#2430254 - 19/06/2008 19:33
Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest??
[Re: bitnap]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Zwyciestwo nad Portugalia bylo piekne, dopiero pozniej wyszlo, ze na zgrupowaniu przed meczem do chlopakow z Portugalii dziwki wchodzily oknami, a wychodzily drzwiami...ale juz mniejsza z tym. Obroncy Leo maja teraz ciekawy argument, ze nie ma materialu...no coz Janas za to mial material, ze hoho. Tyle, ile Janas dostal kurew od polskich kibicow, to nikt tyle nie dostal. No, ale coz wystarczylo pare reklam, pare usmieszkow i Leo sobie zaskarbil sympatie. I Leo nie ma z czego krecic. Po kazdym turnieju wszystko lecialo na szkoleniowcow, a dzis...to w 100% wina pilkarzy...  Liga francuska nie jest silna? No w porownaniu do klubow, w ktorych siedza na lawkach nasi rodacy, to faktycznie swietny argument. @Bitnap Znajdz mi drugiego polskiego pilkarza, ktory walczy z kontuzjami (bo walczyl w tym sezonie - fakt) i rozgrywa 32 spotkania w takiej slabej lidze pokroju ligi francuskiej. Co ciekawe w wielu spotkaniach pod koniec sezonu Auxerre zdobywalo bramki wtedy, gdy Jelen byl na boisku...moze to przypadek, nie wiem, ale jak strzelaja 3 bramki na krzyz i prawei zawsze wtedy, kiedy gra Jelen (wchodzacy z lawki na 20-30 minut), to moze cos jest na rzeczy. Moze i Jelen to jezdziec bez glowy, ale gwarantujacy wygranie jakiegos pojedynku 1-on-1. To, ze nie bylo zadnego napastnika poza Saganem to fakt...ale czy to wina materialu? Wg mnie nie, bo mozna paru znalezc, ktorzy wstydu by nie przyniesli. Wichniarek to ciekawa postac, od czasow Juskowiaka napastnik, ktory osiagnal najwiecej za granica, ale widocznie na kadre za slaby. Pewnie dlatego, ze nie boi sie powiedziec, co mysli (czyz nie ma analogii do Jelenia, ktory nie raz i nie dwa wywolal zamieszanie swoimi wypoweidziami po MŚ 2006?). Ja mam wytlumaczenie co do ich nieobecnosci...oni nie sa slabsi, oni sa niewygodni dla starszyzny, bo zaden z nich nie trzymalby jezyka za zebami. Co robi Bobo w tym sztabie? Przeciez ten koles to jeden z najwiekszych parszywcow w calej polskiej pilce...menedzerka, kupczenie...wszedzie go pelno. Po co on Leosiowi? Po co cala gromada palaczy trawy? Engel z Armenia osiagnal 4:0 i 1:1, Leo 1:0 i 0:1. No coz i kompromitacja Engela byl remis...szok  . Nie wiem w sumie czemu Janasa wyrzucili, Janas nie bal sie zrobic porzadku w kadrze, bylo za pozno...to fakt, ale rozbil ekipe, ktora wydawala sie nie do ruszenia. Tymczasem za Engela i za Leo mamy starszyzne, ktora robi w kadrze, co chce...swiete krowy, ktore graja niezaleznie od formy. Jesli Leo zagwarantuje, ze zrobi porzadek, to niech zostaje. Ale ja w to nie wierze.
