Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#2160817 - 15/03/2008 00:01 LM Ćwierćfinał
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005

Do góry
Bonus: Unibet
#2160869 - 15/03/2008 00:17 Re: LM Ćwierćfinał [Re: micha$]
rng Offline
journeyman

Meldunek: 10/03/2008
Tragedia. Chyba pozostanie ogladanie pierwszej kolejki w tv. Jedybnym ciekawym rozwiazaniem wydaje sie byc szukanie niespodzianki w Stambule.

Do góry
#2174781 - 18/03/2008 18:42 Re: LM Ćwierćfinał [Re: rng]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003

Do góry
#2181907 - 20/03/2008 20:34 Re: LM Ćwierćfinał [Re: HAGIi]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004

To nie jest opowieść z serii "Kolejny odcinek spiskowej teorii dziejów"

Przed losowaniem powiedziałem do kolegi,że idziemy na MU.
On na to "masz wyczucie ,ale MU zobaczymy w półfinale" i zaczął sie śmiać.
Facet jest dość blisko klubu ,fakt ,ze załatwiał mi darmowy karnet na Barca - Real może o tym świadczyć.
Mówił tez,ze Liverpool z Arsenalem sie wytną - trafił ? \:\)

Nie mam wątpliwości ,ze to całe losowanie to jeden wielki pic.
Zresztą nie dotyczy to tylko CL.

Wracając do meczów...

Gram i polecam...progresję przeciwko Barcy.

FCB Ligi Mistrzów nie wygra ,jestem tego pewien.
Fakt ,ze losowanie było "sprzyjające",bo Schalke to chyba najsłabsza ekipa w ćwierfinałach ,a MU bardziej lezy Dumie Katalonii niż Liverpool ,Arsenal czy Chelsea.

Tu liczą na finał,w finale jeden mecz ,może byc różnie ,ale...nie uda sie.

Barca jest obecnie słaba ,rozbita ,zdziesiątkowana i skłócona.
Kolejna afera wybuchła w poniedziałek ,po tym ,jak dokładnie przebadano Ronaldinho (łacznie z rezonansem magnetycznym) i oswiadczono ,ze zadnej kontuzji przywodzicieli nie ma.

Koninho zmuszony był więc stawic sie we wtorek na trening i trenował...sześć minut \:D

Xavi oswiadczył ,ze bez wzgledu na wszystko ,dziś w Walencji zobaczymy odrodzona Barce.
Nie wierzę ,a zresztą ,co Hernandez ma mówić w tej sytuacji ?

Mecz z Niemcami juz niedługo.
Bez Ronaldinho i Messiego ,prawdopodobnie bez Toure i Deco.
Schalke ma szanse pobic Barce w dwumeczu ,a jeżeli się nie uda ,to potem Fergusson zrobi z Ryja posmiewisko ,jak rok temu Benitez.

Jezeli ktos zadaje sobie pytanie ,dlaczego ,kibicujac Barcy ,gram przeciwko to odpowiem.
Nie chodzi tu o to ,ze "bukmacherka nie znosi sentymentów".

Ja mam przekonanie ,ze im wcześniej zostanie czarno na białym udowodnione ,ze ten sezon FCB ma z głowy ,tym wcześniej Rijkaard dostanie kopa w tyłek ,a to tylko drużynie wyjdzie z pożytkiem.
Ten sezon jest i tak stracony ,ale nie mozna zmarnować nastepnego.
Aby tak sie nie stało ,zmiana na stanowisku trenera jest koniecznością.

Do góry
#2182330 - 20/03/2008 23:22 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Amkwish]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Tu jest oryginalny link od ktorego sie zaczela cala afera.

http://forums.icnorthwest.co.uk/viewtopic.php?t=33755&postdays=0&postorder=asc&start=0

Wydaje mi sie, ze wielu osobom w UEFA nie podoba sie za bardzo, ze liga angielska urosla w sile do tego stopnia, ze gdyby w losowaniu Arsenal z Liverpoolem nie trafily na siebie moglibysmy miec sytuacje, ze 4 angielskie druzyny zagralyby w polfinale. Czy to prawda? Ktoz to wie.

amkwish, musze Ci powiedziec, ze z zainteresowaniem odbieram Twoja opinie o Rijkardzie i jego taktycznej naiwnosci. Czasami rece mi opadaja jak czytam wypowiedzi kibicow Liverpoolu, ktorzy chetnie by wymienili Beniteza na Rijkarda. Rafa nie jest idealny i ma swoje slabosci ale zatrudnienie Holendra to bylby niewatpliwie krok w tyl dla klubu.

