Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#2465739 - 05/07/2008 19:57 Re: Puchar Intertoto [Re: Bullet]
APOLLYON Offline
Celtic Glasgow FC

Meldunek: 19/12/2003
Ja gram dzisiaj Goricę x2. Mecz odbędzie w Sofii, na Wasyla Lewskiego. Neutralny teren, max. kilkuset widzów. Według mnie to żadna przewaga Czernomorca.
Oprócz tego Tavria Symferopol zagra dobrze w Tyraspolu.
Tavria z remisikiem za ok 1.20.
Dobry dubelek jak dla mnie...
Nie jestem pazerny ;\)

Do góry
Bonus: Unibet
#2466720 - 06/07/2008 19:10 Re: Puchar Intertoto [Re: APOLLYON]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Intertoto ostatnio nieźle: wczoraj dwa remisy trafione i ładne ako \:\)

Trzeba iść za ciosem.

Dzisiaj jeden typ chodzi mi po głowie:

Hibernian - Elfsborg

Gospodarze po dwutygodniowych treningach tylko, goście w pełni sezonu.

Elfsborg ładnie spisuje się w lidze zajmując obecnie wysoką drugą pozycję. Szczególnie zwraca uwagę liczba straconych bramek: w 12 meczach zaledwie 3 (!)

Sumując ten fakt, z prawdopodobnym nastawieniem gości, dla których remis w tym spotkaniu będzie zapewne dobrym wynikiem, a także z wypowiedziami trenera miejscowych:
"We know we need to be at our best to keep a clean sheet which is vital in particular when we are at home. This is probably the hardest possible game we could have drawn at this stage, as Elfsborg are a quality side who have played 12 games now and have had only one defeat with just three goals conceded."

Postanowiłem zagrać w tym meczu under 2,5

Oczywiście stawka biorąc pod uwagę, że to jakiś śmieszny puchar jednak ;\) bez szaleństw

Hibernian-Elfsborg, typ: under 2,5 goals , stawka: 3/10, buk:exp

Do góry
#2466884 - 06/07/2008 21:23 Re: Puchar Intertoto [Re: Mindman]
Maciek_AG Offline
journeyman

Meldunek: 23/07/2007
Hibernian FC; nie zagrają Merouane Zemmama (środkowy pomocnik) i Abdessalam Benjellou, wartościowi piłkarze, strata poważna.

TPS Turku; kontuzjowani są Chris Cleaver i Simo Valakari (pomocnicy), a także obrońca Jani Sarajärv.

Bohemians Dublin; w ostatnim pucharowym meczu urazów doznali Owen Heary i Ken Oman (obaj obrońcy), ponadto nie zagrają pomocnicy John Paul Kelly oraz Killian Brennan i kolejny obrońca - Liam Burns. Pat Fenlon ma do dyspozycji dwóch klasycznych obrońców (Powell, McGuinness), plus dwóch defensywnych pomocników (Heary, Rossiter). FK Rīga może pokusić się o niespodziankę.

Pzdr.

Do góry
#2479716 - 13/07/2008 20:36 Re: Puchar Intertoto [Re: Bullet]
radek__c Offline
journeyman

Meldunek: 17/12/2006
dzis kolejny dzien zmagan w pucharze interto, w większosci przypadków awanse sa juz roztrzygniete, moja uwage zwrocił mecz Tavriya Symferopol - FC Tiraspol (na 1 1.30 w Bwin). Oba kluby przygotowują sie do nowego sezonu, co prawda liga w mołdawi juz ruszyła, ale druzyna z Tiraspolu nie grała zadnego meczu.

Zwyciezca dwumeczu spotka się z druzyna z francji Stade Rennais FC, mysle ze druzyna z francji jest zdecydowanie lepsza ale o tym z kim spotka sie a nastepnej rundzie pozniej.

W poprzednim roku Mołdawie reprezentowała druzyna Dacia Chişinău, która szczesliwie ( po rzutach karnych) wygrała z druzyna Azerbejdzanu FK Baku. W nastepnej rundziej rowniez po rzutach karnych pokonali FC Sankt Gallen, w finałowej rundzie nie mieli szans z druzyna HSV. Co jak na druzyne z Mołdawi osiągneli spory sukces.

Druzyny z ukrainy w poprzednim sezonie pokazały ze potrfaia grac w piłke i mysle ze u siebie jest zdecydowanym faworytem spotkania.

Tavriya Symferopol 1

Do góry
#2490724 - 19/07/2008 20:09 Re: Puchar Intertoto [Re: radek__c]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Grasshoppers v Chernomorets Bourgas => 1 ~ 1.45 1/10
SK Sturm Graz v Budapest Honved => 1 ~ 1.55 1/10

waznym czynnikiem jest to, iz liga austryjacka i szwajcarska już zaczęły sezon, gospodarze zdeterminowani, aby przejsc do nastepnej rundy, a ich poprzednie spotkania pokazują, iż są w formie i są w stanie sprostać dość słabym przeciwnikom, zastanawiałem się jeszcze nad Rennes, aczkolwiek totalnie nie wiem jak u nich jest z przygotowaniem do sezonu. przestrzegał bym przed graniem na AV i Depor.

pozdr,

Do góry
#2490786 - 19/07/2008 20:25 Re: Puchar Intertoto [Re: Baqu]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2004
liga szwajcarska to zaczela wczoraj ale Grasshopers jeszcze nie gral o ile sie nie myle:))

Do góry
#2490902 - 19/07/2008 21:21 Re: Puchar Intertoto [Re: CANTORO]
davccio Offline
a.k.a. "dave_k.o."