|
Do góry
|
|
|
|
#2430279 - 19/06/2008 19:40
[Re: dimes]
|
Spójnia Świdwin
Meldunek: 14/03/2008
|
Chociaż z Austrią ten debil Lewandowski mi sporo pomógł  Mam nadzieję,że fajnie było  Tak jak pisałem przed ME, aby grać przeciw Polsce, wtedy banda bez-mózgów mnie krytykowała, ciekawe gdzie teraz są te wypierdki. Weź koło i jebnij się w czoło pacanie. Z takimi tekstami to do kolegów, a zapewne Ci co Cię krytykowali mają większe IQ od Ciebie panie "mózgownica", a wypierdek to na Ciebie w przedszkolu pewnie mówili i został kompleks do dziś-jak mi przykro Mamy szmaciarzy - nie piłkarzy. Ja tam bym powiedział mamy słabych piłkarzy i Dimes'a szmaciarza  peace sorry, ale nie wytrzymałem
|
Do góry
|
|
|
|
#2430384 - 19/06/2008 20:06
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Wichniarek to ciekawa postac, od czasow Juskowiaka napastnik, ktory osiagnal najwiecej za granica, ale widocznie na kadre za slaby. Pewnie dlatego, ze nie boi sie powiedziec, co mysli
Litosci  Coz on takiego osiagnal? Gra w podrzednym klubiku o reputacji Odry Wodzislaw. Wzieli go do Herthy i nie dal sobie chlopina rady - pewnie dlatego, ze zamiast harowac i walczyc to "mowil to co mysli", a ze mysli o sobie, ze jest Bog wie kim to mu grzecznie podziekowali za "uslugi".
|
Do góry
|
|
|
|
#2430426 - 19/06/2008 20:15
[Re: javapl]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
Wichniarek w Bundeslidze strzelal gole tylko najwiekszym biedakom tej ligi ... w meczach z najlepszymi ekipami byl typowym sredniakiem z jedna okazja w meczu ew jakas przypadkowa asysta ... ja osobiscie jestem za tym, zeby bezwzglednie od pilkarza pretendujacego do kadry wymagac REGULARNEJ(nie w sensie 1 pelny mecz na 20 kolejek, 19 x lawka)gry w klubie - czy to Boruc, czy Lobodzinski czy Roger ... grasz co tydzien, masz miejsce - nie grasz, zapomnij chocby o zgrupowaniu, nie mowiac o pierwszej "11" ...  dla mnie jest nie do przyjecia, by trzon zespolu tworzyli pilkarze grzejacy lawe ... bo Bayer ? bo Santander ? bo Austria a nie Polska ? z reszta wyczytalem w internecie, ze Ebiego juz podobno nie chca w Racingu ?? ... moze amk cos w tym kontekscie powie, bo zapewne ma lepsze informacje ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2430434 - 19/06/2008 20:18
[Re: javapl]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/09/2003
|
peace sorry, ale nie wytrzymałem [/quote] Luzik, zawsze mozesz popuscic w gacie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2430467 - 19/06/2008 20:24
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2430496 - 19/06/2008 20:32
[Re: bitnap]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
Wichniarek w Bundeslidze strzelal gole tylko najwiekszym biedakom tej ligi ... w meczach z najlepszymi ekipami byl typowym sredniakiem z jedna okazja w meczu ew jakas przypadkowa asysta ...
 widać sympatie i antypatie w ocenie Artura gołym okiem brak suchego obiektywnego spojrzenia:), tylko nasuwa się pytanie który polski napastnik ma w zachodnim klubie taką pozycję, gra w Niemczech gdzie generalnie Polacy mają przeje bane, bo musisz być 2x lepszy od Niemca, Turka czy jakiegoś naturalizowanego gościa z Bałkanów może i Arminia potentatem nie jest  ale to zespół Bundesligi, a obsadę ataku zaczyna się tam od Wichniara, czymże jest dzisiejszy dorobek chocby Sagana (którego lubię za zadziorność) przy Wichniarku? król strzelców 2bundesligi (w której poziom jest oczywiście wyższy niż u nas), a wszystkie strzelone gole w 1 bundeslidze to bramki zasadzone "frajerom" albo "z przypadku", hehe Artur ma takiego pecha, że ma niewyparzony język i nie jest zbytnio tolerowany w polskim środowisku piłkarskim (bogata rodzina, ułożony chłopak nie zepsuty tak jak większosc polskich ligowców) na domiar złego kto śledził jego kariere na bieżąco to pamieta