Co do dalszego przebiegu tegorocznej LM to chcialbym tylko dodac, ze bede szczesliwy jesli nie bedzie "angielskiego" finalu \:\) choc jesli opinie o fatalnej sytuacji w Barcy znajda potwierdzenie na boisku to nic nie zatrzymie MU, zwlaszcza z tak dobrze grajacym Ronaldo.

Do góry
#2183154 - 21/03/2008 03:07 Re: LM Ćwierćfinał [Re: konstruktor1]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: konstruktor1
Czasami rece mi opadaja jak czytam wypowiedzi kibicow Liverpoolu, ktorzy chetnie by wymienili Beniteza na Rijkarda.

\:D

Konstruktor......jestem ZA ,wymieniamy

Do góry
#2215089 - 31/03/2008 01:17 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Amkwish]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
Co sadzicie o meczu Roma - MU bo mecz we wtroek a tu cicho ?? 1 w Rzymie pewne czy 1X ??

Do góry
#2215697 - 31/03/2008 02:50 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Ludwiczek]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Ja bym raczej na Romę nie stawiał. W bramce MU zagra wypoczęty Van Der Sar.
Co prawda ManU nie ma problemów ze strzelaniem bramek, sądzę, że po 0:1 uspokoją grę, mając dobrą zaliczkę na rewanż.
A siły powinni oszczędzać skoro celują w dwa trofea...
Roma też nie zachwyca, sądzę, że mecz zakończy się 0:1 lub 1:1.

To tak na szybko.

Do góry
#2216342 - 31/03/2008 04:41 Re: LM Ćwierćfinał [Re: micha$]
przemekwn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2005
Originally Posted By: micha$
Ja bym raczej na Romę nie stawiał. W bramce MU zagra wypoczęty Van Der Sar.

Tego jeszcze nie wiadomo- VDS narzeka na pachwinę. Niestety czas Van Der Sar'a się kończy (jako piłkarza oczywiście ;\) )

Niestety to nie jedyny problem United- Carrick, Ferdinand, Evra oraz Giggs oni także narzekają na zdrowie. Ewentualny brak Giggsa w tym meczu nie będzie dla United tragedią; Evra & Rio raczej powinni zagrać (pewnie nie zagrają na 100 % swoich możliwości ale jednak).
Z obozu Romy wiadomo tylko, że prawdopodobnie nie zagra Totti, co dla United jest bardzo dobrą wiadomością \:\)

Do góry
#2218733 - 01/04/2008 02:43 Re: LM Ćwierćfinał [Re: przemekwn]
Dreju Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/03/2007
Co do meczu Roma - Man Utd to jeśli nie zagra Totti to siła ofensywna Rzymian będzie bardzo przeciętna. Mimo wszystko obrona MU jest bardzo silna i nie przewiduję za dużych strat po stronie gości. Anglicy natomiast może nie prezentują się super doskonale, ale można to nazwać jako więcej niż przyzwoita forma no i C.Ronaldo w tym zespole to prawdziwy skarb. Giggsa pewnie nie zobaczymy jutro więc można się spodziewać występu coraz lepiej radzącego sobie Naniego. No i pewniak Rooney w ataku. Więc stawiam, że Mu na bank nie przegra w Rzymie.

Co do drugiego meczu, to jednak (nie ważne jest to że jestem fanem Barcelony) właśnie postawiłbym na Barcę. Może Duma Katalonii nie zachwyca, ale Schalke raczej krzywdy nie zrobi drużynie jeszcze trenera Rijkaarda. Jeśli obrona zbytnio nie zaszaleje i nie narobi jakichś głupich prezentów gospodarzom to Barcelona wywiezie dobry wynik z Niemiec. Do składu na szczęście wraca Milito i Marquez, więc tragiczny Thuram sobie odpocznie. Jeśli do tego w pomocy zobaczymy Yaya Toure, Xaviego i Iniestę, do tego w ataku Henryka, Eto'o i Bojana to będzie całkiem dobrze.
Lista powołanych:
Valdés, Pinto, Milito, Márquez, Puyol, Xavi, Gudjohnsen, Iniesta, Eto'o, Zambrotta, Henry, Edmílson, Sylvinho, Giovani, Thuram, Abidal, Touré, Bojan.
Patrząc na ten mecz zagrałbym over 2.5, w odróżnieniu do pierwszego opisywanego spotkania, gdzie bardziej pasowałby mi under.