Meldunek: 19/11/2003
ja nie bym nie stawiał na szwajcarów, prawdopodobnie zabraknie u nich kilku podstawowych zawodników Sutter , Daprella , Bobbadia, Calla, dos Santos, Maschado, Romero.
Poza tym koniki nie są drużyną wlasnego podwórka, w zeszłym sezonie wygrali 9 z 18 meczy na swoim stadionie, a w intertoto w poprzedniej rundzie wygrali zaledwie 2:1 z Besa

Do góry
#2491160 - 19/07/2008 22:54 Re: Puchar Intertoto [Re: CANTORO]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: CANTORO
liga szwajcarska to zaczela wczoraj ale Grasshopers jeszcze nie gral o ile sie nie myle:))

wiem, chodziło w głównej mierze o to, że są przygotowani do
sezonu, gdyby nie dzisiejsze spotkanie to graliby w lidze,
natomiast ich przeciwnicy są z tym przygotowaniem jeszcze "w lesie".

Do góry
#2505553 - 26/07/2008 18:41 Re: Puchar Intertoto [Re: Baqu]
Maciek_AG Offline
journeyman

Budapest Honved - SK Sturm Graz

Zaskakujące kursy wystawiły wszystkie firmy bukmacherskie. Pierwszy mecz w austriackim Grazu zakończył się bezbramkowym remisem, z czego miejscowi nie byli zadowoleni. Jednak dominacja Sturmu była niepodważalna i rewanż mógłby być jedynie formalnością. Niestety, tak się nie stało - zawiodła skuteczność 4. drużyny minionego sezonu Bundesligi. Mimo to zespół Franco Foda do Węgier udaje się w dobrych nastrojach, a sam trener optymistycznie widzi dzisiejsze spotkanie. Zauważa, że Budapest Honved to drużyna, która zdecydowanie lepiej radzi sobie w meczach wyjazdowych i wspomina ich występ z FK Teplice, gdzie pierwszy mecz w Czechach nieoczekiwanie wygrali 3-1, by przed własną publicznością doznać porażki (0-2). Styl gry węgierskiego klubu na wyjeździe różni się od tego, który prezentują na własnym stadionie - w dużej mierze chodzi o szybkie kontry, na które mogą sobie pozwolić grając poza Bozsik Stadion. To był główny element takaktyki podopiecznych Gábora Pölöskeiego. Jednak przed tygodniem nie sprawdziła się - dlaczego? Bo przeciwnik nie pozwolił na taką grę. Sturm to świetnie poukładany zespół z tyłu i co interesujące - w pucharze Intertoto nie stracił bramki. Wiele wskazuje, że i tym razem będzie podobnie, bo jeśli piłkarze Honvéd FC nie potrafili czegoś osiągnąć w pierwszym meczu, to trudno oczekiwać, aby diametralnie zmienili swój styl gry i narzucili własne tempo nieco bardziej doświadczonym rywalom (choć trzeba pamiętać, że Sturm to stosunkowo młody zespół) - po prostu wydaje się to mało prawdopodobne. W dzisiejszym spotkaniu w barwach Sturmu nie zobaczymy - Marko Stankovica, a występ Samira Muratovica stoi pod znakiem zapytania. Ale ja osobiście nie przejmowałbym tymi osłabieniami. Ponadto do gry wraca podstawowy obrońca - Mario Sonnleitner, który w pierwszej konfrontacji pauzował za czerwoną kartkę, a to niewątpliwie olbrzymie wzmocnienie. Wysoka obecnie forma została potwierdzona w minioną środę, kiedy to zawodnicy Franco Foda pokonali bez najmniejszych problemów SV Mattersburg 3-0 (choć nie da się ukryć, że czerwona kartka dla gracza rywali nie miała tu znaczenia). Świetny mecz rozegrał niespełna 20-latek Daniel Beichler, który zdobył dwie bramki. Szkoleniowiec nie boi się stawiać na młodych chłopaków, którzy niedługo mogą stać się kluczowymi postaciami drużyny, a przynajmniej są na najlepszej drodze. Sturm dzisiaj musi zagrać tak, jak do tej pory - mądrze i uważnie w obronie, nie tracąc bramki, ale przede wszystkim powinien zaatakować i choć raz trafić do siatki przeciwnika. Tydzień temu zabrakło szczęścia - dziś muszą zagrać troszkę lepiej. Znają Honved, wiedzą na co ich stać, więc będzie dużo łatwiej.

Typy:

Sturm @ 2.35 (Bwin)
Sturm draw no bet @ 1.75 (Betsson)
Awans - Sturm @ 1.75 (Bwin)

Do góry
#2508571 - 29/07/2008 01:03 Re: Puchar Intertoto [Re: Maciek_AG]
Maciek_AG Offline
journeyman

Quote:
Typy:

Sturm @ 2.35 (Bwin)
Sturm draw no bet @ 1.75 (Betsson)
Awans - Sturm @ 1.75 (Bwin)

Budapest Honved - SK Sturm Graz 1:2 (1:0)

7' Mico Smiljanic
72' Daniel Beichler
78' Mario Haas

3/3

Awans do pucharu UEFA poprzez występy w Intertoto wywalczyły następujące zespoły:

RC Deportivo de La Coruña
SSC Napoli
SC Braga
Grasshopper-Club Zurych
VfB Stuttgart 1893
FC Vaslui
Stade Rennais FC
SK Sturm Graz
Rosenborg BK
Aston Villa FC
IF Elfsborg

Do góry