zapewne że szanse dostawał znikome w meczach o nic, a do powoływano go najczęściej gdy był w lekkim dołku, gdy strzelał i było widać że ma formę - powoływań nie otrzymywał, gdy pod naciskiem mediów wreszcie dostawał jakąś szansę to wówczas przewaznie miał lekki spadek formy, w dodatku grywał w meczach o pietruchę reasumując: nie bardzo widzę konkurencję w ataku polskiej kadry dla Artura, można go lubić lub nie, ale na pewno jest to piłkarz zasługujący na powołania, ciągle trzymający określony poziom, grający w lidze niemieckiej, nieszablonowy, nie bojący się ostrej gry i walki, ze swoim charakterm i doświadczeniem na pewno wniósłby wiele do ataku polskiej reprezentacji obywatelskiej, jeśli nawet nie ma być podstawowym graczem to na pewno stanowi doskonałą alternatywę
|
Do góry
|
|
|
|
#2430667 - 19/06/2008 21:01
[Re: dimes]
|
Spójnia Świdwin
Meldunek: 14/03/2008
|
Weź koło i jebnij się w czoło pacanie. Z takimi tekstami to do kolegów, a zapewne Ci co Cię krytykowali mają większe IQ od Ciebie panie "mózgownica", a wypierdek to na Ciebie w przedszkolu pewnie mówili i został kompleks do dziś-jak mi przykro  Bardzo ładnie, za takie coś powinienem ci bana załatwić, ale jestem za wolnością słowa, nawet w takim przypadku, jak twój a więc przygłupów. Pozdrawiam Czekam na bana  jeśli w ciągu 2 dni roboczych nie dostanę to sam poproś o bana, wchodzisz w to? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2430674 - 19/06/2008 21:04
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
reasumując: nie bardzo widzę konkurencję w ataku polskiej kadry dla Artura, można go lubić lub nie, ale na pewno jest to piłkarz zasługujący na powołania, ciągle trzymający określony poziom, grający w lidze niemieckiej, nieszablonowy, nie bojący się ostrej gry i walki, ze swoim charakterm i doświadczeniem na pewno wniósłby wiele do ataku polskiej reprezentacji obywatelskiej, jeśli nawet nie ma być podstawowym graczem to na pewno stanowi doskonałą alternatywę
Moze w lidze on walczy, ale na kadrze jakos sobie nie przypominam zadnego jego meczu, w ktorym wykazal sie zadziornoscia czy walecznoscia. Gdyby pokazal chociaz tyle to pewnie dostalby kolejne powolania, ale on na ogol czlapal po boisku czekajac na pilke. Moze to jego styl - nie wiem, ale w kadrze nie rozegral ani jednego bardzo dobrego spotkania, a szans dostal niemalo, wiec skonczmy odgrzewac ten nieswiezy kotlet a'la Wichniarek. Nie potrafie uwierzyc, ze Wichniarek doskonale nadaje sie do kadry, a zaden z kilku selekcjonerow na przestrzeni wielu lat nie potrafil tego dostrzec w przeciwienstwie do kolesi dziennikarzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2430912 - 19/06/2008 21:59
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2007
|
Niestety stało się, każdy liczył na super formę naszych grajków i mecze na poziomie tego wygranego z Portugalią w eliminacjach, a jednak znowu mamy powtórkę jak w każdych poprzednich mistrzostwach i spakowane walizki po trzecim spotkaniu w grupie. Nasza piłka jest na marnym poziomie i nic prędko tego nie zmieni. Dajmy jednak LEO dokończyć pracę bo jak dla mnie dużo jeszcze tej właśnie pracy przed nim.
PS: Buhahahaha uwaga dimes bany załatwia
Sorry za OT, ale ten koleś w każdym temacie "wieś" tylko robi a nikt nie reaguje.
|
Do góry
|
|
|
|
#2431499 - 20/06/2008 01:28
[Re: hunters]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/12/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2432069 - 20/06/2008 05:51
[Re: Sturmwind]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2432095 - 20/06/2008 05:59
[Re: mgr]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/09/2003
|
Jeszcze niech Chorwacja wygra jutro i Leo ma alibi,że nie dało się wygrać z finalistą i półfinalistą mistrzostw.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|