#2410047 - 11/06/2008 05:53
Re: Golden Tour - Pytania,dyskusje
[Re: Piecia]
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Popieram zmiany jak najbardziej i chętnie wezmę o ile będzie możliwość udział w następnej edycji . A dla mnie tego typu deklaracja zakrawa na kpinę..Znaczy kogoś kto dopiero zrezygnował , ale w nowym konkursie to i owszem "wezmę udział". Panowie organizatorzy...albo zależy na ilości i wtedy będzie tak jak w przedmiotowym konkursie - Zaczyna ponad 50-ciu , kończy kilku..Albo ludzie , którzy nie umieją wytrwać będą z konkursów eliminowani.. Ja przepraszam , ale skoro już o pomysłach mowa..Spójrzmy na mój ulubiony w BC. Konkurs będzie w nowej edycji miał limitowaną liczbę. Ci którzy wytrwali do końca mają zapewnioną możliwość startu w następnej edycji (motywacja aby wytrwać). A pozostali albo mogą liczyć na parę dzikich kart , albo na zakwalifikowanie się w ostrych eliminacjach o ile będzie jeszcze miejsce. I tam większych problemów z frekwencją nie ma. Tam możliwość uczestniczenia w kolejnej edycji to zaszczyt , który każdy sobie ceni i o którego zachowanie dba. Slav , moim zdaniem problem tkwi nie w postanowieniach regulaminu - które złe nie są , ale w doborze uczestników i pracą nad ich właściwym doborem.
|
Do góry
|
|
|
|
#2410063 - 11/06/2008 06:17
[Re: Kefir70]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Kefir rozumie Twoja frustracje bo to jedyny konkurs, w ktorym bierzesz udzial ( na dodatek jak wspominales pierwszy na forum) ale zapewniam Cie, ze nie tylko GT cierpi z powodu zawodnikow, ktorzy niezbyt powaznie podchodza udzialu w zabawie. Wspomniany przez Ciebie BC takze na przestrzeni roku stracil ponad 40 % zawodnikow, a najlepszy moim zdaniem konkurs na forum czyli Grand Prix tez w poczatkowych fazach borykal sie ze sporymi absencjami. Tak to juz jest i nie zmienisz tego. Wszedzie gdzie decyduja wytrwalosc i umiejetnosci, a nie pic jak np. w Play -off ludzie beda sie wykruszac. Wierz mi, ze nic nie da sie zrobic. Najwiekszym bledem jaki tu popelniono to niefortunny termin rozgrywania. W maju koncza sie prawie wszystkie ligi pilkarskie, lato to martwy sezon za Oceanem + wiekszosc dobrych konkursowiczow byla zaangazowana we wspominane GP.
Na przyszlosc trzeba pamietac, ze najlepszy okres do startu tego typu konkursu to poczatek sierpnia ( ew. koniec lipca ) lub poczatek roku. Wtedy frekwencja bedzie na pewno lepsza ale tak czy siak ludzie beda rezygnowac bo jak nie idzie to nie chce sie grac. Taka natura ludzka i nic sie nie da z tym zrobic.
Sam regulamin nie jest zly, jedynie faktycznie wycialbym te punkty o eliminacji zawodnikow z minusem bo kazdemu trafia sie czarna seria i szkoda pozbywac sie wytrwalych, ktorzy nie zrazaja sie niepowodzeniami.
Mam nadzieje, ze konkurs przetrwa bo jest wymagajacy, a przez to ciekawy nawet jesli udzial w nim jest skromny.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2426494 - 18/06/2008 03:19
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2001
|
Witam wszystkich. Mam kilka propozycji odnośnie poprawek do regulaminu, które chciałbym dać pod Waszą dyskusję.
Niektórzy z Was prowadzą własne konkursy na forum mecz.pl, inni mają wiedzę i obraz tego jak powinien wyglądać regulamin z prawdziwego zdarzenia, taki który pozwoliby na dobrą zabawę przez cały proces gry, wszyscy zaś z pewnością znają się na grze u bukmacherów, a co za tym idzie, wiedzą, jak ważny jest zysk w grze, o nasze pieniądze.
W związku z oto kilka zmian, ode mnie, które mam nadzieję pozwolą na zarówno dobrą zabawę, jak i wyłonienie tych którzy potrafią uzyskać długoterminowy zysk.
1. Po pierwsze, jestem za całkowitym zniesieniem, lub ograniczeniem podpunktu mówiącego, że jeżeli dany uczestnik zejdzie poniżej pewnego poziomu swego bilansu całkowitego, zostaję skreślony z konkursu. Uważam, że jest to krzywdzące w niektorych przypadkach, chociażby z tego względu, że mamy zawodników, którym nie zawsze idzie najlepiej, ale są gotowi poświęcić swój czas i zarówno podawać typy jak i swoje bilanse, dlatego też, jeżeli zawodnik jest na tyle wytrwały, żeby pozostać w konkursie, powinien być przynajmniej nagrodzony możliwością rozegraniem całej jego partii.
2.Po drugie, z doświadczenia pierwszej edycji, sądzę że konkurs trwający dłużej niż 4 miesiące będzie ciężki do przebrnięcia nawet dla najwytrwalszych, dlatego też chciałbym aby kolejne edycje odbywały się w dwóch stadiach 1 wrzesień - 20 grudzień oraz 1 styczeń - 10 czerwca, gdzie każda z części wyłoni osobnego zwycięzcę i w każdej części będą nowe nagrody i zaczynać się będzie od zerowego bilansu.
Pod koniec drugiej częsci konkursu tj. 10 czerwca, osoby które wzięły udział w obu częściach i spełniły wszystkie warunki, aby być branym uwagę przy ustalaniu kolejności, oraz uzyskają określony pułap zysku, otrzymają nagrodę niespodziankę, a osoba z najlepszym ostatecznym bilansem puchar oraz nagrodę pieniężną lub niespodziankę (planuję możliwość wyboru).
3. No i po trzecie, chciałbym aby wprowadzono to o czym wspomniano już w innym temacie w Golden Tour. Tak zwaną, czarną listę.
Pierwszej edycji nie chcę brać pod uwagę, ale jeżeli w edycji drugiej znajdzie się osoba która w trakcie trwania konkursu, całkowicie zrezygnuje z brania w nim udziału, bez podania sensownego wytłumaczenia, zostanie wprowadzona na listę, a co za tym idzie, nie będzie mogła wziąć udziału w kolejnej edycji.
To narazie tyle, czekam na wasze opinie oraz propozycje kolejnych zmian lub modyfikacji w regulaminie.
PS. Chciałbym, aby zapisy do konkursu rozpoczęły się jak najwcześniej, ale chyba granicznym terminem będzie początek sierpnia, do końca września.
Pozdrawiam
SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
|
|