#2383660 - 30/05/2008 21:06
Re: Rozmowy o polskiej piłce (4)
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
Włodzimierz Smolarek w dniu dzisiejszym został trenerem Widzewa oby nastały lepsze czasy Teraz czas pożegnać kilku pseudo grajków i budować w końcu mocny klub I już chyba nieaktualne Podobno Feyenoord nie zgodził sie rozwiązać kontraktu z byłym piłkarzem Widzewa
|
Do góry
|
|
|
|
#2383739 - 30/05/2008 21:32
[Re: Piotruś Pan]
|
journeyman
Meldunek: 12/12/2007
|
Mam pytanko dla bliżej zorientowanych w sprawie fuzji Groclinu i Śląska nie rozumiem postawy pana Rafała Dutkiewicza, Drzymały oraz rady miejskiej Wrocławia dlaczego nie chcą zagrać w pucharze UEFA, to jakieś nieporozumienie walczyć cały rok o prawo gry w europejskich rozgrywkach z taką determinacją i później sie wycofywać i robić zamieszanie nie ma odpowiedniego stadionu zg z wymaganiami UEFA, czy raczej nie da sie odpowiednio drużyny przygotować, ciekawe co szanowny prezes powie swoim piłkarzom kiedy oni wrócą z tych wakacji pewnie liczyli na ten udział to z pewnościa jest wobec nich nie w porządku niezależnie od tego że mają kontrakty jednak myślałem iż piłkarzom a przede wszystkim kibicom będzie zależało na pucharach europejskich. Dla mnie postępowanie filantropa Drzymały są bez sensu jeśli taki klub jak Śląsk nie chciałby grać w UEFA CUP to nie przenosiłbym bym klubu jeszcze w tym roku lub do miasta gdzie te puchary mogłyby byc rozgrywane myślę iż taki Bydgoszcz czy Szczecin wziąłby z pocałowaniem ręki takie rozgrywki. To co się u nas wyprawia to błazenada na maksa nie wiadomo kogo zdegradują za korupcję, jak bedzie wyglądać liga w przyszłym sezonie, zamierza się rozgrywać baraże dla samego rozegrania i na koniec zespół który na boisku wywalczył prawo gry w europejskich pucharach nie zamierza w nich uczestniczyć,lecz jej własciciel likwiduje klub by tworzyć w innym mieście kolejny kombinując jak koń pod górkę który chyba sam już nie wie czego chce, może do kompletu to jeszcze niech Wisła Kraków wywiesi białą flage i zrezygnuje z udziału w LM z jakiegoś istotnego powodu lub braku wiary, czy niewystarczających umiejętności bo i tak do raju się nie dostaniemy. Po prostu koszmar i smiech w Europie na takie poczynania w naszej kopanej, aż dziw że reprezentacja jeszcze funkcjonuje bez większych problemów organizacyjnych Pozdrawiam do jutra puknij sie w czolo,to tak na poczatek kto rezygnuje z gry w pucharach??raczej klub ktory przestanie istniec czyli Dyskobolia Grodzisk Wlkp.(mam nadzieje ze choc zaczna w 4 lidze).co ty sobie wyobrazasz,ze jakby juz Slask sie zgodzil na ten szwindel i zdobyl UEFA(teoretycznie)to bylby przedstawiany jako zwyciezca- WKS Slask Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski Wroclaw,wyobrazasz to sobie??? moze ty tak,ale ja (nie jestem fanem WKSu)i wieksza czesc wroclawskiej publiki nie(mowie o tych prawdziwych,ktorzy byli ze Slaskiem w 3 lidze jak grali ze Swornica Czarnowasy itp,itd.) takze to wlasnie ci ktorych czesc spoleczenstwa wtracilaby do kamieniolomu za sama chec kibicowania,okazala sie honorowa i uczciwa,a kibice piknikowi jak zwykle polecieli by na latwa kaske i puchary,oczywiscie do czasu,bo jakby sie sukcesy skonczyly to znikneliby jak kamfora a podajac przyklad Bydgoszczy jako miasta ktore zgodziloby sie na taka fuzje i puchary z pocalowaniem reki ,narazasz sie na smiesznosc Dla twojej informacji to wlasnie w Bydgoszczy fani tamtejszej Zawiszy nie dalej jak 3 sezony temu,wypieli sie na kupiona za pieniadze 2 lige,ich zespol przemianowano na jakis Hydrotwor.ale nie zlamali sie.woleli jezdzic po 4 ligowych pipidowach niz uwierzyc w taki awans za pieniadze.chwala im za to.wytrwali przy swoim-dzis Zawisza w 4 lidze z rzesza kibicow jest,gdzie jest 2ligowa Hydrobudowa?? takze zanim zaczniesz cos komentowac nastepnym razem dowiedz sie i zagleb w temat nieco wiecej prosze,zamiast siac ploty i farmazony
|
