#2494628 - 21/07/2008 20:39
Re: LIGA POLSKA 2008 - Ekstraliga cz.2 *DELETED*
[Re: kadus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2004
|
Pozole sobie napisać pare zdan odnośnie wczorajeszego "meczu" pomiedzy Stala RZeszów a ZIeloną górą... powiedzmy tak jesli chcialbym zmiescic sie w jednym slowie napisałbym poprostu ---> ŻAL to co zafundowala nam druzyna Stali było poprostu żasmianiem nam sie w żywe oczy zarówno zawodników jak i samej panie PREZES nie lepiej mieli kibice ZIelonej Góry ktorzy przyjechali kawał drogi aby dopingowac swoj zespol a po meczu zostali kompletnie zignorowani przez swoich zaqwodników Kibice krzyczeli chyba z kilkanasci minut zeby zawodnicy wyszli do nich ale oni byli solidarni z zarządem i nie zrobili tego mimo ze od sektora gosi do parku maszyn bylo zaledwie kilka metrow ci nawet nie raczyli odwrocic sie do nich i pomachac... poprostu zalosne, wspolczuje kibicom ZKŻtu ale to ich problemy ja mam swoje i moja druzyną nie wspominajac o zenujacej sytułacji z rekordem toru o ktorej niechce mi sie juz nawet pisac, poprostu wstyd... nie wiem co moge napisac o tym spotkaniu bo meczem tego nazwac nie mozna najchetniej poszedlbym do pani prezes i poprostl o zwrot pieniedzy za bilet bo na bilecie bilet wstepu na MECZ ktorego ja nie widzialme widzialem kpine z ludzi i z wszystkich kibiów zarowno ze strony gospodarzy jak i gosci BRAk mi słwo na to co wczoraj widzialem po czyms takim czlowiekowi odechciewa sie zuzla... nie z powodu przegranej tylko z powodu stylu z powodu calej blazenady jaka miala wczorajszego dnia miejsce [*] wczorajszego dnia uwazam ze cala historia STali Rzeszów jak i tego naszego stadionu zostala okryta wstydem... przez 2 lata potrafilsimy wygrywac u siebi z najsilniejszymi przegrywajac bodjze 1 mecz przez 2 lata mielismy twierzde a w tym sezonie mamy lepisko... wczorajszego dnia zostal okryty wstydem cały zuzel... to nie był mecz, tego nawet nie mozna bylo nazwac spotkaniem... nie wiem co to było, poprostu cisnie mi sie tylko jedno słowo ŻAL
|
Do góry
|
|
|
|
#2494856 - 21/07/2008 23:56
[Re: buszmen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
Dziwia mnie Twoje slowa 12-latek, piszesz tak jakbys nie mial pojecia o speedwayu, takie mecze sie zdarzają - przyklad chociazby wczorajsze spotkanie Torun-Cz-wa, w tym sezonie wyraznie zatarł się mit o przewadze gospodarzy na własnym obiekcie, niestety wraz z pojawieniem się mozliwosci zatrudniania obcokrajowców (czyt. zawodników z najwyzszej półki) przewaga nawierzchni nie ma nic do gadania. Zbyt doswiadczeni jezdzcy sa w kazdych ekipach aby mówic tu o jakims handicapie, a jezeli wybitnie nie trafi sie z przelozeniami juz na starcie to pozniej nie ma czego odrabiac, bo dobranie setup'u jak zreszta widac zajmuje duzo czasu (pomijajac mistrzów w tym elemencie takich jak N.Pedersen czy T.Gollob). Piszesz z wielkim wyrzutem odnosnie tego meczu, ale jezeli popatrzec na forme zawodnikow Marmy w tym sezonie to tam wlasciwie nie ma kto jezdzic, brak liderów, brak atmosfery, klub prowadzacy lekką ręką pani prezes. Skupmy sie na zawodnikach:
Nicholls - sezon poza Anglią wlasciwie na straty Watt - to nie jest nawet 1/3 zawodnika z zeszlego sezonu Bjerre - najbardziej przeplacony transfer Zagar - do niego mozna miec najmniej pretensji, znaczna poprawa wzgledem tego co bylo przed rokiem
Jezeli skonfrontowac to z torem przygotowanym wybitnie pod zawodnikow pokroju Walaska i Lindgrena to mnie ten wynik wogole nie dziwi. Pretensje moga byc tylko do tego, kto takiego obrotu sprawy nie przewidzial.
|
Do góry
|
|
|
|
#2506689 - 27/07/2008 19:20
[Re: 12-latek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
Cz-wa - Gorzów +15,5 typ 2 @1.8
Tor, który wybitnie lezy Gorzowianom, swietne rezultaty notują tam T.G. i R.H oraz PiKej. Jezeli tor bedzie pod kolo, to mozna spodziewac sie tez 6-8pkt Jonassona, na Ferjana i Hliba zbytnio bym nie liczyl jednak lacznie powinni uciulac te 5 oczek. Mysle ze handi jest stanowczo za wysokie i Czestochowianie sa przeceniani w tym meczu.
N.Pedersen 14.5 typ under @1.8
Nie wierze, ze Nicki zdobedzie dzisiaj komplet na Gollobie i spółce, a nawet jesli pokona wszystkich Gorzowian, to moze straci punkt na Hancocku w 15 biegu, jak dla mnie linia jest zbyt wygórowana a Nicki często przesypia swój pierwszy bieg. Warto spróbować opcje underową.
