#2403624 - 08/06/2008 19:26
Re: Euro 2008 - Grupa B
[Re: ___On]
|
addict
Meldunek: 03/11/2005
|
POlskie druzyny absolutnie nie potrafią grać i osiagac sukcesu w chwilach gdy wystepuja w roli faworytów lub gdy sa w nich pokładane duże nadzieje... W zadnym wypadku nie wystepujemy w roli faoworytow, stad kursy rzedu @7 i wlasnie wtedy kiedy nie musimy wygrac, najczesciej sprawiamy niespodzianke --> patrz. el. MS w Korei (wygrane w pieknym stylu z Norwegia i Ukraina na ktore nikt nie liczyl). Poza tym po to zatrudnilismy trenera, zeby naszym w glowach poukladal, zebysmy nie przestraszyli sie zadnego przeciwnika.
|
Do góry
|
|
|
|
#2403627 - 08/06/2008 19:27
[Re: kardynal20]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2005
|
Austria - Chorwacja Wczoraj gospodarze Szwajcarzy 3 zolte , Czesi 0 zoltych. Presja ogromna na drugich gospodarzach - Austriakach , musza udowodnic, ze proby pisania petycji byly bezcelowe z pewnoscia beda gryzc trawe przez 90min i czesto grac nieczysto. Team z największą ilością żółtych kartek? Austria 2.1 Bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#2403650 - 08/06/2008 19:35
[Re: kardynal20]
|
addict
|
napewno maja w glowach kontuzje da silvy
Poza tym debilnym turasem, ktory wczoraj chcial urwac noge Naniemu. Wczoraj sedzia w mwczu Portugalia - Turcja wybitnie malo gwizdal.
|
Do góry
|
|
|
|
#2403653 - 08/06/2008 19:36
[Re: c1nek]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Bo8ek....wskaz ten mecz w którym wygraliśmy o kursie 7: ) ( czy choćby 4 czy 5 )??? Nieliczac wygranej u siebie z PORTUGALIĄ u siebie..nie wygralismy z ŻADNĄ drużyną z górnej połki światowej czy europejskiej od KILKU LAT!!! wiec o czym Ty mowisz? POza tym doczytaj do końca to zdanie które wkliełes z naciskiem na fragment "...lub gdy pokładane są w nich duże nadzieje ".
|
Do góry
|
|
|
|
#2403675 - 08/06/2008 19:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Bo8ek....wskaz ten mecz w którym wygraliśmy o kursie 7: ) ( czy choćby 4 czy 5 )??? Nieliczac wygranej u siebie z PORTUGALIĄ u siebie..nie wygralismy z ŻADNĄ drużyną z górnej połki światowej czy europejskiej od KILKU LAT!!! wiec o czym Ty mowisz? Po trosze sam sobie odpowiedziales,dlaczego kursy na Polske sa takie a nie inne To ,ze jestesmy od wielu lat bez zwyciestwa w meczu z jakas ekipa ze swiatowej czolowki, tylko wzmaga u mnie chce zagrania na przelamanie tej passy. Nic nie trwa wiecznie Wielkiej kasy w to nie klade, ale sprobowac moge.
