głupoty codi prawisz. nie znasz mnie kolego. tematy w to i owo moja specjalność, kiedyś pisałem dużo do stadionu, teraz piszę gdzie indziej
a tu mamy to i owo
po co? żeby liczyć od 1 do n?

po to żeby sobie szczypior jak mu sie zażyczy zrobił temat choćby o kupie na trawniku.
co do trawników, piaskownic i wątku tematu
w polsce pod względem czystości miast i tak robi się wiele w porównaniu latami przeszłymi. dawniej jakoś nikt nie zwracał tak uwagi na 'śmiecenie'. w kieszeni było coś, to wiekszość wyrzucała to pod siebie, nie zastanawiając sie wcale. teraz przywiązuje się większą wagę do czystości, polacy wreszcie sie nauczyli i 'ucywilizowali' że papierek należy wyrzucić do kosza. na ukrainie widać dokładnie, gdzie była polska jeszcze kilka lat temu.
ale z odchodami naszych zwierzaczków jest to jeszcze niestety i co widać temat tabu.
za granicą jak pan wyprowadza swojego czworonoga, wie, że ten za pewne postawi rzeczowy ekskrement w parku, a on to sprząta i wyrzuca. u nas po to ludzie wyprowadzają psy/koty przed blok, żeby zrobiły swoje...
jeśli sami będziemy dbali o czystość już w pierwotnym założeniu zrobimy wiele. a nie idźmy drogą konformizmu. sasiad 'wysrywa' kota przed blokiem, to ja też mogę.