Dlaczego gram Ruskich ?
-Podoba mi sie ich styl gry. Grają z rozmachem, stwarzają sporo okazji pod bramkowych, preferują "futbol na tak". Są młodzi, brakuje im jeszcze perfidii i wyrachowania..może Włosi w półfinale pokażą im jak to sie je ?
-Mają na ławce najlepszego trenera na tej imprezie. Pracując w Korei czy Australii Guus robił praktycznie coś z niczego. Tym razem ma materiał ludzki, z którym może osiągnąć na prawdę wiele. Ponadto ma to, co wielki trener musi mieć. Szczęście.
-Szwecja jest słaba. Nawet słabych Greków, grających ze Szwecją prawdopodobnie najsłabszy mecz na euro.. nie byli w stanie stłamsić. Gdyby nie geniusz Zlatana, mecz być może skończyłby sie remisem. Z Hiszpanią była obrona Częstochowy. Szwedzi dzisiaj z całą pewnością będą nastawieni przede wszystkim na 0 z tyłu... jednak jestem przekonany, że będą starać sie grać otwarty futbol(kto gra na remis, wiadomo jak kończy), co przekłada sie na więcej miejsca dla pomocników i napastników Rosyjskich.
-Jak bezradna jest Szwecja w ataku bez Zlatana pokazała w 2 połowie z Hiszpanią. Stan zdrowia Zlatana pod znakiem zapytania. Z całą pewnością zagra, jednak czy wytrzyma 90 minut ? Wątpię.
-Elmander grający na prawej pomocy to jest śmiech. O ile w ataku sobie radzi, o tyle w obronie popełnia karygodne błędy. Zupełnie nie wspiera prawego obrońcy. To, że Hiszpanie strzelili 2 gola akcjami lewą stroną, to nie przypadek.
-Wraca głodny Arshavin, o którego potencjale nie muszę chyba nikogo, kto oglądał puchar uefa, przekonywać. Lider powracający na taki kluczowy mecz o awans to zastrzyk nie tylko pod względem czysto sportowym, ale i mentalnym dla całego zespołu.
-W pełni satysfakcjonuje mnie kurs. Osobiście spodziewałem się czegoś w granicach 2.1-2.3. @2.80 biorę z pocałowaniem ręki.
http://youtube.com/watch?v=9UQ1hw2bkdA&feature=relatedpo ćwierćfinał