Ale wiesz... podstawowym argumentem za zakupem 600tki jest to że nie każdego stać żeby kupować CB 500 albo GS 500 i po sezonie, dwóch sprzedawać moto ze stratą..
Ja podałem tylko przykład Honda CBF jest dlatego taka droga, że modele z ABS są od 2005roku, uwierz mi, że jeśli chciałbyś serwisować motocykl to opłaca sie kupić nowy lub taką 2-3 letnią używke w dobrym stanie niż te 10letnie ,,ideały" a sprawdzałem koszty serwisu i same nowe opony to 1200zł do tego jakieś oleje, regulacje itp i różnica naprawde sie zaciera.
A Honda CB 500 i Suzuki GS 500 są produkowane od dawna i starsze roczniki znajdziesz naprawde tanio za 6-7 tyś napewno znajdzie sie coś wartego uwagi. Na zachodzie wszyscy zaczynają od 500 i nikt tam nie rzuca sie na jakieś 600 itp. w Polsce wiadomo, na motor nie patrzy sie tak jak na zachodzie czyli ze strony praktycznej tylko większość chce kupić sobie jakiegoś ściga i pokazać sie przed kolegami...
Ja jeszcze nic nie wybrałem ide jutro złożyć indeks i wakacje

I teraz mam dylemat, auto sprzedane, większość kasy zainwestowałem zostało mi wystarczająco na motocykl tylko wróciły dawne plany i stoje teraz przed dylematem motocykl czy paralotnia, na obie rzeczy mnie teraz nie stać więc musze sie poważnie zastanowić ale jak narazie paralotnia jest górą.