Bylem wczoraj w Siewierzu sprawa wyglada nastepujaco
Dojazd z Katowic PKS-em
Godziny odjazdu PKSów w strone Siewierza z Katowic
6:50, 8:45, 9:00, 9:40, 10:15, 10:30, 11:45, 12:40, 14:00, 15:00, 16:30, 17:10, 18:00, 20:00
większośc z tych autobusów zatrzymuje sie na skrzyzowaniu w Siewierzu jest to tylko przystanek przelotowy więc trzeba uprzedzic kierowce ,że bedziecie wysiadac
Cena biletu w autobusie o 10:15 wyniosła mnie 5,30zł ze znizka studencką lecz każdy PKS ma inne ceny i jadac autobusem np. o 12:40 cena biletu moze byc inna!!! lub moze nie byc znizki studenckiej wogóle !!!
Pole namiotowe:
4zł za namiot
2zł za kazdą osobę
3zł/dzień za prąd(oczywiscie nieobowiazkowe)
Domki:
65zł za dobe w domku moze spac za tą cene max 10osób (tu trzeba się jeszcze dogadać bo to zależy raz się zgodza na 8 w domku a raz na 10 )jesli chcecie wiecej za kazda nastepną osobę w domku trzeba dopłacić 5zł
w domku jest 7dem łóżek wiec przy 10ciu osobach na 3 łóżkach spi po dwóch
Dodatkowo placimy za prąd 0,50zł za kazdy kilowat jest to podliczane na koniec przy wyjeździe
Na polu są 2 duze domki i 2 małe
max 10 osób to przy duzym domku. Przy małym qrw.. zapomnialem
Przy polu namiotowym jest BAR piwo po 3zł więc ceny niewygórowane (coprawda bar wygląda nienajlepiej ale może być)
Na polu nie ma sklepu!
Do centrum Siewierza z pola namiotowego jest jakieś 35min na piechotę
Samochód:
Zostawienie samochodu na parkingu (taka łąka przy polu namiotowym) 3zł /dobę lecz gdy wykupi się domek samochod stoi za free.
Boisko do grania w piłe:
To co pokazała mi córka włascicieli pola to raczej kiepskie ,żeby nie powiedzieć beznadziejne
ale po drodze na pole jakies 5min drogi od pola jest calkiem fajna lączka nie pyałem czyja i czy mozna tam pograć ale wokół żadnych zabudowań nie ma więc mozna chyba spróbować.
Trawa byla ładnie scięta ale nie wiem czy nie zarosnie za 2 tyg
Woda:
Przy samym polu jest jezioro Przeczyckie woda w miarę mozna się kąpać do lepszej plazy trzeba dojść kawalek
Powrót:
PKS-y w strone Katowic z CENTRUM SIEWIERZA 10:15, 10:40, 12:09, 13:02 (w tym o 13stej nie ma znizki studenckiej!!!) 17:33, 18:43
W pozostalych PKS-ach nie wiem jak jest ze znizką i cenami ja jechalem tym o 13stej i znizki nie bylo
Można jeszcze jechać z trasy bo tam duzo PKS-ów jeździ ale godzin nie odpisałem bo był wypadek i ktoś przypie..lił w tablice z rozkładem i tablice scieło
TELEFON NA POLE NAMIOTOWE:
0-503 73-33-63 pan Jarosław Liszewski
REZERWACJA:
Aby zarezerwowac domki musimy zadzwonic tydzień wczesniej ,a jesli chcecie namioty to miejsca jest na tyle ze nie trzeba rezerwować
Jak wam się podoba oferta ??
Wyjazd odbył by się 29-31.08 2003 Wczesniej nie mozna bo juz sa domki zarezerwowane
Jesli ktos jest pewien ze pojedzie to moze tu zrobimy liste wpisujcie się jesli jedziecie na 100%
Pozdrawiam Ryptol