|
Do góry
|
|
|
|
#2403679 - 08/06/2008 19:46
|
addict
|
Bo8ek....wskaz ten mecz w którym wygraliśmy o kursie 7: ) ( czy choćby 4 czy 5 )??? Nieliczac wygranej u siebie z PORTUGALIĄ u siebie..nie wygralismy z ŻADNĄ drużyną z górnej połki światowej czy europejskiej od KILKU LAT!!! wiec o czym Ty mowisz? POza tym doczytaj do końca to zdanie które wkliełes z naciskiem na fragment "...lub gdy pokładane są w nich duże nadzieje ". Nie mowie ze wygramy, ale ze patrzac na ostatnia nasza potyczke z niemcami i jej wynik, mamy szanse na to zeby nie przegrac tego meczu. Poza tym co to za roznica czy u siebie czy nie, teraz nikt nie gra u siebie poza gospodarzami. Poza tym "gdy jestesmy faworytami lub gdy pokladane sa nadzieje (gdy nie jestesmy faworytami)" --> w ten sposob wyeliminowales 100% spotkan
|
Do góry
|
|
|
|
#2403682 - 08/06/2008 19:48
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2008
|
Skoro Wenezuela potrafiła, pierwszy raz w historii, ograć Brazylię, to nie widzę przeszkód żeby Polacy wywalczyli chociaż remis. Niemcy to tacy sami ludzie, żadne roboty. Wczoraj już Czesi pokazali, że można cały mecz nic nie grać, a wystarczy jena akcja i mecz wygrany. Pamiętajmy, że gdyby nie feralny doliczony czas gry dwa lata temu, to już wtedy nie przegralibyśmy z Niemcami. Dzisiaj widzę, jeszcze większe szanse na korzystny wynik. Wszystko będzie jednak zależało od tego, czy uda się wyłączyć z gry Ballacka. Koleś ostatnio imponuje formą i będzie to zadanie niezwykle trudne, aczkolwiek nie niemożliwe. Poza tym chłopaki nie jadę tam, żeby położyć się na boisku albo oddać mecz walkowerem. Dopóki piłka w grze... W drugim meczu stawiam na Chorwację. Doszukiwanie się w Austrii czarnego konia jakoś mnie nie przekonuje. Pojawiają się krytyczne głosy, że Chorwaci są zbyt pewni siebie. Pamiętam, że w stosunku do naszych kopaczy na poprzednich turniejach pojawiały się głosy, że im tej pewności siebie z kolei brakuje. To w końcu jak to jest ? Pewność siebie to wada czy zaleta ? Chorwaci mówią o wyjściu z grupy, i słusznie. Mają wszelkie argumenty potrzebne ku temu. Nie ma da Slivy, zgoda. Ale przecież oprócz niego po boisku biegało jeszcze 10 grajków, którzy również w ogromnej mierze przyczynili się do awansu. W bramce Pletikosa, w pomocy Kovas, Simunic czy Corluka. W pomocy Srna, Krancjar, Modric, w ataku Klasnic i Olic. Ta drużyna naprawdę ma szanse nie tylko wygrać dzisiaj z Austrią, ale również wyjść z grupy. Ktoś w kontekście Austriaku wspomniał o Linzu i Ivanschitzu. OK, grajaki na poziomie. Ale co poza tym ? Grupa anonimowych wyrobników, w większości z klubów austriackich. Oczywiście nie odbieram ich wszystkich szans, bo na pewno będą ambitnie walczyć, ale sądzę, że ostatecznie górę weźmie doświadczenie i ogranie. Poza tym zagram chyba overa, bo w końcu musi kiedyś paść, a ten mecz wygląda mi właśnie na taki Szewa prawde Ci powie Po kasku ich !
|
Do góry
|
|
|
|
#2403685 - 08/06/2008 19:52
[Re: Mindman]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Jak nie teraz to kiedy ?Oczywiście można pisać jaką to drużyne mają nasi rywale, jakich klasowych piłkarzy itd. U nas drużyna ma stanowic monolit i wszyscy maja wybiegać wynik. Nie ma światowej klasy gracza, ktory sam móglby rozstrzygnąć wynik. Wierzę w nas zespół, w odniesienie korzystnego wyniku. Jak już bodajże wspominał Logan drużyna Niemiec słabsza niż dwa lata temu. Ja się z tym zgodzę. Mamy w bramce Boruca, który może zatrzymać każdego, obrona solidna, z przodu Ebi który ma przebłyski świetności. I mamy na ławce osobę, która wierze, że zmotywowała i nastawiła odpowiednio piłkarzy przed tym meczem - Leo. Jakby nie było osiągnał troche w pilce, pamiętam doskonale jak TiT świetnie się broniło ze Szwecją czy z Anglią. Oby i dziś poustawiał nasz zespoł w odpowiedni sposób byśmy mogli się cieszyć ze zwycięstwa. Osobiście zagrałem: x2 @ 5/10 2 @ 3/10 0-0 @ 1/10 0-1 @ 1/10 I jeszcze jedno: Nie mam nic przeciwko osobom, które stawiają na Niemców i o tym piszą tutaj czy na QC. Każdy widzi inaczej Tylko nie chce poźniej czytać pierdół po ew. zwycięstwie Polski jak to te osoby nie są szczęsliwe bo wtopili troche kasy ale euforia bo Polska wygrała.