Do góry
|
|
|
|
#2383763 - 30/05/2008 21:37
[Re: muine bheag]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2383967 - 30/05/2008 22:17
[Re: muine bheag]
|
enthusiast
Meldunek: 06/09/2005
|
[quote=Piotruś Pan]Mam pytanko dla bliżej zorientowanych w sprawie fuzji Groclinu i Śląska nie rozumiem postawy pana Rafała Dutkiewicza, Drzymały oraz rady miejskiej Wrocławia dlaczego nie chcą zagrać w pucharze UEFA, to jakieś nieporozumienie walczyć cały rok o prawo gry w europejskich rozgrywkach z taką determinacją i później sie wycofywać i robić zamieszanie nie ma odpowiedniego stadionu zg z wymaganiami UEFA, czy raczej nie da sie odpowiednio drużyny przygotować, ciekawe co szanowny prezes powie swoim piłkarzom kiedy oni wrócą z tych wakacji pewnie liczyli na ten udział to z pewnościa jest wobec nich nie w porządku niezależnie od tego że mają kontrakty jednak myślałem iż piłkarzom a przede wszystkim kibicom będzie zależało na pucharach europejskich. Dla mnie postępowanie filantropa Drzymały są bez sensu jeśli taki klub jak Śląsk nie chciałby grać w UEFA CUP to nie przenosiłbym bym klubu jeszcze w tym roku lub do miasta gdzie te puchary mogłyby byc rozgrywane myślę iż taki Bydgoszcz czy Szczecin wziąłby z pocałowaniem ręki takie rozgrywki. To co się u nas wyprawia to błazenada na maksa nie wiadomo kogo zdegradują za korupcję, jak bedzie wyglądać liga w przyszłym sezonie, zamierza się rozgrywać baraże dla samego rozegrania i na koniec zespół który na boisku wywalczył prawo gry w europejskich pucharach nie zamierza w nich uczestniczyć,lecz jej własciciel likwiduje klub by tworzyć w innym mieście kolejny kombinując jak koń pod górkę który chyba sam już nie wie czego chce, może do kompletu to jeszcze niech Wisła Kraków wywiesi białą flage i zrezygnuje z udziału w LM z jakiegoś istotnego powodu lub braku wiary, czy niewystarczających umiejętności bo i tak do raju się nie dostaniemy. Po prostu koszmar i smiech w Europie na takie poczynania w naszej kopanej, aż dziw że reprezentacja jeszcze funkcjonuje bez większych problemów organizacyjnych Pozdrawiam do jutra puknij sie w czolo,to tak na poczatek kto rezygnuje z gry w pucharach??raczej klub ktory przestanie istniec czyli Dyskobolia Grodzisk Wlkp.(mam nadzieje ze choc zaczna w 4 lidze).co ty sobie wyobrazasz,ze jakby juz Slask sie zgodzil na ten szwindel i zdobyl UEFA(teoretycznie)to bylby przedstawiany jako zwyciezca- WKS Slask Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski Wroclaw,wyobrazasz to sobie??? moze ty tak,ale ja (nie jestem fanem WKSu)i wieksza czesc wroclawskiej publiki nie(mowie o tych prawdziwych,ktorzy byli ze Slaskiem w 3 lidze jak grali ze Swornica Czarnowasy itp,itd.) takze to wlasnie ci ktorych czesc spoleczenstwa wtracilaby do kamieniolomu za sama chec kibicowania,okazala sie honorowa i uczciwa,a kibice piknikowi jak zwykle polecieli by na latwa kaske i puchary,oczywiscie do czasu,bo jakby sie sukcesy skonczyly to znikneliby jak kamfora a podajac przyklad Bydgoszczy jako miasta ktore zgodziloby sie na taka fuzje i puchary z pocalowaniem reki ,narazasz sie na smiesznosc Dla twojej informacji to wlasnie w Bydgoszczy fani tamtejszej Zawiszy nie dalej jak 3 sezony temu,wypieli sie na kupiona za pieniadze 2 lige,ich zespol przemianowano na jakis Hydrotwor.ale nie zlamali sie.woleli jezdzic po 4 ligowych pipidowach niz uwierzyc w taki awans za pieniadze.chwala im za to.wytrwali przy swoim-dzis Zawisza w 4 lidze z rzesza kibicow jest,gdzie jest 2ligowa Hydrobudowa?? takze zanim zaczniesz cos komentowac nastepnym razem dowiedz sie i zagleb w temat nieco wiecej prosze,zamiast siac ploty i farmazony [/quote nic dodać i ująć. Ja się dziwie że inni się dziwią że kibice Śląska nie chcieli tych pucharów wywalczonych przez Groclin. czy wy nie rozumiecie że Śląsk grał w 2 lidze i walczył o awans do ekstraklasy a nie o puchar UEFA.Czyli jakim prawem miałby tam zagrać?