Do góry
#2219825 - 01/04/2008 07:10 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Dreju]
przemekwn Offline
Pooh-Bah

Quote:
Anglicy natomiast może nie prezentują się super doskonale, ale można to nazwać jako więcej niż przyzwoita forma

no tak... to chyba widzimy inne wyniki ostatnich meczy United i inną grę United. Mniejsza o to ...
Chyba wszyscy pamiętamy ubiegłoroczną porażkę Romy na Old Trafford. U siebie wygrali 2:1 zaś w Anglii przegrali 1:7. Jeśli chodzi o ten sezon to drużyny te miały okazje się już spotkać albowiem znajdowały się w tej samej grupie - na Old Trafford wygrały Czerwone Diabły (1:0) zaś w Rzymie - 1:1.
Wczoraj pisałem o tym, że VDS może nie wystąpić z powodu pachwiny, wydaje się jednak, że raczej wejdzie w podstawowym składzie, zaś na ławce zasiądzie Tomek.
Nani niestety nie będzie mógł wystąpić w jutrzejszym meczu.
Do kadry United wraca Silvestre.
Giggs & Evra będą zdolni do gry.
Roma osłabiona będzie brakiem Tottiego (chyba nikomu nie trzeba mówić jak bardzo znacząca jest to postać nie tylko pod względem piłkarskim dla Romy) oraz Juan.
Roma ostatni mecz w LM przegrała właśnie z United (2.10.07), do tego czasu rozegrała jeszcze 6 spotkań ( 4 wygrane, 2 remisy).
W lidze są na drugim miejscu, w ostatniej kolejce zgubili punkty na wyjeździe z Caligari. w l. włoskiej wygrali na swoim boisku 12 z 15 spotkań, 2 zremisowali, 1 pregrali. W LM 2 wygrali i 1 zremisowali.
United zaś w LM przegrał ostatnio w maju zeszłego roku (z AC Milanem). W lidze ostatni raz zgubili punkty z Manchester City -10 lutego. Od tego czasu zanotowali 6 zwycięstw i starcili tylko 1 bramkę.

Siłą ofensywną Romy w jutrzejszym meczu będzie przede wszystkim Vucinic, który mimo tego, że jest zazwyczaj rezerwowym to ustrzelił już 4 bramki w LM.
Ważne jest to, że ostatnio z Villą odblokował się Rooney, o Ronaldo mówić nie trzeba, Tevez też w dość dobrej formie. O dobrej formie świadczą pomeczowe oceny jakie wystawiły angielskie media poszczególnym piłkarzom - WR -9, CR- 8, CT-9.

Jutro czeka ciężki mecz United na Stadio Olimpico.
Wydaje mi się, że na początku obydwie drużyny zagrają zachowawczo - tak aby nie stracić bramki czyli tradycyjne szachy. Wszystko zależy od tego która drużyna pierwsza strzeli bramkę- jeśli zrobi to United to pewnie padnie kilka bramek, jeśli Roma to zapewne skończy się na 1:0 dla Rzymian.
Wg mnie mecz będzie bardziej overowy z lekką przewagą United. Obstawiam wynik 2:1 dla Manchesteru.

Do góry
#2219866 - 01/04/2008 07:35 Re: LM Ćwierćfinał [Re: przemekwn]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Ciekawe jak na gre Ronaldo wplynie fakt, ze od nowego roku bedzie grac w druzynie najwiekszego rywala MU Liverpoolu.

Taka informacje znalazlem na stronie : www. loadofbollocks.com

Tlumaczenie wlasne. Strona ta znana jest z posiadania swietnych informatorow.

" Agencja TASS w najswiezszym komunikacie podanym o godzinie 0.01 informuje, ze przejecie Liverpoolu przez bliskowschodni syndykat zbrodni spowodowalo, ze kasa nie bedzie grac roli jesli chodzi o transfery. Liverpool zaoferowal Cristiano 400 tysiecy funtow tygodniowo, natomiast klub z Manchesteru otrzyma 189 milionow funtow i nawet fakt, ze menedzer zespolu Alex Ferguson zagrozil podaniem sie do dymisji nie powstrzymal dyrektorow MU od zawarcia transakcji. Jak powiedzial w wywiadzie dla agencji TASS wlasciciel druzyny Czerwonych Diablow Malcolm Glazer: " Oferta byla po prostu zbyt dobra bysmy mogli ja odrzucic. Jednak chcemy zapewnic kibicow, ze pracujemy nad wzmocnieniami. Poza pieniadzami otrzymamy od Liverpool swietnego prawoskrzydlowego Jermaina Pennanta, ktory swietnie zastapi Portugalczyka. Nie mam co do tego najmniejszej watpliwosci" .

