Generalnie to sytuacja z tym Józkiem była nagrana przez producentów specjalnie. Program pewnie ogląda maks 200,000 ludzie a oni szukają większej publiki

. Nie wiem, ale czy was nie zastanawia, że ostatnio Big Brother zwłaszcza ten w edycji TV4 ciągle ma jakieś kontrowersyjne osoby w programie. Chodzi mi głównie o mniejszości seksualne: lesbijka i gej w IV edycji. A teraz kobieta, która stała się facetem. Producenci specjalnie biorą takie osoby aby dać widzą niby najlepsze igrzyska.
Najbardziej jednak podoba mi się poziom intelektualny tych ludzi w tym programie. Dzisiaj obejrzałem sobie, bo chciałem zobaczyć Józka w akcji

. Dosłownie ledwo usiadłem do oglądania a już gościu wypalił, że on nie ma zainteresowań, ale chętnie poprowadziłby "Wiadomości". To jeszcze nic język ludzi w programie jest zabawy. Młoda dziewczyna zamiast mówić czystą polszczyzną zaczęła zaciągać.
Generalnie nie powinno już być w Polsce Reality show one były dobre może na początku tego stulecia. Dzisiaj w Polsce potrzebne są program edukacyjne, rozwijające zainteresowania różnych grup społecznych. Dobrze, że powstają kanały tematyczne i można pooglądać ciekawie pokazane propozycje dotyczące historii, nauki czy przyrody. Dzisiaj program aby miał oglądalność musi interesować widza. Big Brother już taki nie jest. Wprowadzanie grupki młodych ludzi i manipulowanie nimi jest dla mnie szokujące. Patrzyłem piąte przez dziesiąte na IV edycję, ale mam takie odczucie, że ta dziewczyna z Piotrkowa Trybunalskiego wygrała, bo miała. Programem jak Big Brother można w bardzo łatwy sposób manipulować. Pokazuje się co się chce...i to jest największy dramat tego typu igrzysk...
.::Think Twice::. Ignorator.