|
Do góry
|
|
|
|
#2403701 - 08/06/2008 19:58
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
I jeszcze jedno: Nie mam nic przeciwko osobom, które stawiają na Niemców i o tym piszą tutaj czy na QC. Każdy widzi inaczej Tylko nie chce poźniej czytać pierdół po ew. zwycięstwie Polski jak to te osoby nie są szczęsliwe bo wtopili troche kasy ale euforia bo Polska wygrała. Symbolicznie na Polskę 1/10 Obok kursu 8 na Naszych ciężko przejść obojętnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2403711 - 08/06/2008 20:00
[Re: Fab]
|
member
Meldunek: 11/08/2005
|
Draw No Bet GERMANY vs POLAND Poland - 5.85
a jak ktos chce sobie zagrac niemcow (do tego po takich kursach jakie teraz są) to niech lepiej sobie pusci ten kuponik i siedzi cicho na forum...
|
Do góry
|
|
|
|
#2403723 - 08/06/2008 20:08
[Re: brok]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Barciu to sprawdz jaki był....3,30 William Hill 3,60 BAW
|
Do góry
|
|
|
|
#2403731 - 08/06/2008 20:15
[Re: brok]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
a jak ktos chce sobie zagrac niemcow (do tego po takich kursach jakie teraz są) to niech lepiej sobie pusci ten kuponik i siedzi cicho na forum...
bez jaj...chyba fora pomyliles. A co do wahan kursow, to niezle jaja...w wiekszosci netowych leca na Niemcow w dol, a u naszych ziemniakow w gore...doszlo do tego, ze najbardziej sie pyli zagrac na Niemcow na ziemi. Ogolnie to Polska nie ma zadnych atutow w tym meczu, Boruc zadnym wielkim pewniakiem nie jest, choc fakt, po drugiej stronie ma jeszcze slabszego bramkarzyne. W kazdej formacji Niemcy nas miazdza (nawet w tej kwadratowej obronie prezentuja sie wg mnie lepiej). Sam sie zastanawiam, co zrobic, ale chyba jednak pojdzie na rywali...poczekam jeszzce i zobacze jaka pogoda, bo jesli bedzie tak jak wczoraj, to albo meczu nie bedzie, albo bedzie powtorka z meczu na wodzie. Jedyny typ, ktory na teraz wart jest zagrania to: Polska RR 4,5 1 2.00 totolotek na mundialu mielismy 1 corner, z Portugalami w elim. odpowiednio 3 i 1. Z Serbami czy Belgami chodzilismy kolo 5, ale to troche inna klasa druzyn i inna stawka. Niby mamy atakowac skrzydlami, ale wtedy nijak nie wykorzystamy najwiekszej slabosci Niemcow, czyli srodka obrony.
|
Do góry
|
|
|
|
#2403738 - 08/06/2008 20:20
[Re: rivex]
|
addict
|
Czy ja dobrze widzę? W STS 4.00 na Polskę. Hmm, no to malutko. Bo ja miałem sie przejść i dać kuponik na wariant "szalona sportowa niedziela" czyli Kubica win + Polska win. W expekt nie chcą mi tego połączyć ale w STS to ja dziękuję za Polskę po 4.00 W razie takiego wariantu byłaby kasa na świętowanie do rana W expekcie Kubica win @6.5, a w sportingbecie @11, jesli dodalbys do tego Polske po @7 to rzeczywiscie wychodzi kurs godny zagrania, nawet za drobne
|
Do góry
|
|
|
|
#2403761 - 08/06/2008 20:35
[Re: bo8ek]
|
5 minut po czasie
Meldunek: 13/05/2005