Wrocław - Rzeszów +14.5 typ 2 @1.8
Pod wielką wątpliwosc wystawiam to, ze Wrocław zdeklasuje dzisiaj Rzeszów, w szeregach których wystąpią dzisiaj znakomicie znający ten obiekt : Scott Nicholls i Kenneth Bjerre, Rzeszowianie nie radzą sobie na kopie , której we Wroclawiu sie nie spodziewam, startowcy pokroju Zagara czy Kennetha Bjerre powinni dzisiaj zdobywac duze ilosci punktów. Crump po kontuzji,Jedrzejak wyrazny downtrend i trzy niewiadome w postaci: Wegrzyka,Slabonia i Jeleniewskiego utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze to bedzie bardziej zaciety mecz niz to wyglada na 1wszy rzut oka.
|
Do góry
|
|
|
|
#2506987 - 27/07/2008 22:40
[Re: Speedway_Matador]
|
Speedway Liga
Meldunek: 26/02/2005
|
expekt dzisiaj poszalal oferta 3 meczow 1 ligi . Rawicz - Rybnik typ 2 @1.20 promo obyś się nie zdziwił jak dlamnie Rawicz dzisiaj wygra pierwszy mecz , Rybnik bez żadnego treningu w tym tygodniu a w Rawiczu źle się im startuje , szczególnie młodzieżowcą
|
Do góry
|
|
|
|
#2507126 - 27/07/2008 23:39
[Re: Linc]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2004
|
VS juz dzis o godzinie 18::30 dojdzie do bardzo ważnego meczu między druzyna gospodarzy Atlasem Wrocław a drużyną gości Stalą Rzeszów. Jest to bardzo ważne spotkanie w kontekscie walki o utrzymanie się i o dalszy byt w zuzlowej ekstralidze gdyż obie ekipy walcza o unikniecie raczej juz przesadzonych barazy z druzyną Tarnowskiej Unii oto awizowane składy na dzisiejszy pojedynek: Stal Rzeszów: 1. Kenneth Bjerre 2. Davey Watt 3. Scott Nicholls 4. Dawid Stachyra 5. Matej Zagar 6. Dawid Lampart Atlas Wrocław 9. Tomasz Jędrzejak 10. Krzysztof Słaboń 11. Daniel Jeleniewski 12. Mariusz Węgrzyk 13. Jason Crump 14. Maciej Janowski Biorąc pod uwage bierzaca forme obu druzyn wszyscy wskazali by jako faworyta druzyna Sparty ale ja nie jestem tego taki dokonca pewny Atlas co prawda spisuje sie u siebie znakomicie i ma lidera z prawdziwego zdazenia jak Jason Crump a w dodatku prawdzwego trenera Cieślaka ale nie mozna zapomniec ze druzyna Rzeszowskiej Stali w tym roku została dosc gruntownie przemeblowana czego mamy skutki... Nie mozna jednak liczyc na ciagle zle wyniki zawodnicy tacy jak Bjerre ktory przeciesz reprezentowal barwy Sparty wkońcu musi zaliczyc dobry mecz na wyjezdzie a gdzie jak nie w Wrocławiu tak samo Scott Nicholls czy nasz kapitan Watt nie wierze w kolejna wysoka porazke Stalowców najmniej zastrzezen mozna miec jedynie do Zagara ktoremu nie mozna odmowic checi i woli walki, nie zmienia to faktu ze druzyna Żurawi znajduje sie w gorszej sytuacji, ontuzje ma Roman povazny ktory niewatpliwie udowodnil pare razy swoja przydatnosc dla druzyny oraz slabsza forma wyzej wymienionych Bjerre, Nicholls czy Watta... Po ostatnim "meczu" ktory mial miejsce w Rzeszowie z Zielona Góra odbyło sie spotkanie zawodników z panią prezes padło wiele mocnych słow ale takze wiele obietnic na przyszłość ktore dzis maja byc zrealizowane a zła postawa przez wiekszosc sezonu kazdego z zawodników ma byc po czesci dzis zmazana na co liczą kibice z Rzeszowa jednak to nie bezie takie proste naprzeciw staje druzyna tora ma solidnego lidera i ktora potrafi postawic sie nawet najsilniejszym jendkaze HC wystawiane przez bukmacherów w okolicach +14-16 dla druzyny Rzeszowskiej skłania mnie do postawienia swoich funuszy na ten team nie wierze wkolejna porazke w takim stylu i w takich granicach jak to mialo miejsce z CZestochową czy Zieloną Góra, zakładam wyrównana walke z obu stron az do konca. Atlas Wrocław vs Stal Rzeszów Stal Rzeszów +14,5 8/10 1,8 toto-mix
|
Do góry
|
|
|
|
#2507139 - 27/07/2008 23:51
[Re: Speedway_Matador]
|
veteran
Meldunek: 18/11/2007
|
expekt dzisiaj poszalal oferta 3 meczow 1 ligi . Rawicz - Rybnik typ 2 @1.20 promo Dla entuzjastów tej "promo dnia" informacja, że w tej chwili kurs na RKM wynosi już 1.30
|
Do góry
|
|
|
|
#2507148 - 28/07/2008 00:01
[Re: Vorspringer]
|
#1 WorldSpeedway
Meldunek: 03/06/2005
|
Promo jak promo Ja tam biorę tłusto zestaw częstokhowa,wroklaff,Bydgosc, Gdansk Ako 1.67 Zimne napoje i transmisja łączona Bydgoszcz/Wrocław (PSE/ TVP Info na ośrodku Rzeszowskim) Co ma być to i tak będzie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|