Ciekawie sie robi. Nie ma co.

Do góry
#2219879 - 01/04/2008 07:38 Re: LM Ćwierćfinał [Re: konstruktor1]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Dzis jest 01.04 ;\)

Do góry
#2219897 - 01/04/2008 07:45 Re: LM Ćwierćfinał [Re: konstruktor1]
przemekwn Offline
Pooh-Bah

Dziś 1 kwiecień ;\)
A tak na poważnie to nie wydaje mi się by taki numer mógł mieć miejsce w rzeczywistości - Ronaldo, kiedyś wspominał coś o l. hiszpańskiej, mówił, że Premier League nudzi mu się powoli.

Do góry
#2220266 - 01/04/2008 16:02 Re: LM Ćwierćfinał [Re: przemekwn]
arosamda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/02/2008
konstruktor wie o czym mówi ;\) co do meczu to moim zdaniem Unibet proponuje ciekawą ofertę 1X za 1,52

Do góry
#2220421 - 01/04/2008 18:38 Re: LM Ćwierćfinał [Re: arosamda]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Ja jestem zgoła odmiennego zdania. Dla mnie ciekawe wydają się opcję o dziwo z Bwin (zazwyczaj mają obniżone kursy):

Roma - Man Utd. (handi 0:1) @1.44 oraz DNB @1.70

Manchester na fali, atak 'Czerwony Diabłów' wręcz błyszczy w ostatnich meczach. Ronaldo, w wybitnej jak dla siebie formie. Dodać do tego absencję Tottiego, i naprawdę ciężko jest mi wyobrazić sobie inny wynik, jak AW. Roma w najlepszym wypadku może pokusić się o remis, ale to wg mnie szczyt ich możliwości na chwilę obecną. Nie sugeruję się świetnymi statystykami Rzymian na własnym boisku, gdyż liga włoska ma się mimo wszystko nijak do LM na tym etapie.

Dla zabawy zagrałem również takie opcje, ale to już za naprawdę małe stawki:

Roma - Man Utd. (handi 1:0) 2 @5.75 Expekt oraz DW 1:2 @10 i 0:2 @14 Unibet

Do góry
#2220433 - 01/04/2008 18:47 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Dreju]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Originally Posted By: Dreju
Co do meczu Roma - Man Utd to jeśli nie zagra Totti to siła ofensywna Rzymian będzie bardzo przeciętna. Mimo wszystko obrona MU jest bardzo silna i nie przewiduję za dużych strat po stronie gości.
.

Skoro wspominamy o bardzo silnej obronie MU to nalezy takze zwrocic uwage na rzymska defenswye ktora na Stadio Olimpico jest trudna do sforsowania. Swiadczy o tym fakt ze w 9 ostatnich ligowych spotkaniach , Roma 7 razy konczyla spotkanie z czystym kontem. W ostatnim meczu z Cagilari, Sardczyncy zdolali oddac tylko jeden celny strzal na bramke Rzymian. To wszystko wrozy nielatwe zadanie przed jakim stanie ofensywna Czerwonych Diablow.

Jezeli chodzi o ofensywne Romy to niepodwazalne jest to ze ucierpi ona na skutek absencji Tottiego ale takze z powodu zawieszenia Simone Perotty. Pod znakiem zapytania stoi wystep De Rossiego ktory jest chory i jezeli jeszcze jego zabraknie to faktycznie sila Gialorossi w ataku bedzie przecietna.

