strony Aneryka na DJ juz w 1996 , a my na Wigu20 ciagle w 2003 więc powinien czekać nas spadek tak gdzies do chrztu i dopiero potem mozna bedzie pisac o porządnym odreagowaniu , a z drugiej hmm intuicja bardziej ,że właśnie teraz to jest ten moment , a grubas rządzący tą giełdą wie ,że wkrótce Ameryka wystrzeli
POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|