wszystko rozchodzi się o jednego celta w literze O
dziwne że wcześniej (pewnie mało kto wie; wcześniej mam na myśli wcześniejsze kolejki) zawisły już identyczne bądź bardzo podobne transy na meczach, jednak bez celta (zrobiła tak bodajże Odra Opole i jeszcze ktoś spoza OE)
dziwnie wtedy cicho o tym było
ciekawe jak to w końcu jest, przecież znak celtycki to także religijny symbol chrześcijan a także symbol szczęścia (vel amulet, talizman)
dziś jak ktoś zobaczy celta to myśli (od razu szufladkuje) że to propaganda skrajnie nacjonalistyczna bądź jakiś odłam, ruch skinheadowski
cóż, w majestacie prawa pisanie w stylu
"chamskie, zaściankowe i małostkowe transparenty jedynie pokazują jakimi idotami są ludzie je wywieszający, jeszcze "wkładający" specialnie wyżej wymieniony znak o jasnym przesłaniu. Bo chyba nie chcesz mi udowodnić, że to chrześcijanie bardzo wierzący zrobili ten transparent "
jest jedynie domniemaniem
można wychwycić wywieszających trans, w końcu mamy monitoring. i zapytać "winnych" co mieli na myśli umieszczając celta
wydaje mi się że ciężko będzie obalić stwierdzenie że to znak religijny czy symbol-talizman:)
to tak jak ze swastyką kojarzoną z nazizmem zapominając że korzenie swastyki mają kilka tysięcy lat i symbol oznacza ogień, słońce czy szczęście
Baqu chcialem też Ci napisać że celty są dziś prezentowane co jakiś czas na wielu stadionach w Europie (nie tylko tych radykalnych), tu Polska nie jest ewenementem
co do komunikatu Stowarzyszenia Jagi to oczywiście miało to na celu (tak jak Legia czy Lechia) złagodzenie kary
większość nie chce Rogera w kadrze, mało jednak kto to prezentuje publicznie, Jaga się odważyła i zapłaci bo "musi być przykład tolerancji z urzędu" dla naszego nowego rodaka
swoją drogą zastanawiam się dlaczego wszyscy którzy tak odgórnie krytykują rasizm nie widzą rasizmu i dyskryminacji białej rasy propagowanej przez kluby
bo przepraszam jak wyjaśnić decyzję GKSu Katowice czy Lechii Gdańsk że w przyszłym sezonie Murzyn będzie grał w ich składach
ciekawa metoda walki z rasizmem na trybunach:)
może pzpn wprowadzi nakaz 3 murzynów w składzie, w tym 1 zawsze na boisku?
ciekawe czy to przejdzie w Brukseli, tudzież Nyonie:)
tymczasem u nas publicznie ogłasza się że Murzyn będzie grał ze względu na kolor skóry, jawna dyskryminacja polskich białych piłkarzy, którzy nawet piłkarsko lepsi, grać nie będą bo murzyn musi grać i temperować morale kibiców na trybunach:)
moim zdaniem taka polityka trochę bez sensu