Edited by Logan (01/04/2008 20:38)

Do góry
#2220659 - 01/04/2008 20:43 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Hakan]
Warren Offline
Dr. Watson

Meldunek: 18/01/2005
W bramce ManU najprawdopodobniej ostatecznie zobaczymy doświadczonego Edwina Van Der Sara. Holenderski golkiper cierpiał ostatnio na uraz pachwiny. Jednak czy warto na tak newralgiczną pozycję w zespole wystawiać nie w pełni zdrowego gracza – decyzję podejmie Ferguson, który w odwodzie ma Tomasza Kuszczaka. Dużym osłabieniem „Czerwonych Diabłów” będzie natomiast brak pomocnika Darrena Fletchera, dla którego sezon skończył się już w momencie kontuzji więzadeł kolanowych oraz portugalskiego pomocnika Naniego. Dodatkowo Ferguson nie może liczyć na francuskiego snajpera Luisa Sahę. Po ostatnim meczu z Aston Villą (wygranym gładko 4:0) na różne dolegliwości skarżyli się również: Michael Carrick, Patrice Evra, Rio Ferdynand oraz Ryan Giggs. Wydaje się jednak, że nie powinny one wykluczyć powyższej czwórki z udziału w spotkaniu na Stadio Olimpico.

R O M A
(1-4-2-3-1)
\ Trener: Luciano Spalletti \
-------------------
[32]Doni
[3]Cicinho [2]Panucci [5]Mexes [22]Tonetto
[8]Aquilani [16]DeRossii
[11]Taddei [14]Giuly [30]Mancini
[9]Vucinić
--------------------------------------------------
Sędzia główny: Frank De Bleeckere (Belgia)
--------------------------------------------------
[10]Rooney [32]Tevez
[11]Giggs [18]Scholes [16]Carrick [7]C.Ronaldo
[3]Evra [15]Vidić [5]Ferdinand [6]Brown
[1]Van Der Sar
-------------------
\ Trener: Alex Ferguson \
(1-4-4-2)
M A N C H E S T E R

Obie drużyny grały ze sobą w tym sezonie już dwukrotnie, bowiem znajdowały się w jednej grupie rozgrywek. W Anglii triumfowali United, którzy zwyciężyli 1:0 po bramce Wayne'a Rooneya, natomiast na Stadio Olimpico obie drużyny podzieliły się punktami w przysłowiowym "meczu o pietruszkę", bowiem zarówno Czerwone Diabły jak i Roma miały zapewniony awans do dalszej rundy.

Wicemistrzowie Włoch wydają się być jednak drużyną zdecydowanie bardziej doświadczoną i zrównoważoną aniżeli w poprzednim roku. Zespół Luciano Spalettiego w pierwszym spotkaniu zagra jednak bez swojego kapitana i najlepszego strzelca - Francesco Tottiego, który nabawił się kontuzji uda. Legendarny zawodnik Romy prawdopodobnie wystąpi w rewanżowym meczu rozgrywanym w Teatrze Marzeń.

Oba zespoły miały ciężkie przeszkody do pokonania już w 1/8 finału. Mistrzowie Anglii mierzyli się z Lyonem (1:1 na wyjeździe, 1:0 u siebie), a Roma z Realem Madryt (2:1 u siebie, 2:1 na wyjeździe).

Na gotowego do gry w szeregach Red Devils wygląda Edwin van der Sar, który z powodu lekkiej kontuzji pachwiny pauzował w meczu z Aston Villą. Wszystko wskazuje na to, że Tomasz Kuszczak, który zaliczył udany występ we wspomnianym wcześniej spotkaniu rozpocznie spotkanie na ławce rezerwowych.

Inaczej ma się sprawa z Nanim oraz Louisem Sahą. Portugalczyk nabawił się urazu w spotkaniu z Liverpoolem, przez co nie mógł zagrać w ostatnim meczu reprezentacji. Jak się teraz okazuje - nie wystąpi również z Romą. Francuski napastnik, jak to ma w zwyczaju - nabawił się kolejnej kontuzji. Nie wystąpi również Darren Fletcher, który nie zagra przez najbliższe 6 tygodni.

Drobnych urazów w meczu z Aston Villą nabawili się Rio Ferdinand, Patrice Evra, Michael Carrick oraz Ryan Giggs i ich występ stoi pod znakiem zapytania. Z kolei dobrą wiadomością dla kibiców United z pewnością jest powrót Mikaela Silvestre. Do kadry meczowej kolejny raz nie został powołany Gary Neville, który zdawał się powoli pukać do drzwi pierwszego zespołu po wielu nękających go kontuzjach, jakie towarzyszyły mu przez ostatnich 12 miesięcy.

W zespole z Rzymu, jak już wcześniej było wspomniane, nie zagra Francesco Totti. Jego miejsce zajmie prawdopodobnie Mirko Vucinic - żelazny rezerwowy, który ustrzelił już jednak aż 4 bramki w tej edycji Champions League. Oprócz kapitana Giallorossich pauzować będzie Juan, narzekający na uraz stopy.