|
Do góry
|
|
|
|
#2384623 - 30/05/2008 23:56
[Re: podstawek]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Heheheheheh komedia Pozwoliłem sobie wkleic posta z listą klubów, które nie wiedzą na dzień dzisiejszy co dalej po tym sezonie autortwa jednego gościa z komentarzy na 90minut (z małymi wyjątkami większośc się zgadza - moga byc odwołania, przypominam o reorganizacji): Lista klubow ktore sa zamieszane w ich niewiadomy los i nic nie wiedza w tym sezonie: 1) Zaglebie Sosnowiec - I lub II liga? 2) Widzew Lodz - baraze, OE, I lub II liga? 3) Zaglebie Lubin - Puchar Intertoto, OE lub I liga? 4) Groclin Dyskobolia - Puchar UEFA, Ekstraklasa, I lub III liga? 5) Lech Poznan - Puchar UEFA lub Intertoto? 6) Korona Kielce - OE, I liga lub Intertoto? 7) Polonia Bytom - OE lub I liga? 8) Jagiellonia - baraze? 9) Slask Wroclaw - puchar UEFA? 10)Arka Gdynia - OE, I liga, baraze? 11)Piast Gliwice - OE, baraze? 13)Znicz Pruszkow - baraze z Arka? OE, I liga? 14)Podbeskidzie - OE, I liga? 15)Tur Turek - I lub II liga? 16)LKS Lomza - I lub II liga? PZPN - Prawdziwi fachowcy od regulaminów rozgrywek
|
Do góry
|
|
|
|
#2384888 - 31/05/2008 00:56
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Poza tym mam nieodparte wrazenie, ze PZPN wreszcie chcial zakonczyc ta parodie z licencjami warunkowymi (ktora sami zafundowali) i zaczac przyznawac je restrykcyjnie (do tej pory konczylo sie na gadaniu), wiec na poczatek musial kogos udupic i wybral ta biedna Polonie. ekhm. sorry że się wtrącę. Skoro zapowaiadali restrykcje to jakim cudem ŁKS dostał i będzie grał na stadionie Bełchatowa? Gdzie sens?! Gdzie logika?!
|
Do góry
|
|
|
|
#2384914 - 31/05/2008 01:02
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
ekhm. sorry że się wtrącę. Skoro zapowaiadali restrykcje to jakim cudem ŁKS dostał i będzie grał na stadionie Bełchatowa? Gdzie sens?! Gdzie logika?! celna uwaga ... Chętnie posłucham tłumaczenia (?) leśnych ludków. Co do Korony WNN ---> pisałem chyba w temacie o 2 lidze co o tym myślę Może to dziwnie wyglądać, biorąc pod uwagę, że jestem Jej kibicem, ale takie mam zdanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2384955 - 31/05/2008 01:16
[Re: trueneo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
ciekawe czy pyry beda chcialy grac, przeciez oni tez nie wywalczyli tylko kuchennymi drzwiami by sie dostali, paranoja. też się własnie zastanawiam - co na to kibice Lecha ? niektórzy kibice Śląska - Ci przeciwni jego grze w Pucharze UEFA, sami zablokowali, przez swoje groźby, występy wrocławskiego klubu w tym pucharze, czy tak samo zachowają się kibica największego klubu z Poznania ? czy też będą działać na jego niekorzyść, bardzo mnie to ciekawi.
|
Do góry
|
|
|
|
#2385001 - 31/05/2008 01:30
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
ciekawe czy pyry beda chcialy grac, przeciez oni tez nie wywalczyli tylko kuchennymi drzwiami by sie dostali, paranoja. też się własnie zastanawiam - co na to kibice Lecha ? niektórzy kibice Śląska - Ci przeciwni jego grze w Pucharze UEFA, sami zablokowali, przez swoje groźby, występy wrocławskiego klubu w tym pucharze, czy tak samo zachowają się kibica największego klubu z Poznania ? czy też będą działać na jego niekorzyść, bardzo mnie to ciekawi. Raczej ciężko porównywać oba przypadki.. Kibice Lecha przeklinają, że nie ma wyjazdu na Białoruś do którego się przygotowywali (chociaż w Uefa też kierunek na ten kraj jest możliwy).
|
Do góry
|
|
|
|
#2385018 - 31/05/2008 01:34
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Polonia spóźniła się z dokumentami dotyczącymi spraw finansowych i to był główny powód nieprzyznania licencji. Swoją drogą 3 tygodnie temu gościłem w Bytomiu, i z całym szacunkiem do Polonii, takiego stadionu bardzo dawno nigdzie nie widziałem... Wiem, że w Bytomiu jest konflikt na linii kibice - rada miasta, ktoś dużo naobiecywał i zupełnie się niewywiązał.
Lech niczego nie będzie bojkotować. Oczywiście, każdy może mieć swoje zdanie na ten temat, jednak to my znaleźliśmy się w takiej sytuacji i to co sądzą inni na ten temat w ogóle nas nie interesuje.
|
Do góry
|
|
|
|
#2385169 - 31/05/2008 02:09
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Śląsk zyskałby miejsce w PU, dzięki fuzji - wniesione, jako dobro z innego klubu.
Lech zagra w PU, ponieważ klub, który był przed nim w tabelii zniknął z piłkarskiej mapy Polski.
I nie Groclin, tylko Dyskobolia.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|