Mój typ: X2 6/10 Ew. CS :0-1 2/10 lub 1:1 2/10
no i trzeba cisnąc do sąsiada na NSPORT...

Do góry
#2220851 - 01/04/2008 22:35 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Warren]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Ja dzisiaj mimo wszystko gram na Katalończyków gdzie można ich złapac w Centrebet po kursie 2.35. Wiem, że FC Barcelona gra piach, ale S04 to od kilku lat jest to dla mnie drużyna przeciętna i chyba najsłabsza z pozostałych ekip bo nawet Fener sobie chyba wyżej cenie. To co zrobiła Barca w Sevilli w sobote to jest smiech, ale jakoś nie widzi mi się ich przegrana w niemczech. LM to już jedyne miejsce gdzie jeszcze Barca moze coś ugrać, choć i tak w następnej kolejce prawdopodobnie Man U nie da im najmnijeszych szans. Eto'o, Henry, Iniesta, Xavi czy coraz lepszy Krkic to o niebo lepsi zawodnicy niz Kuranyi czy Asamoah. Nawet Ryjek nie będzie potrafil tego popsuć. S04 zapewne będzie miało za cel zagrać na zero z tyło i to będzie gwoździem do trumny bo Barca na bank coś ukluje bo ma potencjał. Tak sobie myśle z kim dobrym Szelki ostatnio wygrały?? Z Valencią co ma jeszcze większogo gamonia na ławce niż Barca.

S04 - FCB 2 2.35 Centrebet

Co do drugiego meczu to ja pograłem BTS po kursie 2.00 w bet365. Niby nie zagra Totti, ale może to i lepiej bo piłki bedą szły do moim zdaniem świetnego w tym roku Vucinicia, a VdS już nie jest tak szybki jak dawniej. Z drugiej strony niesamowity potencjal ofensywny Man U. Ronaldo będący niezwykle skuteczny oraz Ronney, który wreszcie zdobył 2 bramki w meczu z AV no i Tevez.

Do góry
#2220888 - 01/04/2008 22:57 Re: LM Ćwierćfinał [Re: drfocus]
HenkSiracius Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/02/2008
Zeby nie powtarzac tego co wczesniej zostalo powiedziane, moim glownym argumentem przemawiajacym za graniem na ekipe z Manchesteru jest forma, ktora na chwile obecna prezentuja obie ekipy. Zreszta w porownaniu ligowych potyczek obu druzyn z ostatniego czasu nie mozna stawiac na rowni zwyciestw ManUtd z seria Romy (9 ostatnich meczow u siebie i 6 w ogole bez porazki), poniewaz liga wloska- nie oszukujmy sie- nijak ma sie do ligi angielskiej (taka jest moja opinia) czerwone diably absolutnie dominuja na krajowym podworku, majac na chwile obecna 5 pkt przewagi nad reszta stawki i bedac najwiekszym faworytem do koncowego triumfu. roma natomiast ciagle goni Inter i nie potrafi skutecznie zniwelowac roznicy punktowej dzielacej ja od ekipy z Mediolanu.

Jesli chodzi o personalia na dzisiejszy mecz wszystko zostalo juz powiedziane, osobiscie uwazam ze zagra zarowno VdS jak i wspomniana 4 graczy narzekajacych na lekkie urazy (Rio Ferdinand, Patrice Evra, Michael Carrick oraz Ryan Giggs).

Druzyna z Old Trafford to mloda ekipa, rzadna sukcesow (zarowno na krajowym podworku, gdzie dzieki zaliczce 5 pkt maja w miare spokojna sytuacje) jak i na arenie miedzynarodowej) dzisiejszy mecz (tegoroczna edycja LM) sa okazja do zamkniecia ust wszystkim krytykom dla CR, zawodnika ktorego niektorzy uwazaja za wielkiego tylko w starciach z przecietnymi druzynami. mysle wiec ze bedacy w kapitalnej formie Ronaldo, wespol z Rooneyem, Tevezem (jesli Ferguson nie zagra wariantem z jednym napastnikiem) oraz reszta doswiadczonych pilkarzy Red Devils pociagna dzisiaj gre swojego zespolu w ofensywie, strzeli szybko bramke i pozniej bedzie tylko czekala na szybkie, blyskotliwe kontry.

moj typ:

AS Roma - Manchester United DNB 1,70

Do góry
Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Akhu, Biszop